Nyhed
Læsetid: 4 min.

Sådan vil Venstre tæske de røde

Lars Løkkes nye hold indledte sit første angreb på regeringen i går. Helle Thorning-Schmidt skal knækkes på sine løftebrud, på sin 'ærlighed' og på den nedslidning, som Venstre synes at ane begyndelsen på allerede nu
Socialdemokraternes nyudnævnte politiske ordfører Magnus Heunicke fik en ilddåb i folketingssalen i går under åbningsdebatten. Den blå opposition anklager regeringen for at løbe fra en lang rækker af løfterne fra valgkampen.

Socialdemokraternes nyudnævnte politiske ordfører Magnus Heunicke fik en ilddåb i folketingssalen i går under åbningsdebatten. Den blå opposition anklager regeringen for at løbe fra en lang rækker af løfterne fra valgkampen.

Nanna Kreutzmann

Indland
7. oktober 2011

Kan man gå fra at bebude millionærskat til at annoncere topskattelettelser med troværdigheden i behold? Hvordan hænger det sammen, at man lover at bevare Integrationsministeriet for derefter at nedlægge det?

Er løftebrud en ny slags ærlighed?

Skønt Venstre har mistet magten, er ærgerrigheden i partiet intakt. Ikke mindst det faktum, at partiet fik et godt valg og fortsat er landets største, giver energi og vilje til at slås. Det fik Helle Thorning-Schmidt og hendes nye regering en forsmag på ved gårsdagens åbningsdebat i Folketinget.

»Størstedelen af de løfter, som statsministeren gav til danskerne før valget, er åbenbart forduftet på 25. etage af Crowne Plaza,« lød det fra Venstres Ellen Trane Nørby, som opremsede S-SF's brudte valgløfter.

Som politisk ordfører var hun dirigent for det kor af V-kritikere, som sikrede Socialdemokraternes nyudnævnte politiske ordfører Magnus Heunicke en ilddåb i folketingssalen.

Det bliver dyrt

Trods anklagen om, at Socialdemokraterne og SF har solgt ud til Radikale Venstre og står tilbage med en økonomisk politik, der reelt er borgerlig, så vil Venstre fortsat anklage den nye regering for at være ræverød, når talen falder på spørgsmålet om skatter og afgifter.

»Det eneste, vi ved med sikkerhed, er, at nu stiger afgifterne, og det rammer dem med de laveste indkomster,« påpegede Venstres gruppeformand Kristian Jensen, der som flere andre gentog spørgsmålet om, hvorvidt danskernes købekraft vil falde som følge af de nye afgifter.

»Det er tankevækkende, hvordan VKO nu forsøger at optræde som de svages beskytter. Den strategi tror jeg, man får svært ved at få til at glide ned ude omkring i Danmark,« svarede Heunicke igen — uden dog at svare konkret på, hvad der vil ske med købekraften fremover.

Om millionærerne kommer til at betale mere eller mindre i skat som følge af regeringens kommende skattereform, fik han heller aldrig rigtig svaret på.

Just som Venstre havde spurgt til millionærerne, måtte S-ordføreren også forholde sig til Enhedslisten, som krævede en garanti for, at skattereformen ikke øger uligheden.

Som det blev påpeget undervejs i debatten, har Heunicke fået 'et af Folketingets sværeste job'.

Hos Venstre vil man det kommende folketingsår fortsætte angrebet på regeringens skæve afgifter og røde skatter — et tema, som i sin tid var medvirkende til Nyrup-regeringens fald.

Mandsopdækning

Ikke meget er overladt til tilfældighederne i Venstres planlægning af angrebene på den nye regering. Således afventede Venstre fordelingen af ministerposter, før partiet selv uddelte ordførerskaber. Forventningen i Venstre er, at man vil kunne tryne Socialdemokraternes nye politiske ordfører på både erfaring og faglig indsigt, og derfor retter man i højere grad opmærksomheden mod SF's politiske ordfører Jesper Petersen. Han opfattes som retorisk stærkere og med en mere bredt funderet viden, og anses for den ordfører, Venstre skal bruge flest kræfter på.

