Læsetid: 3 min.

'Politikerne svigter Afrika'

Danske politikere er tavse om hungerkatastrofen i Østafrika, og nødhjælpsorganisationerne ignorerer tilbud og hjælp fra den somaliske diaspora i Danmark. Det mener Ahmed Dhaqane, der er formand for Somalisk Forening i Danmark
11,5 millioner mennesker i Østafrika er ifølge FN ramt af hungersnød.

11,5 millioner mennesker i Østafrika er ifølge FN ramt af hungersnød.

Jakob Dall

23. juli 2011

Der har været alt for tavst fra danske politikeres side i forbindelse med den eskalerende hungerskatastrofe på Afrikas Horn.

»De danske medier har generelt et gjort flot stykke arbejde i den måde, de har dækket katastrofen på, men politikerne har svigtet. De nyder deres ferie, og det har de selvfølgelig ret til, men de skal også vide, hvad der foregår i verden,« siger Ahmed Dhaqane, formand for Somalisk Forening i Danmark og byrådsmedlem for Socialdemokraterne i Rødovre. For fem uger siden var han selv i Etiopien, ved grænsen til Somalia, hvor han oplevede flygtningestrømmene fra Somalia. Flygtningestrømme, som også tæller medlemmer af hans egen familie.

Mandag bevilgede Danmark yderligere 30 millioner kroner til FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, og det danske bidrag er dermed oppe 95 mio. kr. i akut bistand til hungerkatastrofen. Det er også flot, mener Ahmed Dhaqane, selv om det kun er en dråbe i havet sammenlignet med de 66,7 milliarder kroner, som nødhjælpsorganisationerne i alt har efterlyst.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Afrika skal affolkes, så man kan overtage kontinentet og dets mineraler. Skidt med om der er tørke, det hele går efter planen.

Torsten Mandal

Hjælp kan nå frem og også hjælpe langsigtet

Det er særdeles væsentligt både at tale og handle. Medieinteressen ved katastrofer fokusere igen på andre problemer for at få hjælpen ud end de manglende betalte bidrag.

Bl.a. UNICEF kan nå frem til en del Al-Shabaab kontrollerede områder hvor det giver splittelse mellem de lokale ældre (civile ledere) og den centrale ledelse der også er splittet (1).
Der er også sult i områder kontrolleret af regeringen/fredsstyrker.
Flynedkastning i områder man ikke kontrollerer jord eller luftrum er svært med almindeligt kendte metoder især hvis . Jeg fandt i Danmark at man kan korn kastes ned i delvist fyldte poser og sække hvor en eller flere plastikposer/sække tapet fast fungerer som faldsskærm (hvis der var penge) . Hastigheden bliver hurtigt og sikkert stabil, hvis det gøres rigtigt..
Der er også ramte og truede områder der har brug for hurtig hjælp landbruget, og der kan hurtigt gøres meget langsigtet, bæredygtigt og konstruktivt i områder som det sydlige Somalia med både kendte og nye tilpassede metoder f.eks. til såning af tørketålende fodertræer, der også kan give brænde ( reserve indkomst) og forbedre jorden på flere måder. Se f.eks. min artikel, Træer for fattige og flygtninge, på 'Jord og Viden's hjemmeside eller en anden på IOP Journal.

(1) http://danielberhane.wordpress.com/2011/07/22/somalia-al-shabaab-divided...