Læsetid: 1 min.

Bagsiden: Ak, Kraka krakelerer

Politikens nye tænketank slår revner. Årsag: Vrede over kommentatordirektør Peter Mogensens enerådige valg af formand og Mogensens 'markedskonforme' løn
Politikens tidligere kommentator Peter Mogensen forsvarer sin direktørgage for bladets velfærdstænketank Kraka med, at lønnen er 'markedskonform' for 'et risikobetonet projekt'.

Politikens tidligere kommentator Peter Mogensen forsvarer sin direktørgage for bladets velfærdstænketank Kraka med, at lønnen er 'markedskonform' for 'et risikobetonet projekt'.

Michael Daugaard

24. august 2011

Oh vé! De gode græder, og de onde ler. For kun to uger siden lancerede dagbladet Politiken sin tænketank 'Kraka' med bladets politiske kommentator Peter Mogensen som direktør. Og allerede nu har tænketanken slået revner som følge af selvsamme Mogensen.

Krakas formål er »at udtænke brede politiske løsninger af nødvendige reformer for udviklingen af det danske velfærdssamfund.«

Den tekst udlagde kommentatordirektør Peter Mogensen over for Information således: »Vi vil forsøge at sige: 'Her ligger udfaldsrummet politisk.'«

Beklageligvis er Kraka snublet i sit eget udfaldsrum. Kraka er blevet forladt af to af sine bestyrelsesmedlemmer. Nemlig den indtil for nyligt siddende formand, professor Peder Nedergaard, og Rigsarkivets dr. phil. Birgitte Possing.

Til Ritzau erklærer de to, at de er »beskæmmede« over, hvordan tænketanken er blevet sat i søen. De er vrede over, at Peter Mogensen har valgt managementkonsulent Henrik Mulvad til at afløse Peder Nedergaard som formand uden overhovedet at indkalde bestyrelsen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kristian Rikard

Steen Sohn,
Michael Kristiansen er vist kun journalistuddannet og har tidligere smykket sig med titler, som han ikke havde :-(
David Rehling kan helt klart ikke lide Peter Mogensen. Jeg synes bare han er en charlatan - og desværre ligger vores humoristiske sans også et stykke fra hinanden, så ham gider jeg ikke læse eller høre på. Hvad angår selve KRAKA tillod jeg mig
at anføre i denne avis, at jeg synes, at man burde give den en chance. Men hvis det med Peder Nedergård står til troende, så vil jeg nok sige, de er kommet meget uheldigt fra start. Meget kan man sige om Nedergård, men dum er han ikke, og han er en ret så habil nationaløkonom.
Det der med lønnen er jo ren idioti - hvordan er den nogensinde kommet ud - offentligjort? Og størrelsen, tjah der er masser i den branche, der får lønninger, så man må sig korse.
Men hvis man jokker så solidt i spinaten allerede fra starten - og allerede nu taler i kommunikative tunger, så ser jeg heller ikke megen hverken tænke eller tank i det foretagene.

Såfremt det skulle være 'risikobetonet' at lancere en tænketorsk, kunne man jo få den 'tanke', at offentligheden er en større modstander end Mogensen bryder sig om. Men ssh!, det har jeg aldrig sagt - eller tænkt...

Med venlig hilsen

Henrik Brøndum

Jeg synes da det er forfriskende at Amalie har faaet en mandligt konkurrent - og endda her indenfor det kulturradikale spektrum!

Henrik Brøndum

@Kristian Rikard,

tak for en udfordrende bemaerkning. Jeg vil nu bruge resten at aftenen og natten til at filosofere over hvilken af de to skoenaander, der udover deres betydning for udbredelsen af den livstraette selvforstaaelse har betydet mest for det danske samfund i dette aartusind!

Er det mon en fordel at starte op på en skandale? Det giver da umidelbart gratis annonceplads i aviserne, selv før tænke-tanken har tænkt en tanke. Det må da siges at være en hurtig start ....

Vi har ikke brug for amerikanske tænketanke, der spreder utopiske løsningsmodeller. Vi har brug for ideologier, vilje, legitimitet og klassekamp!