Læsetid: 3 min.

S-SF vil have grønnere ministerbiler

Hvis rød blok vinder valget, bliver ministrenes benzinslugende BMW'er skiftet ud med små, miljøvenlige biler. Det handler om at sende et miljøvenligt signal, fremgår det af et internt udkast
1. april 2011

Det skal være slut med kæmpestore Audi'er og BMW'er til ministrene, hvis Danmark får en ny regering efter det kommende folketingsvalg. Det viser et internt S-SF-udkast, som Information er bekendt med.

Under overskriften 'En fair transportløsning' fremgår det, at ministrene i en S-SF-R-regering skal køre i biler, der udleder mindre end 110 gram CO2 per kørt km, og det udelukker de benzinslugende luksusmodeller, som VK-regeringen benytter sig af. Miljøvenlige bilmodeller som Seat Ibiza, Toyota Aygo, VW Polo og VW Lupo er blandt de modeller, der optræder på positivlisten i 'En fair transportløsning'.

Partierne bag afviser at kommentere sagen, fordi 'En fair transportløsning' også indeholder flere andre tiltag, og efter planen skal de først præsenteres for offentligheden lige før folketingsvalget. Men ifølge udkastet skal benzinslugerne skiftes ud for at give regeringen et konkret miljørigtigt image:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

He he - som selv tidligere ejer af en Lupo 3L gennem ni år - en fantastisk bil i øvrigt - kan jeg godt leve med datoen på artiklen.

For der skal også være rimelige grænser for politikernes "Walk the talk" af hensyn til nedbringelsen af idiotien i politik.