Læsetid: 2 min.

Ministerium vender rundt i sag om retarderet afghaner

Efter Integrationsministeriet afviste at lade en retarderet, psykisk forstyrret afghansk mand opholde sig lovligt i landet, indtil ministeriet havde afgjort hans sag om humanitært ophold, har Justitsministeriet nu givet manden ret til at blive frem til afgørelsen
Information har tidligere skrevet om 23-årige Farhad Rezae, der har en IQ på under 50 og evner som en 3-5 årig. Integrationsministeriet ville lade ham tvangshjemsende med sin enlige mor og lillebror til Afghanistan, hvor han ifølge speciallæge næppe vil overleve.

Information har tidligere skrevet om 23-årige Farhad Rezae, der har en IQ på under 50 og evner som en 3-5 årig. Integrationsministeriet ville lade ham tvangshjemsende med sin enlige mor og lillebror til Afghanistan, hvor han ifølge speciallæge næppe vil overleve.

Sofie Amalie Klougart

29. oktober 2011

Justitsministeriet har netop afgjort, at den stærkt retarderede og psykisk forstyrrede afviste afghanske asylansøger Farhad Rezae kan få lov at blive i Danmark, indtil hans sag om humanitær opholdstilladelse er blevet afgjort.

Som Information tidligere har beskrevet, gav det nu nedlagte Integrationsministerium ellers kort før sin nedlæggelse afslag på, at Farhad Rezae kunne få såkaldt processuelt ophold.

Det er organisationen Asylret, som i august i år søgte om humanitært ophold til den afviste asylansøger. Og sidst i september anmodede organisationen så Integrationsministeriet om ikke at udsende den afviste asylansøger, før ministeriet havde truffet afgørelse i hans sag. Organisationen begrundede anmodningen om processuelt ophold med, at Farhad Rezae er så syg, at han ikke ville kunne klare sig i Afghanistan, men Integrationsministeriet gav altså afslag.

Justitsministeriet, der har overtaget asylområdet fra Integrationsministeriet, skriver i afgørelsen, at ministeriet »efter en gennemgang af sagens aktuelle oplysninger« mener, at der »foreligger særlige grunde«, som gør, at Farhad Rezaes sag om humanitær opholdstilladelse skal »tillægges opsættende virkning i relation til udrejsefristen.«

Med andre ord risikerer Farhad Rezae ikke længere at blive tvangshjemsendt, inden myndighederne har afgjort, om han er syg nok til at få humanitært ophold i Danmark.

Krigstraumatiseret

Som det tidligere er fremgået af Information, opholder Farhad Rezae sig her i Danmark på en institution, hvor han er under opsyn døgnet rundt. Han er præget af traumer fra Afghanistan, hvor han ifølge sin egen forklaring har set sin far blive myrdet, og ifølge en neuropsykologisk undersøgelse er hans evner som en 3 til 5 1/2-årig, mens hans intelligenskvotient er 35 til 49, hvor normalområdet er 90 til 110.

Som det fremgår af en psykiatrisk udtalelse fra overlæge i psykiatri Henrik Rindom er Farhad Rezae desuden voldsomt udadreagerende. Overlægens vurdering er, at han »ikke vil kunne klare sig uden professionel hjælp fra en socialpædagogisk institution«, og at »han har behov for fortsat medicinsk behandling«, og på den baggrund lyder specialistens konklusion, at han »vil gå til«, hvis han bliver tvangshjemsendt til Afghanistan, hvor han næppe vil kunne få den rette behandling.

Siden Integrationsministeriets afslag har Asylret indsendt yderligere lægelige oplysninger til Justitsministeriet, blandt andet en psykiatrisk udredning foretaget af overlæge i psykiatri Trine Arngrim. På baggrund af en undersøgelse vurderer overlægen, at Farhad Rezae er mentalt retarderet, dog ikke nær så voldsomt, som de øvrige specialister vurderer.

Hun konkluderer desuden, at han »er sindssyg, muligvis lidende af skizofreni, muligvis på baggrund af flashbackoplevelser m.v. efter at have overværet krigshandlinger«, og at han uden behandling er »helt ude af stand til at klare sig på egen hånd«.

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Danmark er paa vej tilbage til at vaere humanitaer.
Haaber at den nye regerings linje fotsaetter overalt hvor VKOs fremmedfobi har banket landet tilbage til steenalderniveauet!

På vej til ja, men de seneste dsages sager om hjemsendelse og ikke modtagelse af børn viser, at der er t stykke vej endnu, og at det kræver folkeligt og politisk pres også overfor RS(F)-regeringen.

Dorte Sørensen

Martin Mørch
Hvis det er sagerne der omtaltes i TV-avisen i går, så skal der jo en lovændring til og efter Zenia Stampe (eller hvordan det staves) arbejdes der på et nyt lovforslag . Så der er ved at ske noget.

Danmark har i USA's tjeneste bombede Afghanistan tilbage til steenalderen. Den stakkels mand har sikkert mistet sin familie, venner og bekendte (da besættelsesmagten med USA i spidsen jo også dræber civile), derfor har han nu psykiske problemer, og nu håber man på at udvise ham. Flot Dk!

Kære information.

Når i nu tilsyneladende vil følge rezaes sag (og tak for det), vil i så ikke nok give os alle sagens detaljer. Specielt dem der tidligere er blevet efterlyst og som er nødvendige for at kunne tage kvalificeret stilling.

Inger Sundsvald

Eftersom der er valgt nogle mennesker til at vurdere sagens detaljer, så kan jeg ikke se hvad disse detaljer kommer læserne ved. Folks private sygdomsforløb skal ikke udbasuneres i medierne, og det er ikke avislæserne/vælgerne der skal vurdere noget som helst eller vende tommelfingeren op eller ned.

Peter Pedersen

@ Sundsvald

God pointe,

Der er helt klart tale om særdeles personfølsomme oplysninger i denne artikel,
og hvis det er sandt, at hans udviklingstrin er så lavt, som det oplyses, kan han muligt selv have givet et informeret samtykke til at hans oplysninger er offentliggjort.

Inger Sundsvald

Ja, det kan han, men det var nu også mest fordi Anders Jensen ville have yderligere detaljer, for at kunne vurdere kvalificeret.

Det er da en god nyhed og mon ikke det ender med at manden får et velfortjent humanitært ophold? Så har en masse mennesker brugt en masse tid på noget der fra start af var ganske indlysende, altså hvis man ikke er ansat med magten til at skøjte hen over folks liv...

Nu stiller jeg så det spørgsmål, som ingen andre tilsyneladende skænker en tanke:

Har I tænkt jer er passe ham resten af hans liv? Men en så lav IQ kommer han aldrig til at fungere autonomt. Dvs. han skal formentlig bo på døgninstitution resten af sit liv. Jeg kender ikke den præcise pris for et sådan arrangement, men jeg vil skyde på et par millioner om året. Dertil kommer moderen og lillebroen, som formentlig hverken besidder uddannelsesmæssige eller sproglige kvalifikationer. Dvs. de skal også forsørges af det offentlige, enten på kontanthjælp eller førtidspension.

Nu vil I sikkert indskyde, jamen vi er så rige og du er ondt mennesker osv, men nogen skal jo stille de her spørgsmål.

Hvad med alle de øvrige mentalt handicappet, der render rundt nede i Afghanistan, Pakistan, Iran, Somalia osv? Dem er det jo også synd for. Skal deres familier også have opholdstilladelse, hvis de ligger vejen forbi Danmark?

