Nyhed
Læsetid: 3 min.

Klimagaranti bliver betingelse for rød vækstplan

Skal Enhedslisten lægge stemmer til en rød vækstplan, lyder kravet nu, at man samtidig vedtager en historisk klimalov, der forpligter en rød regering til at leve op til målsætningerne for bl.a. energibesaprelser og reduktion af CO2-udslip. SF bakker op og S er positivt indstillede
'Vi kan ikke diskutere vækst uden at diskutere klima. Derfor er det hjerteblod for Enhedslisten, at diskussioner om vækstpakker går hånd i hånd med vedtagelsen af en forpligtende klimalov,' siger politisk ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

'Vi kan ikke diskutere vækst uden at diskutere klima. Derfor er det hjerteblod for Enhedslisten, at diskussioner om vækstpakker går hånd i hånd med vedtagelsen af en forpligtende klimalov,' siger politisk ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Jakob Dall

Indland
26. august 2011

Ender det med en rød valgsejr, betyder det med stor sandsynlighed, at de danske politikere for første gang ved lov forpligter sig til at leve op til de langsigtede målsætninger om eksempelvis energibesparelser, reduktion af CO2-udslip og nedtrapning af fossile energikilder.

Når Enhedslisten i dag afslutter deres sommergruppemøde, vil man præsentere et krav om en regulær klimalov som betaling for at lægge stemmer til en vækstplan.

»Vi kan ikke diskutere vækst uden at diskutere klima. Derfor er det hjerteblod for Enhedslisten, at diskussioner om vækstpakker går hånd i hånd med vedtagelsen af en forpligtende klimalov,« siger politisk ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Enkelte lande, heriblandt England, har en lignende lov, der sikrer, at der løbende gribes ind, hvis den faktiske udvikling ikke harmonerer med de langsigtede mål, og i Danmark skal der i en klimalov udover de eksisterende 2050-mål opstilles delmål og fastlægges en handleplan for, hvad man gør, hvis man ikke er i stand til at holde kurven.

»En ny regering skal forpligte sig ligeså hårdt på at få nedbragt CO2-udledningen, som på at få nedbragt statsgælden,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

SF har tidligere haft et meget lignende forslag på programmet, og partileder Villy Søvndal har intet imod at gøre det til en betingelse for en vækstplan.

»Vi støtter selvfølgelig vores egen politik. Vores energipolitik op gennem 90'erne var jo klog, fordi vi som et af få lande afkoblede væksten fra stigningen i energiforbrug. Vi har f.eks. et ønske om, at den vedvarende energi kommer til at fylde meget mere, og en kommende regering vil løbende holde øje med, om målene overholdes, og vi har intet imod at blive målt ved lov,« siger Villy Søvndal.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, vil gerne se den kon-krete model, før han udsteder garantier, men også han er positiv.

»Det er selvfølgelig interessant at se, hvordan den kan udformes. Vi deler ambitionerne på klimaets vegne og målet om at gøre os uafhængig af fossile energikilder, og vi vil meget gerne måles og forpligte os. Så vi er åbne over for Enhedslistens forslag,« siger han, men understreger, at en vækstplan ikke behøver at stå i modsætning til klimamålene.

»Der er ikke altid en sammenhæng mellem vækst og co2-udslip, og vækst kan eksempelvis være en forudsætning for, at vi kan investere i og udvikle energibesparende initiativer,« siger Henrik Sass Larsen.

Her nærer Johanne Schmidt-Nielsen dog ikke den store tiltro til S-SF efter at have set det seneste vækst-udspil med bl.a. skattelettelser til bolighandlende.

Meget at forhandle om

Selv hvis S-SF accepterer at koble en klimalov på en vækstplan, bliver der meget at forhandle om.

