Satire
Læsetid: 2 min.

Halløj på Crowne-hotellet

Den nyhedshungrende offentlighed gisner om, hvad partilederne fra R, S og SF fordriver tiden med på 25. luksus-etage i Ørestaden
Partiledere fra R, S og SF sidder på hotel Crowne og brygger på overraskelser til den danske befolkning, der holdes i ængstelig uvidenhed.

Partiledere fra R, S og SF sidder på hotel Crowne og brygger på overraskelser til den danske befolkning, der holdes i ængstelig uvidenhed.

Dennis Lehmann

Indland
29. september 2011

Hvad laver de egentlig på det hotel? Sådan må den danske offentlighed spørge sig selv, efter at toppolitikere fra R, S og SF nu på 14. døgn forskanser sig på 25. etage i Ørestads-hotellet med det fulde navn: Crowne Plaza Copenhagen Towers.

Det er ikke ukendt i danmarkshistorien, at påhitsomme hoveder holdes indespærret på et hotel for uforstyrret at kunne samle sig om overraskende frembringelser til opnåelse af folkets gunst. I dansk revys storhedstid skete det, at teaterdirektører som Stig Lommer sendte deres tekstforfattere og komponister op på et nordsjællandsk badehotel, hvor de for lukkede døre blev holdt overrislet med skiftevis spirituosa og begsort kaffe, indtil næste revy var nedfældet på papir. Talenter som Poul Henningsen og Kai Normann Andersen svingede glas, kopper og penneskafter. Resultatet blev nogle folkeligt elskede tekster, der stadig nynnes fra Gedser til Skagen.

Vil det gå ligesådan med det, de sidder og brygger på 25. etage? Jovist, tiden og teknologien er en anden. Crowne praler på sin hjemmeside af, at hotellets arkitektur er »elegant, livsbekræftende enkel«.

Der er også en »dedicated lounge«. Det er nynydansk for en bar, der er åben døgnet rundt. Der er »biodynamisk vin«. Det er jo lige til at brygge et miljøprogram på. Crowne angiver tilmed, at hotellet er »CO2-neutralt«. Oh, hvilket afsæt til fremtiden! Hvis man altså bortser fra de udledninger, som afstedkommes af den konstante taxitransport af hidkaldte embedsmænd, eksperter, partifæller og -spinnere.

Kæledyr o.k.

Crowne Plaza Copenhagen Towers oplyser også, at det »accepterer kæledyr«. Så er der i hvert fald banet vej for, at Villy Søvndal i lokalerne kan medbringe sin bedste logrende ven, SF-næstformand Thor Möger Pedersen, selv om Möger Pedersen ikke opnåede valg til Folketinget.

Hotellet har angiveligt også det mest avancerede elektroniske udstyr. Det åbner mulighed for, at Henrik Sass Larsen (S) kan fikse det sådan, at hans navn automatisk popper op på ethvert udkast til minister- liste.

Hvad mon de underholder sig med på 25. etage, når de trænger til at muntre sindet? Kommer den nyvalgte Rasmus Helveg Petersen (R) og optræder med hudnære imitationer af den afgåede Niels Helveg Petersen (R). Eller er det den afgåede Niels Helveg Petersen, der laver look & sound-alike på den nyvalgte Rasmus Helveg Petersen?

Under alle omstændigheder længes de indespærrede nok efter at slippe ned fra den 25. etage.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her