Nyhed
Læsetid: 4 min.

Enhedslisten: Højrefløjen mest voldelig

Skatteminister Peter Christensen (V) kritiserer to forskere for at vende det blinde øje til venstreorienteret vold. Men venstrefløjen er slet ikke ligeså voldelig som højrefløjen, mener Enhedslistens Per Clausen, der bakker op om forskernes udtalelser
Islamisk, højre- eller venstreorienteret vold. Hvad er værst?

Islamisk, højre- eller venstreorienteret vold. Hvad er værst?

Stig Stasig

Indland
6. august 2011

»Der er ingen grund til at frygte, at venstrefløjen vil slå tilfældige civile ihjel,« sagde forfatter og ph.d. i sociologi ved Københavns Universitet, Rene Karpantschof, onsdag i Berlingske. I samme artikel konkluderer kollegaen Chris Holmsted Larsen, som forsker i politisk ekstremisme ved Roskilde Universitet, at selv om der findes en voldelig kerne på venstrefløjen, er højrefløjen »mere voldsparat«.

Derfor, mener de to forskere, er der ingen grund til at frygte, at venstreekstremister pludselig kan finde på at udøve vold mod »almindelige mennesker«.

Det har fået skatteminister Peter Christensen (V) på banen med en kronik, også i Berlingske, hvor han kritiserer de to forskere for at vende det blinde øje til venstreorienteret vold.

Han mener, de to forskere bevidst ser bort fra senere års eksempler på venstreekstremisme, der blandt andet tæller optøjerne i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset og forsøget på at brænde Politiskolen af. Her blev fire personer en aprilnat anholdt af PET for »politisk motiverede ildspåsættelser«.

»Jeg bliver dybt provokeret over, at såkaldte forskere går ind og laver en skillelinje mellem, hvem volden går ud over og dermed bevidst lader det stå usagt hen, at vold mod samfundsstrukturer ikke er lige så slemt som anden form for vold,« siger Peter Christensen til Information.

Blot en konstatering

Chris Holmsted Larsen mener dog ikke, at han har lavet en skillelinje mellem, hvem volden går ud over.

»De udtalelser, jeg kom med, var i forbindelse med det, der er sket i Norge. Det vil sige personrettet vold. Politisk vold og terror er altid forkasteligt i den forstand, at det har et antidemokratisk sigte. Men derfor bliver man stadig nødt til at diskutere, hvilken form for vold, der bliver udøvet, og der er stadig forskel på, hvad der er sket i Norge, og så den her sag om ildspåsættelse på Politiskolen.«

Hvori består den forskel?

»I første omgang er det ikke andet en kvantitativ konstatering af, at i Norge er man gået direkte efter mennesker i stort omfang, og Politiskolen er politisk hærværk rettet mod materielle goder. Det er ikke en konstatering af, at det ene er værre eller bedre, men en konstatering af, at sådan forholder det sig,« siger Chris Holmsted Larsen.

Til gengæld synes han, at Peter Christensen går efter manden i stedet for bolden ved at kritisere en eksperts udtalelser.

Farlig skelnen

»Der er gået politik i det, det er der ikke nogen tvivl om. Jeg ser en sammenhæng med andre sager, vi for nylig har set, som Marlene Wind-sagen, hvor man går efter eksperter, som siger noget, man ikke er enig i,« siger han.

Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten, mener, det er farligt at kaste sig ud i en skelnen mellem, hvem volden går ud over.

»I et samfund som vores, hvor man har mulighed for at deltage i en demokratisk proces, er det at lave attentater mod myndigheder, politikere eller ministre mindst lige så forkasteligt, som hvis man lader det gå ud over det, man kalder tilfældige mennesker. Så jeg forstår ikke helt den skelnen, forskerne foretager,« siger han.

Ikke desto mindre mener han, at skatteministeren er på afveje med sin kritik.

