Det er en mildest talt svulstig retorik, Dansk Folkepartis ledelse tager i brug, når de selv skal beskrive, hvor stor en sejr, de har fået hjem med grænseaftalen.
»Danmarks grænser bliver atter sikre!,« jubler udenrigsordfører Søren Espersen i sin blog på Jyllands-Postens hjemmeside, efter at aftalen om toldkontrol ved grænserne faldt på plads i onsdags. Dagen vil ifølge Espersen »fremover stå som et af de helt store og lykkeligste øjeblikke i mit politiske liv!«
Og på et belejligt arrangeret vælgermøde på Rødvig Kro på Stevns i forgårs kunne Pia Kjærsgaard glædesstrålende fortælle, at man nu har nedsat et værn til at »forhindre østeuropæiske bander, der hærger«.
Indtil videre er retorikken blevet købt også i medierne. Jyllands-Postens forside var i går nærmest kalkeret over den rød-hvide grænsebom, der prydede sidste nummer af DF-medlemsbladet Dansk Folkeblad. Men om DF's vælgere deler de svulstige følelser, når størrelsen af sejren en simpel genindførsel af told- men ikke pas-kontrollen skal måles op imod den efterlønsforringelse, DF er på vej til at sige ja til, vil blive fulgt med tilbageholdt åndedræt. Ikke mindst fra parti-ledelsen selv.
Løftebrud?
Som det fremgår af citaterne nederst, er det utallige gange, at Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl eller Peter Skaarup har slået fast, at ændringer i efterløn og tilbagetrækningsalder ikke var noget, Dansk Folkeparti ville være med til og at den brede velfærdsaftale fra 2006 stod fast.
Sådanne citater vil med garanti indgå i den krig, S-SF-alliancen og fagbevægelsen vil indlede mod 'løftebryderne' i Dansk Folkeparti, i samme sekund Pia Kjærsgaard har skrevet under på tilbagetrækningsreformen med regeringen og Radikale Venstre
DF er tidligere uden markante tab sluppet afsted med at ændre holdning. Senest, da man stik mod tidligere meldinger sidste år uventet selv foreslog og gennemførte en halvering af dagpengeperioden sammen med regeringen. Men partiet har aldrig gennemført sådan et holdningsskifte med udsigt til at skulle gå til valg på det så kort tid efter. Denne gang er det sket for en pris, som mildest talt ikke imponerer den selv-erklærede nationalkonservative debattør Morten Uhrskov Jensen, der sidste år meldte sig ud af DF i protest.
»Groft sagt er det symbolpolitik. Lidt grænsekontrol er bedre end ingenting, og det er måske også udmærket at hæve strafferammen for hjemmerøverier, men jeg synes, det igen, igen smager af symbolpolitik,« siger han og påpeger, at EU-reglerne underminerer mange af de »såkaldte« stramninger, som DF påstår at have fået igennem.
»Det mærkværdige er, at DF stadig forsøger at sælge det som om, der fører en fast og fair udlændingepolitik, selv om den reelt er hullet. Så man råber lidt op gang på gang og falder så igen ned som lam,« siger Uhrskov.
Racismeparagraffen
DF-medlem og mangeårig forfatter og debattør Ole Hyltoft erklærer sig afmålt tilfreds med den forøgede grænsekontrol.
»Det er udmærket, at vi får sat en bom op men det, jeg synes, man fra DF skal kigge på næste gang, der opstår en stor mulighed, er at få afskaffet paragraf 266b,« siger han med henvisning til racismeparagraffen, som der længe har være indædt modstand imod fra Dansk Folkeparti.
At Dansk Folkepartis pris for efterlønsforringelserne ikke blev mere markante, værdipolitiske og stramme på udlændingepolitikken, skyldes nok især, at Kristendemokraten Per Ørum Jørgensen, der sikrer flertallet for VKO, på forhånd har erklæret sig imod flere udlændingestramninger.
