Læsetid: 1 min.

Er retssag tak for Foghs job?

Forsvareren for ROJ TV vil have belyst, om Anders Fogh fik toppost i NATO som tak for retssag
17. august 2011

Forsvareren for selskaberne bag ROJ TV, Bjørn Elmquist, vil under sagen have belyst, om sagen mod tv-stationen er blevet rejst for at sikre tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) posten som NATO's generalsekretær. Det kom frem, da forsvareren i går i Københavns Byret fremlagde, hvilke temaer han mener skal belyses under sagen.

ROJ TV står tiltalt for at yde støtte til en terrororganisation ved at være talerør for den kurdiske oprørsbevægelse PKK, der står på både EU's og USA's terrorliste.

»Det er nogle politiske aspekter, som vi bliver nødt til at få belyst under sagen. Det har fra flere sider været hævdet, at Danmark blev nødt til at rejse denne sag, hvis Anders Fogh skulle have topposten i NATO«, sagde Bjørn Elmquist i retten.

»Jeg vil ønske, at retssagen her kan be- eller afkræfte disse udsagn, som er meget ubehagelige,« sagde forsvarsadvokaten. Sagen kommer dog først og fremmest til at handle om, hvorvidt PKK er en terrororganisation, og om ROJ TV driver propaganda for bevægelsen.

»At stå på en liste som terrororganisation er ikke tilstrækkeligt. Domstolen skal selv tage stilling til, om der er tale om en terrororganisation. EU's terrorlister er ved flere lejligheder blevet underkendt og ændret,« sagde Bjørn Elmquist i retten.

Han vil desuden under sagen lægge vægt på, at Radio- og tv-nævnet tre gange har undersøgt, om ROJ TV's sendetilladelse kunne inddrages og hver gang nået frem til, at det kunne den ikke.

»Radio- og tv-nævnet har tre gange vurderet, at ROJ's indslag svarer til dem, som DR og TV 2 bringer,« sagde han i retten. Desuden vil forsvareren under de 24 retsdage, forsøge at påvise, at der ikke er ægte demokrati eller ytringsfrihed i Tyrkiet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Skaarup

At roj-tv og Fjoghs natopost, har en sammenhæng er der er ingen tvivl om. jf. wikipedia.
"Anders Fogh Rasmussen became the 12th NATO Secretary General on August 1, 2009, succeeding Jaap de Hoop Scheffer, who held the post from 2004 until 2009.[1] The announcement was made on April 4, 2009, at the 2009 Strasbourg–Kehl summit in Strasbourg. During the final selection process only one country, Turkey, remained opposed to Rasmussen's candidacy, partly because of his handling of the cartoon episode in 2005, when the publication in some Danish newspapers of cartoons of Muhammad caused violent protests.[14][15] Another major point of Turkey's opposition was Denmark's tolerance of Roj TV,[14][15] which is claimed by the Turkish government to be a mouthpiece for the Kurdistan Workers Party (PKK). Eventually, Turkey withdrew its opposition to Rasmussen's appointment when it received assurances from U.S. president Barack Obama that Turkish officials would be appointed to three high posts in NATO."

den fulde tekst findes på http://en.wikipedia.org/wiki/Anders_Fogh_Rasmussen.

"Desuden vil forsvareren .. forsøge at påvise, at der ikke er ægte demokrati eller ytringsfrihed i Tyrkiet."

"Forsøge at påvise" -- haha, den der god!

Ritzau kunne passende begynde at læse Information.
Over flere artikler er netop sammenhængen mellem retssagen mod Roj-TV og udnævnelsen af Fogh blevet belyst, Politiken har også tidligere beskæftiget sig med sagen i forbindelse med deres offentliggørelse af de diplomatiske Wikileaks.
Det nye er at spørgsmålet om studehandel nu er rent faktisk indgår i forsvaret af Roj-TV, men vil det blive ordentlig undersøgt? Næppe.,,,