Nyhed
Læsetid: 3 min.

'Det er under vores værdighed'

Integrationsdebatten fylder for meget på Christiansborg i forhold til de reelle problemer, mener en række borgerlige borgmestre. De har fået nok af stramninger af udlændinge-politikken og kalder et par af regeringens seneste tiltag for 'tåbelige' og 'uden effekt'
Indvandrerkvinder laver gymnastik i Gellerupparken. Flere borgerlige politikere mener, at landspolitikerne har for meget fokus på stramninger af indvandrerpolitiken frem for brugbare løsninger i hverdagen.

Indvandrerkvinder laver gymnastik i Gellerupparken. Flere borgerlige politikere mener, at landspolitikerne har for meget fokus på stramninger af indvandrerpolitiken frem for brugbare løsninger i hverdagen.

Kåre Viemose

Indland
7. juni 2011

Der er for mange stramninger af udlændingepolitikken og for stor fokus på problemer med integrationen, mener en række af Konservative og Venstre-borgmestre, der har deltaget i en undersøgelse lavet af kommunernes ugebrev Momentum.

Et udtræk af undersøgelsen lavet til Information viser, at 52 procent af de borgerlige borgmestre, der har svaret, mener, at landspolitikerne har for meget fokus på stramninger frem for brugbare løsninger. 57 procent af de borgerlige borgmestre mener desuden, at integrationsdebatten fylder alt for meget på Christiansborg i forhold til de reelle problemer.

»Vi kan ikke være bekendt at være så diskriminerende over for den gruppe af mennesker, der kommer til Danmark. Indvandrerer og flygtninge har fået lov til at sejle deres egen sø i årtier, fordi vi ikke har brudt os om dem, så vi har selv skabt problemerne,« siger Niels Hermansen (V), der er borgmester i Ringsted. Han nævner det aktuelle forslag om at belønne kommuner, der kan overtale udlændinge til at forlade Danmark som et eksempel på, at stramningerne af udlændingepolitikken er gået for vidt.

»Det er så tåbeligt. Hvis nogen borgere stod og gerne ville tilbage til hjemlandet, så skulle vi nok hjælpe dem, men det er under vores værdighed at banke på folks døre og overtale dem til at tage hjem,« siger Niels Hermansen.

Johannes Hecht-Nielsen (V), der er borgmester i Helsingør Kommune, mener også, at grænsen for stramninger er nået.

»Der er for meget fokus på stramninger på udlændingeområdet, men mange af dem er ren signalværdi, som ikke får nogen reel effekt,« siger Johannes Hecht-Nielsen og bruger den netop indførte grænsekontrol som eksempel.

»Landspolitikerne spiller videre på den frygt, der er for fremmede hos folk, men reelt set er de problemer, der er med udlændinge meget begrænsede,« siger Johannes Hecht-Nielsen (V) med henvisning til de 12-13 procent af Helsingørs borgere, som har en anden etnisk baggrund end dansk. Den negative debat om udlændinge får i hans øjne alt for meget plads.

»Mange udlændinge oplever, de er forkerte, fordi der bliver talt meget negativt om dem i den politiske debat, og det er ubegrundet, fordi de ganske få problemer, der er med integrationen, slet ikke svarer til omtalen,« siger Johannes Hecht-Nielsen.

Nu er det nok

Borgmester i Greve Kommune, Hans Barlach (K), mener, at mange af VKO-regeringens stramninger har været udmærkede, fordi de har sat fokus på nogle problemer.

»Men der har været nok stramninger nu,« siger Hans Barlach, der mener, der stadig er for meget fokus på 'udlændingeproblemer' i den politiske debat, selv om det i realiteten går rigtig godt med integrationen.

»Jeg tror ikke, det fokus på problemerne med udlændinge gavner os. I virkeligheden er det sådan, at især tredjegenerations flygtninge og indvandrere er meget velintegrerede og får kanonuddannelser,« siger Hans Barlach.

Mediernes skyld

Venstres integrationsordfører, Karsten Lauritzen, mener ikke, at de borgerlige borgmestres utilfredshed siger særligt meget, da de fleste af dem kommer fra mindre kommuner i provinsen, hvor der ikke er de store integrationsproblemer.

»Derfor køber jeg grundlæggende ikke præmissen i undersøgelsen,« siger Karsten Lauritzen.

Han forsikrer dog om, at regeringen ikke har planer om flere stramninger af udlændingelovgivningen på nær for de mest kriminelle af slagsen. Når en stor del af det borgerlige bagland mener, at Christiansborg har for meget fokus på integrationen, så mener han, at det skyldes medierne.

»Danmark er et betydeligt mere åbent land nu end i 2001. Problemet er, at det mediemæssige fokus er forvredet, så vi hører meget om, at Danmark er for lukket, men der er rigtig mange udlændinge, der kommer hertil og bidrager positivt og kun en lille gruppe, der lægger samfundet til last, og det er dem, stramninger er rettet imod,« siger Karsten Lauritzen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"kun en lille gruppe, der lægger samfundet til last, og det er dem, stramninger er rettet imod"

Karsten Lauritzen er en løgner, men det er jo ikke noget nyt.

Stramningerne er rettet mod alle udlændinge og især dem fra lande, vi ikke bryder os om. Herunder også mennesker der er gift med danske statsborgere og har en betydelig højere moral end Karsten Lauritzen.

Martin Sørensen

mediernes skyld hmm kære karsten lautizen behøver man at følge de laveste udsagn fra medierne hvergang ?. nej vel der må også være en del "frit valg" i denne hensende, probemet i sin enkelhed er det faktum at vi lader fordomme og ikke fakta, styre i vores lovgivning,

der var ikke nogen grund til at man har lavet ca alle de love der er lavet på udlændinge området i de sidste 2 år.. hvor vi har set de værste stramninger overhovdet,

værst af de nye regler er dog stramningen for permanent opholdstilalse, jeg vil sige siden 2004 ja der kørte stramnings toget af skinnerne, de første stramninger med 24 års reglen mm, ja set idag så virker de love ja nærmest retfærdige, toget hænger nu dybt nede i afgrunden en ny regering bliver helt enkelt nødtil at ændre faktisk alle love i dette område,

Bjarne Bisgaard Jensen

bedre sent end aldrig må man vel sige om disse borgerlige borgmestres modpip til den eksisterende orden. Nu mangler vi bare nogle socialdemokratiske ditto

Anne Marie Pedersen

Måske er det fint med lidt brok. Men hvad med ægte opgør. Det er jo let og sidde på sidelinjen og brokke sig lidt.

Peer Aagaard

Karsten Lauritzen mener, at de pågældende borgmestre ikke ved, hvad de taler om, fordi de kommer fra landets udkant, men pudsigt nok er det ofte politikere fra landets mest øde egne som har det største problem med indvandrere. Nogle af DF's mest rabiate røster kommer fx fra steder så langt ude i hampen, at der går år og dag mellem at de ser en mørklødet person nær deres bolig.

På samme måde med det unge Venstre-håb.

Jeg har svært ved at forestille mig, at Karsten Lauritzen er stødt på så alvorlige integrationsproblemer på jobbet i løbet af hans glorværdige otte måneders periode som receptionist hos Løgstør Rør - den foreløbige kulmination på hans erhvervskarriere - at det kan berettige de tiltag, som han og hans parti har pådraget sig ansvaret for. Altid syltet ind i en selvfedhed og en racisme, som man efterhånden ikke en gang prøver at lægge skjul på.

Hvor trættende. Hvor landsskadeligt.

Men fat mod! Med lidt lykke og lidt held giver regeringens repatrieringspakke så meget bagslag, at unge Lauritzen ved næste valg slås hjem til Løgstør. Derved vil der være opnået et stor gevinst for det integrationsarbejde som er så vigtigt, og som KL og hans fæller har svigtet så fatalt. Gevinsten for Løgstør er der i mod mere tvivlsom.

Peter Hansen

Måske bør der være lidt værre jydske valgkredse.

Karsten Lauritzen er bare så ekstremt øretæveindbydende, at man får lyst til at gøre ting ved ham, som er i strid med den danske straffelov, og som jeg derfor hellere må undlade at uddybe nærmere.

"og kun en lille gruppe, der lægger samfundet til last, og det er dem, stramninger er rettet imod,« siger Karsten Lauritzen."

Den "lille gruppe", som "ligger samfundet til last" ifølge Karsten Lauritzen må jo så åbenbart være alle, der er gift med en dansk statsborger. For ellers ville Karsten Lauritzen vel ikke have stemt for familiesammenføringsregler, som er uden sidestykke i noget demokratisk land noget sted i Verden, og som reelt kun kan sammenlignes med Nürnberg lovene.

Den "lille gruppe", som "ligger samfundet til last", må desuden være alle udlændinge, der gerne vil have den relative tryghed i deres tilværelse, som det giver at have tidsubegrænset opholdstilladelse.