»Der er blevet meget stille om klimaet også fra S og SF hører vi hele tiden om vækst, vækst og atter vækst. Det gør os bekymrede,« siger hun:

»Vækst i privatforbruget fører generelt til øget CO2-udledning, og derfor er det et problem, at også S og SF's planer opererer med et stigende privatforbrug for alle også dem der i forvejen har nok,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Omvendt antyder SF's Villy Søvndal dog mildt sagt at Enhedslisten til gengæld burde engagere sig i den måske lidt vanskeligere klimakamp, der allerede udspiller sig i valgkampen.

»Vi har eksempelvis også et ønske om, at den kollektive trafik fylder mere, og det er derfor, vi lige nu tager skraldet for betalingsringen omkring København. Skulle andre have lyst til at engagere sig i det slagsmål, er de velkomne. Jeg synes, at nogle er lidt forsigtige,« siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Andreas Prætorius

Man kan jo næsten gå hen og glæde sig, hvis man ikke var blevet skuffet så mange gange før.

Noget af det rigtige, men langt langt langt fra nok..

Intet mindre end den totale omstilling af det danske samfund batter...
Og det er vel at mærke på ALLE områder; økonomi, landbrug, transport, kultur ja selv måden vi tænker på....Et helt "nyt" værdisæt for tilværelsen er nødvendigt hvis vi vil gøre os selv den mindste forhåbning om at "klare" de klima,miljø og råstofproblemer der venter i den allernærmeste fremtid.....

morten hansen

Øko-fascisterne får ikke min stemme.

Denne sørgelige, stupide, korrupte afledningsmanøvre, der hedder 'klimatet', som forhindrer os i at tale om miljø, forurening og alt det virkeligt virkelige.

Al Gore svindelnummeret.

Globalisternes og bank-svindlernes afpresnings-cirkus.

Seneste version af den kristne verdens-forfalskning.

Atom-lobbyens og den zionistiske global-elites kvælertag på jordens befolkning.

Eugenikernes og social-darwinisternes realisering af det Orwell'ske totalsamfund.

__________

Det er underligt at se unge politiske korrektheder propagandere for den nye globale landsby, globalisternes og NWO'ernes våde drøm om et Utopia.

Det er underlig at se en venstrefløj bliver bedraget på denne måde. Men måske ikke så underlig, når man studerer kommunismens og socialismens egentlige fortid (se Jüri Lina's to film på internettet).

Det er åbenbart nu, det sker.

Bo S. Nielsen

"Øko-fascisterne"

LOL!

Bo S. Nielsen

Godt at se Enhedslisten i denne offensive rolle. Det lover rigtig godt for den nøglerolle, partiet står til at få som kritisk støtteparti for en kommende S-SF-regering.

I modsætning til visse andre, der åbenbart er mere interesseret i at sikre, at den asociale og ubæredygtige borgerlige økonomiske politik kan fortsætte under en Thorning-regering.

Godt med noget at glæde sig til, hatten af for det, Ø.

Brian Pietersen

Enhedslisten er det eneste seriøse parti, jeg tør overlade mine skattepenge til, så jeg er tryk ved at blive syg og gammel i det her land + + + mange andre ting.

Langsigtet og holdbar menneskelig og økonomisk ansvarlig politik.

Vil gerne arbejde med andre og nye energiformer, som kan give os holdbare løsninger for fremtiden.

c¨,)

Benjamin Bach

@morten hansen
Nu er klimaforandringerne sikkert ganske rigtige, og man kan godt tage ansvar uden at hoppe med på den globale kapitalistiske elites agenda om CO2-skatter osv.

Husk på de øvrige sammenhænge: Hvad der er godt for klimaet er også godt for naturen og vice-versa.

Anne Marie Jensen

Halløjsa - politik der giver mening!

Tak, venner. I er en Ø af fornuft og anstændighed.

Jeg ved ikke helt hvem øko-fascisterne er. Men man må da sige, at de nuværende problemer med klimaet er forureningsproblematikkens tilbagekomst på den politiske scene.

Morten Hansen har åbenbart ikke rigtigt nogle argumenter. Kun en diger samling af floskler og øgenavne.

