Nyhed
Læsetid: 2 min.

DF-profil: Kun statsborgerskab til folk med dansk blod

DF's Søren Espersen, mener, at dansk blod i årerne bør være et krav for tildeling af dansk statsborgerskab. S kalder forslaget for 'hårrejsende' racetænkning. V og K tager også kraftig afstand
Indland
3. september 2011
DF's Søren Espersen, mener, at dansk blod i årerne bør være et krav for tildeling af dansk statsborgerskab. S kalder forslaget for 'hårrejsende' racetænkning. V og K tager også kraftig afstand

Misvisende overskrifter: I avisen lørdag omtalte vi udtalelser fra Dansk Folkepartis Søren Espersen om hans syn på kravene til at opnå dansk statsborgerskab. Af overskrifterne på forsiden og på side 3 indgik ordene ‘dansk blod’ og ‘blodets bånd’. Søren Espersen har ikke brugt ordet blod. Han har sagt, at udlændinge aldrig skal kunne opnå statsborgerskab, mens børn med én dansk forælder skal kunne. Vi beklager. red.

Der skal rulle dansk blod i dine årer, hvis du vil være statsborger i Danmark. Det mener DF's udenrigsordfører og medlem af gruppeledelsen, Søren Espersen.

I et interview med den norske avis Verdens Gang foreslår han i dag den danske indfødsretslov erstattet af et blodprincip, hvor kun personer, som er børn af mindst én 'ægte' dansker, kan opnå statsborgerskab.

»Det er en god måde at sikre kontinuitet på. Vi har bunker af statsborgere nu. Ægtefæller, som de henter hertil, skal ikke kunne blive statsborgere, men deres børn kan. Så i løbet af en generation er alt ordnet,« siger Søren Espersen til avisen og fortsætter:

»Det ville indebære, at f.eks. min kone, som kommer fra England, ikke ville kunne blive dansk statsborger, men at vores børn kunne blive det.«

Blev DF'erens system indført, ville ingen udlændinge nogensinde kunne opnå f.eks. stemmeret ved folketingsvalg, og selv børn født i Danmark ville få nej til statsborgerskab, hvis deres forældre ikke var danske.

»Alternativet er en indfødsretslov, som vi har nu, der er en besværlig proces. Det her ville være en enklere måde at gøre det på,« siger han til Verdens Gang.

Alle afviser

Søren Espersen, der er en del af DF's absolutte inderkreds, understreger, at forslaget kun er udtryk for hans private holdning og ikke partiets officielle linje.

Ifølge Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, kan man dog slet ikke lave den skillelinje.

»Et ledende medlems holdninger kan ikke helt adskilles fra partiets. Det er dybt bekymrende, hvis denne hårrejsende forestilling om en særlig dansk race nyder fremme i DF's ledelse,« siger han.

Også VK-ordførere tager kraftigt afstand fra Espersens forslag.

»Jeg er helt forarget over, at han siger sådan noget, og jeg kunne ikke være mere uenig,« siger Venstres indfødsretsordfører, Marion Pedersen, som bakkes op af K-ordfører Tom Behnke:

»Jeg bryder mig slet ikke om tanken,« siger han.

Søren Espersens forslag vil aldrig kunne blive til virkelighed i Danmark ifølge Jesper Lindholm fra Juridisk Institut på Aalborg Universitet.

»Ikke hvis Danmark ønsker at forblive bundet af de internationale konventioner, vi har underskrevet,« siger Jesper Lindholm, der har speciale i statsløshed.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Brian Pietersen

Kunne være man skulle tage en DNA af Søren Espersen, for er han dansk, så er jeg ikke helt sikker på at jeg er det.

Søren Thuesen, Andreas Trägårdh, Marianne Rasmussen, Peter Øgaard, Mette Hansen, Martin Mørch og Anders Feder anbefalede denne kommentar

Hvorfor har han dog gjort sådan et stort nummer ud af ikke at måtte kaldes nazist? Og vil han kunne vinde en ny retssag efter at have ytret disse synspunkter?

Vibeke Hansen, Andreas Trägårdh, Peter Øgaard, Mette Hansen og Martin Mørch anbefalede denne kommentar

muligvis burde nogle med en særlig udgave af blodtype O udelukkes.

Robert N Gjeertsen

Ein Reich, Ein Volk, Ein Søren ...

