Læsetid: 2 min.

Pind sammenligner terrorangreb med aktionen i Østerild

Integrations- og udviklingsminister Søren Pind (V) slår kirkeasylaktivister og Østerild-demonstranter i samme kategori af ekstremisme som terrorangrebet i Norge. De Konservative tager afstand fra ministerens sammenligninger
Integrationsminister Søren Pind (V) kan ikke kalde Facebook for et privat sted at udtrykke sig, mener kritikere.

Integrationsminister Søren Pind (V) kan ikke kalde Facebook for et privat sted at udtrykke sig, mener kritikere.

Hanne Paludan Kristensen

Indland
26. juli 2011

Danske aktivisters civile ulydighed i Østerild og på Nørrebro er ekstremisme af samme slags, som fredagens terrorangreb i Norge. Det skriver integrations- og udviklingsminister Søren Pind (V) i en kommentar på Facebook til sine mere end 4.000 Facebook-venner:

»Ekstremismen tager til. Flere og flere mener sig berettiget til at tage sig selv til rette. Optøjerne på Nørrebro. Kirkebesættere. Østerild. Og ekstremismens hidtil mest sataniske fjæs nu i Norge. Det er 70'erne om igen. De næste år handler om demokratiets og retsstatens klippegrund. Nok er nok. Enten er man med. Eller også imod,« lyder kommentaren i sin fulde længde.

Med Østerild henviser ministeren til den aktuelle konflikt i Østerild Klitplantage, hvor en gruppe demonstranter forsøger at redde træerne mod at blive fældet. 'Kirkebesættere' er en reference til de afviste irakiske asylansøgere, der i 2009 søgte tilflugt i Brorsons Kirke på Nørrebro, og muligvis også en reference til aktivistgruppen Kirkeasyl, der forsøgte at stoppe politiet fra at rydde kirken.

Men de begivenheder bør slet ikke nævnes i sammenhæng med tragedien i Norge, mener regeringspartneren De Konservative.

»Jeg synes overhovedet ikke, man skal drage den sammenligning,« siger politisk ordfører Carina Christensen (K).

»Det er jo ikke højreekstremister, der protesterer i Østerild. Det er noget helt andet, det er en politisk protest. Det, vi har set i Norge, er jo ekstremt. Det er politisk had. Og det synes jeg, man skal være meget varsom med at sammenligne. Demokrati betyder blandt andet retten til at demonstrere og protestere,« siger Carina Christensen.

Upassende

Socialdemokraternes poliske ordfører, Henrik Sass Larsen, kalder kommentaren decideret upassende.

»Det er jo helt vildt. Jeg synes ikke, det klæder nogen politisk debat det der,« siger han.

»At kalde folk der demonstrerer i Østerild for ekstremister, at sætte dem i samme kategori som en gal massemorder, det er alt for vidtgående,« fortsætter han.

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, vil derimod ikke kommentere, hvad Søren Pind skriver på Facebook.

»Søren skriver meget på sin private Facebook, som jeg ikke behøver at kommentere hver eller hver anden dag,« siger hun.

Og det her adskiller sig ikke fra, hvad han ellers skriver på Facebook?

»Det må Søren kommentere, hvad han skriver på sin private Facebook. Det mener jeg ikke, er min opgave,« siger Ellen Trane Nørby.

Information har været i kontakt med Søren Pind, men han holder ferie og ønsker ikke at blive citeret i denne sammenhæng.

Tidligere har Søren Pind nægtet at forholde sig til en række kontroversielle ytringer, som han har skrevet på Facebook, med henvisning til at han har en lukket Facebook-profil, der derfor ikke er en del af den offentlige debat.

Men den undskyldning kan ministeren ikke gemme sig bag, mener Henrik Sass Larsen (S).

»Hvis man ytrer sig i det offentlige rum, og det er Facebook efter min fortolkning, så må man også stå til ansvar for det, man siger. Særligt hvad angår personangreb og fornedrelse af andre mennesker, der bør man tænke igennem, om det skal fortsætte i den dur,« siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anne Marie Pedersen

Er den mand egentlig medlem af venstre eller DF? Jeg er blevet i tvivl.

Han kan ikke fortsætte som dansk minister, og kan han ikke inde ud af at gå selv, så må Løkke fyre ham.

HAHAHAHAHAHAHA! Fuck mand... jeg er ekstremist.

»Enten er man med. Eller også imod.«

Jeg forstår ikke...

