Læsetid: 4 min.

Succesfulde satspulje-projekter udsultes

Selv om regeringen i foråret lancerede et udspil rettet mod seksuelt misbrugte, er en række satspuljeprojekter på området lukket
SF's socialordfører Özlem Cekic mener, at det er et løftebrud fra socialministeren, når satspuljestøtten stoppes.

SF's socialordfører Özlem Cekic mener, at det er et løftebrud fra socialministeren, når satspuljestøtten stoppes.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

29. juli 2011

»Handling bag ordene«. Sådan lød overskriften, da regeringen i foråret fremlagde en samlet strategi til forebyggelse og bekæmpelse af seksuelt misbrug af børn. Over 35 sider opridses der på glittet papir, hvordan der må tages initiativer for både at forebygge og behandle de krænkede børn og krænkerne.

Eftersom der i forvejen findes en række projekter på området, understreges det i handleplanen, at de naturligvis skal bevares og inddrages:

»Regeringen lægger stor vægt på, at der arbejdes videre med de utallige gode tiltag, som allerede er iværksat gennem de senere år, og at de involverede myndigheder fortsætter det velfungerende samarbejde med de mange øvrige erfarne og engagerede aktører på området,« hedder det i planen.

Men netop derfor må bl.a. de ansatte og brugerne ved projekterne Janus Centret og Christine Centret undre sig. Det er nemlig projekter, som arbejder med området, og som i flere år har modtaget støtte fra satspuljen. Men sidste gang, politikerne i forligs- kredsen skulle fordele midlerne, fik de afslag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Et fint eksempel på ulemperne ved Satspuljen – (og så det ikke nævnt, at midlerne til Satspuljeprojekterne kommer fra overførselsmodtagerne og ikke fra de øvrige danske borgere. Her tak til Information for beløbet som overførselsindkomsterne er snydt for med Satspuljeordningen endeligt er kommet på bordet)
Ligeledes bør det vel også bemærkes, at OVK har ført an med praleri af Satspulje ordningen og afsporet mange debatter med, at det og det projekt var netop oprettet af satspulje midler. Vi høre bare ALDRIG om alle de ordninger og projekter der nedlægges når Satspuljeordningen forhandles.

PS: en ”sjov” ting er, at det altid høres at det og det projekt er vedtaget med alle stemmer undtagen Enhedslisten – ja selv når flere af Enhedslistens egne forslag som fx gadejuristen blev et Satspuljeprojekt så blev det sagt med undtagelse af Enhedslistens stemmer.