Robert N Gjeertsen

Husk :
En stemme på DF er en stemme på Fritz Clausen !

Definér begrebet "en ægte dansker"!!! Så vidt vides er f.eks. Espersens kone jo englænder og for lige at holde fast i dobbeltmoralen: I Espersens hjem er modersmålet engelsk...

Hvor langt skal man gå tilbage i ens historie for at "udlændingeblod" ikke tæller mere??

Somme tider spekulerer man sgu på, hvordan Søren E. ville se ud med et lille overskæg. Hvem mon han ville ligne???

Dorte Sørensen

Nu må det stoppe.

Mansour Heydari

Bare rolig alle sammen. Om blot et per år er der slet ikke noget "racetænkning" i denne slags udtalelser. Det vil være helt acceptabel for både V og K. S vil indtage det med nogle undtagelser og SF, ja de vil tænke over det! Kender I ikke dansk politik?

Robert N Gjeertsen

Hold nu op Tue, alle ved da atEngland har været Dansk i Hjertet siden Vi(kingerne) befriede dem fra Romer-riget ...
Og DNSB's tidligere fører giftede sig med en Perlestinenser .. Og sådan er der så meget BS der gør tilværelsen mindre ulidelig let at bære ....

Brian Pietersen

Mansour

jo, håber hele tiden mange af vores medmennesker ændrer sig til det bedre.

hvad skal vi gøre???

Hmmmm...det betyder så, at Prins Frederik ikke burde være dansk statsborger. Hans far er franskmand og moren er halvsvensker. Ingen af dem er "ægte" dansker med andre ord. For ikke at tale om hans børn, hvis mor er fra Australien. Skal de så være statsborgere i Australien og kan de så overhovedet bestride den danske trone? Spørgsmålene hober sig op

Marianne Rasmussen, Peter Øgaard og Mette Hansen anbefalede denne kommentar

Man må jo så, som logisk konsekvens, gå ud fra, at Søren Espersen mener, at adoption af børn fra andre lande bør afskaffes og, at adoptionsbørn (Deriblandt undertegnede som er fra Sri Lanka) ikke er "ægte" danskere.

Hvor pragtfuldt, endelig noget logisk konsistent, ligeud snak fra Søren Espersens kanter, så kan jeg bedre forstå, at man hentyder til "folk med anden etnisk herkomst" fordi deriblandt indgår jo samtlige børn adopteret fra andre lande, som jo så må betegnes som ikke, at være "ægte" danskere.

Andreas Prætorius

Jeg troede ikke at de havde balls nok til at sige det de faktisk mener, men Søren har åbenbart. Disse tanker gennemsyrer vores udlændingelovgivning og har vundet indpas hos mange politikere, de er kun forarget over at han siger det højt.

Gud fri os alle

Andreas Prætorius

Ja Troels Just. Samtidigt bliver du nødt til at gifte dig med en "ægte" dansker for at dine børn kan opnå det privilegie at være danske statsborgere.

Jeg er bare glad for at det er blodet og ikke navnet de går efter, for ellers var det mig og ikke dig der lige pludseligt ikke var rigtig dansker :)

Robert N Gjeertsen

Andreas, EN ting man må medgive nazional-zozializterne er at det der med hykleri og forstillelse..
DET har de aldrig været rigtig gode til !

@Andreas Prætorius

"Ja Troels Just. Samtidigt bliver du nødt til at gifte dig med en “ægte” dansker for at dine børn kan opnå det privilegie at være danske statsborgere."

Bestemt, og det bliver jo lidt af en udfordring med det antal "danske" kvinder, som jeg oplever som kun ønsker at date "danske mænd".

"Jeg er bare glad for at det er blodet og ikke navnet de går efter, for ellers var det mig og ikke dig der lige pludseligt ikke var rigtig dansker :)"

Der får jeg så en double-wammie da jeg hedder "Milinda" til efternavn.

"Hvorfor har han dog gjort sådan et stort nummer ud af ikke at måtte kaldes nazist?"

Peter, det er da klart nok:
Nazisterne for 75 år siden ville da aldrig været gået ind for noget så rabiat ;-)

Brian Pietersen

@Maretin Salo

ja, det står i skærende kontrast med deres egen hjemmeside, hvor der står de vil udbygge MONARKI.

Måske har hun tanker om at blive Dronning.

nej, jeg tør ikke gætte på hvilke tanker hun har, jeg får bare mareridt.

Thorvald Andersen

Hvor mange flere beviser skal der mon til, før den blå presse og mainstreampolitikerne kan få sig til at indrømme, at Dansk Folkeparti er et nazistisk parti?

Heinrich R. Jørgensen

Tue Romanow:
"Så vidt vides er f.eks. Espersens kone jo englænder og for lige at holde fast i dobbeltmoralen: I Espersens hjem er modersmålet engelsk…"

For nogle dage var der en kommentar på disse sider, med et link til Yvonne Espersens blog på en større engelsksproget avis, New York Times.

(tak til Anne Albinus for link)

Den blog er skrevet af en person, med stærkt begrænsede engelskfærdigheder. På grund af ordvalg og ordstilling, er det med overvældende sandsynlig forfattet af en dansk-talende person.

Det er i øvrigt interessant, at Søren Espersen omtaler sin hustru som "englænder". Der er næppe mange englændere, der ville kalde sig det. Jeg har endnu til gode at møde én. De er britter. De er i rigsfællesskab med walisere og skotter, og de tre parter bør være ligeværdige parter. Som historisk dominerende nationalitet i det rigsfællesskab, er det helt naturligt for enhver (pånær EDL-suppert og tilsvarende) ikke at betegne sig ved nationalitet.

Hvis de gjorde det, ville det blive anset for en uforskammethed og en grov nationalistisk provokation. Ligeså ser man heller ikke Englands nationalflag vejre, andet ved nationale fodboldkampe og lignende. Det er rigsflaget, der bruges.

Det er også interessant, at Søren Espersen omtaler sin hustru som "sin kone". Er det ikke noget nær det mest nedværdigende og uforskammede udtryk?

Brian Pietersen

Thorvald

det er svært med den der selverkendelse, for mange borgerlige har det i en eller anden udstrækning.

Jesper Jørgensen

blut und boten!

Heinrich R. Jørgensen

Robert N Gjeertsen:
"En stemme på DF er en stemme på Fritz Clausen !"

Det er ikke helt ret. Fritz Clausens parti var i modsætningsforhold til Dansk Folkeparti, idet hans nationalsocialistisk parti var tysk-sindet .

Heinrich R. Jørgensen

Søren Espersen nævner ikke hvor mange slægtsled at blodsrenhed man skulle kunne påvise. Er normen stadig tre?

Det kan da godt være at Søren Espersen, Pia Kjærsgaard, Søren Krarup, Jesper Langballe, Karen Jespersen etc ikke bryder sig om at blive kaldt nazister, men for mig er der absolut ingen som helst tvivl om, at TANKEGANGEN er så absolut den samme.

Midlerne er nok forskellige og såvidt jeg har forstået, så har SE da heller ikke foreslået oprettelse af KZ-lejre eller lignende.

Men ... MENNESKESYNET - DET er vel ikke meget forskelligt. Nazipartiet var demokratisk valgt. Og da de fik magt som de havde agt, så gik det som vi alle ved.

Hvordan ville DK mon se ud om Anders B Brevik, LH og SE kunne mønstre 115 mandater? Hypotetisk spørgsmål og jeg kender ikke svaret, men det løber mig ikke desto mindre koldt ned af ryggen blot ved tanken ...

Brian Pietersen

hvor er den nyeste valgprognose Ritzau, har i svært ved at få den ud af trykken??

Hvem ved, måske skyldes Søren Espersens nye holdning bare, at han pludselig fandt ud af, hvem hans hustru ville steme på?

Brian Pietersen

@Erik

Jeg tror der er rigtig mange i DF's bagland som tænker som han, og så er der en del der ikke gør og der er mit håb nu, at de nu finder et nyt parti, eller stemmer blankt.

Jette Abildgaard

Manden er syg...meget, meget syg....valgkamp eller ej!!

Anders Reinholdt

Dette er blot et desperat forsøg fra DF på at få valgtemaet over på deres hjemmebane. Men til stor ærgrelse for dem selv og umådelig glæde for mange, er vælgerne ikke længere tilstrækkeligt interesseret i indvandringsspørgsmålet til at lade det afgøre udfaldet af valget. DF kvæles i deres egne stramninger og har intet andet at byde på.

