Læsetid: 2 min.

Ny stramning: Alle kriminelle udlændinge skal udvises

Et bredt folketingsflertal inklusive S og SF vil fremover udvise alle kriminelle udlændinge. Og kun hvis internationale konventioner 'med sikkerhed' blokerer, skal udvisningen gøres betinget
Indland
21. juni 2011

Fremover skal alle kriminelle udlændinge udvises af Danmark, lige meget hvor kort en frihedsberøvelse de er blevet idømt. Og kun hvis en udvisning »med sikkerhed« er i strid med internationale konventioner, skal den gøres betinget.

Sådan lyder det forslag fra integrationsminister Søren Pind, som Folketinget i dag andenbehandler, og som S og SF vil stemme for under tredjebehandlingen på fredag.

Direktør for Institut for Menneskerettigheder Jonas Christoffersen vurderer, Danmark risikerer at tabe sager ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

»Jo flere sager, hvor man skal gå til kanten, jo større sandsynlighed er der for, at man kommer til at træde ud over kanten,« siger han.

Hvor det tidligere var anklagemyndigheden, der kunne vælge at kræve en kriminel udlændinge udvist, vil en udvisning fremover blive en automatisk følge af frihedsberøvelse. Bevisbyrden vendes i den forstand, at udlændinge som udgangspunkt skal udvises, og kun hvis det kan slås fast, at en udsendelse med sikkerhed er konventionsstridig, kan udvisningen altså gøres betinget.

Søren Pind forventer langt flere udvisninger som følge af lovændringen og understreger, at regeringen nu strammer så hårdt, at Danmark kan tabe sager:

»Det her får den virkning, at vi siger til danske domstole: Nu skal I gå lige så langt, som I overhovedet kan, og om nødvendigt er der en procesrisiko.«

Professor i jura ved Københavns Universitet Eva Smith påpeger, at Højesteret har anlagt en meget forsigtig praksis med hensyn til udvisninger.

»Derfor kan det være legitimt, hvis politikerne siger, der kan udvises lidt flere. Men formuleringen, at man kun skal undlade at udvise, hvis det med sikkerhed er i strid med konventionerne, er bekymrende. Så risikerer man at gå for meget over i den anden grøft og krænke konventionerne,« siger professoren.

At domstolene fremover skal idømme betingede udvisninger i tilfælde, hvor konventionerne uden tvivl blokerer for en reel udvisning, har Eva Smith ikke meget tilovers for.

»Det er jo helt meningsløst,« siger hun.

Enhedslistens retsordfører, Line Barfod, er uforstående over for det brede flertal bag stramningerne:

»Ifølge dansk lov skal alle kriminelle udlændinge nu smides ud. Det er kun konventionerne, der sikrer en vis rimelighed,« siger hun.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Kan M Winds ord om valgflæsk og indre svinehund ikke med rette bruges her?
Hørte 1. behandlingen , hvor Søren Pind var meget provokerende over for Karen Hækkerup og tiggede hende og hendes parti nærmest til at stemme imod lovforslaget.
Mon ikke forslaget mere er hastet igennem for at skabe debat før valget så indvandredebatten igen kunne blive et stort emne - det har OVK jo vundet 3 valg på. Hvis den fornemmelse er rigtigt så må vælgerne tage tændstikkerne fra OVK ved valget - så må vi bare håbe på at S og SF så uden frygt for at blive trynet af DF og regeringen igen tør føre en anstændig politik.

Marianne Mandoe

Jeg har tabt alt håb om at et regeringsskifte vil give en anstændig regering.

S-SF har ikke de store planer om at tilbagerulle noget af det juks VKO har hastet igennem de seneste måneder og år.
Og nu vil de så åbenbart stemme for dette.

SKAM JER.
Det første skridt til (på dansk jord ublodig) etnisk udrensning er taget, og ser ud til at blive taget med S-SFs velsignelse.

Tænk.. for første gang tror jeg rigtig mange og det store flertal lovlydige udlændinge er enige..

Erik Karlsen

Man kunne sige, at der ville være en vis retfærdighed i at udvise udændinge, der har afsonet fængselsdomme, hvis man så samtidig holder op med at diskriminere og se skævt til alle andre udlændinge. Men det sidste er nok en utopisk ønskedrøm i det nationalistiske Danmark.

