Nyhed
Læsetid: 2 min.

Niels Holck kan blive i Danmark

Sagen om udlevering af våbensmugleren Niels Holck til Indien kommer ikke for Højesteret. Rigsadvokatens beslutning vakte lettelse, men også kritik af, at sagen har været spild af ressourcer
Den danske våbensmugler Niels Holck bliver ikke udleveret til retsforfølgelse i Indien. Rigsadvokaten opgav i går at indbringe hans sag for Højesteret.

Den danske våbensmugler Niels Holck bliver ikke udleveret til retsforfølgelse i Indien. Rigsadvokaten opgav i går at indbringe hans sag for Højesteret.

Jens Astrup/Ritzau Scanpix

Indland
8. juli 2011

Rigsadvokaten besluttede i går ikke at gå videre med sagen om udlevering af den danske våbensmugler Niels Holck til retsforfølgelse i Indien til Højesteret.

Da fem landsretsdommere for en uge siden afviste at udlevere Holck, lød anklagemyndighedens vurdering ellers, at der var en »reel mulighed« for, at sagen ville blive anket til Højesteret.

Holcks advokat Tyge Trier er lettet over Rigsadvokatens beslutning, men undrer sig stadig over, hvorfor justitsminister Lars Barfoed (K) modsat tre tidligere justitsministre besluttede at indlede en udleveringssag, hvor Niels Holck skulle til Indien.

Tyge Trier mener, at ministeriets beslutning har ført til spild af både tid og penge.

»Med allokering af omfattende ressourcer hos Justitsministeriet, Nordsjællands Politi, Statsadvokaten, forsvarersalær med videre er det vel noget mere end to millioner kroner,« siger advokaten til Ritzau.

Tvivlsom sag

Byretten i Hillerød og Østre Landsret har desuden været flere dage om at tage stilling til sagens talrige aspekter. Begge retsinstanser har dog underkendt Justitsministeriet og anklagemyndighedens ønske om at udlevere Niels Holck til Indien.

Line Barfod, retsordfører for Enhedslisten, glæder sig over Rigsadvokatens beslutning om ikke at anke sagen. Hun er enig med Tyge Trier i, at det kritisabelt, at sagen overhovedet skulle igennem både by- og landsretten.

»Den her sag burde slet ikke være rejst, for der burde ikke være i tvivl om, hvorvidt en dansk statsborger kan udleveres til et land, hvor der er risiko for tortur,« siger Line Barfod.

Risiko for tortur

Juridisk rådgiver i Rehabiliterings- og Forskningscentret for Torturofre, Dorrit Rée Akselbo, er enig i, at sagen kan siges at være spild af penge og måske slet ikke burde være rejst, fordi der hidtil ikke har været tvivl om, at Danmark ikke kan udlevere til lande, hvor der er risiko for tortur.

»Men den er trods alt ikke gået videre til Højesteret. At sagen har været igennem to retsinstanser, der har afsagt en meget klar dom, har renset sagen for det politiske aspekt og givet et klart juridisk svar,« mener Dorrit Rée Akselbo. Venstres retsordfører Kim Andersen mener ikke, at Holck-sagen er blevet kørt for langt.

»Justitsministeren har kompetence til at udlevere, men han er naturligvis underlagt lovgivningen og domstolen,« siger Kim Andersen.

Risiko for politisering

Holck-sagen burde ifølge advokat Tyge Trier føre til, at afgørelser om udlevering fremover tages af Rigsadvokaten i stedet Justitsministeriet.

Og den idé kan SF's retsordfører Karina Lorentzen godt lide.

»At retssikkerhedsmæssige grunde må der aldrig være mistanke om, at en retssag er rejst af politiske årsager. Derfor virker det mest fornuftigt, at de her to ting er adskilt,« siger hun.

Kim Andersen mener derimod ikke, at der er nogen grund til at flytte afgørelserne om udlevering til en anden instans:

»Rigsadvokaten kunne jo også risikere at træffe en afgørelse, som domstolene ikke er enige i.«

En af årsagerne til, at de danske myndigheder besluttede at skride til udlevering af Niels Holck, er, at de indiske myndigheder har givet diplomatiske garantier for, at Holck ikke ville blive udsat for tortur eller lignende.

»Det er præcis i en sag som denne, at det viser sig, at diplomatiske garantier ikke er garanti nok. Derfor håber vi også på, at den danske regering nu vil stoppe brugen af dem,« siger Dorrit Rée Akselbo.

Hun henviser til, at Danmark for nylig har accepteret FN's anbefalinger på torturområdet, der blandt andet handler om at afstå fra at bruge diplomatiske garantier ved udlevering.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Carsten Munk

Hvor er det pinligt over for Indien, den her hovmod vi udviser, ved ikke at sende denne terrorist til Indien, så han kan få sin berettigede straf.
Om strafferetsplejen måske ikke helt er som i Danmark, burde Holck have tænkt på INDEN han begik sin terror.

Anne Marie Pedersen

Det pinlige ville da være hvis vi blåstemplede torturfængsler. Mon ikke inderne på lang sigt er bedre tjent med, at omverdenen sender kraftige signaler om, at de skal forbedre deres retssystem og fængselsvæsen?

Det er da det mindste vi kan gøre her i lille Danmark for at rette op på, at vi har opfostret sådan en mandsperson som Niels-Holger.

Det er næsten ikke til at forstå, at det er så svært for mange bidragydere i Niels Holck-debatten at begribe, at vi simpelthen ikke må udlevere folk til lande, hvor de risikerer tortur.

Og når @ Carsten Munk skriver, at "... straffeplejen måske ikke helt er som i Danmark, burde Holck have tænkt på INDEN han begik sin terror," så falder det lige for at sammenligne med en betragtning unge, danske konservative kom hjem med, efter de havde besøgt en tysk KZ-lejr i 1930'erne:

"Ved vort besøg havde vi anledning til at besigtige en koncentrationslejr. Der var, som alle vegne, gennemført orden og punktlighed og selvfølgelig fuldt ud hygiejniske forhold.
'Mishandlinger' så vi også. Det skete nu og da at en af de mere trodsige kunne hente sig lidt knubs - men hvad gør det?"

Anne Marie Pedersen

Niels Holck selvfølgelig - ikke Niels Holger. Nogle gange skriver fingrene altså ikke det man tænker

Anne Marie Jensen

Carsten Munck

Så synes du vel også at Guantanamo og CIA's forhørsfængsler er ok? Hvad med dødsstraf og korporlig afstraffelse såsom stening og stokkeslag?

Hvis man ved, det man foretager sig er ulovligt, og at det pågældende lands "strafferetspleje måske ikke helt er som i Danmark", må man jo bare tage sin straf.

Eller?

Carsten Munch. Det er aldeles ikke pinligt at "india today" spørger inderne hvorfor Indien ikke har underskrevet FN convention mod tortur. Endsige ratificeret den!

Undskyld Munk :O)

Ellen Chakir

Carsten Munk huserer også på Politikens debatsider, med de mest rystende udtalelser om muslimer og indvandrere. Jeg vil bare lige advare og så ville jeg ikke bruge for 5 flade ørers krudt mere på den mand.

Anders Jensen

Ikke desto mindre er det trist at en af hovedbagmændene bag verdenshistoriens største (?) våbennedkastning slipper for en retssag. Specielt når man tænker på at formålet var at bekæmpe en demokratisk valgt regering.

@Anders Jensen

Hvem var hovedbagmændene?

Tom W. Petersen

Anders Jensen
Er der tale om, at Holck ikke får en retssag og en straf for sin forbrydelse?
Debatten har drejet sig om, hvor han skal afsone.
Og Iøvrigt har Line Barfod og Dorrit Rée Akselbo fuldstændig ret.

Anders Jensen

@Søren Lom.
Det ved jeg ikke. Men NH har jo selv erkendt, at han var en af dem.

@Tom W P
Ja. Jeg tvivler på han får en retssag. Om han ville få en straf, og i givet fald hvilken, kan jeg naturligvis ikke vide.

Nej. Debatten har drejet sig om han skulle udleveres til retsforfølgelse i Indien. Aftalen var at en evt. straf skulle sones i DK.

Jeg tror ikke, der er særlig mange der er uenige med LB og DRA. Det er også derfor at kardinalpunktet har været, om man kunne stole på de (gentagne) garantier den indiske stat har givet.

Anders Jensen

Interessant i øvrigt, at retten tilsyneladende modsatte sig udlevering pga. risiko for "nedværdigende behandling". Det er jo noget helt andet end tortur !

Jeg tror ikke div. efterretningsvæsner er særlig interesserede i en retssag i Danmark på denne sag.

Steffen Nielsen

Carsten Munk er selv fængselsbetjent og praler med hvor surt han kan gøre livet for især muslimske indsatte, så hans udsagn tager jeg ikke så højtideligt.