"S kalder forslaget for 'hårrejsende' "

OK, men uanset hvad, så er der vel ikke noget at sige til, at det ikke virker hårrejsende på Søren Espersen....

Vi må forlange en klar og entydig reaktion fra Danmark regering, i særdeleshed fra Venstre som utallige gange har proklameret, at de har et værdifællesskab med det nationalistiske Danske Folkeparti.

Efter støttepartiets åbenlyst racistiske krav om "rent blod i årerne" - et krav der ligger i klar forlængelse af deres øvrige fremmedfjendske politik gennem 15 år, må regeringen endelig påtage sig et ansvar som Danmarks øverste ledelse og åbent proklamere overfor danskerne, EU og den øvrige del af verden at Dansk Folkeparti fremover ikke længere er et parti som ansvarlige danske partier partier vil kunne samarbejde med, da deres fortsatte politiske virksomhed anses at være direkte landsskadeligt i forhold til vores land og omdømme.

Det hører så med til billedet af den stærkt nazistoide Espersen, at manden er var tilhænger af den zionistiske apartheit-stat Israel og glødende modstander af Palæstina.
Hvordan han selv kan skabe sammenhæng mellem sine racistiske synspunkter, israel-fantasier og den konkrete danske historie, som er rig på at Danmark har taget imod og integreret, franskmænd, jøder, ungarere, tjeslovaker, bosniere mm er mig en gåde.
Men min konklusion er: manden er allerede kendt som racist og det seneste er SÅ langt ude at det umuligt kan skaffe ham flere stemmer ved "valget" og derfor må udfaldet betegnes som helt ude i hampen

Jette Abildgaard

Erik Jensen, pens. tjenestemand,

Problemet i vort land er, at regeringen samt hele det danske system ikke ved hvad ordet 'ansvar' betyder!! Og lovene...isaer de internationale....dem kan de ikke laese!!

Jeg er ked af at skulle komme med denne påstand, men jeg tror at der er mange dansker (mindst 15%) som bevidst eller ubevidst er racister.

Jesper Jørgensen:

"blut und boden!!"

Netop. Såvidt jeg kan se er der ikke noget historisk fortilfælde i moderne tid for sådan et forslag bortset fra i Nazityskland. Så kan Dfere råbe op om Godwins lov så meget de lyster, det gør ikke forslaget mindre nazistisk.

Thorvald Andersen

I disse dage oplever afslutningen på en dekade hvor Dansk Folkeparti, har været den førende politiske kraft i Danmark.

Dansk Folkepartis stadigt mere skingre og hysteriske udmeldinger i forbindelse med valgkampen, er et tegn på den desperation der er ved at brede sig i partiet, efterhånden som det er ved at gå op for folketingspolitikerne, at partiet har udspillet sin rolle.

I operaen siger man som bekendt ” It ain't over until the fat lady sings”, og det kunne næsten se ud som om man i Dansk Folkeparti har tildelt Sørens Espersen rollen som The fat lady, og at Sørens Espersens hardcore nazistiske artikel i dagens avis er at betegne som partiets svanesang…

nu bør de stoppes før de kommer med:

danmark kun for sjællændere

vi andre forstår de som synes at det vil være betydeligt mindre ringe at lade tyskerne overtage danmark,

bla.a. for at vi så kan opleve hvordan det er at bo i et

cultursamfund,

endda et med med evnen til at undlade at gentage fejltagelser.

Elijah Ali Nesrual

det ville være en fordel hvis vi indførte arierpasset - samt af hensyn til danmarks økonomi gjorde det muligt for staten at reducere antallet af de mennesker der fører et uproduktivt og uværdigt liv i koma eller i rullestole samt tvangssterilisering af ordblinde. ved at indføre vaccinationsprogrammer med mulighed for storstilet international forskning i gul feber ,. ebola og byldepest kunne vi også reucere antallet af indvandrerbørn i ghettoerne og derved få et bedre og mere racerent danmark hvor de rene danskere kunne sidde i deres kolonihaver og glæde sig over at de med deres stemmer på dansk folkeparti sørgede for at skabe danmark et ry der kun overgås af det tredie rige!!!

V & K´s vælgere bør ihukomme,
at når man giver fanden en lillefinger,
så er der andet på spil end skattelettelser.
Tak til Hr. Espersen for at skære det ud i....... blod!

thorvald andersen:

I operaen siger man som bekendt ” It ain’t over until the fat lady sings”,

---------------

som f.engels: naturens dialectik, eller

som en engel om: naturens mærkværdighed

Brian Pedersen:

DF er paradoksernes parti. Der står et i partiprogrammet og de siger og gør det modsatte.

