Læsetid: 10 min.

Hvad hvis borger nr. syv milliard er et dansk reagensglasbarn?

Mens vi arbejder hård på at få Den Tredje Verden til at holde op med at få børn, kæmper vi som gale for selv at få dem — til trods for, at en baby født i Danmark belaster det fælles ressourcegrundlag uendeligt meget mere. Hvorfor gør vi det igen og igen på et så oplyst grundlag?
Drengen her, der endnu ikke har fået et navn, blev født i går kl. 00.20 på Hvidovre Hospital. Han er med i opløbet som nr. syv milliard på vores klode.

Drengen her, der endnu ikke har fået et navn, blev født i går kl. 00.20 på Hvidovre Hospital. Han er med i opløbet som nr. syv milliard på vores klode.

Sara Galbiati

31. oktober 2011

Hvert døgn øges verdens befolkning med et antal, der svarer nogenlunde til indbyggertallet i Aarhus. Og for to måneder siden kom to små liv til verden i netop Jyllands hovedstad. En dreng og en pige. Tvillinger, båret af Dorte Lindelof, skabt i tæt samarbejde med hendes mand. Og så med hjælp fra bankbogen, hospitalet, staten og teknologien gennem kunstig befrugtning.

I dag runder verdens befolkning syv milliarder. Fra New York Times til Dagbladet Politiken har man antaget, at dét barn bliver født i Indien.

Man har besluttet, at det er et problem. Og man er gået ud fra, at løsningen hedder en cocktail af økonomisk vækst, seksualundervisning og styrkelse af kvinders rettigheder i Den Tredje Verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jette Abildgaard

Velkommen til verden til den lille nye nr. 7 miliard uanet hvor i verden, hvilket koen, hvilket sprog, hvilken farve og tro du foedes til.....

Gid jeg kunne vaere der og dufte dig naar du kommer ud til os....

Robert N Gjeertsen

Hvad er det her for noget nummerulogisk bullshit ?
Vi ANER ikke hvor mange vi er på Kloden med en nøjagtighed så vi kan fastslå at det er i dag vi når det magiske nummer 7 .

Nummer 7 milliard er sandsynligvis en lille Kinesisk pige, født i dølgsmål for 2 år siden ..

Jette Abildgaard

Robert N Gjeertsen,

Sig mig engang - har du en daarlig dag, eller kan du bare ikke lide boern?

Om vi bestemmer, at dette .lille menneske fra Phillipinerne er nummer 7 mill. eller ej, er jo ligegyldigt...ligesom det ville vaere ligegyldigt om det var et reagensglasbarn, en Inder eller en Odenseaner....ikke?

Barnet er med garanti et lille vidunder...specielt set med foraeldrenes oejne, saa hvori bestaar dit problem ???

Robert N Gjeertsen

Mit 'problem' består dels i det åbenlyst løgnagtige i udsagnet om at 'vi i dag bliver 7 milliarder', dels i at det i den samlede presse, og af FN/Kissinger, fremstilles som om det er et problem .

Du tager HELT fejl, jeg synes der fødes ALT for få børn i vores del af Kloden, til stor skade, på mange planer, for os alle !

Sören Tolsgaard

- og forhåbentlig fødes der nogle kinesiske piger i dølgsmål - som vil komme til at glæde nogle kinesiske drenge - og stabilisere det kinesiske samfund..

Ulrik Bertelsen

I vold af Teknik: det dødfødte Æg

Viden om: Teknokrati:
En styreform hvor teknokrater, såsom videnskabsmænd, ingeniører og tekniske eksperter tager beslutningerne, ud fra principper om
- Rationalitet
- Effektivitet
- Nytte
- økonomi
… alt i mens følelse, moral og etik tilsidesættes.

Med dette indlæg i debat, er mit bud ej morale – nej.
Dog et ærinde jeg have i en tidsalder af teknokrati og nytteøkonomi; for kanske tik, måske tak, men betænk ´ er et menneske kun tandhjul´?

Hvad med sjæl, endsige ånd?

Tjek Youtube:

http://youtu.be/CNsvKYM7Ozw

Le Berthélaine - dansk kunstner, forfatter og kritiker

Vi løser altså ikke verdens befolkningsproblem ved at forvandle Danmark og Europa til en boplads for barnløse oldinge. Vi løser heller ikke 3. verdenslandes befolkningsproblem ved at importerer alle de veluddannede til Danmark og andre i-lande med negativ befolkningsvækst.

Der findes stadig kun et virksomt middel mod jordens overbefolkning, og det er at holde pigerne på skolebænken. Det er stadig ikke antallet at børn som er problemet, men morens alder for første barn som er den virkelige skurk.

Brian Pietersen

Lom... er det nok??

jeg synes der er flere godt uddannede kvinder herhjemme der har for mange børn, så man bliver altås ikke nødvendigvis klogere af at uddanne sig.

Brian Pietersen

jeg støtter ikke længere reagensglasbørn, da der er rigeligt at tage af som ikke har forældre, samt overbefolkning.

Så hvis naturen ikke vil, så vil jeg ikke hjælpe længere.

@Brian

En dansk kvinde føder i snit 1,7 barn, det er vist nok lidt lavere for tiden, altså ikke nok til at reproducerer den nuværende befolkning, hvad er problemet?

Jeg tror at mange lever i fortidens statistiske materiale, at vi er 9 mia. inden 2050.
Det er der bare ikke noget som tyder på er rigtigt. Med den nuværende udvikling vil befolkningstallet stagnerer senest i 2040 mellem 7,5 og 8 mia. mennesker. Så på mange måder er situationen under kontrol.
Det der ikke er under kontrol er i-landenes overforbrug, men det har ikke så meget med befolkningstallet at gøre, men antallet af biler.

Brian Pietersen

Lom

den betaler man igennem sin skat, det er ikke en gave jeg får af jer andre.
Staten og mange danskere glemmer altid hvem der har betalt hvad og ikke mindst hvorfor.
Man kunne spørge, hvem skal passe en hvis der ingen mennesker er, men det ændrer sig ikke uanset hvor mange eller lidt vi er, det kan alle vidst tydeligt se.
Havde jeg vidst Danmark ville blive som nu, så havde jeg arrangeret mit liv anderledes også min skatteindbetaling.
Der var jeg for blåøjet og naiv.