Det er klogt af Enhedslisten at koble miljøspørgsmålene sammen med vækstdiskussionen. Der er ikke nødvendigvis en modsætning, man skal bare have det med i baghovedet. Tværtimod er det nok sådan at en langtidssikret vækst ER grøn.

Ssf burde droppe regeringens ideer til en vækstpakke. Det er ikke deres ide og heller ikke deres politik. Som jeg har sagt i en anden tråd mener jeg at det er mere effektivt at fremrykke investeringer, eller endda sprede penge ud i shoppingcentrene med møgspredere, end at give skattelettelser til mere eller mindre tilfældige befolkningsgruppe

"en Ø af fornuft og anstændighed."

"Halløjsa - politik der giver mening! "

" jeg er tryk ved at blive syg og gammel i det her land "

"Et helt “nyt” værdisæt for tilværelsen "

Sloganfiskeri i natten :O)

Slettet Profil

Problemet med uundgåelige paradigmeskifts er at det værst tænkelige fremtidsscenarie til forveksling ligner det bedste.. Jeg tænker, at det er fordi at fremtiden er ukendelig, så frem man ikke bygger den selv – Og der' er det oplagt for de der har en nederdrægtig / geneside dagsorden, at spekulere i at programmere ideer ind i hovedet på de der har den modsatte dagsorden..
De' ”gode” ønske at inkludere alle og ønsker ikke at mistænke andre for at ha' det modsatte synspunkt; det er smukt, men derfor et godt sted ”at sætte et angreb ind” - Hvis du kan få den ”gode” til at gøre det ”onde”, fordi vedkommende tror det er det ”gode”, så har det ”onde” vundet.. Det er den afvejning en politiker sidder med, hver gang en ide skabes eller stemmes for/imod, og det er derfor at det er så vigtigt, at politikerne har ”strength of character”, og at de kommer med ideer fuldstændigt åbent uden angst for at blive gjort til grin, og er klar til at respondere på de tilbagemeldinger de får, fordi så får vi lov til at tage stilling til det samme som dem, og de bliver kloger på grund af det..
F.eks. EL ide om at kaste våben ned til Libyerne, det blev sagt helt åben og modsagt som den tåbelige ide det var, det er en god måde at føre demokrati på, og har været med til at give dem den ”strength of character”, som jeg syntes de havde, idet de både kunne anerkende når det var tid til at forsvare andre og når den tid var ophørt – Det har jeg DYB respekt for, det er strength of character(, taget i betragtning; hvad der var vidst på det givne tidspunkt).

Ukonkrete ideer, og retorisk udenoms snak, er kun nødvendigt hvis de enten er bange for at blive gjort til grin( / ikke at blive valgt ind fordi vi ikke acceptere samtale som udgangspunkt for demokratiet, men forlanger en kejser der kan levere en færdig pakke så vi ikke skal tænke selv) eller med vilje manipulere med os så de kan gøre som de vil.

EL, og alle de andre, skal være mere konkrete, så vi kan se hvem de er og hvad de vil – De bør vise at de er villige til at forlade deres job, hvis vi syntes deres ideer er udsigtsløse, og det bør vi efterspørge.(. Og hvis de ikke viser os den offervillighed, så burde man smide en blanke stemme i boksen, især når nu vi har den mulighed og ikke behøves at være sofavælger.)

Det er dog godt, hvis EL kan skubbe dem i den 'rigtige' gode retning.

M.v.h.

Anne Marie Jensen

Torben Skov

"Sloganfiskeri i natten :O)"

Stem Ø eller dø

Den var gratis ;-)

Slettet Profil

Jeg syntes, vi må prøve forstå, at "vi" i det store hele er ubevidste væsner! Og at det er den skrøbelighed i vores identitet, der er en forudsætning for en sund demokratisk samtale. Jeg tror, at vi er i en tid, hvor vi skal være mere og mere forsigtige med at vi ikke bliver taget ved næsen. Det bare det jeg prøver at sige. Der er jo ingen konkrete ideer i artiklen – De kommer først senere.