Butikstyve? Cykeltyve? Folk, der køber en lille klump hash? Folk, der tisser i en port? Hold da op, strisserne får sku' travlt, så lad os straks udvide politikorpset, hvilket jo også er en måde at bekæmpe arbejdsløsheden på.
Sikkert derfor S og SF stemmer for?

Anne Marie Pedersen

Problemet er jo, at som reglerne er i dag, kan du blive født i Danmark og blive udvist når du fylder 100 år.

Dorte Sørensen

Erik Karlsen
Ja det vil sikkert være utopisk.
Ved 1. behandlingen havde Line Barfod og Søren Pind en diskussion om udvisning var en tillægsstraf eller ej. Søren Pind mente ikke at det var en tillægsstraf og dermed ville give ikke danske statsborgere en hårde straf for en lovovertrædelse. Line Barfod mente, at en udvisnings og nu også for en mindre lovovertrædelse er en ekstra straf og dermed en reel forskelsbehandling.

PS: Mht. om S og SF vil føre en anstændig politik. Her kan de ikke blive værre end OVK-flertallet så alene af den grund bør de få chancen efter et valg. Derudover tror jeg, at de konservative vil bakke op om en mere anstændig politik – om Venstre vil er jeg mere i tvivl om .

Grundlæggende er vi alle kriminelle indtil det modsatte er bevist.

Danmark er et generelt overforkælet samfund hvor de nødvendigste politiske ændringer aldrig bliver til noget fordi politikerne udelukkende er interesseret i magt og populistiske karrierer.

Det er skamfuldt at bruge udlændinge i Dk som middel til at bevise handlings"dygtighed".

Udvis Pind til Bornholm hvorfra han kommer!!!

Gorm Petersen

Hvorfor vente til de begår kriminalitet ?

Hvorfor ikke stramme den nuværende lovgivning den lille smule der skal til, for at flygtninge-indvandrere ikke har andre muligheder for at overleve end kriminalitet ?

De der ærligt og redeligt dør af sult, kan blive begravet på statens regning.

Resten kan - dersom der kan konstateres livstegn - automatisk udvises uden at samfundet behøver spilde ressourcer på at udrede, præcis hvilken form for kriminalitet de har lavet.

Leif Højgaard

Men det er da godt de tænker på au pairs til pensionisterne...

http://www.youtube.com/watch?v=_U7gtQ-s2yE

Der er kun EL tilbage at stemme på. Alle andre partier er så usmagligt populistiske!

Ja, det er ikke kønt.

Men jeg tror, at siden V, K, O, S og SF vil stemme for sådan noget - svarende til 2/3 af Folketingets medlemmer - så må det være fordi, at det er en erkendelse af, at det er noget fundamentalt galt med den danske udlændingepolitik.

niels westh-hansen

Alle kriminelle udlændinge skal udvises, hvorfor er det kun kriminelle udlændinge der skal udvises? Lad os gøre det ordenligt. Alle kriminelle skal udvises. Hvorfor skal kriminelle Danskere have sær status?

Chris Natale

Tak WIlhelm May. Nu forstår jeg, hvorfor jeg er så ked af at bo i Danmark: De eneste dansker, som er interesseret i en samfund uden diskrimination mod u-dansker, er også de, som bliver betragtet af resten af landet som venstre-ekstremister.

Martin Kristensen

@arne lund: Hvornår er "Butikstyve? Cykeltyve? Folk, der køber en lille klump hash? Folk, der tisser i en port?" blevet idømt frihedsstraffe?

Det er kun dem der er idømt frihedsstraffe der her er tale om.

Jeg må indrømme jeg INTET problem har med at man tager disse mennesker i hoved og r... og kaster dem ud af landet.

Problemet med den danske udlændingedebat/reglerne er deres diskrimination af lovlydige udlændinge - ikke indsatsen mod kriminelle ditto.