For ellers ville Karsten Lauritzen vel ikke have stemt for regler om tidsubegrænset opholdstilladelse, der er så stramme og firkantede, at 95% af alle ansøgere indtil videre har fået afslag.

Det er så ekstremt infamt, at Venstre overhovedet kan finde på at tale om udlændinge, der "ligger samfundet til last". Som om et menneske MED VILJE vælger, at det vil klare sig dårligt her i livet og f.eks. blive syg eller arbejdsløs.

Man får virkelig lyst til at *!?§%#" Karsten Lauritzen, når han spytter den slags ud. Nej nu må jeg hellere stoppe, for ellers bliver den udmærkede debatvært nødt til at slette mit indlæg.

"»Men der har været nok stramninger nu,« siger Hans Barlach, der mener, der stadig er for meget fokus på ‘udlændingeproblemer’ i den politiske debat, selv om det i realiteten går rigtig godt med integrationen."

Her må jeg så korrigere Hans Barlach og alle andre borgerlige politikere, som taler om, at der har været "nok stramninger".

Der har IKKE været "nok stramninger". Der har været alt for MANGE stramninger, og især de sidste 2 år er der indført ny lovgivning, som er så fuldstændig urimelig og uanstændig, at ALLE borgerlige humanister burde have sagt KLART FRA over for den, og om nødvendigt meldt sig ud af deres parti i protest.

Det er IKKE nok, at man bare fremover holder "strammepause". Det meste af den lovgivning, som er vedtaget de sidste par år på udlændingeområdet, og især de "tunge" dele omkring regler for tidsubegrænset opholdstilladelse og regler for familiesammenføring, skal kort og godt laves fuldstændig om.

Disse regler har nemlig intet som helst at gøre med hverken "fast", "fair" eller "fornuftig", men er kort og godt totalt uanstændige og en skændsel for det danske samfund.

Og det er selve det menneskesyn, der ligger bag reglerne, og som udtrykkes så "glimrende" af Karsten Lauritzen, der er behov for et helt grundlæggende opgør med.

Dorte Sørensen

Ja den unge Karsten Lauritzen lever sandelig op til regeringens stil. DET ER ALTID ANDRES SKYLD, bar ikke hvis noget går godt så er det alene regeringens og DF s fortjeneste.

PS: Hørte i går Hjort Frederiksen i TV-avisen sige, at kritikken fra EU var en stor begmand til Thorning. – Jamen dog har socialdemokraterne ikke nærmest været sat uden indflydelse på den økonomiske politik i 10 år – hvordan kan det så være en begmand til Thorning. Var det ikke med OVK i spidsen der fx indførte de rentefrielån og flekslånene det er netop et af de STORE kritikpunkter fra EU. Derudover er det ironisk at den private gæld er steget og steget , så Danmark er nu det EU land med en af de højeste private gældssætninger og samtidig med denne udvikling pralede OVK med at de havde haft held med nedbringelsen af statsgæld via de høje Nordsø oliepriser og det høje afkast ved pensionsopsparingen.

jonas hansen

Dem der kan og vil Danmark, er efterhånden ikke velkommen længere, de sidste par års symbolpolitik, har stor set lukket grænserne for familiesammenføring til danske statsborger, og pointsystemet forseglede grænserne helt.

Dem der især ligger samfundet til last er flygtninge, som ingen forventer, har de samme resurser at trække på, som fx de familiesammenførte og derfor med rette skal hjælpes til et bedre liv. Men da Danmark er forpligtet til at modtage flygtningene og praktisk talt, ikke har nogen steder at sende dem hen, hænger vi på dem, og Danmark må derfor få det bedste ud af dem.

Så fordi regeringen ikke kan holde flere flygtninge ude, har de i stedet kastede sig over dansker der gifter sig med udlændinge og har nu permanent lukket for at dansker kan leve med en udenlandsk ægtefælle i Danmark. Der er rigtigt at der fortiden gives mange arbejde og studievisaer, men fælles for dem er at de tager hjem efter få år, og dermed ikke bliver her permanent.

Dem der er skræmt over muslimerne er nok dem der skal værre mest nervøse af regeringens politik, for størstedelen af flygtningene er muslimer, imens størstedelen af de familiesammenførte i de sidste par år har været ikke-muslimer, VK + Danske folkeparties politik betyder dermed, at Danmark bliver mere muslimsk. Gad vide hvor mange DF vælger der er noget frem til den indlysende konklusion.