Niels-Holger Nielsen

Til alle klakørerne: Klap hesten

Grøn vækst findes kun som vækst i det grønne og bæredygtige, læs vedvarende energi. Afor vækst bl anden form ør snarest muligt standses. Det har vi ikke noget at bruge til. Parolen må være grøn energi og omfordeling. Grøn vækst er et oxymoron i dansk sammenhæng.

Umiddelbart synes der at være en modsætning til Frank Aaens og Per Clausens kronik om vækst, som stod i Inf. for et par måneder siden.

"For to år siden talte alle om klima. Men det er, som om det er glemt i diskussionen om de økonomiske 2020-planer. Både regeringen, S og SF opererer med høj økonomisk vækst fremover. Men det er svært at se, hvordan det kan ske uden en voldsom belastning af miljø og mennesker. Det bekymrer os. En ny regering er nødt til at integrere hensynet til bæredygtighed i den økonomiske politik."

"Vi er nødt til at få sat gang i en diskussion af, om vækstøkonomien overhovedet skal fastholdes, eller om man kan skabe velstand og velfærd uden fortsat vækst. Lige nu begynder og slutter alle indlæg i den politiske debat med ordet vækst. Vækst ses som alle andre politikområders forudsætning. Ingen vækst ,ingen velfærd lyder det f.eks. De to begrebers sammenhæng synes næsten at være et videnskabeligt faktum.

Vi ønsker et andet fokus. En samfundsudvikling, hvor der er plads til alle, så vi undgår, at 25 pct. af danskerne i den arbejdsdygtige alder skubbes ud af arbejdsmarkedet.

I stedet for mere forbrug ønsker vi kortere arbejdstid og et mindre stresset arbejdsliv."

"Konklusionen i den engelske kommissionsrapport Prosperity without growth? the transition to a sustainable economy var, at uendelig økonomisk vækst ikke kun er økologisk ubæredygtig, men også i stigende grad økonomisk ustabil. Desuden pegede den på, at rigdom ikke kun er økonomisk, og at økonomisk vækst og forbrugerisme ikke nødvendigvis gør os mere glade og frie."

"Derfor skal en dansk bæredygtighedskommission belyse økonomiske, sociale og kulturelle faktorer bag vækstmodellen og anvise veje til en bæredygtig kurs. Her nytter det ikke med ene rapporter og eksperters analyser. Den primære del af kommissionens arbejde skal være at skabe offentlig debat om bæredygtighed. Befolkningen skal inddrages i udarbejdelse af løsningsforslag gennem høringer, fremtidsværksteder og lignende. Det kræver sit at gøre op med det indgroede vækstdogme. Det sidder så dybt i det fleste, at de blokerer for ideer om udvikling på andre præmisser."

"Jordens biokapacitet er blevet overskredet hvert år siden 1970’erne, og i dag har vi brug for halvanden jordklode. Danmark er det tredje mest ressourceforbrugende land i verden målt per indbygger. Hvis alle forbrugte lige så meget som danskerne, ville vi have brug for mere end fire jordkloder."

"Her bør det understreges, at væksten ikke kun slider på naturens ressourcer, men også på menneskelige og sociale ressourcer. I de meget tekniske og taltunge diskussioner om samfundsudviklingen kan det virke, som om vækst er noget, der kommer udefra, fra en udefineret, statistisk økonomisk udvikling.

I realiteten er det os selv, der skaber væksten i vores daglige liv og arbejde. Derfor er folkesygdomme som stress og depressioner også tegn på, at vækstsamfundet er stødt mod menneskelige og sociale grænser."

"Det handler om, at andre mennesker på kloden og fremtidige generationer får samme muligheder som os selv og om, at sætte livskvalitet, fællesskab og demokrati i centrum for det sociale liv. Eller med andre ord: det handler om socialisme."

Enhedslisten vil gøre op med vækstdogmet

Så, jeg vil vente og se hvad sommergruppemødeudtalelsen har at byde på, om den kan leve op til FAas og PCs ganske stærke leder.