Derimod undrer det mig, at netop Carsten Munk kalder en Niels Holck terrorist, eftersom det var et stalinistisk styre, som NH var med til at kæmpe mod.
Naturligvis har Carsten Munk adskillige gange givet udtryk for totalitære tanker, men det pler at være i den modsatte ende af den politiske scala.

Vi kan jo så glæde os over, at Niels Holck heller ikke kommer til Kolding arrest, hvor hans kolleger slår folk ihjel

Tom A. Petersen

FEJL I ARTIKLEN. Lars Barfoed var ikke justistsminister i 2009, og var derfor ikke den der besluttede udleveringen. Brian Mikkelsen var justitsminister fra 10. september 2008 til 23. februar 2010, så det må vel være ham, eller hans forgænger Lene Espersen, der satte overvejelserne i gang.

Steffen Nielsen

Tom. A. Petersen
Det var faktisk Lars Barfoed, der den 9. april 2010 traf beslutning om udlevering af Niels Holck til strafforfølgning i Indien.
http://www.ft.dk/samling/20091/almdel/reu/spm/933/svar/712560/840250/ind...

Denne kendelse er simpelhen SÅ DOBBELT MORALSK.

A) Ifælge denne kendelse må han heller ikke udleveres til Danmark, der der foregår tortur i danske fænglser.

B) Forestille dig hvor hurtigt en muslimsk dreng, født i Danmark af forøldre, som var flytning ville blive smidt ud af landet til en ukendt fremtid hvis han gave penge til hamas.

Niels Holck er en terrorist og burde udleveres til den demokratisk land Indien.

Steffen Nielsen

Niels Holck har i 15 år forsøgt at komme for retten i Danmark, men Indien har nægtet at medvirke, da de åbenbart ikke er interesseret i at visse ting vil blive afsløret.
Med hensyn til om Niels Holck er terrorist eller frihedskæmper, er det åbenbart sådan, at folkedomstolen herinde ikke gider at forholde sig til om der er beviser for det ene eller det andet.

Jeg er ikke istand til at afgøre om Niels Holck er skyldig ud fra avisartikler, men jeg ved, at Niels har snakket om, at det var en indisk stalinistisk delstat, der begik statsterror og hvis det er rigtigt, så plejer vi jo her i vesten ikke at betragte det som terrorisme at kæmpe mod disse regimer.

Niels Mosbak

Anders Jensen

En af verdenshistoriens største våbennedkastninger?

Hvor i alverden har du den ide fra? 5 tons våben er langt fra verdenshistoriens største nedkastning.

Steffen Nielsen

"Vestbengalen har været ledet af det indiske kommunist parti i mere end 30 år"

http://da.wikipedia.org/wiki/Calcutta

Anders Jensen

@Niels Mosbak
Har læst det, men er ikke 100% sikker. Derfor spørgsmålstegnet. Kender du nogen der er større ?

@Steffen Nielsen.
Hv is jeg ikke husker meget galt, har de regeret vestbengalen i de sidste 34 år efter demokratiske valg. Tabte dog valget i sidste måned (muligvis to mdr) og trak sig frivilligt. Bl.a. information har skrevet om det.

Hvad med denne her, men du må nok spørge franskmændene om mængden. Men mit gæt er at det langt overstiger 5 tons.
http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-13955751

Jeg skulle bare læse ordentlig, over 40 tons.

Nic Pedersen

"SOE foretog våbennedkastninger fra fly over især Jylland, men også Sjælland og Fyn var

involverede, med alt i alt sammenlagt

20 distrikter, i hele Danmark. De omkring 700

flyvninger til Danmark resulterede i 6.000 containere med moderne våben, sprængstof og

andet materiale, men medbragte desværre også et tabstal på 69 allierede piloter. Men disse

våbennedkastninger fandt først rigtigt sted, og i stor grad, fra januar og til og med april 1945.

Nedkastningerne i Danmark var fordelt således; Jylland - 61 %, Fyn - 11 %, Sjælland - 28

%. Alt i alt ca. 670 tons våben"

Fra bogen: Våbennedkastninger - beretning om lokale modstandsgruppers våbenmodtagelse og andre aktiviteter i Vendsyssel under besættelsen 1940-45

Anne Marie Jensen

Steffen Nielsen

"Jeg er ikke istand til at afgøre om Niels Holck er skyldig ud fra avisartikler, men jeg ved, at Niels har snakket om, at det var en indisk stalinistisk delstat, der begik statsterror og hvis det er rigtigt, så plejer vi jo her i vesten ikke at betragte det som terrorisme at kæmpe mod disse regimer."

