Læsetid: 3 min.

Efter FN-afgørelse: Flygtningenævnet omstøder afslag til torturofre

Efter en afgørelse i FN's Torturkomité har Flygtningenævnet bremset mindst tre hjemsendelser. 'Vi går allerede til grænsen af konventionerne,' siger advokat på baggrund af de seneste udlændingestramninger. Nævnet afviser, at man udfordrer konventionerne
Advokat Niels-Erik Hansen påpeger, at der nu er tre sager, hvor Flygtningenævnet er kommet i tanke om, at udvisningen ikke var på sin plads. Han mener, at det er betænkeligt i forhold til torturofres sikkerhed.

Advokat Niels-Erik Hansen påpeger, at der nu er tre sager, hvor Flygtningenævnet er kommet i tanke om, at udvisningen ikke var på sin plads. Han mener, at det er betænkeligt i forhold til torturofres sikkerhed.

Marie Hald

4. juli 2011

Ok, du får lov at blive alligevel. Foreløbig kan mindst tre torturofre ånde lettet op. Deres sag var ellers afgjort: De skulle sendes ud af Danmark.

I november sidste år fik Danmark for første gang kritik fra FN's Torturkomité for at have overtrådt Torturkonventionen. Og ifølge advokat Niels-Erik Hansen har Flygtningenævnet af frygt for nye irettesættelser omstødt to sager ud over den, de fik kritik for i komiteen.

»Flygtningenævnet bremser hjemsendelser, efter at FN har besluttet at gå ind i sagen. Det viser, at vi faktisk allerede nu løber en såkaldt procesrisiko,« siger han med henvisning til, at Folketinget i sidste uge skærpede reglerne for udvisninger af kriminelle udlændinge, og at integrationsministeren i den forbindelse medgav, at Danmark risikerer at tabe sager ved Menneskerettighedsdomstolen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Martin Hansen

Mon ikke konklusionen på denne artikel må være, at også Flygtningenævnet (som alle andre dele af centraladministrationen i det sidste sorte tiår) har kunnet mærke regeringens hede ånde ned af nakken, når der har skulle træffes afgørelser, der involverer 'uønskede'...

Det er jo tidligere på sommeren kommet frem at regeringen har et særligt udvalg, der skal afgøre hvorvidt en sag anlagt ved de danske domstole overhovedet skal forelægges EU-Domstolen, formodentlig fordi den nuværende regering ikke ønsker sager om dens apartheid-politik på familiesammenføringsområdet underkendt på en større europæisk scene, så at Flygtningenævnet også agere 'forlænget arm' for VKO er desværre lidet overraskende.

Men det bliver det jo ikke mindre uappetitteligt af...