»Peter Christensen må forholde sig til, at den vold, der udøves i Danmark, primært kommer fra højrefløjen. Det er det, vi har set i Aarhus, med en række overfald mod folk med anden etnisk baggrund,« siger han og giver dermed de to forskere ret i, at højrefløjen generelt synes mest voldsparat.

»Hvis det kommer til konkrete voldshandlinger mod anderledestænkende, er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at det indgår som del af strategien hos fascistiske, nazistiske eller ekstremt højreorienterede grupperinger,« siger han og peger som eksempel på, at personer på den yderste højrefløj har deltaget i våbenøvelser i Rusland.

Venstrevold i Europa

Peter Christensen vil ikke umiddelbart komme med en vurdering af, hvilken politisk fløj, der synes mest voldelig.

»Jeg vil overlade til statistikkerne at træffe den beslutning. Man kan se Europols statistik, og så kan man forholde sig til den,« siger han.

Europols statistik viser, at der de seneste fem år har været 189 tilfælde af eller forsøg på terror fra venstreekstremisters side, mens højreekstremister kun har stået bag seks tilfælde. Tallene dækker over hele Europa og siger dermed ikke noget om, hvor mange tilfælde, der er danske. Europols statistik for 2010 viser imidlertid, at ingen af fløjene var involveret i terrorhandlinger netop det år.

PET har med Per Clausens ord »prioriteret at fokusere på den islamiske trussel og venstrefløjen ud fra en opfattelse af, at højrefløjen er relativ ufarlig.«

I sin beretning for 2008-2010 vurderer PET, at det venstreekstremistiske miljø er »kendetegnet ved en stigende professionalisering«, mens rydningen af Ungdomshuset bruges til »yderligere radikalisering og til at rekruttere en ny generation af ekstremister.«

»Der er fortsat en meget voldelig kerne i ekstremistmiljøet, som er i stand til at mobilisere sig hurtigt, hvis der er en sag, de kan udnytte voldeligt,« skriver PET i sin beretning.

Om det højreekstremistiske miljø skriver PET, at det aktivt forsøger at rekruttere nye medlemmer og sympatisører, blandt andet blandt hooligans og på internettet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Rene Karpantschof.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Inger Sundsvald

Historie er én ting, og afhænger af hvem der skriver historien. Nutid er en anden ting, og afhænger også af hvem der fortolker. Det kan godt undre mig, at højrefløjen iflg. nogen anses for at være mindre voldelig. En af grundene kan være, at politiet ikke finder de enkelte sager alvorlige nok til at blive registreret.

læs hvad skatteminister Peter Christensen skriver i sin kommentar :

"... Jeg forstår godt de læsere og debattører, som har kastet sig ud i en kritik af hendes fremgangsmåde. Men jeg forstår til gengæld ikke den tavshed, som hersker, når venstreorienterede forskere gør præcis det samme som Sørine Gotfredsen .....
...

De såkaldte forskere, der kommer til orde om venstreorienteret vold, er meget værre end debattøren Sørine Gotfredsen. ..."

http://www.b.dk/kommentarer/venstrefloejens-blinde-oeje

Det er klart at der er mere venstreorienteret vold i statistikerne, når politiet ikke "gider" registrere den højreorienterede: http://www.bt.dk/danmark/familie-stenet-vaek-fra-strand-ved-skive-af-hoe...

Anne Marie Pedersen

Stop! Det er en mega ulødig omgang rygtemageri, der præsenteres i artiklen.

Det præciseres ikke, om forskerne mener at der ALDRIG begås lige så meget vold fra venstrefløjen eller om det er en konstatering af, hvordan verden nu og her ser ud.
Der er knagme forskel!!!

Og det er vel en legitim vurdering, at det pt. er flere højreorienterede, der er parat til at være voldelige overfor andre mennesker...

Det er jo ikke ligegyldigt, da det rent faktisk munder ud i politiprioriteringer.