...men jeg må hellere melde klart ud: »Jeg er imod alt det Søren Pind står for«

Anne Marie Pedersen

Hvilken maling bruger de mon til ministertaburetterne i DK og i integrationsministeriet især? Den afgiver åbenbart ekstrem giftige dampe, der får mennesker til at rable tåbeligheder af sig.

Jesper Wendt

Er han ikke landmand? Pffft.

odd bjertnes

Hvad skal en folkevalgt politiker med en 'lukket' facebook-profil ? Hvordan kan det egentlig være, at det åbne informations-it-samfund går i retning af mindre og mindre åbenhed med hvad man siger og skriver. Skammer man sig over sig selv ?
Søren Breipind i sit eget indre univers.....?

Anne Marie Pedersen

Odd

Der er helt ærligt heller ikke noget der hedder en lukket facebookprofil, når man har så mange medlemmer/venner og så i øvrigt udtaler sig om lige præcis et politisk emne.

Hvis der var tale om, hvilken melodi tante Lilly havde valgt til festsangen ved fætter Marcus fødselsdag, så var det måske en anden sag.

Lad mig skære det ud i pap, Søren Pind er altid ministrer i den danske regering, han har ikke en helle selv om han åbenbart selv tror. Han udtaler sig som medlem af regeringen, og han seneste udtalelse er en hån mod ofrene og deres familie fordi han forfladiger deres lideleer til noget dansk fnidder.

Det viser også at Søren Pind tilsyneladende har sit idégrundlag til fælles med gerningsmanden.

Jesper Wendt

Kan man ikke bryde reglerne, kan de omgås. Det er pinden sikkert godt skolet til. Han har ret, men det bliver intentionerne ikke mere spiselige af.

Intimidationsministeren fortsætter med at anvende den militante retorik som han med sine to medslagsbrødre Peter Christensen og Troels Lund blev ansat for at fremføre ("Løkkes nye tæskehold", http://www.bt.dk/politik/loekkes-nye-taeskehold), men med sædvanlig mangel på situationsfornemmelse. Forhåbentligt er stemningen i den danske befolkning vendt imod sådanne udladninger et godt stykke tid fremover (det er desværre nok for meget at håbe på en permanent vaccination).

Peter Hansen

Det lader til, at Søren Pind åbenbart mener, at man kan mene noget privat og noget professionelt. Det er ikke særlig professionelt - det er ihvertfald ikke ærlig politik, hvor man vælges på sine holdninger.

Når man vælger en skingrende sindsyg person som minister, er formålet nok at lade idioten tage skraldet som lynafleder.

Hele tiden at være den der tiltrækker sig opmærksomheden. Hans resort kommer i fokus.

Og det gør han gerne for sagen.

Niels Mosbak

Søren lyder sgu' ikke helt rask - mon ikke han trænger til en længere sygeorlov?

Olav Bo Hessellund

Utroligt, det lader sig gøre at blive minister, når man besidder en så ringe vurderingsevne.

Man bliver temmelig urolig ved tanken om, hvad det kunne føre til i situationer, hvor virkeligt vigtige ting stod på spil, og den mand så skulle træffe beslutninger på landets vegne. Gys!

Søren Pinds udtalelese er en direkte og utilsløret hån rettet mode de myrdede børn og unge i Norge.

Søren Pind er en voldsom belastning for Danamrks forhold til andre nationer.

Søren Pind skulle skamme sig, og statsministeren burde fyre ham på stedet.

Jesper Frimann Ljungberg

Som jeg forudsagde.. højrefløjen vil generalisere og sætte lighedstegn mellem det der er sket her og 'venstre fløjens terror' som åbenbart består af 'treehuggers' m.m, køre alle 'ekstremister' over en kam.

Det er så forudsigeligt at det er til at brække sig over.

Søren Pind skulle skamme sig og vaske sin mund med sæbe. Føj.

Desuden er det tragisk at ekstremister har det med at kunne slippe afsted med hadsk propaganda, så længe det kun udgydes i lukkede fora, hvor der så kan 'refereres' fra.

// Jesper

Karsten Jachs

Hvis Søren Pind er normal... ja så er jeg ekstremist, i alle ordets betydninger.

Poul Petersen

""Nok er nok. Enten er man med. Eller også imod,« lyder kommentaren i sin fulde længde.""

Så er jeg i mod, hvis Pind altså repræsenterer med.

Om så jeg skal blokere østerild eller døre til folketinget i civil ulydighed mod Pind og regeringen, så illustrerer Pinds tosserier hvorfor der er behov for at man holder op med at dæmonisere "de andre" og inddrager alle i debatten og demokratiet.

