Nyhed
Læsetid: 1 min.

Miljøminister vil fortsætte skovrydning

Skovfældningen i Østerild Klitplantage udskydes ikke af klage til EU, fastslår miljøminister Karen Ellemann
Indland
18. juli 2011

Naturstyrelsen venter ikke med at fælde skov i Østerild Klitplantage, hvor verdens største testcenter for vindmøller skal opføres, blot fordi aktivister demonstrerer, eller fordi Danmarks Naturfredningsforening har klaget til EU-Kommissionen og Europaparlamentet.

Det fastslår miljøminister Karen Ellemann (V). Hun lover, at der efter skovfældningen plantes mere og bedre skov end normalt.

»Testcentret i Østerild er et projekt af stor samfundsmæssig betydning. Det hviler på et solidt beslutningsgrundlag i Folketinget med et bredt politisk flertal bag anlægsloven. Der er ikke kommet nyt frem i retssagen i forhold til beslutningsgrundlaget,« siger hun og fortsætter:

»Derfor mener jeg ganske enkelt ikke, at det er nødvendigt at udsætte fældningen. Enhedlisten og Dansk Folkeparti opfordrede i går ministeren til at sætte rydningen i bero, indtil EU-Kommissionen har behandlet sagen. Men kommissionen har ikke rejst sag mod Danmark, og Karen Ellemann venter ikke retslige skridt fra EU.

Det vil være usædvanligt at udsætte et projekt af denne størrelse, fordi der er politiske protester, mener miljøministeren om kravet fra Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

»Derfor går vi stille og roligt i gang med træfældningen, så vi kan være på plads i begyndelsen af næste år«.

Miljøministeren ved ikke, hvornår skovarbejderne går i gang med at fælde træer i klitplantagen, men ønsker ingen konfrontation med aktivister, som bruger fredelige midler. Miljøministeren venter ikke erstatningssager, når der i første omgang fældes tolv hektar skov.

»Det er tæt, ensartet plantageskov, som ikke gør det store for vores natur. Tværtimod erstatter vi plantageskoven med mere og bedre skov, end dén vi fælder. Vi laver åben og fri natur i Østerild og får genskabt den sjældne klithede,« siger Karen Ellemann. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jens Thorning

Det bliver spændende at se Naturstyrelsens årsregnskab, for der er vist gået SKAT i den pseudo-private "virksomhed", der går målrettet efter at gøre en forskel på bundlinjen og fælder salgbar skov året rundt med gigantiske super-effektive maskiner med minimalt lønkrævende personale og sikkert også "tjener" godt på opgaven i Østerild, som den går til med nærmest sadistisk ildhu.

Der skal sælges en del skov andre steder i landet for at finansiere Testprojektet i Østerild.

Det er den virkelige skandale.

http://www.nordjyske.dk/ditnordjyske/forside.aspx?ctrl=10&data=53%2c3573...

genskabt den sjældne klithede?

Mona Blenstrup

Utroligt at en minister i den grad ikke vil vente på en klagesag er færdigbehandlet.
At hun blæser på den klagesag, som kan vælte hendes projekt.
At hun træffer så mange tåbelige beslutninger med denne som krone på værket.

Sæt mller i havet, det er der de skal anvendes, og der vil testen af saltvandspåvirkningen blive reel.

Mona Blenstrup:

Regeringen håber på at de kan anvende miljøkortet ved at henvise til projektet i den kommende valgkamp, derfor skal det gennemføres uanset modstanden.

Alternativet er jo at de skal til at gøre noget reelt og udgiftstungt: http://www.information.dk/273572. Det går jo slet ikke!

per gravesen

Danmark vil være foregangsland inden for vindmøller. Det kræver forskning på området, og møllerne kan ikke placeres nogen steder, hvor nogen ikke vil føle sig ramt - eller råbe vagt i gevær på naturens vegne.
Karen Elleman holder bare fast i den beslutning, som er truffet på helt demokratisk vis.

Liliane Morriello

Danmark har uendeligt lidt skov, og selv om det er plantage og at det er vindmøller der skal opføres, så er det et uendeligt dårligt signal for en miljøminister at sende ud, er sikker på at samme miljøminister mener at Brasilien skal stoppe al skovning. Og Brasilien har dog langt mere skov per indbygger end Danmark, ligesom en langt større procentdel af landet er dækket af skov end i Danmark.

Hvorfor opkøber man ikke almindelig landbrugsjord til formålet, jord der allerede er ryddet, eller lejer det af landmanden, som så passende kan dyrke energipil mellem møllerne?, se det vil være en rigtig energivenlig løsning.