Nyhed
Læsetid: 2 min.

Sass Larsen forbindes også med rocker i retssag

Henrik Sass Larsens møde med rocker er omtalt i en dom fra landsretten. Tommy Kamp ville hjælpe rockeren
Indland
1. oktober 2011

Forbindelse mellem en rocker fra Bandidos, lokalpolitikeren Tommy Kamp og folketingsmedlem Henrik Sass Larsen (S) omtales flere gange i en dom, som Østre Landsret har afsagt for nylig.

I straffesagen er rockeren, Torben Ohlsen Jensen, blandt andet blevet fundet skyldig i at have overtrådt et tilhold over for sin tidligere kæreste, der er mor til deres fælles barn. Og det er netop forbindelsen til denne rocker, som torsdag kostede Henrik Sass Larsen en ministerpost i Helle Thorning-Schmidts kommende regering.

Henrik Sass Larsen måtte således trække sit eget navn fra listen over ministeremner, fordi Politiets Efterretningstjeneste har rejst tvivl om hans sikkerhedsgodkendelse.

Det skyldes angiveligt, at socialdemokraten tidligere på året mødtes med den højtstående Bandidos-rocker på en beværtning i Køge. Ifølge flere medier skyldes PET's vurdering også, at Henrik Sass Larsen er nær ven med Tommy Kamp. Bandidos-medlemmet, Torben Ohlsen Jensen, kæmper for at få samvær med parrets søn.

Fra barndommen kender manden, der også kaldes Suzuki-Torben, Tommy Kamp, der har været lokal leder for Socialdemokraterne i Køge. De er vokset op i samme område.

Den store operation

Suzuki-Torben har fået en del bistand af Tommy Kamp, fremgår det af dommen, der blev afsagt i sidste uge. For eksempel var Tommy Kamp med i fogedretten, da rockeren her forsøgte at gennemtvinge et samvær med sønnen.

Tommy Kamp har også vidnet under retssagen, og det var under denne vidneafhøring, at Henrik Sass blev nævnt.

Tommy Kamp fortalte i retten, at han havde holdt flere møder med rockeren, og at Henrik Sass Larsen deltog i et af møderne.

»På det allerførste møde gjorde han det helt klart over for Torben, at han kun ville medvirke, hvis de gik frem efter reglerne, selv om det gik langsomt,« er Kamp refereret i dommen for at sige.

På et tidspunkt sendte Suzuki-Torben en sms til eks-kæresten. Her omtaler han 'den store operation'.

Udtrykket 'den store operation' skulle oversættes med hans kontakt til forskellige politikere, fremgår det. Ifølge rockerens forklaring i landsretten skulle det ikke opfattes som en trussel mod ekskæresten, men udelukkende som et udtryk for en fars kamp for sin søn. Vold og trusler var slet ikke på tale. Men han ville benytte sig af »alle juridiske og politiske midler«, fremgår det.

Landsretten fandt 53-årige Torben Ohlsen Jensen skyldig — også i et forsøg på at fjerne sønnen fra moren for at gennemtvinge et samvær.

Straffen er fastsat til ubetinget fængsel i seks måneder. Dommerne mener, at rockeren overtrådte tilholdet ved at benytte sig af to mellemmænd for at kontakte ekskæresten — dels en bekendt, der er ansat i et medicinalfirma, og dels sin voksne søn.

Rockerens forsvarer, Thorkild Høyer, er forundret over dommen og oplyser, at han vil forsøge at gå til Højesteret for at få ændret afgørelsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Har siddet og luret med en tanke om forskellen på at vokse op og blive politisk aktiv i henholdvis Kbh's vestegn og Nordsjælland -
samme alder, samme politiske type-dyr, effektiv og lidt brutal.
Den ene bliver amtsborgmester ved bidske metoder og forvaltning - jvf Uffe Thorndals dokumentation om tiderne i amtsrådet - har venner,
der bliver bliver dømt for kriminelle handlinger og sidder vist stadig i fængsel, kommer til magt og ære og laver regioner med overbetaling af private sygehuse,
så sektoren (investorerne og aktieejerne) kan komme i gang med at tjene penge på folks sygdom - han bliver statsminister

Den anden kommer fra vestegnen, har også ungdomsvenner - en af dem er under anklage for det ene og det andet fra en hævngerrig ( venstre inspireret ) restauratør.

PET undersøger den ene og ikke den anden - den ene bliver erklæret uværdig til et embede og sværter derved sin partiformand og den nye regering i tiderne der vil komme.

Ham fra vestegnen går brødebetynget på tv-skærmen med bøjet hoved og undskylder - kunne man forestille sig det om Brixtofte eller Lars Løkke ... ?

Men sådan er Danmark indrettet - de fra vestegnen og de fra nordsjælland - ja, det er helt forskelligt indrettet - og de borgerlige frydes ( og bekræftes ) derved
og sådan går det hele videre med en ny statsminister fra vestegnen, med "pæne" akademiske forældre " og ikke et børnehjemsbarn som Henrik Sass.

Jeg er selv fra vestegnen og kender fra hele livet disse forskellige livsbetingelser.
Henrik Sass har ikke taget tilstrækkelig afstand fra sine ungdomskammerater, hedder det - nej, det gør vi ikke på vestegnen -
PET´s sociale erfaringsgrundlag stammer vist ikke fra vestegnen. Dette er en klassedomstol, vi i disse dage ser udfolde sig - og sådan var det også da Nyrup i sin tid kom til magten
HÅN, SPOT OG LATTERLIGGØRELSE

Dorte Sørensen

PS: Her til morgen kunne høres i P1, at Ekstra Bladet fra kilder i PET kunne fortælle, at det var telefonaflytninger, der havde fældet Sass Larsen. Så må jeg spørger var det Sass Larsens samtale med rockeren på torvet i Køge, der fik PET til at aflytte Sass Larsens telefon eller hvor mange Folketingsmedlemmers telefoner aflytter PET.
På mig virker det uhyggeligt at PET aflytter folkevalgtes telefoner – hvor demokratisk er det?

Dorte Sørensen

Det er jo ikke det, der står!

Læs det igen om kom med et korrektion til dit indlæg.

Må indrømme at jeg allerede er meget træt af denne sag. Det var lige så dejligt, at vi i flere måneder havde kunnet diskutere politik og ikke en eller anden politikers personlige private forhold. Og nu er aviserne igen ikke fyldt med historier om andet.

Er jeg den eneste, der synes, at det er noget mere interesant, hvad der kommer til at stå i det kommende regeringsgrundlag, end hvem en person, der nu alligevel ikke bliver minister, har haft forbindelser til?

Bortset fra det også en god og relevant kommentar af Tonny Helleskov. Sagen kan godt ses som en bekræftelse på den gamle sandhed, at der i samfundet set langt strengere på underklassens forbrydelser end overklassens. Det er jo et velkendt tema, som ikke mindst er udstillet mesterligt i Ballings gode gamle Olsen Bande film.