Derudover har Venstre sørget for, at ældre politikere med faglig erfaring inden for bestemte ressortområder får plads i diverse udvalg.

Søren Pind og Peter Christensen har fået deres ordførerønsker opfyldt og er blevet henholdsvis udenrigsordfører og finansordfører — poster, der kan skaffe dem erfaring til mulig fremtidig ministerbrug.

Op imod indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager sættes Jacob Jensen — Venstres tidligere finansordfører. Forhenværende finansminister og chefstrateg Claus Hjort Frederiksen vil svæve over vandene. Han skal være inde over de svære sager og fungere som læremester og indpisker for de unge i gruppen.

Personsager

Udlændingepolitikken opfattes fortsat som en åben flanke hos regeringspartierne. I gårsdagens debat overlod Venstre det altovervejende til Dansk Folkeparti at skyde på regeringens lempelser af udlændingelovgivningen. Men i kulisserne vil Venstre fremover holde nøje øje med udviklingen på integrationsområdet, og Socialdemokraterne vil blive konfronteret med en enhver stigning i antallet af udlændinge, som ikke umiddelbart bidrager til det danske samfund.

Desuden vil Venstre vedholdende gentage devisen om, at det 'skal kunne betale sig at arbejde'.

Hvis SRSF afskaffer starthjælpen og loftet over kontanthjælpen, vil Venstre byde ind med regnestykker, som anskueliggør, hvordan incitamentet til at arbejde er blevet mindre.

På skoleområdet satser det store oppositionsparti på et bredt forlig, men vil alligevel ikke dy sig for at ribbe op i S-SF's uenigheder med Radikale Venstre om de nationale test.

Og selv om Venstre-profilerne er opmærksomme på ikke at fremtræde for vrede og aggressive, vil de bidrage til fortsat fokus på regeringens mest penible personsager. Mest oplagt er sagen om Ole Sohns relationer til Moskva under Den Kolde Krig og den om Henrik Sass Larsens relation til rockermiljøet. For netop at kunne grave mere i disse sager betoner oppositionen nu også behovet for, at politiske mindretal kan iværksætte kommissionsundersøgelser — et forslag S, R og SF selv har talt varmt for, men som ikke optræder i regeringsgrundlaget.

Snyd

Et Venstre, der nu er fri af regeringsforpligtelser, vil sælge sig som et nøgternt og konstruktivt reformparti med blik for de samfundsøkonomiske udfordringer.

Opfattelsen er, at den nye regering i vid ustrækning har snydt sig til magten, fordi Helle Thorning-Schmidt er kommet til på løfter, som nu enten er væk eller skal indfries engang ude i fremtiden — når der bliver penge til det.

Det vækker en harme, som kombineret med fornyet selvtillid fungerer som brændstof i den nye V-gruppe. En meningsmåling i Børsen i dag viser en opbakning på over 30 procent til Venstre.

Som en venstremand formulerer det:

»Nu skal de have tæsk.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er Information.

Så fik damen sat en streg under hendes handicap.

Manglende empati må anskues som et handicap, og det er denne pandemi vi er oppe imod.

Jeg har ikke læst artiklen, da indholdet vel næppe overgår overskriften.

Curt Sørensen

For de på en gang arrogante og tølperagtige blå toppolitikere er det i sig selv en fornærmelse og helt uhørt at de tabte et demokratisk valg. Det skal hævnes. Nu skal 'de røde' have tæsk. Og medierne følger trop. I VKO blokkens periode var de et servilt instrument for VKO. Fra i dag hetzer de løs mod S,SF, R regeringen. Vent og se.

Det var sgu en fattig og fladpandet strategi - producér dog nye og andre bud på hvordan udfordringerne løses. Nu var min politiske bevidsthed stadig i svøbe ved valget i 2001, men proklamerede den daværende opposition en lignende strategi hvor det at' bekæmpe' regeringen og 'slide den ned' var kernen i den politiske strategi??

Dette udstiller VKO som en flok useriøse politikere. Deres retorik er helt hen i vejret og Trane Nørbys uendelige ureflekterede dogmatiske remser viser meget godt den manglende logik i hendes stædige fastholdelse på, at menneske handler økonomisk fornuftigt. Men fordi man stopper fattigdomsproduktionen, så er det ikke ensbetydende med, at man fjerner incitamentet til at arbejde. Det er en fuldstændig tåbelig forståelse og helt uhyrlig kompleksitetsreduktion af, hvilken konstruktion arbejde er og hvad det dybest set består i. VKOs bagvedliggende præmis er, at alle helst vil sove og ikke arbejde. Den antagelse er en mindst ligeså latterlig som at penge er eneste drivkraft i livet. VKO har reduceret den menneskelige aktivitet til to motivationer, 1) vi er kun styret af økonomi 2) vi vil ikke arbejde, hvis vi kan blive fri for det. Og undskyld jeg siger det, men det er sgu for fattigt, lavt eller enfoldigt om man vil. Mennesket er langt mere end det. Hvis den ovenstående antagelse skulle være rigtigt, så ville alle menneske stå på nakken af hinanden for at blive bankdirektører, men der gør de sjovt nok ikke og det helt store spørgsmål bliver så, hvorfor gør de ikke det? Og det er slet ikke nemt at svare på og det kan under ingen omstændigheder reduceres til de to ovenstående motivationsfaktorer. Det er på tide, at VKO og liberalisterne generelt får sig et ny syn på mennesket og løfter blikket fra Adam Smith. Eksempelvis er det nærmest grinagtigt, når LA taler for den individuelle motivation og bagefter et godt valgresultat klapper sig selv på skuldrene og siger, at det er takket være en FÆLLES indsats, hvor alle arbejdede SAMMEN for at nå et FÆLLES mål. KIG PÅ JER SELV - det handler ikke om de ovenstående individuelle motivationer.

Det er da godt at landet ikke har ydre fjender; danskerne klarer det selv ...

Tror Venstre kan nøjes med at læne sig tilbage og vente...

Stop nu lige en halv. Rød blok var da lige så kompromisløs da de var i opposition men hård retoorik og beskyldninger- det er da en oppositions ret og pligt at være kritisk og hård.

Når arbejdet i folketinget så starter laver man ca. 80% af lovgivningen sammen. Det bliver endda lettere, da man stort set er enige om alt - bortset fra Enhedslisten som kører sin sædvanlige varmlufts retorik.

Søren Kristensen

Indtil de ikke stof til en rigsretsag kan de tæske fra nu af og til juleaften og hvem ved, måske også lidt længere?

Thomas Frisendal

Det ser ud som om Venstre mener, at samarbejdende folkestyre betyder, at man skal samarbejde med Venstre, når Venstre vel at mærke har regeringsmagten. I alle andre situationer får man åbenbart tæsk.
Kan Information afsløre hvem den ligefremme venstremand er?

Jette Abildgaard

Det risler koldt ned ad min ryg allerede og, hvor er jeg glad for Danmark ikke fylder hele planeten, for hvad jeg her fornemmer, er desvaerre en ondskab, ikke set andre steder .........haaber LLR's ''team'' maa komme til at drukne i deres egen ondskab....

Jeg tror Venstre burde slappe lidt af. Vælgerne foretrækker som regel at lade højre side af Folketingssalen om at føre sin egen politik, og det skal nok blive klart ved næste valg, som formodentlig kommer i 2013 ...

Frej Klem Thomsen

Gab... Det kan ikke komme som nogen overraskelse at V glammer højlydt, nu de pludselig er blevet tandløse. Men S kan roligt ignorere dem og koncentrere sig om den egentlige opgave: at lave om på alle deres ulykker.

Hvis de altså må for R.