Peter Pedersen

Rettelse - Meningsforstyrrende bort fald af et U i

"umuligt" - Beklager

"@ Sundsvald

God pointe,

Der er helt klart tale om særdeles personfølsomme oplysninger i denne artikel,
og hvis det er sandt, at hans udviklingstrin er så lavt, som det oplyses, kan han Umuligt selv have givet et informeret samtykke til at hans oplysninger er offentliggjort.
# 29. oktober 2011 kl. 15:28)"

Inger Sundsvald

Det vigtigste er, at Farhad Rezae ikke bliver tvangshjemsendt, inden myndighederne har afgjort, om han er syg nok til at få humanitært ophold i Danmark.

Jeg finder det passende at DK tager sig af ham og hans familie, det er trods alt ”os”, det har bombet Afghanistan og har haft råd til at bruge millioner og atter millioner på krigen i Afghanistan, og guderne må vide hvor mange dødsfald vi er skyld i.

Der er ikke alle spørgsmål der skal stilles!

Jens Espersen

De spørgsmål du stiller kunne dk overveje inden de besatte Afghanistan i USA's tjeneste, hvor de er skyld i, at folk har fået psykiske problemer og tvunget til at flygte ud af sit eget land.

Jeg tror forresten ikke, at det bliver så dyrt at beholde en enkel syg mand, for det kan være dk kan få krummer af kagen i Afghanistan, og derudover skal staten nok sørge for at suge 50% skat ud af enhver
afghaner som er flygtet til dk, så du skal nok ikke bekymre dig :)

Du må meget undskyld Inger, men argumentet med at vi har bombet Afghanistan holder ikke. Afghanistan var en ruinhob allerede før vi gik i krig med Taleban. Forskellen på dengang og nu, er at der i det mindste er en chance for at Afghanistan kan udvikle sig i en mere positiv retning. Præcis det samme med Irak. Men hvis de er så tilbagestående oppe i deres hoveder, at de vælger at bekrige og slå hinanden ihjel for et godt ord, så dem om det. Det vil jeg ikke tage skylden for.

Og du har ret; Vi har brugt alt for mange penge på diverse felttog og demokratiprojekter. Som sagt, hvis folk gerne vil leve i fattigdom under et repressivt religiøst system, så lad dem om det. Hvis de gerne vil føre borgerkrig, springe hinanden i luften, slagte løs med manchetter osv - Dem om det - Bare de ikke generer os med terror og flygtningestrømme.

Der er jo kun taget stilling til, om han kan vente i Danmark, medens man tager stilling til, om han er så syg, at han skal have en humanitær opholdstilladelse.

Og det er da ærlig talt logik for burhøns, at det må være sådan. Alt andet ville jo svare til at henrette folk og så først bagefter føre en retssag for at finde ud af, om de er skyldige eller ej.

Har man virkelig brug for en humanitær opholdstilladelse, så kan man selvfølgelig ikke rejse til sit hjemland og vente på den der.

Det siger da sig selv. Så man må undre sig over, hvilken slags tobak de havde røget i Ministeriet, da de træf den første afgørelse.

Dem som tror at Afghanistan er mere stabil og fungerende efter USA og vestens besættelse, de tager fejl! Diverse rapporter viser, at under Taliban var der mere stabilitet og udvikling, for eksempel har Taliban bygget veje, som dk nu har været med til at ødelægge!

Det er naivt at sige at besættelsen i Irak og Afghanistan er for muslimernes skyld. Hvem har bedt amerikanerne om at bombe Irak uden et FN mandat. Og hvem har bedt den hvide mand om at indføre demokratiprojekter med fly og tanks i Afghanistan?!

Og hvem kan tillade sig at beskylde islam som noget der ikke kan fungere,, når de ikke en gang kender til det islamiske system eller dets historie, hvor der ikke har været en eneste krise i over 1300 år!

Hvis man mener demokratiet og kapitalismen er det bedst egnet for mennesket, så kan vesten først lige starte med at gøre deres folk tilfredse med systemet, så folk ikke demonstrere imod!

Peter Pedersen

Erdogan

Bortset fra, at det er irrelevant i denne sammenhæng, men
Hvilke rapporter er det, du henviser til ?

