Læsetid: 7 min.

'Han ville høre, om jeg onanerede'

I mange år følte Claus Due, at han havde fortjent de tæv, han fik på Det Kongelige Opfostringshus i Nordsjælland. Som voksen og læreruddannet hæfter han sig dog mere ved de voksnes totale svigt, når han tænker på sine år på kostskolen, hvor han også blev udsat for seksuelle tilnærmelser fra en voksen ansat
Claus Due er tidligere elev på Skorpeskolen. I dag mener han, han havde været bedre tjent ved at vokse op hos sin mor på Nørrebro.

Claus Due er tidligere elev på Skorpeskolen. I dag mener han, han havde været bedre tjent ved at vokse op hos sin mor på Nørrebro.

Sofie Amalie Klougart

15. august 2011

At Claus Due som voksen ikke har været i stand til at have et frit seksualliv på linje med andre homoseksuelle, må hænge sammen med hans barndomsoplevelser på Det Kongelige Opfostringshus i Hellebæk i Nordsjælland i årene 1975-79. Det føler den i dag 49-årige læreruddannede københavner sig sikker på.

»I mange, mange år betød de fire år på 'Skorpeskolen' en meget voldsom frygt og angst for mig,« som han siger.

Han kom på Skorpeskolen, fordi hans mor troede på, at han der kunne få en bedre uddannelse end i kommuneskolen på Nørrebro.

Men sådan skulle det ikke gå. Kort fortalt blev Claus mobbet og tævet af andre elever og udsat for seksuelle tilnærmelser fra en af skolens voksne ansatte.

Før sommerferien bragte Information to beretninger om lignende oplevelser på Skorpeskolen, og ud over den følgende beretning fra Claus har flere tidligere elever henvendt sig.

»Jeg var 29 år, før jeg fik et seksuelt forhold,« fortæller Claus, der i adskillige år måtte gå i psykoanalyse for at få bearbejdet sin skoletid.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Martin Ledstrup

Skorpeskolen har været Københavns dårlige samvittighed indtil den lukkede i starten af 00'erne. Det ved jeg, fordi jeg selv har gået der 1998-2000. Jeg har aldrig stødt på eller hørt om seksuelle overgreb, men den benhårde kultur forblev intakt indtil skolen kollapsede til det rene anarki i starten af 00'erne, hvor den blev lukket. Københavns kommune har smadret det ene barn efter det andet ved at sende dem uden for København og anbringe dem på Skorpeskolen, men det var jo det billigste og nemmeste. Danmark lider helt generelt under et børnetraume: den manglende vægtning af barnets tarv. Det er ikke et spørgsmål om lovgivning, men et spørgsmål om en socialpolitisk kultur, der i dens yderste konsekvens resulterer i Brønderslev. Det er et forfærdeligt svigt - intet mindre.