Det er ret deprimerende, at 30% af danskerne nu ifølge meningsmålingen i Børsen ville stemme på Venstre, hvis der var valg i dag. Man må sige, at vælgernes hukommelse er meget kort, og åbenbart er alt det l…., som Venstre har lavet de sidste 10 år, allerede gået i glemmebogen. Den nye regering er derfor presset fra start af, og det var den jo sådan set allerede på valgdagen, hvor det kun lykkedes at hive sejren hjem med det yderste af neglene.

Min holdning er, at de tre regeringspartier nu må have is i maven og lade være med at tænke så meget på, at der skal være valg om 4 år. Nu må flertallet bruges til at præge Danmark i den retning, som centrum-venstre ønsker, og hvis det så kun bliver til 4 år ved magten, jamen så må det bare være sådan. Så er det jo et udtryk for, at vælgerne vil noget andet med Danmark, end centrum-venstre vil, og så må det bare være sådan.

Herudover vil jeg sige, at mit eget parti Radikale nu må give noget plads til S og især SF og hjælpe de to partier med at stå på mål over for deres vælgere. Et stabilt og velfungerende regeringssamarbejde forudsætter således, at de to partier og især SF ikke fortsætter med at tabe vælgere i meningsmålingerne, og at der er ro i deres baglande.

Endelig mener jeg, at det er en stor fejl, at man har lavet en så udpræget ”københavnerregering”. Der er ikke en eneste minister, som er valgt i Nordjylland eller Vestjylland, og næsten alle er valgt i og omkring de største byer.

Det er en helt unødvendig provokation overfor vælgerne i ”Udkantsdanmark”, og det bør der rettes op på, hvis Helle Thorning foretager en ministerrokade midtvejs i regeringsperioden. Og samtidig bør regeringen også sætte fokus på at udvikle en politik for udkantsområderne, så den kan øge sin vælgertilslutning i de dele af landet, hvor den står svagt.

Hvis man ikke gør det, så er det helt tomme ord, når Helle Thorning siger, at hun vil være statsminister for ”hele folket”.

olivier goulin

»Størstedelen af de løfter, som statsministeren gav til danskerne før valget, er åbenbart forduftet på 25. etage af Crowne Plaza,« lød det fra Venstres Ellen Trane Nørby, som opremsede S-SF’s brudte valgløfter

Ja, men til fordel for borgerlig politik.

Så, hvad er problemet. I burde jo klappe i jeres små hænder af begejstring.

Desværre viser oppositionens reaktion endnu engang, at parlamentarismen i højere grad handler om magtkampe, og i mindre grad om saglig politisk samarbejde.

Regeringsgrundlaget viser jo tydeligt, at politikken skal føres på midten. Det er stort set alle enige om. Så tag nu og bliv voksne, og læg jeres tåbelige magtkampe til side, og samarbejd i stedet for at 'drille'.

Jeg er altså ked af at sige det, men der er ikke mange af de 179 folkevalgte, der besidder modenhed eller værdighed til at sidde i et parlament.

De bliver nødt til at komme over dette åndelige pubertetsstadie.

/O

Venstre skummer af vrede over at have mistet regeringsmagten
Utallige pile sendte de mod Statsministeren
Uden at ramme

Den nye regering elsker at give løfter,
men inden dagen er omme,
viser de sig alle at være tomme.

Claus E. Petersen

Jeg tænker lidt på om H.Thorning og M.Lykketoft og V.Søvndal er i gang med noget griseri...

En uhellig alliance mellem DF og EL samt (SF og S)

Det ville i den grad være en politisk gambit, i modsætning til det "skyggekabinet" vi har nu.

Hvor er de dog små disse Venstre løver.

Under en hel valgkamp har de kæmpet for et flertal, og helst at beholde en regeringsmagt, for derved at fastholde efterlønsreform, nedsat dagpengeperiode og øget pensionsalder, samt andre nedskæringer, som de alt i alt kalder økonomisk ansvarlighed, for at kunne bevare det de reelt ønsker at skære ned, under dække af ordet reformer.