Torben Pedersen

Som udgangspunkt synes jeg heller ikke at der er grund til at brødføde kriminelle udlændinge der er idømt en fængelsstraf - eller for den sags skyld give dem førtidspension. Hvis det så blot var det.
Dog. Jeg er udenlandsk gift. Dette forslag bekymrer mig, når man samtidige har en tilfældighedslovgivning a la den famøse knivlov. Eller sagt med andre ord: Min ægtefælle kan blive stoppet af politiet på vej på picknic, få konstateret at den smørekniv hun har i kurven er 3 mm for lang jf. loven, blive idømt en straf på 1 uges fængsel og så blive udvist bagefter, idet hun tydeligvis udgør en hård kriminel kerne og er til fare for Danmarks sikkerhed. Hvis jeg ikke tager helt fejl, så kan de 2 stk. lovgivning sammenlagt lige præcis forårsage dette.
Dansk lovgivning i lang tid være præget af en populisme, hvor man laver symbollovgivning uden nogen rimelig langsigtet planlægning. Få det dog lavet en smule gennemtænkt inden det kommer på tryk.

Lars Poulsen

Der findes et princip der lyder nboget i retning af at straffen skal stå mål med forteelsen.

At indføre minimums-straffe er sjældent særligt smart, idet hver eneste sag er forskellig og skal bedømmes forskelligt. I USA har de f.eks. en minimumsstraf der hedder '3 strikes and you're out' - altså 3 gang du begår noget kriminelt ryger du ind for livstid, og man har derfor set sager hvor tyveri af en donut betød livsstraf (fordi det var 3de gang). Er det smart? er det sådanne systemer vi vil have?

@Ib Ling: Man kan godt få fængsel hvis man f.eks. ikke kan betale en bøde. Hvad med dem der er født i landet og måske 30 år gamle og ikke er statsborgere fordi det nu er reelt umuligt med pointsystemet. Skal de så udvises til et land de aldrig har været i?
Syntes du det er en rimelig straf for en mindre forteelse, som f.eks. ikke at kunne betale en bøde? Vi snakker altså ikke kun om mordere og gang-bangers her.

Niels Mosbak

Ib Ling

Det har du såmænd ikke - altså noget problem.
Du har vel heller ikke nogle problemer med at finde historiske fortilfælde, analoge med den retsordning der nu bliver indført?

Dansk udlændinge retorik har brug for kriminelle udlændinge... Tænk hvis alle var lige så pæne, lovlydige, hårdtarbejdende og velintegrerede som flertalet..

Ole Falstoft

Hvad med de udlændinge som har familie her i landet. Vil man tage hensyn til det?

Niels Mosbak

Falstoft

Kun hvis de kan påvise, at konventioner er overtrådt ved udvisning.

Bo S. Nielsen

Nejnejnej, hvad sker der?! Det her er fuldstændig skandaløst!

FØJ FOR SATAN, S-SF!!!!

Stem på Enhedslisten og bekæmp racisme, fremmedhad og diskrimination uanset partifarve!

Chris Natale

Ja men Chris Green, tænk hvis alle udlændinge var lige så pæne, lovlydige, hårdtarbejdende og velintegrerede som danskerne...

ingen kriminalitet, ingen arbejdsløse på sofaen, bare rent pur økologisk hygge!

Benjamin Bach

Iiih, jeg er dødtræt af at høre om kriminelle udlændinge... hvad skal vi leve af i fremtiden? Hvordan standser vi klimaforandringerne?

Og hvor er det dog usolidarisk at udvise kriminelle... så skal et eller andet long-gone, sagesløst hjemland bare have de sociale belastninger? Sammen med vores elektronikskrot, ekstreme vejrfænomener, sweat shops og oliekrige? Out of sight, out of mind. Gud bevare Danmark... men så heller ikke andet.

jonas hansen

Fornuftigt forslag, dejligt at se at Danmark nu stopper med at vende den anden kind til, på de lovlydige udlændinges vegne.

Forslaget vil dog uden tvivl, få store konsekvenser for nogle dem, der ingen familierelationer har til udvisningslandet og som bliver udvist for småting.

Men for det store flertal af lovlydige udlændinge i Danmark, må dette være en stor festdag. For dem er det nemlig en pestilens, at de konstant bliver sammenlignet med en flok udskud, der intet godt medbringer.