Det er underordnet hvilken ideologi, regeringen har haft i delstaten; fængsler over hele Indien har lidt notorisk under umenneskelige forhold og opført sig som små stater i staten, hvor hierarkier og vold mellem både indsatte og forestået af ansatte er dagsordenen. Det er desværre også en side af "verdens største demokrati".

Andre udlægninger af situationen, du beskriver er forresten, at der var tale om en væbnet konflikt mellem to parter.

Og at vi i vesten ikke plejer at betragte væbnet kamp mod regimer, der terroriserer egen befolkning, ville være en god nyhed for f.eks. PFLP og PKK, der frister tilværelsen i de trammede skygger af EU's terrorlister.

Spørgsmålet hvem der er skyldige og i hvad, lader ikke til at blive besvaret i denne tråd.

Det vigtige er i det her er, at menneskerettighederne denne gang blev respekteret. Så kan folk som Anton Nielsen fra Horserød-Stutthof Foreningen, Fighters & Lovers og Foreningen Oprør desværre til gengæld kigge langt efter deres rettigheder indenfor retssystemet.

Tom A. Petersen

Til Steffen Nielsen
Tak for en helt klar dokumentation. Det forklarer Tyge Triers udltalelse. Imidlertid vil jeg stadig hævde at beslutningen om at starte sagen (og det var så det jeg skulle have skrevet, da det var det jeg mente) blev taget af Brian Mikkelsen eller Lene Espersen, i henhold til artiklens tidsskema. Lars Barfoed har så haft det dilemma: Skal jeg desavuere min partiformandsforgænger og/eller et fremtrædnde partimedlems beslutninger, og så høre på kommentatorernes udlægning af det. Det har han så ikke haft lyst til, eller også har han været enig i med dem.

Sagen blev anket til landsretten med Lars Barfoed som minister.

Steffen Nielsen

Når jeg vælger at gøre opmærksom på Vestbengalens historie og at Niels Holck og andre har betegnet styret dengang, hvor NH var med til at kaste våben ned, som et stalinistisk regime, så er det mere ud fra, at visse såkaldte debattører herinde, bl.a. fangevogteren Carsten Munk, der i mange andre sammenhænge taler for en ekstremistisk højreorienteret ideologi, åbenbart bevidstløs taler for at udlevere NH til Indien.

Ganske vist var det kommunistiske regime i Vestbengalen demokratisk valgt ifølge Wikipedia, men det plejer jo ikke at afholde visse højreekstreme typer fra at kalde det for diktatur, så snart kommunismen er inde i billedet. Det er derfor endnu engang en udstilling af disse såkaldte debattørers manglende indsigt i det, som de udtaler sig så bombastisk om, men selvfølgelig hvis det havde været en justitsminister fra rød blog, der havde forsøgt at sende Niels Holck til Indien, så havde de jo garanteret haft den modsatte indstilling.

Jeg kan hverken sympatisere eller være imod Niels Holcks gerninger, for det er mit kendskab til den religiøse bevægelse som han støttede eller det politiske styre i Vestbengalen. Jeg har aldrig været der og der har aldrig været særlig meget fokus på området i medierne herhjemme.

Til gengæld støtter jeg Niels Holck i, at han skal ikke sendes til Indien, sålænge at der er den mindste tvivl om behandlingen af de fængselsindsatte og om retssagen vil være fair. Jeg støtter også Niels Holck i hans ønske om at komme for en dansk domstol, men dette har Indien ikke ønsket at bidrage til.

Den eneste grund til, at Niels Holck er forsøgt udleveret til Indien er en ny lov herhjemme med tilbagevirkende kraft, der har betydet at dels Niels Holck, men også Camilla Bro kunne udleveres til en fremmed stat, selvom den påståede kriminalitet er foregået inden den nye lov.
Man kan jo så undre sig over, at Lars Løkke Rasmussen ikke skal udleveres for hans støtte til mujahedinerne nu Taleban i 1989, hvor han rejste derned, iklædte sig taleban-uniform og kalashnikov og overrakte 600.000 kr fra partiet Venstre.

Ligeledes kan man undre sig over, at Brian Mikkelsen ikke forlanges udleveret til Sydafrika for hans rejse til Sydafrika på det daværende regimes regning, da han skulle lave propagandaarbejde for apartheidregimet.

Man vil garanteret kunne finde lignende historier for mange andre politikere, der aldrig vil blive stillet til ansvar for stort set de samme ting, som man anklager Niels Holck for.
Endelig kan man jo så diskutere, hvorvidt de ansvarlige for diverse fangetransporter til diverse lokaliteter, hvor tortur ikke er så ualmindeligt, skal stilles for en domstol. Jeg vil foreslå, at George W. Bush, Anders Fogh Rasmussen og adskillige andre blev stillet foran en domstol og gerne i eget land, men med internationale dommere.

Jeg vil til ære for bl.a. Carsten Munk og andre højreorienterede ekstremister i dette forum slutte af med en lidt længere udskrift om Vestbengalens historie:

Op gennem 1960'erne og 1970'erne førte forhold som manglende elektricitet, strejker og en voldelig marxistisk/maoistisk bevægelse — naxalitterne — til ødelæggelse af byens infrastruktur og en generel økonomisk stagnation. I 1971 brød der krig ud mellem Indien og Pakistan, hvilket førte til, at der kom tusindvis af flygtninge til byen, hvilket pressede byens infrastruktur endnu mere.[11] I midten af 1980'erne overhalede Mumbai Kolkata på posten som Indiens folkerigeste by. Kolkata har været en stærk base for indisk kommunisme, da Vestbengalen har været ledet af det indiske kommunist parti i mere end 30 år, hvilket gør Vestbengalen til det sted i verden, der har haft en demokratisk valgt kommunistisk regering i den længste periode.[12][13] Byens økonomi begyndte i 1990'erne igen at udvikle sig i den rigtige retning efter liberaliseringen af den indiske økonomi. Siden 2000 har it-industrien også været med til at få væksten til at stige, samtidig med at industrien også udviklede sig i positiv retning. I 2001 besluttede statens regering, at byens navn skulle ændres fra Calcutta til Kolkata

http://da.wikipedia.org/wiki/Calcutta

Niels-Holger Nielsen

Arundhati Roy, alias Anne Marie Jensen

"Det er underordnet hvilken ideologi, regeringen har haft i delstaten; fængsler over hele Indien har lidt notorisk under umenneskelige forhold og opført sig som små stater i staten, hvor hierarkier og vold mellem både indsatte og forestået af ansatte er dagsordenen. Det er desværre også en side af “verdens største demokrati”."

Ja, det skulle du være den nærmeste til at vide;-)

Kvinden, der sover med "terrorister":
The Heart of India Is Under Attack
"The people's anger has to do with their desperate poverty, and the decades of suffering at the hands of the police and the Harmads, the armed militia of the Communist Party of India (Marxist) that has ruled West Bengal for more than 30 years."

http://www.commondreams.org/arundhati-roy

Naxalite

Niels-Holger Nielsen

AR: 46:50 minutter inde i udsendelsen

Anders Jensen

@Søren Lom
Den artikel du henviser til omtaler flere nedkastninger + det der er smulet ind over grænsen via landjorden (bl.a. kampvogne). Du kan derfor ikke sammenligne.

@Nic Pedersen
Dine tal omfatter gentagne nedkastninger over en 5-årig periode. Du kan derfor ikke sammenligne.

@alle
Lad mig pointere at jeg mener enkeltstående nedkastning fra luften af våben og sprængstoffer.

Jeg vil meget gerne rettes, hvis jeg husker forkert, eller tager fejl, så led endelig videre.

Anne Marie Jensen

Niels Holger

Jeg håber ikke mit indlæg lød som en negligering af de overgreb, der har fundet sted i Vestbengalen.
Jeg er klar over, at CPI (M) har forrådt folket og er blevet undertrykkere.

Min pointe var egentlig bare, at kommunister bekæmper kommunister, og at statslig undertrykkelse er allestedsnærværende i hele Indien. Om det er stalinistiske bøller (Harmads) eller højrerabiate Hitler-hyldende hindu-nationalister, der med centralregeringens stiltiende accept har bedrevet massakrer på muslimer, er for mig at se mindre væsentligt. Problemerne i Indien er større end ideologisk tilhørsforhold. Statsapperatet accepterer og anvender brutaliteten, og taberne er altid de fattige.

Når det er sagt, er jeg nu ikke overbevist om, at den konkrete konflikt (Holck) var så ensidig, som det lyder som. Sekter griber også til ekstreme midler.