De vandt flertallet for deres politik, men tabte regeringsmagten, og dette paradoks er svær at sluge, og bør i Venstre, og især Lars Løkkes optik, straks udnyttes ved spin overfor især de deillusionerede vælgere der forlod VKO.

Derfor angriber VKO og La, sikkert efter taktikmødet på Marienborg, igen og igen den nye regering for løftebrud. Jo flere angreb, jo mere bliver vælgerne spundet ind i en fiktiv virkelighed om løftebrud, og ikke den faktiske virkelighed om at regeringen er en mindretalsregering, som reelt forhindres i at udføre deres politik af netop VKO og LA.

Det bliver spændende at iagttage hvordan VKO og LA vil argumentere, eller rettere spinne, når de ved den kommende vedtagelse af Finansloven for 2012, skal stemme for alle de punkter, VKO siden valget og under en hel åbningsdebat har argumenteret som værende det rene vælgerbedrag.

Desværre for Venstre's udstukne spintaktik, kom Søren Pind ved sin handling og førsøg på allerede ved åbningsdebatten at vælte regeringen, til at afsløre VKO og LA's sande ærinde, nemlig at bedrage sig taktiskt til at genvinde den regeringsmagt vælgerne ikke gav dem.

Deres taktik om at opnå en ny dronningerunde med Lars Løkke som ny kongelig forhandlingsleder, lykkedes så ikke. Nok mere fordi Lars Løkke pludselig indså problematikken i forhold til Grundloven og en åbningsdebat omkring et regeringsgrundlag, som end ikke er udmyntet i en Finanslov jfr. Grundloven, inden Folketinget reelt kan lovgive om økonomiske forhold.

At taktikken af deres spin virker, kan man desværre allerede se på meningsmålingerne, også selv om det i sig selv burde afsløre overfor vælgerne, at Venstre alene vil magten og ikke den demokratiske ideologiudvikling, som vælgernes sammensætning af Folketinget har givet politikkerne mandat til at udnytte bredt, for at udvikle samfundet Danmark.

Jeg så den famøse åbningsdebat i TV. Oppositionen fremstillede sig selv som uværdige til det arbejde befolkningen har valgt dem til. Luften var tyk af perfide bemærkninger og uendelige gentagelser – der var ikke engang noget forsøg på en politisk debat! Oppositionen talte ned til Statsministeren, på en ny og uhørt måde. På en måde de aldrig ville tale til en mand! Det var uværdigt og direkte modbydeligt at overvære.

Jette Abildgaard

Hvornaar begynder vi mon at faa nogle udtalelser fra nogle kompetente psykologer om disse individder????

Umiddelbart mener jeg ikke, at vi en eneste gang gennem de seneste mange aar, har hoert en lyd fra, netop psykologerne.......faar de mundkurv paa, bliver truet eller ....? Det er desvaerre indtrykket man faar!

Det som overrasker mig er, at nogen kan identificere sig med partiet venstres menneskesyn, som i den grad er et fortidslevn.

Douglas McGregor skrev allerede i tredserne om de to markant forskellige menneskesyn X og Y.

http://en.wikipedia.org/wiki/Theory_X_and_theory_Y

Venstres er udpræget X, mens hovedparten af de danske arbejdspladser nok snarere er Y.

Det må være en del af de sidste ti års regression.

Uanset partifarve synes jeg nu det er rød blok der har de største forklaringsproblemer .... de løber jo fra stort set alt de tidligere har sagt....nu også Nordsøolien, grønlandsundersgøelse osv. ...det er let at være i opposition men meget sværere at være i regering, hvor der skal træffes beslutninger. Ret nu kanonerne den rigtige vej kære røde venner.

Jette Abildgaard

I Belgien har de ingen regering.........jeg mener at jeg forleden dag hoerte, at deres oekonomi gaar opad!!!

Er der nogen der vil vaere med til at vaelte det Danske folketing - inklusive ALLE ansatte der???