Men mon ikke det hurtigt vil vise sig, at konventionerne vil redde de folkeslag som DF fører ideologi mod, og dermed vil udlændinge stramningerne bare forsætte, velvidende at, alle ”Dem der kan og vil Danmark” for længst er blevet udelukket, for at tage ophold i Danmark.

Martin Kristensen

@Torben Pedersen: Problemet her er - som du siger - alle de tilfældige makværk af love der er lavet. Også jeg kæmper med udlændinge"service" med min udenlandske kæreste og hendes ophold.

Dette giver mig dog ikke større sympati for kriminelle udlændinge, ej heller har de lovlydige udlændinge - det absolutte flertal - noget til overs for dem.

@Lars Poulsen: Du kan komme til at sidde en bøde af, men i så tilfælde er du altså ikke idømt en frihedsstraf så vidt min (begrænsede) juridiske viden holder.

Troels Ken Pedersen

Automatstraffe, som fratager domstolene muligheden for at tage hensyn til sagernes konkrete omstændigheder, er en uskik. Når man fjerne muligheden for at tænke over sagerne, bliver resultatet ofte hjernedødt. Det burde ikke være overraskende.

Som Torben Pedersen påpeger, skal der blot en kombination af kniv-loven og så en automatudvisning ved frihedsstraf til at producere et åbenlyst grotesk resultat så let som ingenting.

Men hey, det er da smart at man kan få smidt udlændinge ud blot ved at plante en kniv på dem!

Andreas Prætorius

Først: Fy føj. Jeg ved ikke om jeg skal græde eller grine. Eller det er faktisk løjn. Jeg ved at jeg skal græde.

For det andet: Jeg vil gerne vide hvordan udlændinge er defineret i dette tilfælde? Er det folk med udenlandsk statsborgerskab? Er det folk uden dansk statsborgerskab? Er det folk der er født og opvokset i Danmark uden? Er det dem der reelt er fra et andet land? Er det alle folk med mørk hud? Eller er det også folk der ligner de har en slavisk afstamning?

Selvom vi hurtigt kan blive enige om at eksempelvis vold er en forfærdelig forbrydelse mod og overskridelse af et andet menneske, så er det simpelthen usmageligt at udvise forbryderen efter endt straf. Det er jo på ingen måde givet at personen har relationer i sit "hjemland" og det kan endvidere sagtens tænkes at personen har familie, arbejde og så videre. Det er jo for helvede ikke alle kriminelle indvandrere der er bandemedlemmer. En så alvorlig sag som udsmidning, bør ikke være baseret på en generaliseret symbollovgivning, men derimod på en grundig individuel betragtning. Det her er simpelthen institutionaliseret racisme.

Andreas Prætorius

Hvad med dem, der blev frihedsberøvet ved klimatopmødet? Man kan få fængsel for at gå ved siden af én med hættetrøje ved en demonstration.

Andreas Prætorius

Torben Pedersen: Jeg ville passe på vis jeg var dig. Du har nu tilstået i et offentligt miljø at de kone er kriminel. om et par dage vil nogle specialstyrker fra politiet komme og køre hende over grænsen (hvis de ikke bliver stoppet !)

Christian Egeskov

Det var på tide at politikerene vågnede op!

Godmorgen...og fortsæt det gode arbejde, så Danmark ikke udvikler sig til et nyt undergrundssamfund, hvor kriminelle udlændinge sætter dagsordenen og griner af os, der rent faktisk bidrager til samfundet og ønsker et fredeligt Danmark, hvor der er plads til alle, der kan og vil opføre sig ordentligt!

Der er (et lille) håb endnu!

Martin Kristensen

@Andreas Prætorius: Der er forskel på at være blevet frihedsberøvet og at være IDØMT en frihedsstraf.

Med alle de myter og gårdtisseri og demonstration som udsmidningsgrund forstår jeg da bedre modstanden - men I kæmper mod stråmænd, ikke mod det foreslåede.

Jonas Ørting

Hvorfor satan skulle det være bedre at stemme på Ø? Det er da stadig SSF der kommer til ministerstolene... men Ø har jo også kastet en pæn del af den progressive politik over bord, så de passer nok fint i det selskab :(

Niels Mosbak

Ib Ling

"Med alle de myter og gårdtisseri og demonstration som udsmidningsgrund forstår jeg da bedre modstanden - men I kæmper mod stråmænd, ikke mod det foreslåede."