Og hvad med politiets vurderinger? Kunne de ikke også tænkes at være forkerte i forhold til forskel på venstre og højrefløj? Ungdomshuset har jeg været ekstremt synligt og det kan vel godt narre?

Thorvald Andersen

Hvor er det godt at i det mindste Enhedslistens og Per Clausen tør åbne munden og adressere højreekstremismen.

Siden terroranslaget i Norge har S og SF på det nærmeste konkurreret om, hvem der kan være mest tavse. Det er tydeligt, at S-SF ikke tør at udtale sig om massakren på Utøya af angst for at støde Dansk Folkepartis vælgere.

S-SFs spekulation i at holde lav profil er en vigtig påmindelse om, at man ved det næstkommende valg skal huske at gøre det som opinionsmålingerne viser, at mange vælgere allerede har besluttet sig for at gøre, nemlig at stemme på enten De Radikale eller Enhedslisten.

Alle de øvrige partier har i større eller mindre grad kopieret Dansk Folkepartis menneskesyn og ideologi, og hvis vi skal dømme efter de udmeldinger der er kommet indtil videre, som eksempelvis Ida Aukens i dagens avis, er der heller ikke nogen af disse partier, der har til sinds at tage ved lære af erfaringerne fra Norge.

Jeg vil hermed opfordre alle vælgere til at boykotte partierne fra det danske til det socialistiske folkeparti indtil de melder klart ud, at de har forstået budskabet fra Utøya, og at de fremover vil afstå fra at fiske stemmer ved hjælp af højrepopulistisk retorik.

Nu må det være slut med at tale højrepopulisterne og højreekstremisterne efter munden!

Jeg krummer simpelthen tæer når jeg hører PC sige "såkaldte forskere" eller "Jeg gad vide, hvilken automat den mand har trukket sin ekspertstatus i"...specielt når det kommer fra en elektriker-uddannet "såkaldt" skatteminister..

Den alvidende regering har talt, og sat forskere, der tror de ved noget bare fordi de forske i emnet, på plads. Men vi ved jo vi ikke har brug for eksperter og smagsdommere til at fortælle os sandheden, for den har venstre jo patent på.

VHPL!

Når PET og politiet går ind og vurderer trusselsbilledet, som det aktuelt ser ud, og politikerne tager det som fakta og sandhed, glemmer de bare, at de selvsamme instanser består af næsten lutter højreorienterede personer.

Set i det lys, er det måske også mere forståeligt, at der ofte ses igennem fingre med den vold højredrejede udøver. Politi og PET kan ikke identificere sig med venstrefløjen, som derfor kommer til at se fremmed og farlig ud.

Ove A. Laursen

Europols statistik fortæller noget om hvilke sager de har været indblandet i, intet om forbrydelsernes omfang
Man havde den samme diskussion om ekstremister og vold i Tyskland for nogle år siden. Da man gjorde statistikken op fra 1990 og frem viste det sig at 140 mord skyldtes højrefløjen. Venstrefløjen: 0.

Thomas H. Pedersen

Så det er politiets skyld at der ikke bliver registret mere højreorienteret vold? tag jer nu sammen..

Hvis ham i Norge kun havde sprunget bomben i Oslo så kunne han ligeså godt havde været venstreorienteret da, bla. ifølge nogen herinde også, så går de kun efter magtens elite...

Det er sgu lige meget hvad de er så er de idioter uanset om de er politiske eller religiøs ekstremister...

@Thomas H. Pedersen...
"Så det er politiets skyld at der ikke bliver registret mere højreorienteret vold? tag jer nu sammen..

Hvis ham i Norge kun havde sprunget bomben i Oslo så kunne han ligeså godt havde været venstreorienteret da, bla. ifølge nogen herinde også, så går de kun efter magtens elite…"

Altså, jeg taler slet ikke om terrorsagen fra Norge, men om at "almindelige" "små"-sager som overfald, drab og våbenbesiddelse.