Det er ihvertfald ikke en opfattelse, der deles af de afghanerne, der levede under Taliban - medmindre det var tale om Taliban selv.

Vedr. demokratiet er selve hoved-ideen jo netop,
at borgerne har lov og ret til demonstrere,
når de mener at systemet kan gøres bedre, eller laves anderledes,
men det direkte tåbeligt at tro, at demonstrationer i "vesten" - som du nævner -
nogensinde har været rettet imod demokratiet som sådan.

Jette Abildgaard

Ugur Erdogan og Peter Pedersen,

Peter, relevant for denne debat eller ej, saa har Erdogan en pointe her, for hvad skulle vort land i det hele taget i Afghanistan?

Hele denne krig er om MAGT og oedelaeggelse Peter og, intet andet.... det er muigt, at de fleste mennesker i vesten, mener/mente at Afghanistan manglede 'hjaelp' saa de kunne blive og tro om vi goer, men hvornaar bad de om denne 'hjaelp'?

Jeg sidder - som altid naar talen kommer paa Afghanistan - og taenker tilbage paa en aften her i Dublin - i 2007 mener jeg det var, hvor jeg var til et foredrag med an tidligere Amerikansk udenrigsjournalist....husker ikke laengere hans navn, men han vandt paa et tidspunkt pulitzerprisen for noget af sit arbejde...

Kort, han havde vaeret i Afghanistan og, han kom med et hav af argumenter for, hvorfor vesten burde holde sig vaek derfra samt, at vi ikke ville kunne vinde nogen krige der........dette foredrag foregik en aften, hvor jeg tilfaeldigt vidste, at Soeren Gade sad til forhandlinger om, at faa flere vaaben og soldater stillet til raadighed .... i netop Afghanistan....og, jeg husker at jeg, paa min vej hjem, taenkte paa, hvad i alverden mit lille land gjorde i denne krig?

Jeg har aldrig faaet noget svar og, det eneste jeg har hoert siden, er da ogsaa kun om oedelaeggelse af baade landet, vore egne soldater og stakkels mennesker, som denne unge mand...

Hvad fik vort land ud af denne krig? Hvad fik VKO ud af den? Og, hvad er det der har gjort, at mennesker, som Jens Espersen bliver saadan, at de mener der skal mere menneskelig oedelaeggelse til? Hvad har Afghnistan og dets folk gjort vort land???

Jeg ville oenske, at det ikke var noedvendigt, at Information skulle tage historierne op, foer der bliver gjort noget for at hjaelpe mennesker i noed! Fortaeller noget saadant ikke netop noget om vort land, som er saa bund korrupt, at det er til at graede over? Hvor mange mennesker doer aarligt, fordi nogle syge embedsmaend (bureaukrater) mener at have retten til at vaere boedler???

Peter Pedersen

Abildstrøm

Nej, udover at det du skriver er noget værre sludder,
er dette her en afsporing af debatten, som jeg ganske vist selv lagde op til,
men dette har det her er overhovedet ikke relevans
til en sag om en angiveligt småtbegavet udlænding, der er afvist asyl-ansøger skal have opholdstilladelse af humanitære grunde, eller ej.

Jeg tager gerne diskussionen med dig i mere relevant sammenhæng.

Peter Pedersen

Hvis vi havde haft det samme modersmål, ville jeg måske kunne sende dig diverse rapporter, men du kan måske i stedet nøjes med denne udtalelse fra Randy Martin, operativ chef for IRC, til Information:

»Taleban-styret bliver dæmoniseret nu om dage. Man glemmer, at de skabte et mere stabilt Afghanistan. Under Taleban var det lettere for os at udføre opgaverne. Nu er de blevet erstattet af lovløshed på landet og i nogle storbyområder. Det hindrer os i at distribuere fødevarer til alle de nødstedte.«

Jeg synes ikke, at du skal udtale dig på vegne af de afghaner som levede under taliban, for du har ikke den mindste viden om hvad de tænker eller mener.

