Læsetid: 4 min.

'Hvis folk gider høre om støv, gider de høre om alt!'

Forskere savner respekt for deres fag fra både politikere og presse og er blevet rene 'underholdningseksperter'. Imens taber befolkningen interessen for naturvidenskab. Men mangler forskerne selv begejstring for formidling, lød et af spørgsmålene, da Experimentarium holdt konference for forskere og mediefolk
Experimentarium har succes med at formidle viden om bl.a. tyngdekraft til børn. Mange forskere har derimod svært ved at få omverdenen til at interessere sig for deres forskning.

Experimentarium har succes med at formidle viden om bl.a. tyngdekraft til børn. Mange forskere har derimod svært ved at få omverdenen til at interessere sig for deres forskning.

Jakob Dall

10. oktober 2011

»Jeg vil meget gerne fortælle om mit arbejde med stjernestøv, og hvis folk gider at høre om støv, så gider de at høre om alt!«

Sådan lød astrofysiker Anja Andersens opfordring fra scenen på Experimentarium i Hellerup til de forskere, der har forbehold over for at øse ud af deres viden i medierne. Med store armbevægelser og en kæk stemmeføring fik hun sit enkle budskab ud over scenekanten: Der er håb for den videnskabelige formidling.

Men det er langtfra alle forskere, der evner at fortælle om deres fagområde med samme begejstring, og det kan få befolkningen til helt at holde op med at interessere sig for videnskab. Sådan lød advarslen til konferencen »When Science Meets the Headlines«, der i sidste uge samlede 200 forskere, journalister og kommunikationsmedarbejdere til debat om, hvordan videnskabelige resultater kan formidles bedre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ove Kjær Kristensen

Hvis mennesker bedre forstod deres egen natur og adfærd, ville det være mere naturlig, at interessere sig for naturvidenskab.
Mangler medierne interesse for naturvidenskab, eller ligger det langt fra den verden danskerne har inde på kroppen, og hvorfor? Hvorfor ikke spørge naturvidenskaben og danskerne hvorfor, naturvidenskab tilsyneladende kommer så langt ned på interesse listen? Præsenteres det ikke nærværende nok, eller mangler vi forudsætningerne for fuldt ud at forstå det og konsekvenserne?