Nyhed
Læsetid: 1 min.

Flygtningenævnet undsiger Pind i sager om opholdstilladelse

Flygtningenævnet vil nu gennemgå en række sager for mulige brud på menneskerettighederne. Nævnet går dermed imod Integrationsministeriet, som har afvist at undersøge 75 lignende sager. Integrationsministerens kommentar er ganske kort: 'Nå'
Flygtningenævnet vil nu gennemgå en række sager for mulige brud på menneskerettighederne. Nævnet går dermed imod Integrationsministeriet, som har afvist at undersøge 75 lignende sager
Indland
2. september 2011

Stik imod Integrationsministeriet vil Flygtningenævnet nu gennemgå en række tidligere afgjorte sager om opholdstilladelse for brud på menneskerettighederne. Integrationsminister Søren Pind (V) har tidligere nægtet at undersøge 75 sager af lignende karakter.

»Vi vil gerne være på den sikre side, og derfor finder vi alle afgørelser fra de seneste tre et halvt år frem og undersøger dem,« siger Stig Torp Henriksen, sekretariatschef i Flygtningenævnet, der er en uafhængig klageinstans for asylsager.

Nævnets beslutning sker på baggrund af en afgørelse fra Menneskerettighedsdomstolen. Domstolen dømte i juni Danmark for brud på menneskerettighederne i en sag om en somalisk kvinde, der mistede sin opholdstilladelse efter at have været på genopdragelse i Kenya i to år mod sin vilje.

SF's integrationsordfører, Astrid Krag, glæder sig over Flygtningenævnets beslutning: »Jeg er meget glad for at høre, at Flygtningenævnet tænker i andre baner end Søren Pind. Det er meget bekymrende, at vi har en integrationsminister, som ikke er interesseret i at sørge for, at der ikke sker ulovlig praksis.«

Menneskerettighedsdomstolens dom er principiel og betyder, at udlændingemyndighederne i fremtiden skal tage højde for børns egne holdninger i lignende sager.

Begrundelse holder ikke

Integrationsministeriet og Flygtningenævnet står altså i samme situation, men har valgt at håndtere sagen vidt forskelligt. Ministeriet har afvist at behandle 75 bortfaldssager, det har identificeret, med den begrundelse, at det ikke kan »udelukkes«, at der ud over de 75 sager kan være andre typer sager, som dommen har betydning for. Derfor vil man altså ikke undersøge nogen sager overhovedet.

Men dén holder ikke, siger lektor i offentlig ret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing:

»Det er simpelthen ikke rigtigt, at der gælder en lighedsgrundsætning, der siger, at hvis man ikke kan undersøge alle sager, så skal man ikke undersøge nogen sager.«

Integrationsordfører Johanne Schmidt-Nielsen (EL) ryster på hovedet over sagen:

»Flygtningenævnets beslutning udstiller i den grad, hvor mystisk det er, at Integrationsministeriet ikke vil gennemgå lignende sager. Det er simpelthen uforståeligt,« siger hun.

Søren Pind har kun én kommentar til sagen: »Nå,« skriver han i en sms.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Pind er en farlig mand uden mindste forståelse for, at retsstatens principper også gælder for ministrene.
Måtte der gå mange år inden vi ser ham igen i en position, hvor han har indflydelse på statsforvaltningen.

Et lysende eksempel på magtens arrogance.

"Nå."
Om fjorten dage er den arrogante minister forhåbentlig historie.

Nå, NIels, du kom først!

Pind i direkte rute mod forsvind, nu kopierende forgængerens mimiske indolens pr. sms.

Politikerne må iøvrigt gerne begynde at fortælle os at de naturligvis forstår sagens sammenhæng; Pind ønsker ikke sagerne behandlet. Og det gør han ikke fordi alle er klar over hvordan aftalerne fungerer. Det behøver end ikke at blive nævnt længere.

Brian Pietersen

vi lever på alle punkter i et totalt grotesk samfund, bliver de ikke skiftet ud ved det her valg, er man jo nærmest nødt til at stoppe med at arbejde, sætte sig på sin røv og dø af sult, så har døden sq da i det mindste værdighed.

Søren Pind har kun én kommentar til sagen: »Nå,«

Det er vel omtrent samme kommentar politiet får, når de anholder en vaneforbryder for 235. gang.

Søren pind bør stilles for en dommer for at vi som samfund kan få et reelt overblik over de lovbrud, der er blevet begået i hans ministertid.
Et magtfuldkomment 'nå' er ganske enkelt en regulær snotter i ansigtet på de mennesker, hvis liv han har ødelagt.

Marquis de Pind på ny charmeoffensiv.
Festligt!

Torben Pedersen

Der må simpelt hen være noget man kan hive ham i retten for snart. Hvis en minister ("tjener" min bare) kan opføre sig på den måde overfor borgere, hvis rettigheder muligvis er brugt, så er det den onde lyneme på tide med en forfatningsdomstol i Danmark.

Det slemme er, at der vitterlig ikke er kontrol med magten i Danmark. Der vil altid være mennesker som Pind. Men hvis bare, der var en kontrol med magten, så kunne hans slags ikke gøre lige hvad der passer dem.

Kirsten Stausholm

Rigsretssag, rigsretssag...
Kom nu Margrethe - op på "nok er nok"- hesten! Hvorfor hører vi ikke forargelsens støn fra Barfoed, Christmas Møller, og deres anstændige borgerlige fæller?

At Larsløkke som statsminister lader Søren pind slippe afsted med sin begrundelse for, hvorfor der ikke skal ske en undersøgelse af statsløses sager, bunder måske i, at Lars Løkke og nogle af hans ministre måske selv til sin tid får brug for samme begrundelse.

Mogens Kristensen

Søren Pind er kommet i godt selskab, med de vaneforbrydere der sidder i denne regering...

Niels-Holger Nielsen

Regeringen S.PINDer os ind sit småfascistiske net.

Henrik L Nielsen

Uanset hvad man ellers måtte mene om regeringen, så fatter jeg ikke at LLR ikke engang er mand nok til at irettesætte Pind og hans ministerium for en sådan holdning og udtalelse.