Her er en yderst interessant artikel om politisk motiveret vold i Italien i 70'erne. Beklageligvis for Peter Christensen og andre borgerlige matcher den meget godt det aktuelle trusselbillede som Rene Karpantschof har analyseret sig frem til. Der er desværre intet nyt under solen:

http://www.information.dk/232456

Min far kan tæve din far ....

Gud fader en barnlig omgang.

Så pudser venstrefløjen lige sin gloria... Gad hvad politiske holdninger lømlerne der raserer Nørrebro fra tid til anden har...

Inger Sundsvald

Nu har højrefløjen jo ikke nogen glorie at pudse. Med det sprogbrug man benytter sig af på de kanter, er det jo ikke mærkeligt at folk er en smule ekstreme også på andre områder. Peter Christensen, Claus Hjort Frederiksen, Inger Støjberg er eksempler på det fuldstændige fravær af pli. Det er altså ikke fra dem ungdommen skal lære at opføre sig civiliseret.

Michael Guderup

Generelt set er det jo en ørkesløs og dybt anløben manøvre, at validere sit ideologiske tanke/vraggods på ryggen af den norske tragedie.

En tragedie der har sit udspring i én mands totale, mentale nedsmeltning og psykotiske vrangforestillinger om verdens sammenhænge, samt, ikke mindst, hans fuldstændigt vanvittige reaktion herpå.

Der er som om der mobiliseres og angles efter, at alt og alle der nævnes i hans sindssyge "manifest" kan inkrimineres som meningsfæller og sympatisører, og at alle som mener det modsatte nu har carte blanche til at promovere sig som uangribelige, helgenkårede abonnenter på Den Endegyldige Sandhed.

Det holder jo ikke!

@ Inger

Hvis nu venstrefløjen har et så pænt sprogbrug som du postulerer, undrer det mig endnu mere at unge venstreaktivister ikke kan opføre sig bedre.. på Nørrebro for eksempel.. eller Christiania...

Chris Green

Christianitter må vel opfattes som separatister?

Michael Guderup

Den yderste venstrefløj (+ i et vist omfang de radikale) her til lands, mangler i alvorlig grad selvdistance og selvkritik.

Dens 100 % arbitrære perma-postulater om moralsk overlegenhed og bekymringen for "tonen" i debatten (historiens mest gennemsuttede hold-kæft-bolsje), understreger jo blot, at den ikke er hak bedre end dem den kritiserer.

Steffen Nielsen

Det burde være logisk for enhver at der er kæmpe forskel på den venstreorienterede "vold" hvor der hovedsageligt forsøges ikke at skade tilfældige personer og så den højreorienterede der har præcis dette formål.

Thomas Pedersen

@Michael Guderup
Jeg syntes at man skal passe på med at reducere ABB til bare en "gal mand" eller andre udtryk for en der ikke er skruet ordentligt sammen.
Ved en sådan reduktion, synes han isoleret fra samfundsmæssige faktorer, og man reducerer dermed også blandt andet de sidste 10 års meget islamfjendtlige toners potentielt skadevirkende indflydelse på mennesker.
Dette lægger på ingen måde op til selvransagelse, hvilket jeg personligt syntes at den populistiske højrefløj i den grad trænger til.
Det er usmageligt, og potentielt farligt at hænge en minoritet ud som roden til alt ondt (en smule overdrevet), og det vil indirekte kunne få konsekvenser på enkelte ekstreme individer.
Det er ihvertfald min mening.

Benjamin Bach

@Chris Green
Så pudser venstrefløjen lige sin gloria… Gad hvad politiske holdninger lømlerne der raserer Nørrebro fra tid til anden har…

Artiklen handler om at være i stand til at skelne mellem forskellige typer vold. Den handler som Anne Marie Pedersen siger om, at der tegner sig et øjebliksbillede, hvor højrefløjen ser mere voldeligt udrustet ud.