Jesper Wendt

De pisker jo netop til den stemning, andet kommer der ikke fra de kanter... det holder liv i debatten .

Martin Kristensen

Hmmm...jeg ligger åbenbart samfundet til last. Det var jeg slet ikke klar over, men jeg kan udlede det ud fra Karsten Lauritzens ønske om at jeg - og min kæreste - skal chikaneres mest muligt så det bliver mest attraktivt at bo i hendes hjemland fremfor mit.

Claus Høyer

Karsten Lauritzen bliver jo genopstillet så der er åbenbart nogle der kan se hans (for os andre skjulte) fortræffeligheder. Eller vil de bare have ham exporteret til hovedstaden?

Tag jer nu sammen vælgerforeninger. Det er på tide med lidt selvrandsagelse.

Bjarne Hansen

Det er under Nationens værdighed at der eksisterer noget som Dansk Fokeparti.

Ellen Chakir

Hvad er det lige, der gør min civilicerede, veluddannede, rare, feministiske, hårdtarbejdende, marokkanske akademikermand dårligere til at integrere sig, end en kristen fundamentalistisk amerikaner fra prærien? Hvorfor er min mand en belastning for Danmark? Min mand taler 5 sprog, er uddannet efter det franske uddannelsessystem, som man bruger her i Marokko, ved mere om Grundtvig og Søren Kierkegaard, end jeg, tager sin del af de huslige opgaver og er i det hele taget et dannet menneske, tolerant og åben.
Jeg tror, vi bliver hernede, må Pia Kjærsgård og Karsten Lauritzen opdage ensomheden, når de en dag opdager at de sidder helt alene i deres panikceller og der ikke er nogen til at forsørge dem.

Claus Høyer

Hvis man lægger øre hvad tyske jøder har at sige om 30'erne, er det mest slående den daglige hetz. Hver dag sin nye stramning. Så må man ikke det, og så skal man noget andet. Hver dag.
I disse år, får man hver dag en eller anden infamhed i hovedet når avisen åbnes. Så er det burkaer (et utroligt stort problem), så er det paraboler (hvem sagde ytringsfrihed), så er det tørklæder i Føtex og Bilka, så er det sproget i skolegården - der må naturligvis KUN tales dansk, og så er der ...........
Det var også det 3die rige der kalde Weimar for 'Systemet' (Hvad var det lige Søren Krarup kaldte Politiken??)
Inspirationen til Dansk Folkeparti er til at få øje på. Stuerene bliver de aldrig. Og Venstre skal passe på. Med integrationspolitikere i klasse som Søren Pind, Karsten Lauritzen og Birte Rønn lægger de sig i DF's slipstrøm. Ja, Søren Pind forsøger sågar at overhale indenom.

Ellen Chakir

@Jonas. Nej, Danmark bliver ikke mere muslimsk. Jeg bor i et muslimsk land, hvor det eneste, jeg har skullet vise for at få familiesammenføring er en ren straffeattest, mit pas og mine vielsespapirer. Og hvor mine naboer nærmest kappes om at få mig ind i deres kreds, lære mig sproget og levevisen.
Det kan godt være, at antallet af muslimer set som den samlede andel af folk med anden etnisk baggrund, end dansk, bliver større. Men mere muslimsk, det bliver Danmark vist aldrig. Det ville betyde større nysgerrighed, åbenhed og tolerance overfor det fremmede og ukendte og det er vist ikke den vej, vinden blæser, selv med rød blok ved roret. Angsten for det fremmede er vist kommet for at blive en uhyggelig lang årrække fremover. My name is Ellen and I am NOT a terrorist. (Frit efter filmen "My name is Khan", som er værd at se, på trods af Bollywood kvaliteten.

Torben Pedersen

Karsten Lauritzen - jeg håber at du bliver gift med en udlænding. Og ikke en fra EU. Jeg håber at du vil nyde din egne fair og faste politik.

Karsten Lauritzen har ikke evner til at få et job som flaskedreng i brugsen. Ikke at der er noget galt i at være flaskedreng da mange unge mennesker er blevet noget stort efter en start som flaskedreng.

Hvis man var kristen og troede på bønners kraft, så var der nu en rig lejlighed til at ønske Karsten Lauritzen derud, hvorfra ingen vender tilbage.
Denne tåbelige dreng der aldrig har haft et ærligt arbejde, hvis kerneoplevelse er et efterskoleophold i Skals, blævrer nu om sin mundvig og ævler gylle ud over os som om vi var en flok idioter.
Fjolset hører hjemme ved Mubaraks sygeseng.