Pind kan da vist ikke være demokrat?

93 dead trees ??? Who's the terrorist ???

Undskyld,lmen ham "Pind" er vist en nitte

"Nok er nok. Enten er man med. Eller også imod"

De samme ord som Bush anvendte til at starte to krige. Fanatismens og voldens ord, som deler verden op i to grupper: en gruppe som fortjener at leve og en anden som ikke gør.

At selv Søren Pind ikke kunne se hvor forkert sådan en udtalelse er i den sammenhæng afslører temmelig meget om mandens afstumpede mentalitet.

Ellen Chakir

Næh, han er bare pindegal...

Mustafa Hussain

Kære Søren Pind,
Jeg har nogle gode gamle venner fra min studietid, der i dag er succesrige psykologer. Mon ikke jeg skal hviske nogen pæne ord om dig i deres øre inden der går helt gale i ekstremismes tjeneste?
Ærbødigt,
Nogenlunde assimileret indvandrer

@Mustafa,

Hvilke päne ord?

Søren Pind er en politisk klovn lidt på samme måde som Jacob haugaard var det i sine velmagtsdage.

Forskellen er at Jacob Haugaard kunne være ubetalelig morsom, hvorimod Søren Pind konsekvent er skinger og pinlig.

Søren Pind bagatelliserer bevidst massakren på Utøy, og man kan faktisk nemt på den baggrund få en ubehagelig fornemmelse af, at Søren Pind i sit stille sind sympatiserer med massemorderen.

Vi må håbe og bede til, at Søren Pinds pinagtigheder ikke bliver formidlet videre til den norske befolkning.

Martin Kaarup

Han er en farlig højreekstremistisk sindsforvirret nidding.

Var det ikke muligt at gemme sig bag de oldtidige paragraffer, som giver magthavere særret til at ytre sig hadsk, fjendtligt og formanende overfor befolkningen var han forlængst spærret inde i tidsubegrænset varetægt.

Lisa Rasmussen

Når spritten går ind, går forstanden ud - i Pinds tilfælde i følgeskab med hans studentikose og fladpandede kommentarer. Når han bliver ædru, får vi den samme skrøne om det store køkkenbord med 4000 stole, og statsministeren trækker på skuldrene og siger "Pind er jo Pind".

Efter de sidste dages respektfulde solidaritetstilkendegivelser fra normale danskere til de norske ofre og deres familier og hele det norske folk, er det tåkrummende pinligt, at en dansk minister blamerer sig på denne måde.

Mareine Saberudo

Kom en tur her op til Norge lille Søren, så skal vi grine højt og længe af dig, du og dine klamme udttalelser er nemlig ikke en tåre værd. Det der skete i weekenden er til gængeld mange tårer værd og vores land bliver aldrig det samme igen.

Det er saa grum en handling... at det kunne nästen ikke väre mere deprimerende.

Og saa kommer Sören Pind.... (Dumme Däne -Depp)

Kristian Rikard

Jeg bliver sku bare så trist.

@Kristian.

Ogsaa her! Der er kun en ting at göre -Fortsät dit "herfra normale" liv.

Det er ikke nemt...

-lars

Thorsten Lind

Søren Pind er det omvandrende bevis på,
at regeringen IKKE har nogen bundgrænse!
...det vidste vi jo godt i forvejen,
men kors i komfuret, hvor er hans udtalelser usmagelige.........Th

Niels-Holger Nielsen

Ja, men han er ikke alene. Han har 4017 venner på Facebook, Det er det sørgeligste af det hele. De er ikke hemmelige, men kan beses på skamsiden.

Niels-Holger Nielsen

Så, er det nået frem til Radioavisen.

Peter Taitto

Nu er jeg ikke på facebook, men ville egentlig gerne have læst tråden. Strenger jeg mig an, kan jeg - med de akademiske briller - følge hans tanker vedr. mekanismerne mellem Østerildprotesterne og massakren i Norge. Men Søren Pind er alt andet end akademisk anlagt. Han er en bisse og intet andet. Og i hans sted savner jeg gedigen situationsfornemmelse og en god omgang "skomager, bliv ved din læst". Han burde kunne indse hvornår tiden er til, at holde kæft. Det er åbenbart ikke tilfældet - heller ikke i dette tilfælde -, og det siger desværre en hel del negativt om hans personlighed. Hans sammenligning er yderst usympatisk.

