Læsetid: 2 min.

Oh skræk for Sharia!

En spinkel historie i Ekstra Bladet sætter Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke i panik
13. september 2011

Oplagsmæssigt er Ekstra Bladet en skygge af sig selv. Men avisen formår stadig at sprede skræk og rædsel. I søndags udbasunerede forsiden: »Afsløring: Her gælder islamisk lov.« Et danmarkskort viste en frygtelig masse grimme pletter. Inde i bladet fik frygten et nyt dyt: »Sharia invaderer Danmark. Chokmelding: Islamisk lov hersker i store dele af landet.«

Avisens kilder er to, der ved nærmere eftersyn taler om noget, »der eksisterer i større eller mindre omfang«, og som er dystert, »hvis der ikke bliver gjort noget nu«.

Altså noget, der kalder på en egentlig journalistisk udredning af, hvad der faktisk foregår – fortalt af en række kilder, der er på førstehånd.

Det forskåner Ekstra Bladet sine læsere for.

Til gengæld bringer bladet på sin hjemmeside et foto af to fromt klædte muslimer, der ifølge billedteksten er i gang med at »opfordre troende til at lade være med at stemme« ved folketingsvalget torsdag. Af den ubeskårne udgave af billedet fremgår, at den angiveligt troende, der opfordres, er en særdeles dansk-etnisk og skeptisk udsende kvinde iført cykelhjelm. Hun stemmer nok uanfægtet.

Thorning griber

Alt dette kunne siges at være mediers afgræsning af overdrevet – hvis ikke statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt i DR1’s ’partileder-duel’ søndag aften havde grebet og vendt historien til et vredt udfald mod statsminister Lars Løkke (V). Thorning hvæsede:

»Hvis vi læser Ekstra Bladet i dag, ser vi, at sharia-lovgivning præger ghettoerne. Det er på din vagt, Lars, at alt det her er sket. Det er ikke på min vagt. Det er ikke på de radikales eller Enhedslistens vagt. Det er på din vagt, at tingene kun er blevet værre og værre.«

Nådadada. Den svada brød Løkke sig ikke om. Sharia-terroren i ghettoerne tog ganske enkelt pusten fra Løkke.

Da Løkke efter duellen kom til hægterne, kunne han have forlangt, at Thorning-Schmidt sandsynliggør, at det vitterligt står så galt til, som hun – med Ekstra Bladet som sandhedsvidne – udmalede.

Men nej, sådan svinger dansk politik ikke, når det drejer sig om angivelige muslimske trusler.

Til Ekstra Bladet i går trumfer Løkke ved kækt at erklære om landets snarlige fald til sharia:

»Jeg har selvfølgelig kendt til det, og det er totalt uacceptabelt.«

Løkke lover »omfattende ghetto-plan« og »målrettede tiltag med imamerne«.

Sådan bliver dansk integrationspolitik til.

 

 

 

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer