Læsetid: 4 min.

Familien fastholder etniske minoritetskvinder i voldelige forhold

Ægtemanden og den øvrige familie er den største barriere for etniske minoritetskvinder, som vil bryde ud af et voldeligt forhold. Volden kan have husslavelignende forhold, og frygten for stigmatisering og sladder gør kvindernes løsrivelse svær. Det viser en ny undersøgelse om vold mod etniske minoritetskvinder
For etniske minoritetskvinder er det ofte ikke kun ægtemanden, der begår volden, det er ofte også andre familiemedlemmer, viser ny undersøgelse

For etniske minoritetskvinder er det ofte ikke kun ægtemanden, der begår volden, det er ofte også andre familiemedlemmer, viser ny undersøgelse

Mikkel Østergaard

25. oktober 2011

Etniske minoritetskvinder har ekstremt svært ved at slippe ud af voldelige forhold. Det skyldes i høj grad en stærk familiefølelse, en mandsdomineret familie-struktur og en angst for at fortælle om overgrebene. Det konkluderer undersøgelsen Familien betyder altom vold mod etniske minoritetskvinder.

»Groft sagt er det en gratis omgang at begå vold mod en etnisk minoritetskvinde. Det er ikke onklen eller fætteren som voldsudøver, der bliver gjort ansvarlige for eksempel et seksuelt overgreb, hvis andre får kendskab til volden. Det er kvinden, og det ved voldsudøveren godt,« siger Sofie Danneskiold-Samsøe, adjunkt og ph.d., som har foretaget undersøgelsen i samarbejde med lektor og ph.d. Yvonne Mørck og ph.d. Bo Wagner Sørensen fra Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitetscenter.

Forskerne har i interview med 42 kvinder åbnet for voldshistorier fra en gruppe, som ofte ikke bliver hørt i det danske samfund, og som er udsat for en særlig type af vold i hjemmet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Estermarie Mandelquist
Estermarie Mandelquist anbefalede denne artikel

Kommentarer

Denne artikel bør nok ikke læses af for mange fra DF for så er generaliseringen igang, men når det er sagt så bør det vække til voldsomt eftertanke omkring den opdeling mellem dem og os som er en realitet. For hånden på hjertet hvor mange af os såkaldt rene opsøger af os selv de familier af anden etnisk baggrund bare for at være bekendte ,venner o.s.v.

Havde vi gjort dette fra starten ville vore traditioner måske have haft større effekt. Kultur og familiemønstre sidder dybt,men jeg tror at myndigheder,skoler m.v. i langt højere grad skal have fat i mændene til en gang "hjernevask", det er dem som skal flytte sig først.

Viggo

Hold da fast for et ramaskrig der ville lyde, hvis det var Jesper Langballe som havde skrevet den slags. Så det er sikkert ikke troværdigt.

Mansour Heydari

Undersøgelser fortages for bestemte formål. De tidligere af slagsen viser andre ting.
Etniske familieliv i Danmark er lang mere harmoniske end danskernes, trods ændringer i familiers økonomiske forhold.
Vold i danske familier er forholdsvis langt mere end etniske dito. (Sige ikke at etniske kvinder finder sig i vold, fordi de er bange for skilsmisse. Det er en fordom, der skal passe i majoritetens rammer. Selv hvis de finder sig i mindre vold, er det fordi de vil ofrer sig for familien og hindre en splittelse, en dyd som er meget normalt blandt dem.)
Normalt når regeringerne vil gribe ind i minoriteters sager, bestiller de målrettede undersøgelser.

jens peter hansen

Jeg troede det var VKO-regeringen, udlændingedebatniveauet, USA-imperialismen, xenofobien og islamfobien der var skyld i alle ulykker. Det er jeg blevet fortalt de sidste 10 år. Så mon ikke det med familen bare er en overfladisk og letgendrivelig påstand.

"Hvad har en sådan historie at gøre i et nyhedsmedie?"
--------------------
Fordi det tilsyneladende er en NY undersøgelse - foretaget af kvinder!
De uhyrligheder, som forekommer - forhåbentlig kun et et fåtal af familier,
har bl.a. imamer og mandlige integrationskonsulenter haft en tilbøjelighed til at dække over eller tilbagevise som fremmedhad eller islamofobi gennem en 10-15 år!

Mansour Heydari.

Du har anbefalet mit indlæg og jeg kunne så egentlig godt tænke mig om du ville bidrage med lidt fra din "kreds" ikke mindst omkring mændenes opfattelse af hvem der bestemmer m.v. Er der en udvikling igang uden at man her nødvendigvis skal ud i danske forhold som de mange skilsmisser der foregår. Håber du vil gemme dine forsvarsmekanismer. Her på denne avis synes det dog at være dialogen som gælder.

Jette Plesner Dali

Tak til dagbladet Information for at slippe berøringsangsten og omtale denne rapport;
Nu kan man så bare vente på, at de tre forskere fra RUC politianmeldes for at fremlægge "hadefulde", "racistiske" og "populistiske" ytringer om mandlige indvandrere ...

Jakob Schmidt-Rasmussen

Ole Olsen skriver: "Hvad har en sådan historie at gøre i et nyhedsmedie?"

Ville du også mene, at medierne ikke burde omtale en rapport, der afslørede omfattende vold mod ikkemuslimske kvinder, Ole?

Eller er det kun systematisk vold mod muslimske piger og kvinder, som du synes, at medierne skal fortie?

Hvis det kun er vold mod muslimske piger og kvinder, som du synes, at medierne skal fortie, så er du en slags racist.

Altså disse 'etniske minoritets-kvinder'.....

Over een kam ?
Den svenske minoritets kvinder ?
Den færøske ?
Den ....

Ja der er en forfærdelig masse skæren indvandrer over een kam, gu er der det.

Jamen altså.... er det - de FAKTO og totalt statistisk dominanrt de arabiske ?
eller kan det defineres som slet ikke etnisk betinget, men har noget med verdensanskuelser at gøre ...
-- de buddhistiske ?

den der med 'etniske minoritetskvindr' - den hopper man ikke sådan bare på som færdig def. - udover som et meget løst overslag, som enderi at der faktisk er en minoritetsgruppe der er ret dominant og omdiskuteret i Danmark.

Er det den ?

Mødet med virkeligheden er svært for Informations læsere. Som da Blekingegadebanden blev afsløret, slår mange knuder på sig selv for ikke at se virkeligheden i øjnene:

Lars Hedegaard havde ret, igen...