Læsetid: 4 min.

Lokale initiativer giver grøn gevinst

Viden, engagement og lokalt fællesskab. Det er ifølge et nyt speciale opskriften på, hvordan man sænker energiforbruget blandt danske husejere. Strategien har allerede båret frugt i 'energilandsbyen' Herringløse ved Roskilde
En lille gruppe borgere sidder omkring det maleriske gadekær i Herringløse og taler om deres fælles energispareplaner og deres gennemførselse med Anders Gøricke, stående.

En lille gruppe borgere sidder omkring det maleriske gadekær i Herringløse og taler om deres fælles energispareplaner og deres gennemførselse med Anders Gøricke, stående.

Jakob Dall

3. oktober 2011

Herringløse lidt uden for Roskilde ligner ved første øjekast en ganske almindelig landsby med gadekær, stråtækte huse og ligusterhække. Men kigger man nærmere efter, ser man, at mange af de gamle bindingsværkshuse har spritnye termoruder, og flere steder er håndværkere i fuld gang med at varmeisolere murene. Og det er ingen tilfældighed, at borgerne i Herringløse får lavet så mange energibesparende renoveringer. Herringløse er nemlig Roskilde Kommunes første energilandsby.

»For et år siden talte vi sgu ikke om energi, men nu er der gået lidt trend i at sætte solceller eller jordvarme op,« fortæller landsbyrådets formand, Anders Gøricke, mens han viser rundt i energilandsbyen.

Byens borgere har selv i fællesskab formuleret, hvilke mål og visioner byen skal forfølge. Og den metode er vejen frem for fremtidens energiomlægninger. Det fremgår af et nyt speciale fra RUC, der tager afsæt i netop energilandsbyen Herringløse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu