Læsetid: 2 min.

Nu kan vi ikke stramme mere

Det kan ifølge integrationsminister Søren Pind ikke lade sig gøre at stramme udvisningsreglerne mere, når Folketinget fredag har vedtaget, at kun helt klare konventionsbrud kan forhindre udvisning af kriminelle udlændinge. Dansk Folkeparti glæder sig over 'historisk ukendt tæthed til konventionerne'
Jeg tror ikke, at vi i forhold til kriminelle udlændinge og udvisningsspørgsmålet kan gå længere end den tekst, der er nu. Det, der kommer til at præge den politiske diskussion fremover, bliver selve konventionerne og ikke dansk lovgivning, siger Søren Pind om stramning af udvisningsregler.

Jeg tror ikke, at vi i forhold til kriminelle udlændinge og udvisningsspørgsmålet kan gå længere end den tekst, der er nu. Det, der kommer til at præge den politiske diskussion fremover, bliver selve konventionerne og ikke dansk lovgivning, siger Søren Pind om stramning af udvisningsregler.

Thomas Lekfeldt

Indland
21. juni 2011

Netop som Danmark i sidste uge blev dømt for brud på Den Europæiske Menneskerettighedskonvention i en sag om familiesammenføring, forventes Folketinget fredag at vedtage regeringens forslag om at stramme de danske udvisningsregler helt til kanten af konventionen.

Integrationsminister Søren Pind gjorde under førstebehandlingen af lovforslaget i sidste uge klart, at Danmark efter hans vurdering nu spænder buen maksimalt.

»Jeg tror ikke, at vi kan gå længere nu. Det må jeg også sige. Jeg tror ikke længere, at vi i forhold til kriminelle udlændinge og udvisningsspørgsmålet kan gå længere end den tekst, der er nu. Det, der kommer til at præge den politiske diskussion fremover, bliver selve konventionerne og ikke dansk lovgivning,« sagde ministeren.

Ifølge regeringens lovforslag om stramning af udvisningsreglerne »vil den klare hovedregel i udvisningssager være, at udlændinge, der idømmes frihedsstraf for begået kriminalitet, udvises«, og udvisningen »kan kun undlades, hvis udvisning med sikkerhed vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser«.

Desuden understreger regeringen i forslaget, at domstolene skal tage hensyn til, »at lovgivers udtrykkelige ønske er, at udvisning skal ske i videst muligt omfang.«

Ukendt tæthed

Det er toner, de er glade for at høre i Dansk Folkeparti.

»Man får en historisk ukendt tæthed til konventionernes regler omkring udvisning,« siger rets- og udlændingeordfører, Peter Skaarup, og peger på, at der har været sager som eksempelvis Mahmoud Khalil Salem, også kendt som Fiz Fiz, hvor udlændinge har fået lov at blive i landet på trods af mange års fængselsstraf for banderelateret kriminalitet:

»Med de nye regler vil han blive ramt, fordi vi går til kanten af konventionernes regler.«

I modsætning til integrationsministeren mener Peter Skaarup ikke, at forslaget er det mest vidtgående, man kan tænke sig.

»Men det er et godt bud lige nu,« siger han og betoner, at domstolene kun kan undlade at dømme til udvisning, hvis de er sikre på, at det strider mod konventionerne.

»Hvis der er usikkerhed, bliver der tale om udvisning. Man vender bevisbyrden om og siger, at domstolene skal være sikre, hvis de vælger ikke at udvise,« siger Peter Skaarup.

Den udlægning af lovforslaget bekræfter integrationsminister Søren Pind. Han skriver i en mail til Information:

»Vi har vendt bevisbyrden om, og lovgivers ønske er formuleret helt utvetydigt, så naturligvis kommer der flere udvisninger.«

'Næsten umuligt'

Enhedslistens retsordfører, Line Barfoed, er bekymret over de mange udvisninger, som også hun forudser, stramningen vil medføre.

»Domstolene får nu meget klar besked på, at de skal gå endnu tættere på kanten af konventionerne, end de har gjort hidtil. Det vil betyde en stor risiko for konventionsbrud,« siger hun.

Ifølge Line Barfod er et af problemerne, at udlændinge, der er blevet udvist i strid med konventionerne, vil have meget svært ved at få Danmark dømt:

»Det er altså langt fra alle, der har ressourcerne til at gå hele vejen igennem retssystemet og helt til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Det kræver et stort overskud, også økonomisk, og hvis man først er udsendt til for eksempel Pakistan, kan det næsten blive umuligt,« siger Line Barfod.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"Det kræver et stort overskud, også økonomisk, og hvis man først er udsendt til for eksempel Pakistan, kan det næsten blive umuligt,« siger Line Barfod."

Ja og det er jo netop det, som Søren Pind og regeringen kynisk spekulerer i. Det er sørgeligt, at også S og SF uden videre hopper med på den galej.

Niels Mosbak

Mens Søren Pind hævder, at man ikke kan stramme mere, er DF klar til at foretage yderligere stramninger - idet kun den menneskelige fantasi sætter begrænsninger for, hvilke nederdrægtigheder der kan udtænkes.

Det danske samfunds deroute mod bunden begynder at accelerere.

Christian Egeskov

Det er et skridt i den rigtige retning! Langt om længe.

Måske kan vi nå at vende skuden inden landet og vi, der bidrager (positivt) til det, bliver underlagt kriminelle udlændinges hærgen. Vi er desværre godt på vej til at det er for sent.

Virkelighedsflugten er desværre fortsat stor i vores lille land!

Fint at flere partier er begyndt at se rædselsscenarierne.

Martin Bendtsen

”Ifølge de internationale konventioner og menneskerettigheder…” og bla bla bla. Så har Søren Pind stillet et forslag om, at alle udlændinge uanset straffens hårdhed skal udvises per omgående. DF klapper selvfølgelig i deres hvide ariske hænder. Grækenland og Irland er på vej ned i afgrunden. De fattige betaler for de riges fest. At udvise kriminelle til deres hjemland er at gøre sig selv en bjørnetjeneste. For de forsvinder jo ikke af den grund. Og den dag lokummet virkelig begynder at brænde og flere lande går konkurs, så har de selvfølgelig in mente, at de blev smidt ud af Danmark – Og gad vide hvem de så hævner sig på eller invaderer…? Det kan godt være vi skal beskytte danskerne ved at lukke grænserne osv. men det er jo lige fedt, hvis de udlændinge vi sender tilbage, som er kriminelle bliver yderligere kriminelle i deres hjemland. Det kunne jo tænkes, at når alle de sultne mennesker som heller ikke har et sted at bo søger til Danmark (fordi vi har masser af rigdom og er forholdsvis sårbare). Og de kommer sandsynligvis ikke for at invitere os i tivoli. Så hjælper 50 grænsevagter næppe.
Meeen jeg kan da godt se, at vi ikke skal tage sådanne overvejelser i betragtning, for det kommer jo aldrig til at ske – ligesom Hitler aldrig kom på magten og Kina blev en stormagt. Så længe badetemperaturen i Danmark er høj og de danske jordbær kommer op ad den danske jord, så er der jo ingen grund til bekymring. Verden er ved at bryde sammen – tidligere vippede den, men denne gang falder den. Og tror man ikke på det, kan man jo søge lidt på nettet og opdage at polerne smelter og de nationale økonomier ryger i recession som dominobrikker. I tidligere kriser kunne det rettes politisk op, men denne gang har vi også naturen som kæmper i mod os, og den kan man ikke tale til ”fornuft” uanset hvor meget Jean-Paul Satre man har læst. Når ekstremvejret (tørke og oversvømmelse) hærger så vil mange naturligt søge hen, hvor det ikke står så slemt til, deriblandt Skandinavien. Og når flere millioner kommer løbende med brosten og en tom mave, så kan hverken traktater el. konventioner hjælpe. For så er drifterne, herunder vrede og sult, større end frygten for straf. For alternativet er at dø af sult, tørst eller drukne.

"Det, der kommer til at præge den politiske diskussion fremover, bliver selve konventionerne og ikke dansk lovgivning,« sagde ministeren."

Dette må vel forstås sådan, at ministeren mener, at der er noget galt med menneskerettighedskonventionen. På den baggrund må det ærlig talt være rimeligt at bede Lars Løkke om at redegøre for, om det også er regeringens og Venstres holdning?

Deler regeringen og Venstre det syn på menneskerettighederne, som bla. er udtrykt af Søren Krarup flere gange? Det må alle danske borgere have ret til at få et klart svar på, inden vi skal til stemmeurnerne.

Jens Høybye

Søren Pinds forslag udviser (eksporterer) enhver danskhed ud af Danmark.

Ib Christensen

Jeg nævnte for noget tid siden overfor en kollega noget ligende.
"Grænse kontrol, hvad har de fjolser i DF gang i"

Hans svar var " Jamen vi skal ha gjort noget ved alle de udlændinge."

Jeg forstatte "Jeg bor i et kvater her i byen hvor der er mange invanderer. Gaden bliver ligefrem kaldet tyker alle her i byen. Og jeg har ikke nogen problemer med de folk der bor omkring mig. Hvem er det du har problemer med?"

Hans svar var så " Ja nu kender jeg jo ikke lige nogen!"

Michael Borregaard

I et "velfungerende" velfærdssamfund som det danske har vi alle muligheder for at skabe gode rammer for integrationen - problemet er dog, at i stedet for, at hælde vand på gløderne, puster man igen og igen til ilden. Det er skammeligt og beskæmmende, for når alt kommer til alt, har integrationen været en gevinst, og kunne blive en endnu større gevinst for fremtidssikringen af dansk økonomi.

Til sidst, vil jeg på det kraftigste anbefale Ib Christensens kommentar oven for, det er netop folk som ham han omtaler, som ikke ser det sandfærdiges billedes gyldne snit, men lader sig narre, af manipulerende løgn og latin, som eksempelvis, udlændinge koster det danske samfund 16 milliarder kroner.

Kan godt følge, at stramninger kan have en positiv effekt, men når man sætter overliggeren så lavt som den er blevet, er det andet end svært at se, hvorfor dette ikke endnu engang er som at puste til de mange ulmende gløder, der har fået næring siden pointsystemet blev vedtaget.

Marianne Mandoe

Selvfølgelig kan der stramme mere.
Og de kommer til at gøre det.

Hver gang en VKO-er siger noget kan man være sikker på at det modsatte kommer til at ske.

@Michael Borregaard

Det er jo så desuden heller ikke just studenterhuen, der trykker hos Ib Christensens kollaga. For hvordan er det lige, at grænsekontrol kan gøre noget som helst ved "alle de udlændinge", når disse opholder sig fuldt lovligt i Danmark?

Man kan også udtrykke det på den måde, at aftalen om øget toldkontrol ikke just kan have til hensigt at øge oplysningsniveauet i den dansk befolkning.

Og derfor har Marlene Wind jo grundlæggende ret, når hun siger, at aftalen er "valgflæsk", hvis formål det er at "appellere til den laveste fællesnævner og den indre svinehund".

Kollegaens reaktion viser således, at selv bemærkningen om "indre svinehund" på ingen måde er så usaglig og grov, som mange VKO-politikere har haft travlt med at gøre den til.

Ib Christensen

Marianne. Jeg er helt enig med dig.

Jeg ved ikke hvornår jeg begyndte at anse VKO, for at være et defekt kompas. Men resultatet er at jeg har handlet efter det. Altså når de har peget vest, så er jeg gået mod øst.

Resultatet idag er at jeg er gældfri. Skylder ikke en krone væk. Jeg har stadig arbejde, og bor med god plads.
Havde jeg fulgt deres opfordringer havde jeg i dag været gældsslave, men det var måske det de håbede på.

Befolkningen i dag er tættere på at være stavnsbundet, end vi nogensinde har været siden vi fik det ophævet. Og vi står med en del af befolkningen, villige til at ændre dato på fødevare for arbejdsgiverer, af frygt for at miste sin indtægt. Og det er ikke invanderer jeg tænker på her heller.

Jeg vil egentlig heller høre politikerne forklare os hvad de gør for at sikre os vores frihed og muligheder for et godt og lykkeligt liv. End at høre dem ha travlt med at skaffe os et langt arbejdsliv og presse censur og kontrol ned over alle voksne, (som selv var børn for en kort tid), under devisen, "jamen det er for børnenes skyld".

Da peter blev ved med at råbe "Ulven kommer" gavende det så fårene noget som helts i den sidste ende?

Jens Høybye

Forslaget er så sygt i sit indhold, at man med lige så stor ret kan give enhver, der er medlem af et af de politiske partier, der på fredag stemmer for stramningerne, en dobbelstraf.

F. eks. 7 dage for ikke medlemmer giver 14 dage for medlemmer, og for at trøste politiske medlemmer, skal udlændinge stadig udvises, for de har jo formastet sig til at være udlænding i Danmark.

For de kunne jo bare lade være at være medlem, og derved også undgå at give det udtryk, at de jo om nogen, er vidende om hvad der er dansk lov, og derfor ikke kan frasige sig dobbelstraf.

Bortset fra det ovenfor beskrevne, ville det alt andet lige, tvinge politiske orportunister til at tænke sig om, inden de skader deres egne vælgere. (Det sidste bare en morsom tanke der faldt mig ind).

Martin Hansen

Må man foreslå integrationsministeren en skatteyderbetalt studietur til Nord-Korea?

Såvidt jeg er orienteret, så har Nordkorea faktisk INGEN PROBLEMER med kriminelle udlændinge (endsige overholdelse af besværlige internationale konventioner), så der må da virkelig være inspiration at hente...

De er vist i øvrigt også meget langt fremme på grænsekontrol-området i Nord-Korea. To fluer med et smæk!

Bare så jeg lige forstår debatten.

Det er kriminelle udlændinge, der skal udvises og ikke kriminelle danskere af anden etnisk baggrund?

Hvis ja, så er mit spørgsmål: må jeg bede gæster i mit hjem om at forlade mit hus, hvis de har forbrudt sig mod de ufravigelige regler, som jeg har gjort klart, der gældende her?

Thorsten Lind

."Nu kan vi ikke stramme mere"

Godt set, Pind!

Ps. Du skal dog være påpasselig med slipseknuden fortsat. Bliver den for løs,
risikerer du at din hjerne tilføres ilt...!
Mvh.Th

PS. Pind kommer du ikke til at savne ministerbilen?

@Søren Lom...selvfølgelig gør han det, men så må han jo gå...Vandrende pinde er meget populære!

Mette Hansen

Gå ind og læs Brixtoftes kommentar til Wind sagen. Den rammer bulls eye:
http://ekstrabladet.dk/nationen/article1574893.ece

Der er gode intentioner her ..om integration og hvordan det ideelt kunne se ud, men der har altså sandt for dyden været mange , uløselige problemer med visse grupper.