Niels-Holger Nielsen

"Afor vækst bl anden form ør snarest muligt standses."=Alt anden form for vækst bør snarest muligt standses. Undskyld.

Slettet Profil

Morten Hansen. Tak. Det var en fed henvisning. Han laver fed film - Den er Oplysende uden at det er blændende - Må dog se slutningen imorgen.

Johanne Schmidt-Nielsen, den sku du ta' og se:
http://www.youtube.com/watch?v=v4__jeW7D-o

John Fredsted

Et stort varmt tak til Enhedslisten for at tale fornuft, for det - altså, fornuft - er der ikke synderligt meget tilbage af i (dansk) politik.

Thomas Pedersen

Tak til enhedslisten, for at mene hvad de mener, uanset om de vinder stemmer på det eller ej.

lige et par skønne links:
Uofficiel valgsang
http://www.youtube.com/watch?v=egrTsSEXpno

og, i disse tider med høj arbejdsløshed, og manglende klimainitiativer (forhåbentligt kun et kort periode mere)
http://klima.enhedslisten.dk/klimajob-nu-saet-gang-i-arbejdet-et-baeredy...

Thomas Pedersen

"Så at stemme Ø, er mig ikke et dilemma,
For det' min hjerne og mit hjerte, der går sammen og stemmer"

Svend Erik Hendriksen

Det er rablende vanvid, at tro på, at mennesket kan ændre klimaet. Det er lige modsat, menneskeheden tilpasser sig klimaet.

Energi besparelse- og omlægning samt miljøbeskyttelse er helt OK, men lad værre med at bruge CO2 som undskyldning.

@Svend Erik Hendriksen

Du står til nobelprisen hvis du har noget at have din udtalelse i. Jeg tvivler på at du har det.

Brian Pietersen

@Svend Erik

Vi ændrer klimaet.
Naturen i helhed skal nok overleve, men tvivlsomt om vi gør det, hvis vi ikke ændrer vores adfærd.

Jeg gå så ind for at vi ikke ændrer klimaet/naturen.

c¨,)

Dan Brockmann

Ja stem Ø for så kan vi redde verden.

Stem Ø fordi vi mennesker fungere jo som kaptain for Moder Jord.

Stem Ø så vi kan gøre energi til mangel vare.

Stem Ø så vi kan glemme humanisme og naturlovene.

Virkelig sørgeligt at der ikke er nogen politiske partier, der tør tale om virkeligheden. Vores nuværende politiske struktur er ikke gearet til den måde verden har ændret sig på gennem de sidste 10-20 år..
Vi holder stadig væk fast i et koncept vi har valgt at kalde demokrati, et koncept der sammen med konceptet i penge er forældet og ikke bæredygtigt længere.

Hvor længe skal dette klovne cirkus forsætte? For jeg er godt træt af at se på den samme egocentriske forestilling, kan vi ikke snart få noget andet end genudsendelser ?

Vi indvadere andre lande, slå kvinder og børn ihjel. Promovere facisme, tortur, human trafficking og andre forbrydelser mod menneskeheden. Og vi kalder det for demokrati.

Vi opretterholder ulandene i en form for internering der mere eller mindre holder dem fast låst i i noget der minder frygtligt meget om KZ-lejre. Klima aftaler er endnu en rulle pigtråd og hegn til disse lande.

Vi lader vores ældre rådne op langtsomt i så kaldte "plejehjem"

Vi ensretter vores børn i institutioner, så de kan blive ligesom os, blinde, døve og stumme

Vi lader korperationer slipper afsted med at skattefrit påtvinge os vacciner, fast food, fosille brændstoffer, nervemedicin og læske drikke der gør os syge, og fanme om vi ikke beder om mere.

Ø er ikke andet end en spejlvending af DF.

Uanset hvem vi stemmer på så opretholdes ovenstående i mange år endnu, vi må indse at hele vores fundament og verdens anskuelse er skruet forkert sammen.

