Læsetid: 7 min.

Dansk forsker i forbrugsfælden

Tidligere forskningschef på Aarhus Universitet Poul Thorsen står i USA anklaget for at stjæle forskningsmidler i millionklassen via databedrageri og hvidvask af penge. I denne uge indledes sagen om Thorsens mulige skattesvig, som kunne være et tegn på, at forbruget af luksus og dyre motorcykler var løbet løbsk for den ellers succesrige forsker
Tidligere forskningschef på Aarhus Universitet Poul Thorsen står i USA anklaget for at stjæle forskningsmidler i millionklassen via databedrageri og hvidvask af penge. I denne uge indledes sagen om Thorsens mulige skattesvig, som kunne være et tegn på, at forbruget af luksus og dyre motorcykler var løbet løbsk for den ellers succesrige forsker
23. maj 2011

FBI, en Harley Davidson-motorcykel og hvidvask af penge er ikke just, hvad man forbinder med dansk universitetsforskning.

Men det er elementer af historien om den danske læge og topforsker Poul Thorsen, der indtil 2009 var ansat som forskningsleder på Aarhus Universitet. Ifølge et anklageskrift fra statsadvokaturen i det nordlige Georgia i USA står Poul Thorsen nu anklaget for at have stjålet forskningsmidler, der skulle gå til at undersøge årsagerne til blandt andet autisme blandt børn.

Tyveriet er ifølge anklageskriftet foregået via falske fakturaer, e-mails og underskrifter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Leif Højgaard

Mon ikke man skulle definere hvad maner med en falsk faktura ? Hvis der foreligger et retskrav i henhold til en aftale - mundtlig eller skriftlig - kan der vel ikke være noget odiøst i at skrive en regning, som er en anmodning om betaling. Det bliver interessant at se hvad gerningsindholdet kkommer til at omfatte og hvorvidt det kan bevises at der skulle være fundet lovsovertrædelse sted.

olivier goulin

Leif,

'Falsk faktura' betyder vel, at den, der udsteder fakturaen, ikke repræsenterer tilgodehaveren, hvis navn optræder på faturaen, og kontonummeret vil nok heller ikke være tilgodehaverens.

Udstedelsen er dermed foretaget uden tilgodehaverens medvidende - og tilgodehaveren har i det hele taget slet ikke noget tilgodehavende i henhold til pågældende faktura. Mao. fakturaen er fabrikeret ud af den blå luft.

Samme historie, hver gang, der foreligger dokumentfalsk. Falske underskrifter og lemfældig intern revision. Thorsen, Bagger, Penkowa, osv.

Kort sagt: Det er fup og svindel.

/O

Leif Højgaard

Olivier - men vi ved jo ikke hvad 'almindelig' kotume er indenfor forskningsnetværket og her i det internationale miljø, hvor penge 'kører' på alle mulige tænkelige måder kan man vel komme ud for lidt af hvert. Set i relation til topstillingers høje aflønning kan man også forestille sig at begreber som 'bestikkelse' efterhånden financiaeres af enkeltpersoner efter skat for at være på den sikre side, hvis man kan udtrykke det således. Under alle omstændigheder befinder vi os nok i det store grå område udenfor lovgivningens rammer. Men interessant er det - især hvad der ellers rasler med ud af skabet når man åbner døren på klem.

fra artiklen: Sagaen om den danske læge og topforsker Poul Thorsen overgår de fleste forestillinger om en universitetsprofessor

--------------------

jep ! indianna jones ville næppe have gjort noget sådant :-)

Leif Højgaard

- og med en pris på en åben fængselsplads på 1.158 kr. pr. dag bliver de ca 2.5 mill at betale for de danske skatteydere - værsgo at skylle