Nyhed
Læsetid: 2 min.

Grænsekontrol er nu en vindersag

Regeringen, DF og Kristendemokraterne blev i går enige om øget grænsekontrol til stor ærgrelse for politikere i landene omkring os. S og SF bakkede aftalen op, og understreger, at 'mission: pas på Danmark' stadig er vigtigste kampplads
Indland
12. maj 2011

VKO og kristendemokraten Per Ørum Jørgensen indgik i går eftermiddag en aftale, om at skærpe grænsekontrollen til Danmark. Og reaktionen var stærk fra politikere i Europaparlamentet.

»Det er en skandale, at vi i Europa begynder at lukke vores grænser«, udtalte den tyske socialdemokratiske europaparlamentariker Ulrike Rodust til Politiken.dk.

Hun blev bakket op af svenskeren Olle Schmidt, der sidder i den liberale gruppe i Europaparlamentet.

»Danmark bliver ikke populær på sådan noget her. Udlændingepolitik er en meget vigtig del af DF's politik, men vi må argumentere imod det her. Det skaber problemer i hele Europa. Og det er et problem i Danmark«, sagde svenskeren, ligeledes til Politiken.dk.

Kamp mod forbrydelser

Baggrunden for at øge grænsekontrollen, er ifølge finansminster Claus Hjort Frederiksen (V) 'den stigende kriminalitet'. Finansministeren oplyser, at der vil blive tale om at etablere kontrolanlæg og flere toldere ved grænserne, anlæg til at opfange efterlyste nummerplader og at scanne biler for narkotika eller personer, som gemmer sig for tolderne.

Og den ide var Socialdemokraterne og SF med på. I hvert fald erklærede SF's gruppeformand Ole Sohn, at »S og SF har foreslået at fastholde grænsekontrollen for at forhindre forbrydelser.«

Ole Sohn ser gerne den samme model som den skærpede svenske kontrol ved Øresundsbroen, hvor toldere ikke systematisk stopper bilister mod Sverige.

Også socialdemokraten Henrik Dam Kristensen støtter øget grænsekontrol.

En politisk vindersag

Politisk kommentator og partner i kommunikationsfirmaet Geelmuyden Kiese, Peter Goll, ser politikernes enighed om grænsekontrollen som udtryk for en tendens:

»Værdipolitisk er 'Mission: pas på Danmark' blevet den store vindersag, og der er grænsekontrollen ingen undtagelse,« mener han.

»SF og Socialdemokraterne har gjort en stor indsats for at vise, at de er lige så gode til at passe på Danmark som Dansk Folkeparti og regeringen. Det gjorde de blandt andet med deres ghettoudspil og nu også med deres ja til grænsekontrol,« siger han.

Aftalen om grænsekontrol er isoleret fra 2020-forhandlingernes to andre spor: Tilbagetrækningsreformen og den tryghedspakke, som Per Ørum Jørgensen også forventes at levere den afgørende stemme til. Forhandlingerne om disse to spor genoptages efter alt at dømme i dag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jesper Frimann Ljungberg

Det her kommer til at ramme DF i nakken.

Når nu alle deres vælgere skal til tyskland købe slots pils og billig dårlig sprut og cigaretter. Så er det jo ikke så godt at flere af dem bliver snuppet pga. øget grænsekontrol.

// jesper

Søren Kristensen

Glæden er grænseløs.

Per Thomsen

»Grænsekontrol er nu en vindersag«

Vindersag???

Politikernes tåbelige symbolpolitik er godt på vej til at sætte vores nationale prestige og anerkendelse i udlandet fuldstændig over styr. Skulle det være en vindersag?

Hvem andre end Pia Kjærsgaard og tumperne fra det danske parti vinder ved, at vi forskanser og barrikaderer os i et nationalistisk kolonihavehus, der bliver stadigt mere isoleret, fattigt og betydningsløst?

Dorte Sørensen

Hørte lige i P1 s radioavis, at Søren Pind måtte stå skoleret i EU pga. forslaget om den 24 timers grænsekontrol. Nogle mente at Danmark bør træde ud af Schengen aftalen.

Torben Skov

At S-Sf også tilslutter sig grænsekontrol er en strategisk-taktisk dum panikhandling!

Brian Jensen

Danskernes egen selvglæde, selvtilstrækkelighed og fremmedforskrækkelse bliver deres egen undergang.

Danmark er et smørhul uden smør, kun navlefnuller.

Lars Hansen

Hvad blev der pludselig af venstrefløjen kritik af, at det er de Radikales fejl, at DF har fået forhandlet sig frem til denne indrømmelse?

