Læsetid: 2 min.

SF vil inddrage forældre til ADHD-børn

Familier med børn med ADHD skal bl.a. tilbydes forældretræningskurser for at modvirke, at en stor procentdel af unge med ADHD bliver kriminelle. Sådan lyder det fra SF, der i dag præsenterer sit ADHD-udspil
28. april 2011

Noget af det allersværeste for Misja Blix var følelsen af at være hjælpeløs. Hendes 14-årige dreng Mathias, hvis historie Information igennem de sidste to uger har fortalt, var diagnosticeret med ADHD.

At det gik i den forkerte retning med drengen, det var familien ikke i tvivl om. Mathias blev mere og mere indelukket, blev langsomt mere fascineret af det kriminelle miljø et af de få steder, han følte sig velkommen og det hele kulminerede den 12. januar i år, da han deltog i et bankrøveri. Men inden da havde det været svært for Misja Blix og familien at råbe kommunen op og få information om, hvad de som familie kunne stille op. Det er noget af det, SF ønsker at gøre op med i partiets nye ADHD-udspil.

Ifølge SF's social- og psykiatriordfører, Özlem Sara Cekic, er forældreinddragelse et af de vigtigste elementer i den nye pakke på 190 millioner kroner. Pengene skal blandt andet komme fra de fire mia. kroner, der er afsat ekstra til sundhedsområdet i S og SF's 'En Fair Løsning', og igennem de øgede skatter på usunde madvarer, som SF barsler med.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu