Læsetid: 3 min.

Den udeblevne befrielse

Anders Samuelsen snød igen for det store vidunderlige
8. september 2011

Et kort øjeblik troede seeren hjemme i stuen, at Liberal Alliances formand Anders Samuelsen alligevel var i stand til at løfte sig ud over sin jævnligt demonstrerede frenetiske selvfedme og sige noget morsomt. Noget som oven i købet i situationen lå på den flade hånd, noget som bare et sekund kunne slippe dødbideriet og bringe den politiske debat op i det lattermilde luftlag, valgkampen nu og da ville have godt af.

Skuepladsen var et af råbeprogrammerne i tv i DR-BYEN hos Clemens Kjærsgaard, hvor Margrethe Vest-ager, Johanne Schmidt-Nielsen, Pia Kjærsgaard og den gode professor Katherine Richardson blandt andet diskuterede klima.

Mestendels hvorfor Dansk Folkeparti meget typisk når det gælder de store globale spørgsmål og ikke østbanders vilde hærgen i Glostrup ikke har i sinde at røre en finger, for alting skal være, som det altid var, om så vi står i vand til halsen.

Pia Kjærsgaard mente foruden sin vripne modvilje mod de kloge, at DR burde have indbudt en forsker med et modsat synspunkt af Ka-therine Richardson.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Holger Nielsen

Ja, valgkamp er en hård branche. Desværre så jeg ikke udsendelsen. Det kunne have været morsomt at se Pia Kjærsgaards ansigtsudtryk.

Hvis Samuelsen ved mere om klimakrisen og omegn end Johanne Schmidt-Nielsen, så er det vel en slags forbrydelse, at han ikke beretter om det til sine vælgere?

Inger Sundsvald

Det var en slem skuffelse.

At Anders Samuelsen, efter selv ærligt at have erklæret sig helt blank og som den der vidste mindst om klima, pludselig trak dette tilbage – lige i hælene på at Pia Kjærsgaard tydeligt havde demonstreret at hun i hvert fald vidste endnu mindre…

I nogle korte sekunder troede jeg at manden alligevel kunne sige noget både begavet og humoristisk – og så hægtede han sig gudhjælpemig på ignoranten.

Sikke en fuser!

Heinrich R. Jørgensen

Det lyder som om Anders Samuelsen har opfundet et særegent og muligvis originalt stunt -- at være ufrivillig morsom med halv skrue.

Det er på sin vis et yderst præcist kunstnerisk udtryk, der udtrykker hans personlighed på sublim vis.

Måske bliver det en klassiker? En Samuelsen? Kunstgrebet, at lade en underfundig spydighed følge af en retorisk mavepumper?

Inger Sundsvald

Det var med garanti ufrivilligt. Han opdagede først da han havde sagt det, at det kunne lyde som om det var møntet på Pia K. I virkeligheden havde han stået med et fraværende blik under debatten om klimaet og havde sikkert gjort sig en forestilling om at det Johanne og Margrethe havde sagt måtte han hellere forsøge at skyde ned. Ikke med facts, men ved bare at sige at det var noget sludder.

Lene Timmermann

Det synes at være LA-kandidaternes adelsmærke IKKE at vide ret meget om de fleste væsentlige samfundsemner - og iøvrigt heller ikke finde det umagen værd at sætte sig ind i dem.

LA appellerer til et vælgersegment bestående af yngre, som har er vellønnet job (eller forventer at få det), som fokuserer på egne individuelle rettigheder fremfor samfundets bedste. Derfor beskæftiger partiet sig ikke med emner, der falder uden for den snævre personlige interessesfære.

Men der er dog håb, for en enkelt LA-kandidat lover at gøre en kolossal indsats, når hun kan hæve sin løn for det. Nemlig Thyra Frank, som er citeret for denne bemærkning: "Lige så snart at jeg kommer ind i Folketinget, vil jeg sætte mig ind i tingene."

Lars Peter Simonsen

Det er utroligt, alle disse skattenægtere har næsten alle fået en god uddannelse eller haft gavn af andre, skattebetalte samfundsgoder. Føj, si'r jeg bare...

Inger Sundsvald

Jeg har altid haft Simon-Emil Ammitzbøll som en klar vinder, når det kommer til at optræde som en opblæst, arrogant, nedladende og uforskammet nar, men det vil jeg gerne trække tilbage. Han må deles om førstepladsen med Anders Samuelsen.

Han blev helt forvirret da alle lo og måtte så lige forsøge at redde situationen. Det var så kikset at det blev morsomt i sig selv.

Tænk at erklære sig uvidende om klima, og undskylde sig med at de jo ikke er så mange i partiet, og så i løbet af udsendelsen at blive så klog, at man kan vurdere at hverken andre politikere eller en forsker som Katherine Richardson var kommet med noget brugbart.

Synd for Anders Samuelsen, at Jacob Haugaard ikke fik gennemførst sit valgløfte:

– Folk uden humor, skal tildeles mellemste invalidepension!

Må jeg hermed takke Metz for, at han nåede at trække vejret flere gange under skrivningen (afsnit), det gør altid teksen mere 'indtagbarlig'.

Du strøer godt nok om dig med superlativer, Georg Metz:
- frenetiske selvfedme
- selvhøjtidelige, selvgode, og selvovervurderende

Et barnligt ordsprog lyder "Det man siger er man selv". Sjældent har det været mere sandt end i dette tilfælde...

Kristian Rikard

Jeg læste med stor glæde AS ugentlige indspark, da han sad i Bruxelles. Men siden han vendte hjem til andedammen, er han i mine øjne blevet symbolet på en person, som har toppet og udtømt sine evner til det maksimale allerede. Set i et amfundsperspektiv, tor jeg egentligt, at alle havde været bedst tjent med, at han var vedblevet med at sidde i Bruxelles, som en relativ anonym radikal :-(

Søren Lom

Jaja, jeg ved godt, at denne kronik af Metz er fra 2011. :)

Men jeg så debatten med Catherine Richardson og Pia Kjærsgaard. Jeg anede ikke, den var foreviget på youtube. Tak! Den er hermed gemt.