Der skal noget helt nyt til, jeg ved ikke hvad det skal være for min fatte evne ligesom alle andres er præget af sky klapper og manglende indsigt.

Ja undskyld jeg brækker mig verbalt, men jeg stemmer blankt næste gang.

@ Dan Busted,

Du skriver "Ø er ikke andet end en spejlvending af DF"

Helt ærligt, det er sgu'da et meget godt udgangspunkt.....

Dan Brockmann

To sider af samme mønt.. tja måske det er meget godt at vende den om en gang i mellem.. men jeg er træt af mønten.

@ Dan Busted,

Jeg er også træt af mønten, eller spillepladen som jeg kalder det. Faktisk så anerkender jeg slet ikke den ramme som de fleste politikere bevæger sig indenfor.
Forstået på den måde at jeg anser dem for totalt visionsløse, som triste administratorer af en ikke-eksisterende virkelighed. Der er ikke EN af de nuværende folkevalgte som har evnet at forholde sig til de indikatorer på en ekstrem vanskelig fremtid som blinker pt. Den politiske diskussion foregår i "Dreamland"...
Men det er hos Ø at jeg ser de spinkle håb om en positiv forandring, det er hos Ø at jeg ser en inkludering af alle og ikke eksklusion af udvalgte grupper, derfor Liste Ø....

Dan Brockmann

@ Jens Nielsen

Helt enig med dreamland retorikken ..
Problemmet er jo netop at det nuværende cirkus er en afspejlning af befolkningens mentalitet, og det ser lidt formørket ud.

Og når Ø spiller klimakortet så handler det netop om endnu en eksklusion af udvalgte grupper, og ikke en inkludering af alle.

Klimakortet er et tveægget sværd, og vi må være ærlige at sige at videnskaben ikke har de rigtige værktøjer og viden til at gribe det ordentligt an.

Vi tror vi ved mere end vi egéntlig gør og jeg har hørt den der med " bare for at være på den sikre side " alt for mange gange før, og det er farligt.

Bæredygtigthed i økologi, klima, milijø er en selvfølge, at rende rundt og bryste sig med at man går ind for sund fornuft, svarer til forældre der render rundt og praler med de giver deres børn tøj og mad.

Det er altså lidt pinligt at hører på. Og det er igen en afspejling af den store uvidenhed, der skyld i alt det **** vi ser i verden

Så Ø stram jeres balder sammen, ta fat om virkeligheden og hold med at gå på kompromi, gå ind for seriøs videnskab i den rette forstand, og ikke mere grædende klovn. tak!

Dan Brockmann

@ Jens Nielsen

Helt enig med dreamland retorikken ..
Problemmet er jo netop at det nuværende cirkus er en afspejlning af befolkningens mentalitet, og det ser lidt formørket ud.

Og når Ø spiller klimakortet så handler det netop om endnu en eksklusion af udvalgte grupper, og ikke en inkludering af alle.

Klimakortet er et tveægget sværd, og vi må være ærlige at sige at videnskaben ikke har de rigtige værktøjer og viden til at gribe det ordentligt an.

Vi tror vi ved mere end vi egéntlig gør og jeg har hørt den der med " bare for at være på den sikre side " alt for mange gange før, og det er farligt.

Bæredygtigthed i økologi, klima, milijø er en selvfølge, at rende rundt og bryste sig med at man går ind for sund fornuft, svarer til forældre der render rundt og praler med de giver deres børn tøj og mad.

Det er altså lidt pinligt at hører på. Og det er igen en afspejling af den store uvidenhed, der skyld i alt det **** vi ser i verden

Så Ø stram jeres balder sammen, ta fat om virkeligheden og hold med at gå på kompromi, gå ind for seriøs videnskab i den rette forstand, og ikke mere grædende klovn. tak!

Jeppe Bundgaard

@Svend Erik Hendriksen
"Det er rablende vanvid, at tro på, at mennesket kan ændre klimaet. Det er lige modsat, menneskeheden tilpasser sig klimaet."