Næ, Ib Ling - vi kæmper mod den infame diskrimination mod andre, som har inficeret det danske folk.
At du og andre her, der har kærester med udenlandsk baggrund ikke tror at det kan ramme jer, eller kommer med pip mod en "uhensigtsmæssig knivlov" - glem det - I aner i virkeligheden heller intet om, hvad der kan udløse frihedsstraf.
Og andre vil blot trække på skulderen og sige - jamen, det er jo bare en skide, kriminel udlænding - ud af klappen med dem, vi har ikke brug for udlændinge i Danmark.
Og er du egentlig rigtig dansker, siden du ikke kan finde en dansk kæreste? Det kan nemt blive det næste, og det næste, og det næste.

Og skulle I blive ramt - ikke denne gang, men måske næste gang endnu et infamt diskriminerende forslag bliver vedtaget - jamen, så ligger I som I selv har redt.
Der er nemlig intet der tyder på at nedturen for Danmark stopper her - der kan stadig findes på flere nedrigheder og altid - naturligvis - for det "gode".

Niels Mosbak

Jonas Ørting

"Hvorfor satan skulle det være bedre at stemme på Ø? Det er da stadig SSF der kommer til ministerstolene… men Ø har jo også kastet en pæn del af den progressive politik over bord, så de passer nok fint i det selskab :("

Du må da mindst læse statskundskab, med den store indsigt du har...

Leif Højgaard

Jura-hysteriet har grebet magten i vort samfund, hvor en lille flok jurister har slavebundet befolkningen i en snærrende og umennskelig spændetrøje af lovmageri med kriminalisering og diskrimination af store dele af landets indbyggere som resultat. Folkets vigtigste opgave nu - er at sætte en stopper for disse herremennesker og få tilbagerullet dette retssvineri, så at vi kan vende tilbage til rimelige ordentlige og humane forhold.

Anne Marie Pedersen

@Andreas Prætorius

Det spiller ingen rolle om du er født og opvokset i Danmark. Med denne lov kan du blive sendt ud alligevel.

En 14-årig kan i princippet blive sendt ud af landet for et slagsmål i skolegården. Det er der vi er nået til i Danmark.

Martin Kristensen

@Mosbak: Retorisk trick nummer 2: Når det ikke lykkes at opstille stråmænd at angribe, så prøve med glidebaneargumentet...

Hvad med du forholder dig til det foreslag der er stillet i stedet?

Problemerne med den danske "debat" og chikanen mod udlændinge afhjælpes ikke ved råbe RAAACIIIISMEEE hver gang der vedtages en lov der kan ramme udlændinge. Den afhjælpes ved at insistere på en skelnen mellem det store flertal af positivt bidragende udlændinge som skal behandles ordentligt og er lille mindretal af kriminelle som ikke skal kunne gemme sig bag deres evige offerstatus.

Det er meget tvivlsomt, om lovforslaget vil føre til nogen ”stor” stigning i antallet af udlændinge, der bliver udvist. I sidste instans skal domstolene stadig foretage en vurdering af, hvorvidt en udvisning vil være i strid med menneskerettighederne, og flygtninge kan som udgangspunkt slet ikke udvises, da de jo ikke har noget land, som man kan udvise dem til. Det er sådan set derfor, at de er anerkendt som flygtninge.

Og i Anne Marie Pedersens tænkte eksempel med en 14-årig, der har været involveret i et slagsmål i skole-gården, der vil udvisning helt sikkert stride imod menneskerettighederne, og vil derfor ikke finde sted. Det ændrer den nye lov intet på. Konsekvensen er alene, at domstolene nu skal spilde deres tid med at tage stil-ling til det, hvor anklagemyndigheden før ville undlade overhovedet at rejse et krav om udvisning.

At S og SF støtter dette lovforslag er efter min mening et lidt trist tegn på, at de stadig ikke tør gå imod VKO´s udlændingepolitik og retspolitik på områder, hvor de frygter for, at det kan koste dem stemmer. At stemme imod ville således kunne udlægges som, at de ”forsvarer kriminelle”, og det rækker det politiske mod åbenbart ikke til.

