Læsetid: 3 min.

Den langsomme forgiftning

Socialdemokraternes nr. to, Henrik Sass, vil hellere drysse arsenik over pressen end fortælle om sin politik
Henrik Sass Larsen (S) (tv.) er ingen propagandist, men den tavse Helle Thorning-Schmidt har gjort ham til sit partis politiske ordfører, så når han f.eks. drysser sin gift ud over pressen.

Henrik Sass Larsen (S) (tv.) er ingen propagandist, men den tavse Helle Thorning-Schmidt har gjort ham til sit partis politiske ordfører, så når han f.eks. drysser sin gift ud over pressen.

Marie Hald

30. juli 2011

»Ord kan virke som bittesmå doser af arsenik: De sluges ubemærket, synes ikke at have nogen virkning, men efter nogen tid viser giftens virkning sig alligevel«.

Citatet stammer fra den jødiske sprogforsker Victor Klemperers bog om Det Tredje Riges sprog, som Johannes Møllehave har gjort mig opmærksom på.

Betragtningen falder mig ind ved læsning af den socialdemokratiske nummer 2's løbende overfald på pressen.

Henrik Sass Larsen er ingen nazipropagandist, men den tavse Helle Thorning-Schmidt (S) har gjort ham til sit partis politiske ordfører, så når han f.eks. drysser sin gift ud over pressen, er det pr. definition udtryk for, hvad Danmarks næststørste parti mener.

Jammer i Information

Den beskedne interesse, Larsens egen person aftvinger, forstørres af den position som skyggefinansminister, han ynder at indtage. I givet fald bliver han den første ufaglærte finansminister i 36 år. Henrik Sass Larsen lagde i denne omgang ud i Information den 26. maj med højlydt jammer over, at den offentlige debat skævvrides i blade som Børsen, Berlingske og Jyllands-Posten: »Der findes en stadig større intolerance, især i den borgerlige, skrevne presse. De lader ingen andre komme til orde end lige præcis dem, der har indskrevet sig i den borgerlige, ideologiske tænkning. Her ligger en vigtig kulturkamp, som vi må tage«, mente Helle T.'s førstemand.

Derefter fremsatte han sit forslag om at tage statsstøtten fra borgerligere aviser efter valget. Da den totalitære idé var afvist af alle fra Pia Kjærsgaard (DF) til Holger K. Nielsen (SF) oplyste Larsen med et svedent grin, at den bebudede straffeaktion var ment humoristisk. 10-øren faldt blot langsomt i offentligheden, vurderede han, mens han satte rekord i baglæns hækkeløb.

Den politiske ordførers klagemål blev belønnet med en fast klumme i Jyllands-Posten. Nu ser jeg, at han den 18. juli bruger sin nye talerstol til et desperat forsøg på at implicere dansk presse i skandalen omkring News of the World.

Larsens giftblanderi drysser denne gang en dosis arsenik ud over B.T., som han beskylder for at bedrive 'slamjournalistik'.

Da han ikke kan anklage bladet for ulovlig aflytning af mobiltelefoner, nøjes han med at udslynge en løsagtig anklage om, at »man da er ved at komme efter det«. Rent nonsens. BT har fået kritik i Pressenævnet for nogle grove sjuskefejl, men de ligger milevidt fra de britiske ulovligheder.

Ingen vil beskylde mig for at gå B.T.'s ærinde. Men jeg finder det påfaldende, at Socialdemokraternes nr. 2 falder over netop B.T., som var først med at skildre en tilsyneladende bestikkelsesskandale i Køge. Det skete den 1. april men var ingen spøg.

Sagen drejer sig om, at Køge-kredsens socialdemokratiske formand, Tommy Kamp, ofte har spist og drukket dyre vine gratis på den lokale Café Vanilla, hvis ejer opfattede ydelserne som betaling for, at Kamp skaffede ham udendørs bevilling via kommunal tilladelse.

Larsen lyver

Køges folketingsmand Henrik Sass Larsen var jævnligt deltager i Kamps gratist-selskaber, fortalte cafeens ejer og personale. Selv bestrider han det.

Politiets efterforskning mod Kamp er så omfattende, at den endnu ikke er slut, så det er uklart, om han tiltales. Foreløbig har han trukket sig som kredsformand. Derimod har politiet nylig opgivet at retsforfølge Larsen for hans andel i de gratis glæder. Der er altså højst tale om, at vælgerne kan straffe ham.

Det tankevækkende er det forløjede grundlag for Larsens kampagne imod pressen nemlig at den kun lader borgerlige sjæle komme til orde. Hans påstand er, at Socialdemokraterne nægtes adgang til at fortælle om deres politik.

Det er ganske enkelt løgn. Problemet er det modsatte nemlig at partiets ledere sidder tavse bag nedrullede gardiner og venter på valget. Skrækslagne for at sige noget, der kan berøve dem den sejr, som tegner sig i meningsmålingerne.

Thorning helt tavs

Hvad Larsen angår, bruger han som nævnt sin talerstol i Jyllands-Posten til nedgørelse af pressen i stedet for at forklare, hvorfor hans parti har antaget Dansk Folkepartis fremmedpolitik, Venstres stop for ejendomsskatter og Konservatives forhøjelse af straframmerne.

Partiformand Helle Thorning-Schmidts skræk for at tale om politisk fremtid, herunder de manglende 30 milliarder kr. i S-SF's såkaldte plan, fremgår senest af, at hun har afvist at deltage i dagbladet Børsens interviewserie i sommer med partilederne. Som den eneste nægtede fru T. at udtale sig.

Det er derfor parodisk og helt uberettiget, når Larsens Giftblanderi klager over, at hans parti nægtes adgang til de skrækkelige, borgerlige medier, der ligner britisk skandalepresse. Jeg vil ikke sige, at Larsen er på niveau med de mest underlødige britiske politikere men han er da ved at komme efter det.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Hvorfor spørg Information ikke Thorning selv hvad hun fx vil gøre med Strukturreformen efter valget, hvor hun forhåbentligt bliver den nye regeringsleder, hvordan vil hun forme sin regering med fordeling af opgaver og ministerier. Skal Danmark igen have et socialministerium , et boligministerium osv. Der er mange ting som vælgerne bør vide før et valg og ikke bare spidses af med en sådan gang sladder som Information giver Bent Falbert spalteplads til at udgyde.

Kim Øllgaard

Herligt at læse denne totale afklædning af socialdemokraternes to toppolitikere.
Efter at Helle Thorning er blevet afsløret på sin uvidenhed om DKs økonomiske situation og Sass larsen sommeren igennem har dummet sig som beskrevet i artiklen, er det vist kun de mest trofaste socialdemokrater, der kan holde ved.
Som i Kejserens nye klæder : De har ingenting på.

En statsminister kandidat uden basal viden om landets økonomi... og en uderigsminister kandidat der ikke kan begå sig på noget fremmedsprog.. det kan kun gå ned ad bakke..

Jesper Frimann Ljungberg

Kvaliteten på de folk der lige pt. sidder på borgen er så absolut ikke i topklasse. Der er da et par få lys ind i mellem, men der er langt mellem snapsene... og vent.. der er måske lidt kort mellem snapsene i snapsetinget... hmmm. jae.. jeg skulle også slå græs.

// Jesper

Thorvald Andersen

Jeg synes rigtig nok, at det er stærke sager, når Bent Falbert begynder at citere fra den jødiske sprogforsker Victor Klemperers bog om Det Tredje Riges sprog.

Victor Klemperer er om nogen symbolet på tolerance og antiracisme, og jeg er sikker på at han vil vende sig i graven, hvis han kan se Bent Falberts artikel.

Husk på at det i meget høj grad var Bent Falbert og Ekstra Bladet der startede den højrepopulistiske bølge i Skandinavien rettet mod indvandrerne og flygtningene.

Det skete via kampagner med slogans som ”Godhedens pris” og ”Moske – måske ikke?”.

Søren Geckler

Det er deprimerende, når alternativet til noget skidt er noget mindst lige så slemt. Nogen, der er med på at starte en kampagne for blanke stemmer?

Jeg er sikker på, at der i Socialdemokratiets bagland findes begavede og veluddannede mennesker, der har teorien i orden til at styre vores land. Men de er sikkert for kloge til at påtage sig jobbet. I stedet må vi nøjes med de inkompetente, der har det hele i munden og som prøver at sælge varen ved at nedgøre konkurrenternes og som iøvrigt rider på en bølge af varm luft, der holdes oppe af de røde vælgeres irritation over regeringens nødvendige spareplaner, der skal få vores land til at overleve den igangværende krise.

