Nyhed
Læsetid: 1 min.

100DAGE — hvordan skaber vi en folkeskole for alle?

Informations nye tænketank 100DAGE har hverken direktør eller økonomer ansat. Der er derimod et forsøg på at involvere så mange som muligt i processen om at formulere ideer og løsninger — og overrække de bedste løsningsforslag til den nye regering
Indland
5. oktober 2011

100dage er en åben tanketank for alle, som har lyst til at skabe løsninger på de udfordringer, Danmark står over for. Det er et medie, hvor deltagerne selv udvikler og udvælger de bedste ideer. Samtidig er det også et spil på viden og erfaring.

Det fungerer således, at alle brugere kan oprette deres egne forslag for at imødekomme tænketankens udfordringer. De tre forslag, som vinder størst opbakning blandt tænketankens brugere, bliver overført til udvælgelse. I udvælgelsesprocessen kan alle, som har aktier i forslagene stemme om, hvilke der bør gennemføres. Alle valgte forslag vil Information viderebringe til de relevante beslutningstagere. Hver uge introducerer tænketanken en ny udfordring, og i denne uge sætter vi fokus på folkeskolen.

Udfordringen, 'Hvordan vi skaber en folkeskole for alle' har indtil videre genereret 34 konkrete forslag. Forslagene er formuleret af folkeskolelærere, pædagoger, forældreorganisationer og andre, der interesserer sig for området. De 3 forslag, som er kommet videre til udvælgelsesprocessen, er: 'Selvstyrende skoler', 'Giv skolen et godt fundament — styrk daginstitutionerne' og 'Kreativitet fremmer forståelse og samvær'.

Ambitionen med 100 dage er, at skabe et forum for løsninger på fælles udfordringer og dermed bud på et bedre samfund. Håbet er at komme med andre og bedre forslag ved at tænke uden for de etablerede siloer og på tværs af de skel, den politiske diskussion dikterer. Her kan individer med gode ideer komme til orde side om side med tænketanke, interessegrupper, ngo'er, eksperter og politikere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her