Et af de store problemer for landet er, at de valgte politikere tilsyneladende sætter deres "taburetter" højere end deres politiske idealer. Så magten er blevet vigtigere end politik.
Derfor forfalder "man" til så platte udtalelser, som den citerede.
Og Folketinget er reduceret til et cirkus for åndeligt mindrebemidlede verbalartister af den støbning.
Det kommer ikke til at gå bedre for landet, før fokus flyttes fra den anstalt

olivier goulin

Jette Abildgaard siger:

I Belgien har de ingen regering………jeg mener at jeg forleden dag hoerte, at deres oekonomi gaar opad!!!

Er der nogen der vil vaere med til at vaelte det Danske folketing - inklusive ALLE ansatte der???

Storartet forslag, Jette!
Think out of the box!

/O

Jette Abildgaard

olivier goulin,

Vi maa jo goere noget, ikke...vi kan jo ikke bare sidde her og glo paa de hoveder, som tilsynelandende ikke ved ret meget andet i denne verden, end hvordan de stjaeler flest muligt penge til deres egne pengepung....saa, jeg taenkte....vi kunne lave optoejerne ved Ungdomshuset om til optoejerne ved Danmark ....o)

Jeg hørte også åbnings-debatten.....og den var altså en tynd kop te...og meget mere af samme skuffe...

Blå journalist lederblok har bestemt sig for at mene, at de Radikale styrer det hele....og ja, det gør de måske nok, især på det økonomiske område....

Men når vi taler det som vælgerne har fravalgt, VKO's menneskesyn, så er der jo fuld enighed bag partierne i den nye regering, inklusive Enhedslisten, Liste Ø.
Og med menneskesyn mener jeg den måde, vi behandler hinanden på i det her land, den måde vi modtager flygtninge og indvandrere på i det her land, ja der vil der blive en række love og regler og ikke mindst administration som bliver totalt anderledes end det VKO-flertallet stod bag. Og det skal man måske nok lige vænne sig til, fra VKO's og Lib.All.'s side.

Også på uddannelses-området kommer der til at ske noget, måske snarerede ad åre end lige nu, end det som var planlagt af VKO. Og især på miljø-området kommer der til at ske noget......markant anderledes end det som VKO havde planlagt....ser det ud til...

Og modsat VKO som åbenbart tror, at de får magten igen efter 1½ års tid, så tror jeg, at den her regering holder længe, netop fordi det har været tre ligeværdier partier, som har forhandlet i tårnet - på 25.etage. V og K's forhandlinger bar vist mest præg af at V bestemte det hele, og K kunne få et lillebitte forslag ind her og der.

Regeringsgrundlaget er et klude-tæppe af S, SF og R ideer, R's ideer på det økonomiske område, S's ideer på arbejdmarkedsområdet og det sociale område samt SF's ideer på det miljøpolitiske område. Og derfor holder denne her regering mindst 4 år, hvis ikke 8 år eller længere...

Henning Hyllested fra Enhedslisten havde en pointe, dahan under åbnings-debatten sagde, at han i Randers, der går der altså mindst 600 ufaglærte rundt som gerne vil have et svejse-kurses; virksomhederne vil gerne have at de får dette kursus. Det koster bare mere end de 3.5000 kr. pr. uge.....som VKO bestemte, at et sådant kursus måtte koste. Og det mest tossede er at i Randers-området er der arbejde til de her menesker. Pointen er at DK mister arbejds-pladser på denne her konto, ganske enkelt fordi udenlandske investorer eller danske fabrikker ikke kan vente på at de her mennesker får lov til at tage et svejsekursus eller et truckførercertifikat...

Mht. regerings-grundlaget og Enhedslisten, tror jeg lige Per Clausen fra Ø glemte, at et sådant ikke skal til afstemning i Folketinget. Og mon ikke Lars Løkke pludselig kom i hu nogle af de ting han lærte da han studerede til cand. jur. engang i tidernes morgen - omkring statsret osv.... Noget Pind, Søren, Cand. Jur. også burde vide....