Skal de nuværende emner til ledere - Helle T. og Villy S. og desværre flere af samme slags - styre land og rige, må de på lynkursus i nationaløkonomi og det engelske sprog uden koldingaccent.

Og så vil jeg så vældig gerne se en fotokopi af Helles eksamensbevis offentliggjort ! For cand.scient.pol. uddannelsen tror jeg simpelthen ikke på.

Søren Jensen

Åh herregud. Kan da godt være Sass er gået iver gevind, men det med ord og arsenik syne sjeg nu passer ekstremt godt på presssen selv - specielt den del af pressen der eks. har travlt med at insinuere at Sass er involveret i diverse lokal korruption i Køge. Masser af overskrifter, men ikke skygge af noget der ligner bevis. Ja, jeg ved ikke hvad der er sandhed og rygter, men er det ikke netop det det handler om?

Nu skal ASass-Larsen simpelthen begynde at forstå sin rolle i socialkammerateritet i forhold til instansen: offentligheden. Og så begynde at forstå, at "kammeraterne" ikke er synonyme med offentligheden. Og at han dermed taler ind i en sammenhæng, som ikke er rundet af hans eget parti's mere eller mindre våde drømme og disciplin. Det ville utvivlsomt gavne en løjtnant at opgradere respekten for offentlighedens analytiske kompetencer i relation til partiets spindoktorer og lysten til at fortælle offentligheden, hvad den bør synes. Vi hopper simpelthen ikke på enhver vogn, alene af den simple årsag, at vi har vores egne. Hvornår spiller S ud med, at man faktuelt forstår denne ret simple kendsgerning?...

Med venlig hilsen

Lars Peter Simonsen

Ja, Falbert kender om nogen til denne giftspredniingsmetode, det er jo præcis det, han og hans forhenværende såkaldte avis har gjort de sidst 30-40 år, og stadig gør. Vorherre bevares!

John Houbo Pedersen

Hr. Bent Falberts infame sprøjte, samt meninger er der vel ingen tænkende mennesker der kan tage alvorligt. Det drejer sig KUN om penge.

Heinrich R. Jørgensen

Bent Falbert:
"Citatet stammer fra den jødiske sprogforsker Victor Klemperers bog om Det Tredje Riges sprog, som Johannes Møllehave har gjort mig opmærksom på."

Det er yderst overraskende at blive oplyst om, at Falbert ikke længe har haft indgående kendskab til de fænomener Victor Klemperer har beskrevet og dokumenteret. Det ville jeg ikke have gættet...

Mange tak til Johannes Møllehave for at have forsøgt at oplyse Falbert. Desværre virker det som om Bent Falbert har nøjet med at læse omslaget, og konstrueret sine egne konklusioner på basis deraf.

Er det muligt at læse bogen, og derefter skrive ovenstående artikel? Jeg har svært ved at tro at det er muligt.

Lars Jorgensen

Ja, det er noget uheldigt og ironisk, at Falbert først slår sig op på, at Johannes Møllehave har anbefalet ham bogen personligt.

Hvorefter Falbert så totalt misudlægger Klemperers budskab.

Men som med DF er Falbert formentlig helt ude af stand til at se problemerne i sin egen opportunistiske anti-tolerance.

Moske, hvis bare moske Falbert ville overveje, hvordan han og hans avis i den grad har bidraget til at forgifte den danske offentlige debat og lovgivning. Under dække af at oplyse om 'realiteterne'.

Jeg gad nok vide, hvordan Møllehave vil kunne se Falbert i øjnene næste gang de mødes. Efter denne artikel fra Falberts hånd.

Heinrich R. Jørgensen

Det er tydeligt, at Bent Falbert ikke kan have læst LTI. Havde han læst den, kan han umuligt have været så uvidende om bogens pointer, og anvendt citatet på så bizar vis.

Men det er vel Bent Falberts tilgang til at deltage i de offentlige skænderier, i en nøddeskal? At han uden at have gjort sig anstregelser med at sætte sig ind i emnet, gladeligt fremturer med overfladiske grov- og spydigheder?