Læsetid: 5 min.

Istedgade: Narko, sex og en halv liter sød til kaffen

Istedgade er sin egen særlige økonomi i byen. Men zoomer man ind på den lokale økonomi, ser man, at det, vi troede var helt særligt, faktisk er en del af de store bevægelser af varer og migrerende arbejdskraft i verden
6. august 2011

På den globale skala hedder det Big Mac-indekset. Oprindeligt tænkt som en joke, nu et egentligt økonomisk redskab til at sammenligne leveomkostninger lande imellem ved at se på, hvor mange penge kunderne skal have op af lommen for en Big Mac-burger. Jeg lavede engang et tyrkisk-fladbrød-indeks for København. Brødet der for en 20-årig, der hellere ville bruge sine penge på øl og tegneserier var fremragende basiskost med feta og tomat, når det skulle være fint, og kostede dengang noget i retning af otte kroner på Østerbro, seks på indre Nørrebro og fire på Vesterbro. Det afspejlede indkomstforskellene i Københavns kvarterer. Og i begyndelsen af 1990'erne var Vesterbro et udpræget fire-kronerskvarter.

Meget er sket siden. Vi kender alle historien. Nogle begræder nostalgisk udviklingen, andre indvender, at det er bare sådan, det går for kvarterer tæt ved banegårde i byer, der bliver rigere. Gentrificering hedder det på dyrt. Og den er det pr. definition kun de få, der har råd til at nyde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu