Læsetid: 10 min.

Mysteriet om 'morgellons kløe'

En mystisk kløe rammer titusinder over hele verden. Er der tale om en hidtil ukendt epidemi eller om massehysteri?
Margot er jordemor og lider af morgellons. Hun går jævnligt i sauna for at slippe af med kløen og har også tidligere badet i blegemiddel for at blive symptomerne kvit.

Margot er jordemor og lider af morgellons. Hun går jævnligt i sauna for at slippe af med kløen og har også tidligere badet i blegemiddel for at blive symptomerne kvit.

Nick Ballon

13. maj 2011

Det hele begyndte i august 2007 på en ferie med familien i New England. Paul havde set Harry Potter og Fønixordenen med sin kone og sine to sønner, og så var det begyndt at klø. Hans ben, hans arme, hans overkrop det kløede overalt. Der må være lopper i møblerne, tænkte han. Men den 55-årige it-chef fra Birmingham, Storbritannien, har haft kløe lige siden, og mysteriet om, hvad der er galt med ham, er kun blevet større.

Når Paul rørte ved de knopper, der dækkede hans hud, stak det, som var det splinter. Så en dag i 2008, mens hans kone lindrede hans ryg med kirurgisk sprit, fik den bomuldssvamp, hun brugte til formålet, en sær blåsort nuance efter at have været i kontakt med hans hud.

Paul gik ud og købte et mikroskop til 40 pund og undersøgte bomulden. Hvad var det for nogle krøllede, farvede fibre? Han googlede ordene: »Fibre. Kløe. Stikken. Hud.« Og der var hans svar. Det måtte være det: Alle symptomerne passede. Han havde en ny sygdom kaldet morgellons. Fibrene kom fra en mystisk skabning, som byggede huler og formerede sig i kroppen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kristoffer Olsen

Wymore fandt et kommercielt laboratorium, som var villig til at foretage yderligere test af fibrene. Det er disse resultater, som vil blive offentliggjort på konferencen i Austin.

Randy Wymore fortæller:

»Vi har ikke ligefrem fået bekræftet resultaterne fra retsmedicinerne i Tulsa,« indrømmer han.
Jeg holdt op med at læse artiklen her..

I øvrigt undrer det mig, at der intetsteds i artiklen står noget om dermatitis. At afspritte huden, tage fire bade om dagen, gå i sauna og blege den i klor hjælper ikke ligefrem på dermatitis...

Rachel Henderson

Der er så mange hudsygdomme, som man reelt ikke kender årsagen til. Hvis det var mig, ville jeg forsøge mig med forskellige langtids-antibiotikakure, i samråd med min læge.