Ja du har sikkert ret den frihed har de nok i vesten, men når det kommer til muslimer i Afghanistan eller Irak, så har de ikke den samme frihed til selv at vælge hvilket system de vil leve under, fordi besættelsesmagten mener, at de skal påtvinges til at vælge demokratiet frem for det system som overensstemmels med deres overbevisning og historie, selv hvis dette skal koste 1 million mennesker livet i Irak eller flere hundrede tusinder i Afghanistan.

Hvad angår demonstrationerne i vesten, så kan du blot følge lidt med i hvad folk siger, de viser utildfredshed over for systemet og demokratiet og kræver omgående ændring, for hvad skulle de ellers demonstrere over, vel nok ikke over for det kommunistiske system som ikke er implementeret over dem..

@Inger Sundsvald.

Dybest set er jeg enig med dig i at Farhad har krav på fortrolighed.

MEN...Når man nu vælger at skrive historien, hvorfor skriver man så ikke hele historien. Uden de mest fundamentale oplysninger er det jo ikke muligt at tage kvalificeret stilling.

Når vi ikke kan det, ender artiklen - i mine øjne - som partsindlæg og "følelsesporno". En sådan artikel har ingen værdi, undtaget som underholdning, og det synes jeg er uværdigt overfor Farhad og sagen er for alvorlig til.

Peter Pedersen

@ Erdogan

” Jeg synes ikke, at du skal udtale dig på vegne af de afghaner som levede under taliban, for du har ikke den mindste viden om hvad de tænker eller mener.”
Jo, det kan jeg faktisk, fordi (i modsætning til dig), har jeg talt med mere end 200 afghanere, der levede under Taliban.

Afghanistan har været i uafbrudt borgerkrig siden 1973- og det er den borgerkrig, som bla, Danmark
reelt hjælper den regering, som Afghanerne selv har valgt, med at prøve at stoppe
(og når du absolut skal nævne det muslimske sammenhold , så sker det jo også sammen med soldater fra en række muslimske lande som fx Tyrkiet, Jordan, Albanien, de Arabiske Emirater mfl.)

Men som nævnt; er vi ude over kanten af, hvad der er relevant for artiklen, så derfor skal jeg nøjes med at google og henvise til et par af Informations sider fra tiden under Taliban :

-Et spørgsmål om overlevelse;
Af: CHARLOTTE AAGAARD, 27. december 1996
Kvinder under Taliban;
http://www.information.dk/10745

Hjælpearbejde i svær klemme i Afghanistan
Af: Peter Møhring , 21. juli 1998
(Mandag lukkede Taleban-militsen 35 nødhjælpskontorer i Kabul. EU stopper al støtte i protest. Røde Kors fortsætter dog arbejdet)
http://www.information.dk/21275

-Taliban-syndromet, af: Martin Breum Kabul, 11. februar 2000
http://www.information.dk/40215

Man kan selv google videre.

Perdersen

Jeg kan godt forstå, at du vil være en fortaler af den grusomme besættelse, fordi du selv besidder en besætter mentalitet. Derfor ønsker du, at legitimere besættelsen med irrationelle og meningsløse argumenter såsom at bruge borgerkrigen som en grund til at kunne bombe og tvinge demokratiet i landet eller at henvise til nogle korrupte regenter i de muslimske lande, som er loyale over for amerikanere og derfor vælger at deltage i besættelsen. Ligesom det korrupte regime i Afghanistan bestående af krigsherre og narkobaroner, ønsker tilstedeværelsen af de amerikanske tropper i landet.

Men det afgørende er hvad befolkningen ønsker? ifølge ''CNN Poll'' og ''Pew-undersølge'' ønsker flertallet af afghanere, at tropperne skal ud! Ligeledes ønsker fleretallet i USA og DK det samme! Men det er åbenbart ikke flertallet, der er det afgørende siden de danske soldater fortsat er i Afghanistan.