Men hvad. Hvis jeg har ret i, at forslaget alligevel ikke vil føre til nævneværdigt flere udvisninger, så er der jo mest af alt tale om symbolpolitik, og så er den største skadevirkning måske, at lovforslaget vil øge ressourceforbruget hos domstole mm.

Niels Mosbak

Ib Ling

Det var vist en stråmand den der med RAAACIIIISMEEE - det er ikke et udtryk jeg har anvendt.

Men det glæder mig da, at du har opfattet at der er tale om chikane mod udlændinge.
At du så måske ikke har fattet, at landets anseelse i udlandet efterhånden daler, netop på grund af den chauvinistiske politik der føres, kommer måske til at ramme dig og resten af nationen som en våd klud i ansigtet en dag.

Anne Marie Pedersen

Lars Hansen.

I dette interview med Jesper Tynell fortæller Jens Elo Rytter (professor i forfatningsret ved Københavns Universitet), hvorfor man kan regne med, at der vil komme flere udvisninger.

http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2011/06/01/151758_1_1_1_1_1.htm

Og så synes jeg ikke, at mit eksempel er langt ude. Prøv selv at grave i, hvordan børn, der rejser ud af landet i mere end to år, behandles. De kommer ikke ind igen. Nuvel, det er to forskellige omstændigheder. Men det fortæller lige præcis, hvordan der myndighederne er klare til at gå helt til grænsen. Og over i nogle tilfælde - fx i sagen som den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tog stilling til 14. juni.

Jesper Wendt

I princippet kan du altid blive frihedsberøvet, det kræver to betjente der tager på ferie sammen.

Du kan intet gøre, det sker forhåbentlig sjældent, men tag ikke fejl, det sker. Selvom Danmark har hvad jeg vil betegne som relativt fornuftige betjente, og nogenlunde hæderlige, så er der altid risiko for justitsmord.

Fy faan - godt at der snart kommer valg, så vi kan få ryddet bunden af papegøjeburet for al deres lort. For så snart oppositionen kommer til...................... FUCK!
Som frække Brecht foreslog i den modsatte anledning, må det vist snart være på tide at opløse dette folk og vælge sig et nyt.

Leif Højgaard

Hvad med den del af 'kriminelle', der i det skjulte sammen og i broderlig ånd med hemmelige vennetjenester, som hård valuta stjæler fra folket - for ikke at tale om brådne kar i dommerstand og statsadvokatur og politi, som i lovens navn sammen ped politikere udøver justitsmord som smøringsmiddel for egen vinding ? Det er lang tid siden vi har hørt om juridiske eftersyn af dommerstanden og de hemmelige personlige netværker øverst i samfundshierakiet. Folket har endnu meget at ønske mht lovgivningsiveren på dette område.

@Ib Lind

”Dette giver mig dog ikke større sympati for kriminelle udlændinge, ej heller har de lovlydige udlændinge - det absolutte flertal - noget til overs for dem.”

Ingen har vel for så vidt ”noget til overs” for kriminelle. Men dit synspunkt om, at det er helt naturligt, at man har særlig lidt ”til overs” for kriminelle UDLÆNDINGE og helt generel mener, at disse ALTID bør have en TILLÆGSSTRAF i form af udvisning, finder jeg dybt problematisk.

Mange ”udlændinge” er således født eller opvokset i Danmark, og at der er nogen som helst form for rimelighed i at udvise disse, alene fordi de har begået kriminalitet, er for mig alt andet end indlysende. Tværtimod er synspunktet for mig at se udtryk for et meget bekymrende normskred, hvor man accepterer, at borgernes AFSTAMNING skal være afgørende for, hvilke rettigheder de tildeles.

Hvis vi tager din egen familie som eksempel (kan forstå at du er gift med en udlænding), vil konsekvensen således være, at jeres fælles børn (med dansk statsborgerskab) ikke bliver udvist, hvis de begår kriminalitet. Men hvis din kone har medbragt et barn fra et tidligere forhold, som f.eks. var 5 år, da de kom til Danmark, og som er vokset op med dig som sin reelle far, så vil dette barn blive udvist, hvis det som ung træder ved siden af og overtræder straffeloven.