Mht. medierne så er samtlige medier i det her land gået til angreb på den her regering fra første færd med ord som løftebrud....osv. osv. - godt sekunderet af borgerlige blogsholdere som åbenbart allerede nu længes tilbage til tidligere tiders glorværdighed, ser det ud til....

I DR1 eller var det i P1 Morgen var der et længere interview med Søren Pind om et eller andet han udtalte sig om. Manden er totalt irrelevant.....det samme er interviews med tidligere ministre fra den tidligere VK+O regering....

Og her i morges eller var det i går morges var der et angreb på regeringens plan om at afskaffe kontanthjælps-loftet og starthjælpen. En person, Jørgen Søndergaard?, mente at hvis man afskaffede loftet over kontanthjælpen, ja så ville en person der tjente 20.000 kr. og som var på kontant-hjælp kun tjene 250 kr. mere om måneden. Ja, og hvad så? Der er altså en anderledes status i at have et job end at være på kontant-hjælp i det her land....

Og så overser han totalt, at alle de stærke mennesker, dvs, de mennesker på kontant-hjælp, hvis eneste problem var (er), at de intet arbejde har, ja de får jo ikke kontant-hjælp mere....

Tilbage er kun dem som også har sociale behov....
Og for dem vil en afskaffelse af kontanthjælps-loftet være en stor hjælp...

"tæsk?"

"de røde"?

Siden hvornår er Information begyndt at deep-linke til Nationen?

Det må være den manglende ministerpension til de forsvindende lille gruppe af V-folk, som mangler en ministerhat, der klemmer i skoen. For med alle rokaderne de sidste 10 år, har de fleste MF'ere hos V vist siddet på en ministertaburet. :)

Jette Abildgaard

Har Belgien ikke netop fået en regering? Eller er det blot tæt på? Jeg gider ikke lige, at undersøge det. ;)

Jette Abildgaard

Peter Taitto,

Iflg. andetsteds meget om talte CIA: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/be.html

og.....iflg. REUTERS tidligere i dag: http://www.reuters.com/article/2011/10/07/dexia-idUSL5E7L719420111007 hvor det ser ud til at de HAR faaet en regering...sorry....fandme da ogsaa svaert at vaere 100% opdateret om alting hele tiden o)...men derfor kan lille dk vel godt leve udenen et stykke tid....altsaa RO til folket...blot et aars tid....tak!!

@ Karsten Aaen

Udover at bemærke til dit indlæg, at man kan se du nu har læst Grundloven (ha- ha), så vil jeg lige til det omkring, at en kontanthjælpsmodtager kun vil tjene 250,00 kr. mere om måneden, forudsat at man har et arbejde, at den oplysning er givet af en person i radioen mod bedere vidende.

Før kontanthjælpsloftet belev indført, var det en konkret vurdering af den enkeltes situation, der udløste en kontanthjælp incl. evt forbigående hjælp, som altid har skullet tilbagebetales, når den sociale situation var overstået.

Den forbigående hjælp var således ikke en kontanthjælp, men snarere et slags lån, som kommunen oven i købet kunne få tilbagebetalt via evt. efterfølgende lønindeholdelse.

Det er derfor en total vildledning og falsk oplysning til offentligheden, at Lars Løkke gang på gang påstår, at man skal have en månedsløn på 30.000,00 kr., kontra at være på offentlig ydelse, før det kan betale sig at arbejde, hvis kontanthjælpsloftet eller starthjælpen ophæves.

Håber at socialrådgivernes formand snart vil lave en artikel der går bag troværdigheden af Lars Løkkes vildledning af befolkningen, om de faktiske forhold før kontanthjælpsloftets og starthjælpens indførelse.

@Jens Høybye

Ja det er rystende, at den slags løgnagtige oplysninger får lov at blive slynget ud i det offentlige rum, uden at de øjeblikkeligt og effektivt bliver imødegået. Hvor er oppositionen (der nu er blevet til regering? Hvor er de eksperter, som ved bedre? Og hvor er de kristiske journalister?

VKO har haft alt for let spil de sidste 10 år, fordi alle tre ovennævnte parter enten har snorksovet eller har ædt al deres propaganda råt.

