Læsetid: 1 min.

Socialdemokraterne stemmer imod løfte fra Helle Thorning

Da Socialdemokraterne i vinter fremlagde sit forslag til et pointsystem for familiesammenføringer, slog partiformanden fast, at partiet fremover ikke ville være med til at stramme mere på udlændingeområdet
22. juni 2011

Når Socialdemokraterne fredag stemmer for regeringens lovforslag om stramning af udvisningsreglerne i Udlændingeloven, er det stik imod et løfte fra Helle Thorning-Schmidt.

Da Socialdemokraterne i vinter fremlagde sit forslag til et pointsystem for familiesammenføringer, slog partiformanden fast, at partiet fremover ikke ville være med til at stramme mere på udlændingeområdet.

»Vi har en tilstrækkelig stram udlændingelovgivning nu. Og vi behøver ikke at gøre mere på det område. Der skal være ro om de regler fra nu af,« sagde hun til Berlingske den 20. november 2010.

Den socialdemokratiske retsordfører Karen Hækkerup understreger over for Information, at partiet stiller sig bag den nye stramning af udlændingeloven, fordi den kun rammer kriminelle.

»Det her handler om, om man skal sende romaer ud, som lige er kommet hertil med bus, og som allerede er blevet taget i lommetyveri. Eller at man sender andre ud, som er kommet med det formål at begå kriminalitet. Der vil stadig være proportionalitet i forhold til, hvor længe man har været her,« siger hun.

Så da I sagde, at I ikke ville stramme mere, handlede det i virkeligheden kun om antallet af udlændinge, der kommer til landet?

»Jeg kan jo ikke tale for Helle. Men regeringen har gjort det så møgbeværligt at være eksempelvis i familie med nogen, som ikke har dansk statsborgerskab, og som skal leve op til alle mulige mystiske ting for at komme hertil. Det her forslag handler om kriminelle udlændinge og ikke om, at Danmark ikke skal være et åbent samfund, hvor folk skal have lov at komme til og virke og leve og bo,« siger Karen Hækkerup.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

brian fritzner

Bla bla bla, bla bla bla, bla bla bla, bla, bla, bla,bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla......

Martin Knudsen

Brian - det er meget muligt, men ikke desto mindre er jeg personligt(som altid har stemt, og i fremtiden vil stemme SF og Ø) glad for at se, at de vil begrænse mængden af idioti der får lov at foregå. Jeg er selv meget åben og tror på, at man skal lade folk komme hertil, og være et åbent samfund. Men ærligt taget, så er det til grin, at kriminelle har frit lejde - politiet har reelt meget lidt mulighed for, at gøre noget som helst. Folk kan da i høj grad også spekulere i, at komme her, blive anholdt, og så komme i dansk fængsel at bo - det vil formentlig alt andet lige være bedre, end at bo mange af de fattige steder der findes. I dansk fængsel får du seng, mad og drikke, og du får sågar lov at spare penge op mens du er der, som du får med når du "checker ud". Derudover er det i sig selv en stor udgift at have en person fængslet i dag.

Jeg vil lige understrege, dette er på ingen måde en mærkesag for mig - jeg var ikke blevet harm eller sur hvis de IKKE havde tilsluttet sig, og jeg havde faktisk forventet at de ikke ville. Jeg synes bare det er vigtigt at forholde sig til det problem der opstår, når folk rejser hertil udelukkende med det formål at stjæle fra de "dumme, rige danskere". Det er ikke super sjovt at være til grin, og det tror jeg sommetider vi bliver.

Martin Knudsen

Jeg kan se der stadig er tvivl om, hvad den lov egentlig indeholder. Det er trist, at man bliver ført bag lyset hele tiden, og ikke kan forholde sig til det man får af vide, fordi folk altid har en anden dagsorden, og er mere end tilbøjelige til, at "frasortere" de facts, som kan være uønskelige eller direkte stødende for en modtager. Jeg vil gerne have klart svar = er dette noget, som på nogen måde kan gå ud over den almindelige tilkommende arbejder/flygtning, som ikke begår nogen overlagt og systematisk kriminalitet? Mit indtryk var, at det skulle ramme bander og organiserede kriminelle?

Jeg kan kun støtte Brian Fritzner's fortsættelse af socialdemokraternes forklaring. Her er de tunge pointer.

Når Skaarup og Thulesen Dahl har været i bad, er blevet friseret og kommet i skjorte og jeg-elsker-din-svigermor-slips, så tror vi på dem, når de siger, at de ikke hader fremmede.

Martin Knudsen

Det håber jeg da ikke :-| Men det er givet, at mange desværre gør. Hvis S+SF gennemfører nogle form for udlændingestramninger, som viser sig at ramme "almindelige" mennesker, så tror jeg vælgerhammeren falder prompte. Det skal jeg i hvert fald personligt sørge mit for. Men jeg fatter ikke de tør. Det må da skabe en umådelig kritik i baglandet. Men omvendt, som det blev nævnt andetsteds, så handler det vel om at lave nogle billige point, og prøve at stjæle den gruppe af DF'ere for hvem det pludselig er gået op for, at Pia K og hendes "socialt bevidste" parti, faktisk har bakket op om en borgerlig regering i ti år, som har forringet vilkårene for mange DF kernevælgere, som ikke aner hat om politik, men har stemt på dem pga. deres udlændingepolitik. Disse kan SF+S måske fange med denne manøvre, men prisen kan meget vel blive dyr. Jeg håber og tror Enhedslisten ender med at få et godt valg næste gang. De er efterhånden de eneste der (stadig og altid) tør sige sandheden, og tør snakke om de ting det i virkeligheden handler om, mens alle andre famler rundt om den politiske korrekthed og samtidig ryster på hovedet af enhedslistens idéer.