Men ifølge den politiske kommentator Erik Meier Carlsen, der har fulgt DF tæt i en årrække, hænger det også sammen med, at partiets største udlændingeønsker er ved at være opfyldt:
»Det er ikke længere så nemt at finde på store dramatiske nye former for stramninger i udlændingepolitikken som sådan,« mener han men peger på, at de måske mindre markante grænse-indrømmelser, som DF har fået, stadig er meget velvalgte krav.
»Det er nøje udvalgte mærkesager, som sender et helt klart og iøjnefaldende signal. Det er det afgørende.«
Grænsekontrol vigtigst
Hvor den mangeårige DF-ideolog Søren Krarup kortfattet siger, at »efterløn interesserer mig slet ikke«, så medgiver Jesper Langballe, at DF's vælgere »nok ikke ligefrem er glade for reduktionen af efterlønnen.«
»Men du kan godt sige, at grænsekontrol er vigtigere. Det er et spørgsmål, som befinder sig ved retspolitikens kilde, fordi det handler om, hvorvidt vi skal åbne vores land, så enhver stratenrøver kan komme ukontrolleret ind,« siger Langballe.
Han tror ikke, at vælgerne vil straffe partiet for at have solgt ud af efterlønnen til fordel for en oprustning ved grænsen:
»Dansk Folkeparti har landets mest stabile vælgerkorps, og sådan noget som grænsekontrollen og optjeningsprincipper står højt på deres prioriteringsliste«.
I DF's bagland er stemningen spændt. Hos den lange række af lokalformænd og regionspolitikere, som Information har kontaktet de seneste dage, er tavsheden stadig den altdominerende reaktion.
Mange vil slet ikke vende tilbage og flere afviser at udtale sig, før de kender den endelige aftale.
DF-regionsrådsmedlem fra Daniel Nørhave fra Region Sjælland sammenligner direkte situationen med dagpengeforringelsen sidste år.
»Jeg tror, at befolkningen skal have tid til at tygge på det her. De vil høre ordene fra Pia og Kristian. Men med tiden tror jeg, at de vil acceptere det.«
Noget lignende siger Danni Olsen, der er regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden.
»Der er ingen tvivl om, at det her bestemt ikke er vores kop te. Vi skal have meget DF-politik på bordet den anden vej. Men det er mit indtryk, at vi har fået så meget, som man overhovedet kunne,« siger Danni Olsen.
Fra ham og en lang række andre DF'ere lyder næsten enslydende argumenter: Dansk Folkeparti har desværre ikke 90 mandater, men i den økonomiske situation er det nødvendigt at gøre noget i stedet for at sidde i et hjørne og være sur.
»Vi stoler på, at det er det bedst mulige resultat. Og hvis vi kan forklare det til vores medlemmer og vælgere, så vil de også forstå det. Ikke mindst, fordi ulysten til alternativet at få et rødt flertal er større,« siger Ole Præst, der er lokalformand i Gribskov.
Det flotteste er, at DF gik til kamp for at få genindført grænsebom og grænsepoliti, og så måtte nøjes med stikprøver og lidt ekstra toldere. Og alle, helt ned i EU, tror DF fik lukket grænserne af. Fanneme flot retorisk præstation!
"er at få afskaffet paragraf 266b,« siger han med henvisning til racismeparagraffen, som der længe har være indædt modstand imod fra Dansk Folkeparti."
Efter den er fjernet så er vejen banet for åbenlys racisme i blogs, aviser og den generelle debat.
De prøver ikke engang at pakke deres racisme ind længere, nu er det helt tydeligt.
Det er jo ikke end dyr staffage, med båse og uniformeret personel. Det forhindrer da ikke "østeuropæiske bander" i at komme ind. Det står vel ikke skrevet på ryggen af dem, at de har tænkt sig at stjæle sig frem.
Skønne, spildte millioner. Pengene havde været anvendt bedre til f.eks. uddannelse af alle de mennesker, der har svært ved at læse.