Du finder endda en ekspert, som NÆGTER at tage stilling til om venstre- eller højrefløjens vold er værst. Selv Per Clausen gør det samme.

-------

Ang. Europol, så er deres opgørelse rimeligt ubrugelig. Den handler for det første om *terror* og ikke *vold*.

F.eks. er betegnelsen "øko-terrorisme" opstået, hvilket jo er dybt latterligt, når der på ingen måde skabes frygt og terror i befolkningen af, at en eller anden gakket minkfarmer får sluppet sine mink fri.

Til gengæld er person-overfald ikke klassificeret som terror. Dvs. at når nazister i Tyskland løbende laver overgreb på indvandrere, homoseksuelle og hvem ellers, de ikke kan li, ja så tæller det IKKE med som terror. Men det gør afbrændning af en pelsfabrik.

Der er dog en fejl i artiklen: Europols statistik for 2010 viser imidlertid, at ingen af fløjene var involveret i terrorhandlinger netop det år. - Der var 45 angreb, dog var de 43 af dem i Grækenland, Spanien eller Italien -- lande med en helt anden situation og historie.

Jens Jørn Pedersen

Det må stå mere og mere klart, at Peter Christensen er trukket i en automat for en rund femmer :-( !

Jens Jørn Pedersen

Det er måske værd at minde om, at nationalistiske bevægelser findes i hele den vestlige Verden. Vi kender det fra Holland, England, Italien, Tyskland, Østrig, Danmark, Norge, Sverige m. fl.
Internationale aviser skriver om, at disse organiseringer har henvendt sig til Israel og øjensynligt er blevet vel modtaget.

Der er vel ingen der er i tvivl om, at det går på etnicitet?

Nationalistiske grupper fra Danmark går til våbentræning i Rusland.

Som nævnt at tidligere kommentar herover, så er vel heller ingen i tvivl om, at politiet i Danmark hovedsageligt er rettet mod det nationalistiske. Var der nogen, der sagde objektiv - hvem?

Hvis PET og FET vil Danmark det godt, så bliver der travlt de kommende måneder/år.

Michael Guderup

Interessant nok er det således, at hvis jeg beskylder alle højreorienterede, og det inkluderer også dig, for at være nazister, falder jeg for Goodwins Law - mens en Mogens Camre i sin omtale af muslimer som værende nazister ikke falder for samme - så der er tale om en asymmetrisk debat, hvor man specifikt kan omtale muslimer på en degraderende, og dehumaniserende måde.

Og vejen til etnisk udrensning starter med den form form for omtale, hvilket vi er nogle der ved og erkender - om du også er klar over det kan jeg jo ikke vide - men hvis du er klar over det, er du jo tilsyneladende ikke i stand til at erindre historiske forløb, eller mangler selvkritik.

Så det hold kæft bolsje er på sin plads, af velbegrundede historiske årsager, lige fra Auswitch og til Srebrenica og nu Utøya.

Jens Jørn Pedersen

Jeg tror, at det ville være formålstjenligt at holde et vågent øje med Søren Espersen fra Dansk Folkeparti i relation til nationalistiske grupperinger i Europa og måske især Israel, hvor Søren Espersen har tætte relationer. Man kan tvivle på, om Søren Espersen arbejder for Danmark eller ...

Jens Jørn Pedersen

Hvis man vil etnisk udrensning, så må det første være at nedgøre en bestemt etnisk gruppe, således at de ikke bliver opfattet som mennesker, men som ting eller dyr. Dermed træder den almindelig etik ud af kraft i selvforståelsen.

Når vi som bl.a. Dansk Folkeparti nedgør bestemte etniske grupper er vi god på vej.

Der kan ikke advares nok mod denne nedgørelse af etniske grupper eller religiøse grupper.

I min egen optik er der en helt klar skillelinje mellem "personrettet vold" og "vold mod samfundsstrukturer" - ud fra at det ofte er muligt at genskabe et hus, men aldrig at gøre et menneske levende igen. Nogle Venstre-politikere vil muligvis vurdere salgbare værdier højest, og det er vel nærmest partilinjen.

Men min skelnen rækker slet ikke til "forsøget på at brænde Politiskolen af". Hvis idioter sætter ild til huse, biler og lignende er risikoen for medfølgende personskade overhængende - det er ligeså hjerneløst som at kaste molotov. Og de indblandede bør tildeles en straf af samfundet, der afspejler dette. I modsætning til ægte pyromaner er der ingen umiddelbart formildende omstændigheder.

Oven i det er jeg da også ret uinteresseret i at fx selv en politiskole bliver ødelagt. Bygningen som sådan kunne bruges til fornuftigere formål, og vil blot blive genopbygget, så aktionen er meningsløs - og budskabet er temmelig uklart. At jeg så gerne ville smadre et par F16-fly er så en helt anden sag...

Mange kommentatorer og skævvredne "forskere" ville blindt jublende have misbrugt Interpols tal, hvis de havde vist det modsatte resultat (også jeg) - selv om sådanne tal ville have været lige så upålidelige. Jeg er lidt ligeglad med højre/venstre skalaen - folk på listen over direkte voldelige aktioner er mine politiske modstandere, uanset bortforklaringer.

Inger Sundsvald

Victor Klemperer: ”Det Tredje Riges Sprog”
”Ord kan virke som bitte små doser arsenik: De sluges ubemærket, de synes ikke at have nogen virkning, men efter nogen tid viser giftens virkning sig alligevel”.

Bjarne Hansen

Har vi i dagen Danmark nogensinde hørt om Autonome der har overfaldet og gennembanket en ansat fra McDonald?

De har smadret deres ruder og andre materielle ting og det har de også gjort ved Danske Bank og andre, men jeg har aldrig hørt om at de har overfaldet personale.

Og det er en kendsgerning at venstrefløjens ekstreme aktivister tager afstand fra personvold og kun benytter det som selvforsvar imod overfald fra Højreekstremister og i kamp imod systemet (politiet)
Det mest voldelige uprovokerede personangreb jeg kan komme i tanke om fra Venstrefløjens side i nyere tid, er Rød maling over Fogh.

Højreekstremister tæver glad og gerne enhver sagesløs "perker" eller venstreorientere de måtte møde på deres vej. De ser vold som en fornøjelse og ikke som en allersidste løsning.
Det yderste Højre har altid dyrket volden som et værktøj til at tilrane sig magt.
Og de Borgerlige har ikke altid været helt utilfredse med de ekstreme bølle-aktiviteter, selvom at de påstår noget andet.
Det er en fordel at der er banket lidt frygt ind i folket.

Lars R. Hansen

Tom Paamand,

hold dig væk fra de danske kampfly! Vi har næsten ingen tilbage - og hvis du giver politikerne lidt mere tid - gør de jobbet for dig meget mere effektivt.

Bjarne Hansen

Det grundlæggende problem med det ekstreme højre, er at de betrakter andre racer og kulturer som undermennesker eller underudviklede.
Med den intollerante og ekskluderende indstilling er det klart at de så også mener at det er OK at undertrykke dem.

Og selvfølgelig ser de VI, som er af samme kultur og race som de selv, men som har en tollerant og inkluderende indstilling til andre racer og kulturer, som de farligste af alle.

Det er OS de frygter, for de andre kan de bombe til underkastelse.

Bjarne Hansen

Min Far som var Modstandsmand under krigen sagde:
Vi skal ikke frygte Nazisterne, DE skal frygte os.
For de er så primitive at kun frygt kan holde dem nede.

Henrik Eismark

Volden ligger dybere i menneskets ubevidste end individets bevidste politiske stillingtagen, så det er svært at se, at volden skulle være betinget af personens politiske standpunkt.