Den synes ganske fraværende i denne tråd. Hvordan kan det være?

(ironi kan evt. være anvendt)

Johnny Werngreen

Paradokset er, at den frihed, vi tilstræber, efterhånden fordrer så megen styring, at vi er ved at tabe den til kontrol og bureaukrati. De få, der ikke kan administrere friheden, kommer så til at bestemme over de mange, som kan. "Kommer onkel Ralf med til festen? Nå, så må vi hellere lade være at servere vin, for det kan han ikke styre." Udviklingen er trist, defaitistisk, uambitiøs og lettere paranoid.

Robert Kroll

Det, der står tilbage på resultattavlen er vel, at det store flertal af danskere er bange for og derfor negative over for udlændinge, der kulturelt ligger "for langt væk" fra danske normer.

Jeg mener, at den danske kultur og vores værdinormer er særdeles levedýgtige , så hvorfor denne "vogn-borgs mentalitet" over for andre???

Vi kan godt være 100% åbne over for anderledes typer uden at gøre Danmark til socialkontor / malkeko for andre landes "bistands klienter".

Claus Oreskov

S-SF har dummet sig igen igen. Vi skal ikke yderligere isolere os i udkanten af Europa og verden! Kriminaliteten er globaliserede ingen tvivl om det, lukkede grænser har ingen virkning på det! Det har derimod samarbejde imellem EU's medlemslande. Vi skal bekæmpe forbrydelser indenfor EU, og ikke bare indenfor vores egne grænser. Det vil vise sig at være komplet nyttesløs. At S-SF gennem deres tilslutning giver DF et kammeratligt skulderklap, skal man vidst være politiker for at forstå

Thorsten Lind

Grænsekontrol? Ha ha!

Professionelle forbrydere bruger da en agtværdig bank, når tyvekoster skal føres ud af landet.

Desuden er Danmark et eldorado for hvidvaskning af bl.a. russiske mafiapenge.

Grænsekontrollen får ingen effekt på kriminaliteten.
Til gengæld kommer det til at koste en bondegård
at gøre livet surt for en masse mennesker + at vi befæster vores ry som nogen bagstræveriske bondeknolde....Flot kære politikere!

johnny bravo

Gad vide hvornår politikerne begynder at forbyde os at rejse ud af fort Danmark? En masseflugt kunne jo være under opsejling hvis den Danske nedtur fortsætter meget længere.........

Jens Thorning

Danmark skal selvføgelig smides ud af Schengen-aftaoen og bortvises permanent fra Nordisk Råd.

Interessant at de danske politikere helt åbenlyst henviser til, hvad vælgerne fortestilles at tænke. Da Danmark invaderede Serbien i 1999 udtalte de ellers, at når det handlede om udenrigspolitik, blev der ikke taget hensyn til folkestemninger.

Mon dog er grænsekontrollen kommet? Dvs. der er grænsekontrol allerede.

Poul Ottesen

Uffe Gisuah skrev :
'Gad vide hvornår politikerne begynder at forbyde os at rejse ud af fort Danmark?'

Det er der allerede omkring 20% af befolkningen der ikke må uden forudgående tilladelse ..
Her hedder det bare ikke 'Republikflugt' og du kan, trods alt, stadig heller ikke blive skudt for at forsøge alligevel ..
DDR - Skal jeg stave det for dig - eller fatter du pointen ??

johnny bravo

Poul Ottesen:

Nej stav det for mig

Jens Thorning

Gud nåde og trøste den arbejdsløse, der antræffes i lufthavnen af en civil angiver.

Per Thomsen

De, der ser nyheder på tysk tv, vil vide, at Danmark her til aften har fået regulær bøllebank af den elektroniske tyske presse.

Danmark bliver af den tyske presse beskrevet som et land der bliver styret af højrepopulister, og af opportunistiske politikere, der for at blive genvalgt, er villig til at ødelægge alt, hvad der hedder internationalt samarbejde i EU.

Den internationale kritik vil naturligvis sædvanen tro blive ignoreret af de danske politikere og mediere, men det betyder jo ikke at kritikken ikke vil få betydning.

Vores politikere lige fra det danske til det socialistiske folkeparti er ved at give Danmark et ry som EU's mest selvtilstrækkelige, provinsielle og egoistiske nation.

Er det monstro godt for vores land? Hvem er det lige at dette er en vindersag for?

Chris Natale

"Vores politikere lige fra det danske til det socialistiske folkeparti er ved at give Danmark et ry som EU’s mest selvtilstrækkelige, provinsielle og egoistiske nation. "

Truth hurts.

Dumheden er så massiv, at det svimler.