Efter den er fjernet så er vejen banet for åbenlys racisme i blogs, aviser og den generelle debat.
.... you must be joking. Prøv at kigge på JP's blogs og artikler, så skal du se at der ikke er behov for at få afskaffet racismeparagraffen for at åbne for åbenlys racisme i debatten. Det er jo kun i tilfælde hvor en fortørnet privat person vælger at anmelde nogen, at pragraffen overhovedet kan komme på tale.
Der bliver sagt, at det er told- og ikke person-kontrol, men i aftalen står at der skal kontrolleres for socialt bedrageri. Hvordan kan man kontrollere det uden at kontrollere personen?
Blok 2 i aftalen:
http://www.fm.dk/Nyheder/Pressemeddelelser/2011/05/~/media/Files/Nyheder...
Man kan jo håbe at DF gambler sig fra hus og hjem.
Og grænsekontrol der skal fange socialt bedrageri kan kun være effektivt ved at være reel grænsekontrol hvor man stopper stort set alle.
Så ergo må man konkludere, at enten er der tale om vælgerbedrag, eller også er Danmark på vej til at bryde reglerne i Schengenaftalen.
Og hvis det sidste er tilfældet, så håber jeg da, at S og SF vil være med til at rette op på forholdet, når vi har haft nyvalg til Folketinget.
Undskyld, der står at en af gevinsterne vil være inden for området: socialt bedrageri, boks 1, side 2:
Jeg citerer:
Boks 1
Gevinster ved permanent toldkontrol i Danmark (styrket grænsekontrol)
Konkret forventes en styrket indsats ved de danske grænser at have gevinster på følgende områder:
- Indsmugling af narkotika, dopingmidler mv.
- Indsmugling af våben, sprængstoffer mv.
- Indsmugling af punktafgiftspligtige varer til salg i danske butikker, restaurationer mv.
- Indsmugling af punktafgiftspligtige varer til privat brug i større mængder end tilladt
- Anden indsmugling af varer mv. til salg eller brug i Danmark fx fødevarer, sprøjtemidler, planter, dyr mv.
- Ind- og udsmugling af penge
- Socialt bedrageri
- Ulovlig anvendelse af udenlandsk indregistrerede biler i Danmark
- Ulovlig anvendelse af biler på gule plader og firmabiler
- Menneskesmugling
- Vignetkontrol af lastbiler
- Forsøg på at undgå at betale busmoms ved kørsel i Danmark med udenlandske busser
- Udenlandske virksomheder og arbejdstagere, der ikke er korrekt registreret i forhold til myndighederne
Se Braking News: Kan være i strid med Schengen:
http://www.b.dk/globalt/eu-graensekontrol-kan-stride-mod-schengen-aftale
"Der har i de seneste år været en markant stigning i den grænseoverskridende kriminalitet i
Danmark", indledes denne grænseoverskidende beslutning. Til gengæld nævnes intet om at risikoen for at blive ramt af kriminalitet i Danmark ikke er større, end den var for 20 år siden. Så DF har muligvis fat i noget af det rigtige - de fremmede stjæler vore jobs. I hvert fald ser det ud til, at nogle af de danske kriminelles arbejdsområder er overtaget af lavtlønnede østarbejdere - den tese ser jeg gerne snart en sociologisk analyse af.
Den såkaldte personfarlige kriminalitet (sædelighed, vold og visse berigelser), som DF-segmentet i særlig grad oppisker og lever af skrækken for, har været forholdsvist konstant i de seneste år. Der er noteret 66.000 ofre i 2010, som var steget fra 61.000 i 2009, der så var et fald fra 65.000 i 2008. Inden i disse tal er der sket en stigning i lomme- og tasketyverier, som grænsetolderne nok skal få has på nu...
@Anne
Jeg ser også dette forslag sammen med den krænkelse man er ved at liste igennem hvor man vil tjekke alle der rejser ud af landet.
http://arbejderen.dk/artikel/2011-05-13/lovforslag-lufthavne-skal-tjekke...