Tag f. eks. påstanden om at DF er det lille mands parti.

DF er mester i at paralysere egne vælgere med snak om dansk danskhed krydret med fremmedfjendskhed, Eurabia, kalifat og sharia, samtidig med at partiet ubemærket plyndrer kernevælgernes lommer.

Det får i sammenligningen østeuropæiske tricktyve til at fremstå som lallende amatører.

Der er i den grad brug for grænsebomme. Foran indgangen til Christiansborg.

Kors i hytten, hvor ville jeg skamme mig, hvis jeg stemte på DF.

Og skamme sig, gør rigtig mange, som stemmer på partiet.

Jeg husker faktisk ikke, at have kendt eller mødt et menneske, som har indrømmet, at de har stemt på DF.

For alle andre partifarver har jeg truffet mennesker, som ikke har haft problemer, med at sige hvilken politisk observans de var af.

Men ikke DF'ere.

Og jeg forstår dem godt.

Det er flovt at indrømme.

Robert N Gjeertsen

'Their governments have been too tolerant and accommodating.'

Det siger jo lissom det hele, ikke sandt ?

Hvilket intellektuelt fyrtårn der har skrevet det, i mere end 35 år er der født under 2.3 barn pr kvinde i dette land (og vore to Nordiske Brødrelande) . Havde det ikke været for indvandringen havde der slet ikke været bare tilnærmelsesvis nok unge mennesker i den arbejdsduelige alder til at servicere historiens største og længst-levende pensionist-generation. For slet ikke at tale om hvem der skulle betale alle overførsels-indkomsterne for sjovt nok er der tilsyneladende ikke sparet op til de store årganges folkepension ..

Nu er der 3 blokke i spil i valgkompen. RØD, BLÅ og BRUN.

Jette Abildgaard

Ivan Hansen,

Bare det kun var 15%....hvilket jeg desvaerre er bange for et ikke er....

Dansk blod, hvor latterligt - som om det er noget særligt.

Men nu har DF da tonet rent flag og smidt alle forsøg på at ligne et normalt politisk parti overbord, og det er da, midt i kvalmen, lidt befriende.

Så kan måske være at medierne reflekterer en ekstra gang inden deres rabiate synspunkter bare viderekolporteres.

Kan de ikke også tage deres læderuniformer på? Jeg ved de har dem liggende og det vil øge underholdningsværdien med femhundrede procent i denne valgkamp, hvis DF'erne rendte uniformerede rundt, heilede og kaldte hinanden for obersturmbannführer.

Så er det hermed slået helt fast.

Dansk Folkeparti ER et Nazistisk Parti.

I mange tilfælde ville en debat-moderator slette et indlæg der skriver som ovenstående.

Men det kan de jo så ikke længere gøre, da det ikke kan være injurier længere, når Søren Espersen selv erklærer sig som Nazist, og faktisk tegner en stor del af sit Parti.

At han så sikkert vil benægte dette med henvisning til Familie i Israel, kan ikke bruges til noget som helst, da Hitler skam havde et fint samarbejde med Araberne om at udslette Jøderne.

Hvilket blot beviser at Nazister ikke behøver en bestemt Kulturel gruppering som hadeobjekt og forfølgelsesmål, det behøver kun at være en minoritet der skiller sig lidt ud fra mængden, den kan bruges.

For en Nazist er en ægte opportunist, og kan bruge en hvilken som helst minoritet, hvis det kan fremme Nazismens politiske mål:

ÉT HERREFOLK PÅ KLODEN.

I dag er Muslimerne det mest bekvemme hadeobjekt, man er så småt begyndt på igen at hade det Slaviske folk og Romaer og hvem ved, måske bliver det Jødernes tur igen.

Det bliver sjovt at se hvordan Pia, Peter og Kristian i de nærmeste dage vil fornægte Søren, som dybt i sit lille bitte hjerte er en ægte lille Nazist.

Endelig bekender DF deres sande ideologi. Så snart der snakkes om det ægte folks blod, så er der ikke nogen forskel på dem og nazisterne. Endnu en tur på mødingen med disse afstumpede ideer!

Sider