Nyhed
Læsetid: 3 min.

Helmuth Nyborgs konsulent er medstifter af Den Danske Forening

Jørn Ebbe Vig, der mod betaling har hjulpet Helmuth Nyborg med beregninger til Nyborgs forskningsartikel, er medstifter og tidligere medlem af Den Danske Forening. Gennem 20 år har Jørn Ebbe Vig skrevet i foreningens blad om netop de beregninger, Nyborg bruger
Indland
22. september 2011

Jørn Ebbe Vig, der mod betaling har hjulpet tidligere psykologiprofessor Helmuth Nyborg i arbejdet med forskningsartiklen The Decay of Western Civilization: Double Relaxed Darwinian Selection, er medstifter og tidligere medlem af Den Danske Forening. Vig har ellers tidligere afvist over for Information, at han skulle være medlem, men siger nu, at han indtil for ti år siden var medlem af foreningen.

»Jeg var med til den stiftende generalforsamling. Men jeg har ikke været medlem af Den Danske Forening siden begyndelsen af dette årtusinde. Det er ti år siden, jeg meldte mig ud.«

I en udgave af foreningens blad Danskeren fra 2006 præsenteres Vig imidlertid som »DDF medlem og økonom«, men det er ikke korrekt, siger han.

»Jeg er ikke medlem læn-gere, og jeg modtager ikke engang medlemsbrevet længere. Men det forhindrer dem ikke i at bringe nogle ting, jeg har skrevet, men det er jeg da ligeglad med.«

Forkerte beregninger

Siden 1987, hvor foreningen blev stiftet, har Jørn Ebbe Vig flere gange skrevet i 'Danskeren'. De fleste af hans artikler handler om, at Danmarks Statistik ifølge Vig laver fejlagtige opgørelser og fremskrivninger over antallet af mennesker i Danmark med anden etnisk baggrund end dansk.

Samtidig har Vig bragt de efter hans mening korrekte opgørelser og fremskrivninger, som viser, at antallet af mennesker med anden etnisk baggrund er større og vil stige mere, end Danmarks Statistiks tal og beregninger viser. I en udgave fra april 1998 skriver Vig:

»Danmarks Statistik har fremlagt en ny prognose for fremmedtallet. Den imødekommer visse af DDF's indvendinger mod den tidligere, men den er stadig fejlfyldt. Vor prognose er uændret: 1 million fremmede om godt 20 år!«

Den metode, som Jørn Ebbe Vig henviser til i sine artikler i Danskeren, er magen til den, han mod betaling har hjulpet Helmuth Nyborg med at bruge i forbindelse med sidstnævntes forskningsartikel.

»Det er i hovedtræk de samme metoder, vi har været henvist til at bruge, som metoderne jeg brugte for Den Danske Forening. Vi har villet præstere noget, der var tættere på virkeligheden end det, Danmarks Statistik kunne præstere,« siger Jørn Ebbe Vig.

Er det korrekt forstået, at du sammen med Den Danske Forening har skrevet om de her beregninger i mange år, og det er præcis samme målemetode, du har hjulpet Helmuth Nyborg med?

»Ja. Det er så en udvidelse af metoden, og det er sat op på en anden måde, men ellers er det i princippet den samme annuitetsmodel, vi har brugt.«

Nyborg afviser kendskab

Hos Den Danske Forening vil formand Tomas Kierstein ikke kommentere på Jørn Ebbe Vigs medlemskab.

»Jeg kan ikke udtale mig om nogen af medlemmerne i Den Danske Forening, for det er forbudt ved lov. Hvis Jørn Ebbe Vig selv siger et eller andet, må det stå til troende.«

I Danskeren fra december 2006, bliver Ebbe Vig præsenteret som DDF-medlem og økonom.

»Jamen det kan jeg ikke udtale mig om, for han kan både have meldt sig ud og ind. Han kan have været medlem, men jeg ved det ikke, og jeg må i øvrigt ikke udtale mig om det.«

Hvad for noget arbejde har han lavet for DDF?

»Det fremgår jo helt tydeligt, at han har lavet nogle beregninger, som er i de artikler, der ligger der. Men hvad han har lavet for mange år siden, det kan jeg ikke huske,« siger Tomas Kierstein.

Helmuth Nyborg, der altså har betalt Vig for hjælp til sin forskningsartikel, er blevet indbragt for Uredelighedsudvalget (UVVU) anklaget for plagiat og vildledning.

Anmeldelsen til UVVU lægger blandt andet vægt på, at Jørn Ebbe Vig har optrådt som økonom og statistiker for Den Danske Forening, og dermed er der ifølge anmeldelsen tale om, at politiske budskaber fra Den Danske Forening udbredes og tilskrives troværdighed gennem Nyborgs forskningsartikel.

Helmuth Nyborg har tidligere afvist kendskab til Den Danske Forening.

»Jeg kender ikke Den Danske Forening. Jeg er ikke medlem og ønsker det heller ikke,« sagde han til Information i fredags.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er da lidt synd for Helmuth Nyborg, hvis han ikke engang KENDER Den Danske Forening!
Det kunne tyde på problemer med hukommelsen:
http://eugenik.dk/

Jørn Ebbe Vig var vist nok også kendt som forfatter til de mange indlæg, de ikke helt så velformulerede menige medlemmer spammede debatten med - især i den hidsige tidlige tid med læserbreve på TV2s tekst-tv.

h. nycastle

fremturer vel snart med slogans såsom:

nu skal det være sjovt, at være klog.

marillyn monroe er klogere end natasja said.

det kan da næppe passe at de døde,
for marx påpegede jo:
at de, formodentlig, er kommet for at blive; ligesom dansk forening.