Peer Bentzen

Det er interessant - eller sigende, alt efter temperament - at Pind i sin statusmeddelelse på FB ikke lader den mulighed stå åben, at Breivik kunne tænkes at være syg i hovedet. Men at han tværtimod ser hans psykopatiske handlinger som værende sunde og raske, om end ekstreme. Med mindre selvfølgelig det skal forstås således, at alle pindens politiske modstandere er psykopater.
For hvis han ikke åbner for en af de to muligheder, har han jo slet ikke noget grundlag at sammenligne dem på - Breivik, og en heldigvis ret stor del af resten af verden.

Niels-Holger Nielsen

Jeg er lidt chokeret over at finde Ask Rostrup, Allan Mylius Thomsen, Billy Adamsen, Billy Cross, Baard Ove, Christian Friis Bach, Conni Hedegaard, Hans Davidsen-Nielsen, Jes Dorph-Pedersen, Lars Trier-Mogensen, Nyhedsbureauet Newspack, Ole Sohn, Omar Marzouk, Pernille Rosenkrantz-Theil og Pia Olsen Dyhr blandt hans venner. Ikke overraskende er der en del partikammerater iblandt, mere overraskende er der flere af hans konservative ministerkollegaer. Utilstedeligt, men ikke overraskende er også Berlingskes og BTs chefredaktører også blandt hans venner. Rigtig mange af hans venner skilter med solidaritet med Norge.

Niels-Holger Nielsen

Peter Tage

Tråden er kun for vennerne.

Dorte Sørensen

Min første reaktion på overskriften var, at Søren Pind var gået forkert af datoen - da der er længe til 1. april.

Og nu skal vi undersåtter så bare vente på at Pinden kommer frem på skærmen; lægger hovedet på skrå, virrer med det, og med sin overkomprimerede pibestemme siger, at han er blevet misforstået - og i øvrigt er Regan og Bush de største.

Nej, han dur sgu ikke...

Jens Thorning

Hans ideologi er den samme som den, Bush og Fogh har: Kristendom uden tøsedrengementalitet. Det Gamle Testamente 2.0. Jesus + Panzerdivisionen. Så kan de lære det, Ondskabens og hedningernes sataniske hærskarer, indtil de bøjer nakken og sværger troskab mod globaliseringen på markedsøkonomiens hellige alter til tonerne fra Hollywoods nyeste helte-epos.

-
-

Tankestregner.
Er det de folkevalgtes intelligensia p.t.?
Intet under.

Jeg græmmes.

Jens Michael Brünings-Hansen

Danmark har en minister, der mangler en helt grundlæggende forståelse for demokratiets rammebetingelser. Hvis ikke Lars Løkke fyrer manden, bliver dette endnu en pind til regeringens ligkiste.
Når Thanatos møder Eros, vælger jeg Eros.

Tommy Karstensen

Eva, enig og der er desværre slet ingen udsigt til bedring i årene der kommer. Der er lavvande i parlamentariker - kassen.

Kasper Guldmann Nielsen

Pind, du er valgt på dine meninger - så må du også stå til ansvar for dem. Og når en del af dine 4000 facebook-venner er journalister, så ved du jo udemærket at dine ord bliver en del af den offentlige debat. At affyre udsagn som disse gør dig så fej som Bre-- nej, jeg kan ikke matche din retorik.

Frej Klem Thomsen

Han er næppe hverken sindsyg eller udspekuleret nok til at de jævnlige fadæser er ren beregning i propaganda-øjemed. Pind er derimod efter alt at dømme en følelsesmæssigt afstumpet idiot. At en i den grad åndeligt retarderet person vies så meget opmærksomhed er næsten lige så tåbeligt som at han er udnævnt som minister. Det bliver en fornøjelse når man en dag blot kan ignorere ham.

I en tid hvor folket bør stå sammen på tværs af politiske skel, vise der medfølelse med det norske folk og stå sammen i kampen for demokratiet og retten til at ytre sig på fredelig vis, går Søren Pind den stik modsatte vej.

Søren Pind er minister i Danmark og udtaler sig derfor på regeringens vegne. Lukket profil eller ej. Søren Pind er bestemt ikke moden nok til at have en Facebook profil.

Jeg kan kun tilslutte mig Henrik Sass og Carina Christensens kritik.

/Rasmus, DSU'er

Morten Kjeldgaard

Det næste bliver, at Pind udstyrer Anders Behring Breivik med Assimilationsministeriets fortjenstmedalje af første grad for eliminering af fremtidige socialdemokratiske ledere.

Sider