Jeg holder meget af Indien og har rejst der meget i halvfemerne og starten af 2000-tallet. Mit indtryk var, særligt i Kerala, at kommunisme og religion fungerede overraskende godt sammen. Jeg mødte feminister, der inspirerede mig, og som samtidig havde deres tro på hinduismen i behold.

Jeg er enig med Arundhati Roy i hendes sympati for naxalitterne. De er en naturlig reaktion mod såvel mange års højrerienteret centralregeringspolitik som mod et degenereret kommunistpartis svigt og overgreb. Men jeg er også overbevist om, at en så radikal politisk bevægelse er sprængfarlig i et land, der er så gennemsyret af vold. Maoismen er en alt-eller-intet revolutionær ideologi. Det vil sandsynligvis ende meget grimt.

Niels-Holger Nielsen

Jeg ville blot antyde, at det nok ikke er rart at sidde i fængsel i Vestbengalen.

Niklas Monrad

Hvad kan vi så lære af denne historie: Deltag kun i våbensmugling til lande der udøver tortur. Så får du fuld opbakning ikke kun fra det danske justistsvæsen, men også fra Informations debatører ...

Steffen Nielsen

Niklas Monrad
Du kunne jo også udvide det til, at bare man er toppolitiker i Venstre, så sker der heller ikke noget, hvis du støtter terrorgrupper

Anne Marie Jensen

Ja fuck da menneskerettighederne, hvis man har gjort noget forkert. Så kan de lære det! ikke Niklas?

An eye for an eye will make the whole world go blind.

Niklas Monrad

Anne -Marie,

Så i din optik kan man begå hvilkensomhelst forbrydelse i et af disse lande under beskyttelse af det danske justitsvæsen? Drab, voldtægt, pædofili, terror ...

Af og til bliver man bare så træt at at være retfærdig, forstående og politisk korrekt, og man tænker: "manden har dummet sig, lad ham tage konsekvensen" - især hvis der er tale om en højreradikal lejesoldat.
Men retteligt er det vel sådan at danske statsborgere uden undtagelse har krav på at blive behandlet efter dansk ret (incl bestemmelser om menneskerettigheder). At Danmark så har haft et hul i lovgivningen, som gør at det på det givne tidspunkt ikke var strafbart at nedkaste våben, går kun sagen endnu mere tåbelig: straffrihed i Danmark eller retssag i Indien? Giv dog manden en dom i Danmark, som afsones i Danmark. Og dermed punktum.

Anne Marie Jensen

Fuldstændig enig med Per Møller - og dermed ser jeg heller ingen grund til at spilde tid på Niklas Monrads fjollede indvending.

Niels-Holger Nielsen

Niklas Monrad er sofist

Anders Jensen

"Men retteligt er det vel sådan at danske statsborgere uden undtagelse har krav på at blive behandlet efter dansk ret ".

Nej. Er du narkosmugler i Thailand, bliver du behandlet efter thailandsk lov. Kører du for stærkt i Sverige er det svensk lov der gælder. OSV. OSV.

Et interessant tankeeksperiment kunne være at holde retssagen i Danmark, men dømme efter indisk ret.

bernhard leem

spørger nogen mig så er grunden til at danmark ikke udlevere den slags terorister. er det fordi danmark støtter terror...... sålænge altså det bare er uden for danmarks grænser.
efter min mening så skulle danmark så heller ikke kunne få udleveret dem danmark efterlyser, til retsforfølgelse i danmark.
og dermed har danmark sat sig i føresædet for at interpol og andre lign. organisaioner ikke skal efter komme krav om udlevering og fængsling af borgere den danske stat vil have udleveret.
eller er det kun når den danske stat kræver folk udleveret at disse regler om udlevering er gældene.
våbensmugler Niels Holck. må stå ret i indien som alle andre, der tror at de er vorherre. så bare se at komme afsted du.....

Steffen Nielsen

Bernhard
I så fald må du vel så også mene, at Lars Løkke Rasmussen skal for en afghansk domstol for hans og Venstres støtte til taleban i 1989.

http://avisen.dk/blogs/doqtawotka/lars-loekke-gav-penge-til-bin-ladens-d...

Anders Fogh, Bush og Blair bør så også stilles for retten for at have bedraget verdenssamfundet og indledt en ulovlig krig i Irak.

Men Bernhard mener måske kun, at det er de små i samfundet, der skal stilles for retten og ovenikøbet udsættes for tortur