Derfor bør besættelsen omgående at ophøre, så muslimerne i Afghanistan selv kan diktere hvilket system de vil implementere.

Jeg har forresten ikke sagt, at der ikke findes afghanere, som er utilfredse med taliban. Jeg siger, at der var mere stabilitet i landet under taliban end der er i dag, hvor besættelsenmagten er tilstede.

Men hvis du virkelig ønsker at udskyde et så væsentlig emne som dette til en anden gang, så må vi jo bare vente til, at besættelsen er skyld i flere civile tab i Afghanistan, så kan det være du bliver interesseret i at diskutere igen..

Thomas H. Pedersen

Ikke at det betyder alverden men hans far blev ikke dræbt under de onde NATO´s besættelse men de super flinke og virkelige nede på jorden taliban eller deres fantastiske flinke venner mujahedinerne... altså Taliban byggede jo en vej ik....

Thomas H. Pedersen

Udover at bygge en vej så hvad Taliban også vores ven til at flygte til Danmark.
Fra en anden artikel herinde på information:
"Farhad Rezae har blandt andet forklaret, at han har set sin far blive dræbt af Taleban"

Peter Pedersen

Erdogan

UE: "Jeg siger, at der var mere stabilitet i landet under taliban end der er i dag, hvor besættelsenmagten er tilstede. "

UE : "Derfor ønsker du, at legitimere besættelsen med irrationelle og meningsløse argumenter såsom at bruge borgerkrigen "

Du modsiger dig selv gang på gang, - som lige ovenfor.

Man kan fx. ikke hævde, at der var mere stabilt under Taliban, når landet har ligget i uafbrudt borgerkrig siden 1973 -
og desuden kan du prøve at læse de artikler, jeg har linket til så ser du, at der absolut ingen stabilitet var.

Det er det, de mange lokale afghanere fortalte mig var direkte forfærdeligt at leve under
(OG ja, de var ALLE muslimer og ganske almindelige mennesker, der kun ønskede at drive deres jord og passe deres familie)

UE: "Derfor bør besættelsen omgående at ophøre, så muslimerne i Afghanistan selv kan diktere hvilket system de vil implementere."

Det er jo netop den selvbestemmelse om, hvilket system flertallet af borgerne selv ønsker, der er hele formålet med demokrati
- og ikke en flok sindsforvirrede Talibaner der med Kalashnikof-rifler og RPG'er tvinger dem der ellers burde være deres muslimske brødre og søstre til at underkaste sig deres hjemmelavede, regler, sådan som Taliban gjorde før (og fortsat prøver på)

Du bør nok finde nogle steder, hvor du kan læse om begrebet demokrati, som jo du direkte taler imod.

Regeringen i Afghanistan er valgt af folket - dvs. alle almindelige borgere i "Den Islamiske Republik Afghanistan". - uanset at du kan lide det eller ej.

Desuden er det ubetinget Talibans bomber der dræber flest civile - Tænk du lige på det.

Hvis Taliban-styret var så fantastisk, så undrer det mig meget, at afghanere i hobetal flygtede til andre lande i årene op til, at det blev afsat ved Natos invasion i 2001.

I Danmark udgjorde afghanere således sammen med irakere den suverænt største gruppe af flygtninge i 1999-2001, og i 2001 var nettoindvandringen fra de to lande på 6.100 personer tilsammen.

Efter invasionen af de to lande er det tal faldet til en brøkdel, hvilket kun delvist kan forklares med ændringer i den danske asylpraksis.

Så måske har Natos invation af de to lande ikke løst alle problemer, men det er omvendt ikke Nato, der har skabt problemerne i de to lande.

Pedersen

Det her drejer sig om en illegitim besættelse. Jeg er ikke for taliban, men jeg ved bare hvad faktum er.