Der gøres dermed forskel på jeres børn alene pga., hvem deres biologiske far er, og fremover vil det alene være internationale konventioner og ikke det danske folketings vilje, som kan sikre, at din papsøn eller papdatter måske alligevel ikke bliver udvist.

Det erklærede synspunkt fra et stort flertal i det danske folketing, ja selv fra SF, er således, at din papsøn burde udvises, hvis han som 15-årig begår selv den mindste forbrydelse, som kan udløse fængselsstraf, uanset at han dermed rives væk fra hele sin familie, og uanset at han har boet i Danmark, siden han var 2 eller 5 eller 8 år. Og dette skal ske, alene fordi det anses for særligt forkasteligt, at han har overtrådt loven, idet han jo er ”udlænding”.

Samtidig anerkender et stort flertal i Folketinget dermed i princippet slet ikke, at Danmark har nogen form for ansvar over for din papsøn, uanset at han har haft næsten hele sin opvækst her i landet. Han er en ”udlænding”, alene fordi du ikke er hans biologiske far, og at han måske ikke har nogen form for tilknytning til det land, hvori han er statsborger, det skal der overhovedet ikke tages hensyn til. Han skal bare ud af vagten skal han. For han er jo et dumt svin, idet han på samme tid er udlænding og kriminel.

Jeg finder det faktisk særdeles trist, at selv SF nu tilslutter sig et så ekstremt menneskesyn. Og dette uanset om årsagen er, at SF faktisk er enig i det, eller om det alene handler om valgkampstaktik, hvor man ikke vil kunne beskyldes for at være ”blødsøden” over for kriminelle.

@Anne Marie

Tak for linket. Jeg har ikke lyd på den PC, som jeg sidder ved lige nu, men vil høre indslaget ved lejlighed.

Torben Ringsø

@Wilhelm May
Der er bestemt også Radikale Venstre, hvis det handler om en anstændig behandling af udlændinge i Danmark!

Leif Højgaard

Lars Hansen - glimrende tanker og enig i det meste. Jeg falder dog over dit udtryk "...træder ved siden af og overtræder straffeloven..."
Det lyder som om du mener - en gerning gjort med forsætlighed dvs med fuld viden og vilje.

Meget af den særlovgivning, som indføres indeholder ofte en mængde mangler og uklarheder som høringen ikke fanger og som efterfølgende ved domspraksis afklares af domstolene som selv må finde en 'rimelig' fortolkning af 'ånden' i loven. Man kan således komme ud for situationer hvor gerningsindhold ikke kan bevises med udgangspunkt i nogen lov hvorfor man i mange tilfælde bryder både objektivitetsprincip og legitimitetsprincip ved en flertalsafgørelse. Det kaldes at 'retsvæsenet tager loven til sig'.

Så min konklusion er at man udemærket godt kan være uvidende om hvorvidt man overtræder straffeloven på 'gerningstidspunktet' for en handling.

Jeg har hørt et tal om at ca 10% af domme er justitsmord.

Lars Lindgren Chrsitensen

Jeg vil gå så langt som til at mene at de udlændinge der bliver dømt I Danmark ikke bare skal bortvises efter endt dom....de skal have lov til at afsone i de lande hvor de er statsborgere.
Kriminalitet og strafudmåling kan altid diskuteres, men jeg ved fra mit arbejde med udlandske kriminelle at mange af dem mener det er meget attraktivt og nærmest en belønning at afsone i et dansk fængsel i forhold til deres hjemlands. Fængsel skulle gerne have en postiv effekt, men i denne optik er den postive effekt en beløning for kriminaltet og et kraftigt incitament til at fortsætte den kriminelle løbebane.
Hele debatten omkring vores måde at straffe, rehabiletere og på andre måde løse de problematikker omkring mennesker der ønsker at leve livet på kanten af samfundet bør tages op igen. Når vi kigge på statiskkerne på hvormange der efter endt afsoning ender i afsoning igen er dettydeligt at systemmet ikke virker. Havde det virket ville det give mening at taget debatten om udlændinges afsoning op igen, men sålænge afsoning set fra deres optik sammenlignes med et hotelophold giver det ikke mening.

Sider