Jens Høybye

Underlig form for logik denne Karsten Lauritzen er blevet udstyret med, men den er vel lige så hul og tom som hullet i de rør, han har været reseptionist for i Løgstør.

Vi laver love der rammer de mange og alle, for at ramme de få, og at han kalder Greve og Helsingør for små udkantsområder, fortæller jo i rigelig grad om mandens dømmekraft og vid.

For Venstre, og ikke mindst Karsten Lauritzen, findes der to former for politiske magtfulde valutaer:

Den der kan købe vælgere ved skattelettelser, og den der købe mandater hos DF, altså valuta der bygger på demokratiets værste fjende, den ubegrundede og udokumenterede ANGST og FRYGT indbygget i folks indre svinehund.

Per Langholz

Disse borgmestres reaktion er jo starten på den endelige afstandstagen til DF’s ekstreme populistiske fremmedfjendske politik. Det er DF der har skabt en ondskabsfuld stemning i Danmark mod ikke etniske danskere. Denne ondskabsfulde stemning er skabt af politikere, der har skabt og udtalt sig som var de fulde bodegagæster. Det er politikere uden anstændighed, og forståelse for at folketingspolitikere mm, altså har en anden position end den almene dansker.

Det er politikerne der har hovedansvaret for de racistiske tendenser i Danmark, ved komme med udtalelser der legitimere sådanne holdninger.

De etniske dansker møder jo ikke de almindelige danskere som racister eller nedladende. Men kan hele tiden læse i avisen og se i tv, hvordan danske politikere legitimere racistiske holdninger. Der er skabt reel forskelsbehandling ved 24 års regel, pointsystem, starthjælp mm, og masser af symbollovgivning. Det er politikere der mener at Danmark skal bryde internationale konventioner og bryde EU regler.
Der skal et opgør med den fremmedfjendske politik og de holdninger som DF’s politikere har skabt, og politikerne der er ansvarlige for dette skal uanstændige. Det er blot et spørgsmål om tid før DF får deres dom.

Mona Blenstrup

Når jeg ser min borgmester udgyde harme over sinegen regerings behandling af indvandrere bliver jeg da lidt glad.

Men hvis han så samtidigt ville gøre noget for miljøet og kuturarven i sin egen kommune så ville jeg ligefrem bliv rigtigt glad.

han har i spidsen for byrådet stemt for at nedlægge en lokalplan uden om borgerne. En lokalplan, der skulle ændre ved byrådet højst ulovlige beslutning om at tillade en udvidelse af svinefabrikken på allindemaglegård netop på trods af denne lokalplan.

Man påstår nu at lokalplanen er unødvendig, fordi boligprojektet ikke skal gennemføres, til trods for at der bor mennesker i de boliger, som lokalplanen skulle beskytte.

Lokalplanen skulle også beskytte et bevaringsværidgt bygningssæt fra midten af 1800 samt en unik gårdmølle. Og blev besluttet langt før den gylleglade kære familie fik raget gården til sig.
Og når gyllefamilien ønsker at slette en lokalplan, der står dem i vejen, så er det lige pludselig muligt på et meget spinkelt grundlag. Uden om lokalbefolkningen.

Skidt med miljøet, skidt med kulturarven, skidt med lokalplaner der er en hindring for kommunens fejtagelse at godkende en udvidelse af svinefabrikationen.

En af den siddende regerings mange mangler omkring miljø og kutur.

www.moellearkivet.dk søg allindemagle.

Morten Kjeldgaard

Claus Høyer,

Lige en sidebemærkning. Ja Søren Krarup kalder nedladende Politiken for "Systemet Politiken" men undlader bekvemt at fortælle, at det ikke er ham selv der har fundet på udtrykket (eller måske ligger der en skjult besked gemt her?)

Det har en af hans store forbilleder, nazisten og antisemiten Harald Nielsen, som brugte udtrykket i sin kamp mod Georg Brandes. En kamp, Søren Krarup i øvrigt stadig udkæmper.

Jeg troede egentlig at "værdighed" var kommet på listen over forbudte ord.

Morten Kjeldgaard

Krydsreference til næst-ovenstående indlæg:

http://www.information.dk/89468

John Houbo Pedersen

Hvad med " at banke på Pia's dør" og tilbyde hende hende en rejse til Bloksbjerg!