Læsetid: 1 min.

Regeringen betalte Per Ørum med gamle penge

Per Ørum Jørgensens 'ja' til grænseaftalen blev betalt med en udviklingsaftale til landbruget. Men landbruget havde i forvejen adgang til de 10 mia. kr. risikovillig kapital, som aftalen omtaler. Per Ørum Jørgensen har ikke fået nogle konkrete, nye løfter, mener Bæredygtigt Landbrug
Per Ørum Jørgensens 'ja' til grænseaftalen blev betalt med en udviklingsaftale til landbruget. Men landbruget havde i forvejen adgang til de 10 mia. kr. risikovillig kapital, som aftalen omtaler. Per Ørum Jørgensen har ikke fået nogle konkrete, nye løfter, mener Bæredygtigt Landbrug
16. juni 2011

I 11. time sikrede kristendemokraten Per Ørum Jørgensen sidste fredag regeringen og Dansk Folkeparti flertal for den stærkt omdiskuterede grænseaftale, og betalingen var en 'Aftale om landbrugets udviklingsmuligheder'.

Per Ørum Jørgensen konkluderede selv, at han nu havde sikret bedre forhold for især de unge landmænd, der ville få lettere ved at låne penge. Men det passer ikke. Store dele af landbrugsaftalen består af i forvejen vedtagne ordninger, og der er ingen løfter om lettere adgang til at låne penge.

»Der er mange fugle på taget og ikke ret mange i hånden for den kære Per Ørum Jørgensen i den her sag,« siger direktør i foreningen Bæredygtigt Landbrug, Vagn Lundsteen.

Aftalens hovedpunkt er, at landbruget får adgang til 10 milliarder kroner risikovillig kapital, som det blev aftalt at oprette i forbindelse med finansloven i januar. Men det havde landbruget også i forvejen, siger cheføkonom Hans Fink fra LRØ Landbrugsrådgivning.

»Sådan som jeg kan se det, der er vedtaget i januar, så kunne landbruget søge på lige fod med alle andre erhverv. De var ikke ekskluderet i den oprindelige aftale,« siger Hans Fink.

Per Ørum fastholder sejr

Vækstfonden, der agerer sekretariat for de kommende investeringsfonde for risikovillig kapital, kan ikke forklare det nye i aftalen og henviser til Økonomi- og Erhvervsministeriet. Det samme gør Finansministeriet, hvor aftalen er indgået, da den ligesom grænseaftalen er en del af regeringens økonomiske forlig om en 2020-plan.

Information har siden tirsdag forsøgt at få Økonomi- og Erhvervsministeriet til at forklare, hvorved den nye aftale adskiller sig fra den gamle, men ministeriet har ingen kommentarer til aftalen.

»Landbruget havde ikke adgang før,« insisterer Per Ørum Jørgensen selv. Men han kan ikke forklare, hvorfor landbruget hidtil skulle have været ekskluderet fra investeringsfondene.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Den skulle jeg lige søge på Michael K.

"The Real Story of Ah-Q" – Lu Xun's best-known fictional creation of the idiotic Chinese everyman – follows with sardonic delight the stupidities and indignities of this mock-biography's subject, a man too witless even to realise he is going to his own execution.

Morten Gottschalck

Fik sit ansigt i medierne, og det havde han desperat brug for. Men om det rykker nogen stemmer tvivler jeg alvorligt på. Måske hans sidste fingeraftryk på noget som helst.

Heinrich R. Jørgensen

At Hjorten spiste Per Ørum Jørgensen med en illusion om at sidstnævnte tilvejebragte nogle penge til unge landmænd, indikerer hvad Hjorten regner PØJ for. En dummernik uden realitetsfornemmelse og forhandlingsevner.

Morten Kjeldgaard

Hjorten har snydt både DF og Ørum så vandet driver. Når man går til møde med den mand, bør man have lynlås på inderlommen og ingen kontanter i tegnedrengen.

Helle Walther

Ja Ørum er snydt, og hvis han stemmer den 24.6 for den grænseaftale, så er han mere dum og enfoldig end politiet tillader. han har fået 0 ud heraf, der er intet nyt til ham, kun tomme ord.
S SF R Ø og LA stemmer imod samt Fokus, hvis Ørum for sin fornuft tilbage, hvis han da har en sådan, så siger han fra fordi han er blevet fuppet.

Heinrich R. Jørgensen

Regeringen betalte Per Ørum med gamle penge

Gamle penge kan være ganske udmærkede. Sølv ruster ikke.

Lykke Johansen

Med den totalt manglende ærlighed, moral og fairness, som den nuværende Løkke-regering DAGLIGT lægger for dagen overfor borgerne og politisk allierede (i dette tilfælde PØ), kan man kun grue for det rædselsscenarie landet og borgerne vil blive udsat for, hvis det skulle lykkes Løkke at spinne og manipulere sig til fire år mere i statsministeriet.