Læsetid: 1 min.

Forskere bryder med den økonomiske dagsorden

Aalborg Universitet opruster på økonomifronten og vil udfordre mainstreamtendensen blandt danske økonomer. Universitetet satser på at skabe et tungere, alternativt forskningsmiljø og en skærpet uddannelsesprofil. Samtidig arbejdes der på at lave et nyt netværk af kritiske økonomer
14. juni 2011

På Aalborg Universitet (AAU) har de fået nok af snæversyn, når det kommer til Danmarks økonomi. Her efterlyser de nytænkning blandt økonomiprofessorer, økonomiske vismænd og i Finansministeriet. Hvis det står til AAU, der uddanner en del af fremtidens økonomer, er der om 10 år helt nye toner i den danske økonomidebat.

Med en ændring af studieordningen for uddannelsen i samfundsøkonomi, der betyder øget fokus på den praktiske virkelighed og mindre på modeller og regneark, og en plan om at styrke forskningsmiljøet, vil universitetet udfordre de såkaldte mainstreamøkonomer, som i den seneste tid er blevet kritiseret for at være borgerlige og teoretisk enøjede. De studerende skal lære, at der er flere måder at anskue økonomi på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Så fik Sass Larsen alligevel noget ud af hans kritik. Det er godt, at AAU nu vil stramme op på andre økonomiske linjer, men sørgeligt, at Torben M Andersen kommer med en så flabet bemærkning som – ” Kritikken af mainstreamøkonomerne er dog ofte »karikeret«… Men de skal da være velkomne med analyser og indsigt” -