Som altid - når VK indgår aftaler med DF, så eksisterer der mindst to virkeligheder.
En indenrigspolitisk, i den aktuelle sag grænsekontrollens genindførelse, som skal berolige de xenofobiske og generelt angste grupper i befolkningen som søber fortidens sødsupperetorik om en parallelt eksisterende Morten Korch-dimension fra DF med ske og gurgler i det.
Den anden, som fordrer en vis forholden sig til atomerne, afstandtagen fra det metafysiske og specielt en kritisk indstilling til den virkelighed som medierne i DK for tiden, og alt for længe efterhånden, tvangsfodrer befolkningen med, og her erkendes det omdømmetab i udlandet som den slags politiske studehandler som dybt skadeligt for landet - langt dyrere end den 1/2 mia. kr. som forslaget koster. Og når rigspolitiet ligefrem har frarådet den slags symbolpolitik som uden virkning på den grænseoverskridende kriminalitet, så får man buler i panden, når hovedet en gang imellem rammer tastaturet qkdnvfepi.
Imellem de to de virkeligheder - i en slags limbo - befinder bl.a. Søren Pind sig, og her kaldes aftalen for toldkontrol og alting er ikke systematisk eller en finger i hovedet på resten af EU - naturligvis ikke.
Og den sidstenævnte virkelighed, som jeg vil tillade mig at kalde for mere virkelig end den nuværende danske tornerosesøvn, vil fortsætte med at banke på indtil danskerne bliver kørt over (og formentligt solgt til en kinesisk virksomhed - for billigt naturligvis) uden at opfatte, hvad der ramte dem eller også vil larmen fra omverdenen til sidst vække befolkningen og få dem til at genaktivere deres hjerner (hvis det stadigt er muligt).
Danmark, det lille smørhul - mon der snart vil drukne nogen i det ?
De tomme tønder buldrer, Dansk Folkepartis vælgere jubler, og den den offentlige diskurs omkring indvandrere bliver endnu mere radikaliseret... Alle politiske forandringer i det mediesamfundet starter med diskurser - Dansk Folkeparti har lige gravet det første spadestik...
@ romed bucher :
Jamen, det er jo MUSLAMER Morgen-Fascisten Jyllands-Pesten hetzer imod . Og så længe det ikke er 'Jøder' er det jo ikke racisme, vel ?
I øvrigt er det jo mildest talt surrealisme at National-Socialistisk Volkspartei vil bevare Velfærdsstaten ved at indgå i en u-kristelig alliance med overklassens partier .
Pia Kjærsgaard og hendes kumpaner er en trussel mod både 'Danmark' OG 'Verdensfreden' og siden hun ikke selv har noget imod 'pre-emptive strikes' ...
Der er kvikke hoveder, der har udtænkt et, må jeg have lov at sige fremragende, alternativ til DF's grænsebommert:
Hvad med at lukke røven i stedet for at lukke grænserne?
Jeg støtter dette modforslag.
Nationalisterne i uDansk Folkeparti gambler ikke bare med grænsen, men med hele landets fremtid.
Femerforbindelsen bør også droppes, det er da meget nemmere at lave toldkontrol ved en færge.
...når vi så har lukket landet inde i en osteklokke,
skal vi allesammen hygge os, med danske
DF-værdier. Så det er bar´dejlig..........( Gys! )
Allerførst skal vi bare lige luge alt det falske danske, som oprindeligt er kommet udefra, ud.
-
Så væk med frikadellerne og kolonihavehusene som det første.
-
Så kan vi sidde tilbage med rygeost, de afdøde andelsforeninger, rugmelsgrød og synge kristne danske sange .... nå-nej kristendommen er også en religion der er blevet påtvunget os af udefrakomne.
-
Nå - men det er da bedre end at vi alle kommer til at leve i et kalifat - for det er det eneste alternativ.
Der findes samme % vise antal røvuller i alle lande, men det synes DF ikke
problemet er at indenficere disse røvhuller!