Nyhed
Læsetid: 2 min.

Økonomer bag indvandrertal lægger afstand til regeringen

Den såkaldte DREAM-gruppe, der står bag de nyeste beregninger i regeringens rapport om omkostningerne ved indvandring, tager nu skarpt afstand fra regeringens konklusioner. Radikale Venstre beskylder regeringen for ren manipulation
Indland
2. maj 2011

DREAM-gruppen, der står bag de opsigtsvækkende tal i regeringens nye rapport om indvandringens konsekvenser for den danske økonomi, lægger nu klar afstand til regeringens konklusioner.

VKO har brugt rapporten til at forsvare regeringens stramninger som man mener har sparet danskerne for fem milliarder kroner om året og legitimere et ønske om yderligere restriktioner på indvandring af ikkevestlige udlændinge af hensyn til de offentlige budgetter. Men det kan man ikke bruge tallene fra DREAM til at konkludere.

»Det er jo en gennemsnitsbetragtning af alle indvandrere. Både dem, der kommer for at arbejde, og dem, der kommer med f.eks. flygtninge- eller asylstatus. Hvis man ville have en mere retvisende vurdering og kunne sige noget ud fra de her tal, så skulle man dekomponere resultaterne yderligere på f.eks. opholdsgrundlag. Derfor er de her besparelser en lidt voldsom konklusion at drage på baggrund af det her,« siger souschef Marianne Frank Hansen i DREAM-gruppen.

»Beregningen afspejler måske i højere grad de demografiske karakteristika ved gruppen, end det viser, hvad man kunne spare, hvis der ikke var den her befolkningsgruppe,« fortsætter hun og peger desuden på, at man har indregnet udgifter, som man kan antage, at Danmark havde haft under alle omstændigheder. Piller man f.eks. udgifter til forsvar og store brobyggerier ud, der ikke ville være anderledes uden indvandrere i landet, ville indvandrere og efterkommere give et plus, har de radikale regnet sig frem til.

»Regeringen gør sig skyldig i grov manipulation af befolkningen og Folketinget,« mener Marianne Jelved.

Også professor i nationaløkonomi ved Aarhus Universitet Nina Smith der var en del af Velfærdskommissionen er yderst kritisk: »Når man regner på de unge andengenerationsindvandrere kan man sige, det ville give noget tilsvarende at regne på danskernes børn. Desuden ved vi ikke ret meget om, hvordan deres beskæftigelse vil være i fremtiden. Det er ekstremt usikkert,« siger Nina Smith.

Integrationsminister Søren Pind (V) ønskede i går ikke at lade sig interviewe, men skriver i en kommentar, at han »går ud fra, at DREAM står ved sin resultater«:

»Overordnet set mener jeg, at undersøgelser som denne giver et kvalificeret fingerpeg om, hvilke perspektiver der er for indvandringen.«

Side 4-5

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Pedersen

Ingen overraskelser der - desværre.

Peter Jespersen

Det ville derimod have været en overraskelse hvis regimet ikke havde været groft manipulerende og forvridende i deres propaganda.

Frederik Young

Nok har vi problemer med indvandrer gruppering i Dk, som så mange andre lande også har haft det. Hvilket er ret naturligt når en ekstern kultur skal sammensmeltes med en intern. Vi har dog fortsat store problemer rent socialt som der slet ikke bliver talt om.

Den helt store problemstilling som jeg ser det, er det at vi er ved fuldstændigt at tabe indvandrer drengene på gulvet. Indvandrer pigerne derimod klarer sig jo rigtig flot både uddannelses mæssigt og iforhold til den ønskede integration. Men drengene derimod er en helt anden historie. Imens pigerne bydes velkommen over det ganske land, i familier, instutitioner og på arbejdet er drengenes forhold stik modsat. De er ikke velkomne, og inviteres ikke til at deltage ved arrangementer hos de danske familier, institutionerne og arbejdspladser. De opfattes som farlige, ubruglige og ugidelige. Hertil kommer at mange af dem ikke har haft nogen form for vejledning i deres forholdsvis korte liv, mht til deres muligheder her i samfundet. Kort og godt bliver de ikke talt til, men om og derfor ser de sig selv som noget andet og uvelkomment. Dobbelt moralen lever på højeste plan her i Dk, eftersom vi ønsker dem integreret men er ikke klar til at tilbyde dem det samme som vi tilbyder pigerne. Nemlig et smil og en "Velkommen indenfor" bemærkning.

Så kære indvandrer drenge, bliv ude og forsvind - i er ikke andet end et uønsket problem som samfundet ikke har tænkt sig at gøre noget ved.