Satire
Læsetid: 2 min.

Rul & hop

Oppositionens arbejdsdeling: De radikale vil rulle de VKO-forslag tilbage, som S-SF hopper med på
Indland
28. maj 2011
Oppositionens arbejdsdeling: De radikale vil rulle de VKO-forslag tilbage, som S-SF hopper med på

Hvad er arbejdsdelingen i den opposition, der lover vælgerne, at den er klar til at overtage regeringsmagten? Det har stået noget uklart, men nu er et mønster ved at tegne sig.

Mønsteret er, at Radikale Venstre sværger, at de vil rulle VKO-flertallets værste udskejelser tilbage. Men næppe er dette løfte kommet over de radikales læber, før Socialdemokraterne og SF erklærer, at de med begejstring vil stemme for de selvsamme udskejelser.

Prøvekørslen på dette forløb fandt sted i forrige uge, da Radikale Venstre svor sig sammen med VKO om at klippe i efterlønnen. De radikale bedyrede ved samme lejlighed, at de nok skulle sørge for, at hvad VK bestak Dansk Folkeparti med som tak for løftebruddet, blev væltet af et nyt flertal. Derpå fulgte VK-bestikkelsen til Pia Kjærsgaard: En vistnok EU-stridig befæstelse af rigets grænser med toldere og paskontrollører. Mestendels til pynt og symbol. Noget for en ny regering at profilere sig på at fjerne. Men niks. S og SF erklærede deres kærlighed til det oppyntede grænseværn. Nul nyt flertal.

Overflødig tryghed

I denne uge kørte spillet igen. VK købte Pia Kjærs-gaard med en 'tryghedspakke', som VK-ministre tidligere har fundet overflødig ganske som fagfolk har vurderet det. Men vupti blev det en national nødvendighed med fordobling af straffen for hjemmerøveri og overfaldsvoldtægt plus ekstra politistyrker til at indfange forhåbentligt udenlandske gerningsfolk.

De radikales retsordfører, Lone Dybkjær, ålede justitsminister Lars Barfoed (K) for eftergivenheden. Dybkjær sagde til Ritzau:

»Dansk Folkeparti skal åbenbart blot løfte et øjenbryn, og så retter Lars Bar-foed og de konservative ind. Alle disse stramninger er en fjer i hatten til Pia Kjærs-gaard, og jeg må sige, at jeg er dybt forundret over, at ministeren lader sig presse til at gå med til det.«

Altså en oplagt tilbagerulningssag. Næeh, ingenlunde. Socialdemokraternes retsordfører, Karen Hækkerup, erklærede: »S stemmer for regeringens tryghedspakke.«

Så er det, at forvirrede vælgere må spørge sig selv: Hvem er det egentlig, der retter ind, når Pia Kjærs-gaard løfter et øjenbryn? Hvem er det, der sætter fjer på fjer i Pia Kjærsgaards hat?

Hvis magtforholdene skifter efter et folketingsvalg, må Radikale Venstre sætte deres lid til at få flertal med Venstre og Konservative til at ophæve så åbenlyst tåbelige vedtagelser.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Michael Skaarup

Så venner!!! - Så er det nu vi skal i gang.

Moder Danmark er blevet besat, og kalder alle sine børn om hjælp.
Vores poltikere tjener ikke længere folket, men lader folket tjene sig.
De danske børn, er blevet en slavehær uden leder, og underlagt voldens åg.
Morgendagen gry og det er tid at rejse sig fra støvet.

Du stolte danske pige og du stolte danske dreng, tag hindanden i hånden og knyt jer i ånden. Kampen er begyndt.

Inger Sundsvald

Det må de, og vi, slås om efter et valg. Hvis S+SF så meget som drømmer om at pille fjerene af Pia K. så går meningsmålingsinstitutterne i baglås og begynder at rulle baglæns. Men i så fald får DRV nok ikke så svært ved at beslutte hvad de selv mener. Den økonomiske politik er jo vigtigst af alt for dem.

Hugo Barlach

Mulighederne for et fornuftigt, velovervejet og balanceret lovgivningsarbejde i Folketinget, er efterhånden blevet til en ren farce. Mon lille-Lars driver gæk med det danske demokratis klarhed og omdømme? Håbløst, rent ud sagt.

Vælgerne kan tilsyneladende på en anderledes kontant og transparent måde tilbyde den løsning, som kan afvikle det ukampdygtige morads, som FT sidder og kløjs i overfor offentligheden i den nuværende situation. Og som VOK-blokken på uforståelige vilkår insisterer på at fortsætte. Og det forhold kan ingen politisk kommentator eller spindoktor tale hen. End ikke de konservative af slagsen. Beskæmmende at være vidne til den politiske implosion for tiden. Få dog en slutdato på komedien...

Med venlig hilsen