Det modsigende er, at man med ''tvang'' vil indføre friheder i Afghanistan.

Flertallet i Afghanistan ønsker, at besættelsen skal ophøre og de ønsker ikke demokrati, kan du ikke snart fatte det?!

Nu hvor du er så god til at kommunikere med afghaner på dansk eller pasthu? kan du så ikke flyve en tur til Afghanistan og spørge befolkningen om de ønsker det demokrati og den frihed, som tillader at håne deres profet?!

Når du så har fundet ud af det, så kan du begynde at overveje om du fortsat skal besidde din besætter mentalitet og støtte endnu mere ødelæggelse og bombninger af landet og drab på mennesker, hvor du vil være skyld i, at flere danske soldater skal dø i USA's tjeneste, og hvor du samtidig støtter en regering med Hamid Karzai i spidsen, som er kendt for korruption og valgsvindel.

Eller kan du overveje, om du skal være imod besættelsen ligesom flertallet i Dk og fortælle regeringen, at I aldrig igen skal blande jer i andres sager, og så må du håbe på, at regeringen kan love dig det uden endnu et løftebrud.

Er der nogen der kan fortælle mig, hvordan de danske tropper har været skyld i, at der for 23 år siden blev født en udviklingshæmmet i Afghanistan ? ? ?

Er ham ikke født i et område, danske tropper end ikke har været i nærheden af.

Jeg synes det er usmageligt og udtryk for et egoistisk og menneskefjendsk livssyn at bruge ham til at fremme egne politiske synspunkter.

Peter Pedersen

@ Erdogan

UE : " Jeg er ikke for taliban, men jeg ved bare hvad faktum er."

Jamen, det må jo være rigtigt rart, at besidde sådan nogle enestående guddommelige evner,
at du kan vade rundt i DK, og samtidigt vide, hvad afghanerne ønsker i Afghanistan, uden du nogen sinde have været der.

Heldigvis - for afghanerne - tager du fejl.

Uanset, at du taler direkte imod demokrati og frihed, så har du vist glemt, det jo netop er demokratiet i Afghanistan, der giver afghanerne muligheden for at vedtage at afskaffe det igen, hvis det, de ønsker.

Men prøv fx at læse det uafhængige Asia Foundation’s seneste meget grundige rapporter – fx den seneste fra 2010, - hvor afghanerne igen lokalt bliver spurgt om, de fx mener det i den rigtige eller den forkerte retning med deres land, til om de er tilfredse eller utilfredse med deres nuværende regering, osv.

Ca. 81 % af alle spurgte afghanere har slet ingen eller meget lidt sympati for dem, der kæmper imod regeringen (altså Taliban) ,

73 % siger, at de er særdeles eller ret tilfredse med det job, deres regering udfører.

Når de bliver spurgt om hvad der det største problem med regeringen svarer 37 % dog : korruption.

64 % af afghanerne mener, at de har en hel del eller meget indflydelse på regeringens beslutninger,
Og hele 74 % mener at valgene har forbedret deres land.

Om NGO og Donorerne mener 50 % hhv. 53 % af de spurgte, at disse organer kun er der for at tjene sine egne interesser – osv.

Læs videre selv. :

http://asiafoundation.org/publications/pdf/797

Havde du sat dig ind i sagen, ville du jo også vide, at der kun er danske styrker i Afghanistan fordi Folketingets flertal på demokratisk vis har vedtaget, at de skal være der.

Desuden er Folketinget enige om at planen er at trække de danske kampenheder ud af Afghanistan i 2014,
–fordi at de lokale afghanske myndigheder , samt det afghanske hær og politi, (der overhovedet ikke eksisterede under Tailban-regimet)
til den tid, efter planen skal være dygtige nok til at klare afghanernes egne problemer på egen hånd.

Dermed stopper jeg med debatten, Men, hvis du var mand nok, kunne du jo selv tage til Afghanistan for at prøve at blive lidt klogere på den virkelige verden.