Bjarne Hansen

Hvis Højrefløjs ekstremisterne fik frit spil i Danmark, uden myndighedernes indblanding, så ville der ikke gå lang tid før at samtlige Farvede var fordrevet fra landet.

Så der er kun vores Lov og Politi der holder dem tilbage.

Almindelige mennesker er i besiddelse at ting som Etik, Moral og Empati.

Bjarne Hansen

Volden ligger dybere i menneskets ubevidste end individets bevidste politiske stillingtagen, så det er svært at se, at volden skulle være betinget af personens politiske standpunkt.(H.E.)

Med dette standpunkt, tvinger du mig til at betrakte Højre-ekstremister og Nazister som gale hunde der bare skal slås ned. (indrømmet jeg er da fristet af tanken)

Og det er da også muligt at det må være sådan under andre forhold end det Civiliserede Danmark vi lever i . Men vi lever trods alt i en retsstat, endnu.

Og det er så der at Etik, Moral og Empati kommer ind i billedet, og at vi forsøger at forstå.

Henrik Eismark

B.H.

>Med dette standpunkt, tvinger du mig til at betrakte Højre-ekstremister og Nazister som gale hunde der bare skal slås ned. (indrømmet jeg er da fristet af tanken)

Hvorfor udelukke venstrefløjens ekstremister igen-igen? Det er jo der hunden ligger begravet. Den væbnede revolutionsromantik, BZ'ere, Autonome, Faglige Strejker osv. Venstre og Højre har da krav på at blive behandlet lige.

Michael Guderup

Niels Mosbak:

Jeg kan ikke se hvorfor jeg skal forholde mig til Mogens Camres udtalelser, når det er os to der debatterer.

Men jeg kan forstå, at det på din fløj er comme il faut, altid at piske sig selv med en eller anden ekstrem fra egen kulturkreds eller histore, således at objektet for samtalen relativeres og/eller falder i baggrunden.

Det må åbenbart tjene dit politiske formål, at gøre ekstremerne i det politiske domæne repræsentative for alle danskeres holdninger.

Revolutionen lever jo af øjeblikkets primitive ophidselse, og så må redeligheden og sandheden jo nødvendigvis blive sekundær.

Personer som dig har gjort langt større skade på integrationen, end nogle håndfulde DF´ere nogensinde har gjort.

Hele tiden skal enkelttilfælde pustes op til normen, og konstant skal indvandrerne hviskes i øret at de er ofre for alskens varianter af racisme og xenofobi.

Det er godt nok kontraproduktivt. Men du vælger altså at glasset er halvt tomt, fremfor halvt fuldt.

Lars R. Hansen

Michael Guderup:

"Personer som dig har gjort langt større skade på integrationen, end nogle håndfulde DF´ere nogensinde har gjort.

Hele tiden skal enkelttilfælde pustes op til normen, og konstant skal indvandrerne hviskes i øret at de er ofre for alskens varianter af racisme og xenofobi.

Det er godt nok kontraproduktivt."

Gode observationer!

Mikkel Hansen

Det er ikke altid man kan kende forskel på børn og voksne. Denne sag er virkelig et eksempel på dette.
Tag jer dog sammen!!!

For det absurde er, at de to fløjes ydergrupperinger reelt slet ikke kan undvære hinanden, fordi de hver især har brug for fjendebilledet af modparten for at legitimere sig selv.

Det mest pudsige er derfor, at den bedste måde at fjerne højreekstremismen på, er ved at fjerne venstreekstremismen.
Og den bedste måde at fjerne venstreekstremismen på, er ved at fjerne højreekstremismen.

Og så kan vi blive ved og ved og ved og ved......

Bjarne Hansen

Hvorfor udelukke venstrefløjens ekstremister igen-igen?(H.E.)

Fordi det ikke er dem der genneprygler og fordriver sagesløse mennesker, det er udelukkende højreekstremister der står for den slags (Nu også Hindier fra Sommerhusområder)

Thomas H. Pedersen

ja der bliver fred når man udsletter sine modstander som i krig som i politik.

Facistiske metoder til at overbevise folk om deres politiske overbevisning er bare den bedste!.

Mikkel Kaels har så meget ret...

Mikkel Kaels

"For det absurde er, at de to fløjes ydergrupperinger reelt slet ikke kan undvære hinanden..."

Vrøvl og sludder - der er såmænd ingen på venstrefløjen, der vil begræde at højreekstremister ikke eksisterede i det danske samfund - hvor har du dog den ide fra?
Højreekstremister lever jo trods alt et liv med voldsforherligelse, vold og overfald er deres primitive forståelse af problemløsning.

Jeg ville for eksempel meget gerne være fri for højreekstremisterne's strukturelle vold, som gør at jeg ikke kan leve i mit hjemland med min mand. Jeg ville faktisk meget gerne være helt fri for højreekstremismen, som har fået det Danmark, som jeg kendte og elskede til at styrte i grus gennem de sidste 10 år. Vold er mange ting. F.eks. også at sende sine borgere i eksil.

Mikkel Hansen

@ Niels Mosbak

Du blander æbler og pærer Mosbak.

Debatten handler ikke om, hvordan de normale vælgere på ser på de ekstreme grupper. Det handler om, hvordan de ekstreme grupper ser på hinanden.

Og skal man følge din "logik" så er der givetvis heller ingen på højrefløjen der vil begræde, hvis venstreekstremismen heller ikke eksisterede i det danske samfund.

Men det gør den så længe den kan finde højreekstremismen at hænge sin legitimitetshat på. Og omvendt.

Og i forhold til voldforherligelse, så er der vist ingen af de to parter der skal tage den moralske hat på.

@ Michael Guderup. Jeg tror faktisk ikke, at indvandrere er så dumme, at de behøver at blive hvisket noget i øret. Men mange har selv smertelige erfaringer med racismen i Danmark, som du af gode grunde ikke selv oplever, som pæredansker.
Vi er nødt til ikke at fortie de erfaringer eller at reducere dem til enkeltstående tilfælde. Vi er nødt til at sige fra, hver gang det sker og hver gang vi oplever en kollega, ven, ægtefælle, barn, medpassager eller medkunde blive udsat for det svineri.
Racismen forsvinder ikke, fordi vi forklejner den eller fortier den. Vi har alle et ansvar for at anstændigt samfund.

Thomas H. Pedersen

Uanset hvad så er jeg "glad" for hadet imellem politiske overbevisninger og religiøse det skaffe arbejde til mig så tak for jeres had og tak for fremtidige krige.. der trænger alligevel til at blive ryddet ud i svinestien..

Henrik Eismark

>Hvorfor udelukke venstrefløjens ekstremister igen-igen?(H.E.) >Fordi det ikke er dem der genneprygler og fordriver sagesløse mennesker,

Det passer jo ikke med fakta. B.H. Jødiske ny- og gammeldanskere- og -svenskere fordrives jo fra f.eks. Nørrebro og muslimske kvarterer i Malmø. Det faktum kræver blot at læse flere forskellige aviser at konstatere. Du friserer virkeligheden til at passe i dit kram.

Utrolig udokumenteret pjat.

Var det i øvrigt ikke den samme grænsebomsminister, Peter Christensen (V), der påstod, at Sverige foretog fast grænsekontrol, og da det ikke passede, derefter påstod at Tyskland gjorde det. Og da det heller ikke var korrekt, påstod han at 8 andre EU-lande gjorde det, for til sidst at ende med at påstå, at der i hvert fald skete ved en tysk grænse til Frankrig.

Er udokumenterede og løgnagtige påstande blevet seriøs politik i Danmark?

Sider