Kan du huske det dér ozonhul....?

Så kom ikke her og sig at det ikke nytter noget at ændre adfærd...

@ Dan Busted,

Du reducerer igen klima,miljø og råstofmangel til et element i det politiske spil som pt. foregår i DK. Når du taler om at "spille klimakortet". Det er ikke noget kort, det er selve rammen om livets opretholdelse, grundlaget for vores eksistens der her er tale om. Det er uden nogen form for overdrivelse det vigtigste i denne verden, i det alt andet er underordnet dette.
Vi lever i en begrænset verden. Der er en lang række materielle objekter der ikke bare gendannes eller vokser op igen. Disse ressourcer er ved at slippe op og oven i købet viser det sig at vore brug af disse ressourcer, med olien i hovedrollen, har skadet vores klodes evne til nedkøling. Det er realiteterne, ikke i en fjern fremtid, men i vores levetid. At reducere det til en politisk gimmick er ikke fair. Hvordan vi reagerer, nu og her i vores lille del af verden er bestemmende for om der overhovedet er en fremtid at tale om. Derfor stemmer jeg på Enhedslisten som er den eneste politiske repræsentant i landet som viser tegn på at have en forståelse for ovenstående problematik.

Jan Kauffmann

Læg dertil, at EL er det eneste EU skeptiske parti, alle de andre har solgt sig til korruptionen og storkapitalen.

Tom W. Petersen

Morten Hansen
Jeg synes, at du skulle trække det infame udtryk "øko-fascister" tilbage. Det ligger udenfor rammerne for anstændig debatkultur.

Dan Brockmann

@ Jens Nielsen

Jeg reducerer intet som helst, synes derimod problemet er langt mere komplekst, kaotisk og uhåndgribelig, end hvad de fleste tør indrømme.

Faren ligger i den konklusion, at vi synes det er i orden at påtvinge alternative energi kilder til den blandt andet den tredje verden. Hvilket vil være resultatet af det Ø her, giver udtryk for.

Jeg skammer mig en smule over at mange milijø aktivister er af den opfattelse, at den tredje verden og andre fattige lande, skal opbygge deres udvikling på solceller og vindmøller, det er en smule hyklerisk, og svare lidt til at sparke til en der ligger ned.

Vi skal passe på vi ikke giver afkast på vores menneskelighed i denne debat, for der er ingen simple løsninger i det her.

Jette Abildgaard

Dan Busted,

Jeg tror godt jeg forstaar hvor du vil henad,- problemet er at du ikke kan aendre verden - og menneskers indstilling - fra fredag til loerdag -for det vil ingen forstaa. Enhedslisten representerer faktisk noget, som hvis de er staerke nok, kan blive begyndelsen til det, som hverken du eller jeg (eller de selv) kan saette ord paa, fordi vi endnu ikke kender ordet!!

Men, det er jo heldigvis ikke kun i Danmark at smaa partier om Enhedslisten begynder at pringe ud og, kig nu og se hvad der sker...jeg tror faktisk de kommer rigtigt godt med ved valget denne gang og, det er en helt vildt dejlig udvikling...for dette vil give dem (og os - hvor mange er de? 8 mennesker paa listen.....traek vejret soede du- giv dem en chance- og hjaelp dem) muligheden for at praege i den rigtige retning! Lige nu kan de ikke goere mere end det, men er det ikke en begyndelse i den rigtige retning synes du?

Vi skal tilbage til nulpunktet hvis vores planet - og menneskene der lever paa hende - skal have en chance, men proev du at gaa i krig med Pia K.og resten af ekstremistene om det, og du vil vaere med til at oedelaegge mere, end jeg tror vores planet kan bare....derfor traek vejret dybt og, i stedet for at erobre hele planeten paa en gang....saa lad os goere det rigtigt denne gang...tag det roligt. Heller ikke Rom blev bygget paa en dag ved du nok!!

Dan Brockmann

Ok, så lad gå.. Ø får min stemme :)