Peter T:
Der er ikke dannet en regering i Belgien endnu: der mangler lige 3 spørgsmål, der skal løses: sammenlægning af regionale og føderale valg, overførsel af civil sikkerhed til regionerne og regionalisering af færdselsloven. Det sidste er jo vigtigt i et land, der er 2/3 af DK ;-)

Jette Abildgaard

Tak Anne Albinius,

Jeg blev pludselig helt i vildrede....!!

'regionalisering af færdselsloven i Belgien?'

Skal der nu til at være forskel på hvilke love udi færdselstrafik der gælder i syd (vallonien) og i nord (flandern)....? Ja, jeg undrer mig bare....

Mht. de 250 kr. så refererer jeg bare hvad jeg hører....
Og nu skal man ikke tro på alt hvad man hører...

Jette A: Det er der ikke noget at sige til. Jeg måtte også krydstjekke, for det er så indviklet. :-)

@ Karsten Aaen

Sådan havde jeg også læst dit indlæg.

Jan Toft Rasmussen

Glimrende artikel - fortsæt endelig med denne strategisk/taktisk analysevinkel på dansk politik. Selvom selve politikken og effekten på borgerne i Danmark er det vigtigste, er det også bydende nødvendigt at have indblik i slagene mellem kombattanterne, og artiklen er i den grad bedre funderet end TV2 og DRś forkølede forsøg på analyser af dansk politik.

Olav Bo Hessellund

Respekten for landets politikere, især Venstres, øges ikke ligefrem efter læsning af en sådan artikel.
Bliv dog voksne og opfør jer som sådanne!

Venstre er dårlige tabere og hvis de ikke havde alle medier i ryggen, ville de ikke fylde mere end Konservative.
Lad os dog ignorere alle borgerlige medier, lade være med at købe deres l.. aviser, ikke kommentere på deres ensidige bras, slukke for Tv2 osv.
Vi skal da ikke finde os i sådan en nedladende krigsretorik fra et parti, som ikke engang har evnet at komme med visioner for hele Danmark! Som ikke tør sige, hvad de i virkeligheden vil med Danmark ( minimalstat med en hær af fattige, som kan udnyttes) . Nedladenheden og fanatismen er til at få øje på.

Ganske almindelige mennesker, som ikke går højt op i politik evner Venstre at fange med fed hjælp fra en ensidig borgerlig presse. Det er, hvad der sker pt.

Olav Bo Hessellund

Mette Hansen:
” Som ikke tør sige, hvad de i virkeligheden vil med Danmark”

Det er nu ikke helt rigtigt.

Jeg minder lige om Eva Kjer Hansen, der for nogle år siden kom til at sige det højt i medierne, som ikke må siges højt - også selvom man er venstretilhænger - nemlig at øget ulighed i samfundet er godt. Hun blev lynhurtigt korrekset af Anders Fogh og fik besked på at trække sine ord tilbage, hvilket hun så gjorde.

Men katten var jo sluppet ud af sækken.

Selvfølgelig skal de røde ha` tæsk.......Hvis der er grund til det. Sådan er politik.
Men de verbale tæsk på førstedagen virkede ubehageligt på mig, som tvangshandling og en videreførelse af blokkenes retorik før valget. Thorning og co er ikke spor bedre i den retning. Omkvædet er : Efter 10 års..........osv. Alt ondskab i landet er koncentreret i denne regeringsperiode. Før var himmerriget.

Hvad er en legitim grund til tæsk ?

- Man kan ikke love gennemførelsen af noget som helst i en valgkamp. Man kan ha` viljen , men evnen afhænger af mandattallene.

- Ergo kan der ikke være tale om løftebrud, medmindre regeringspartierne partierne "lovede" det samme og vil søge et flertal. Det skulle så fremgå af regeringsgrundlaget. Hvis ikke....tæsk !

- Lovede de tre ikke det samme, har de Radikale bestemt noget andet end S-SF i alle de aktuelt nævnte spørgsmål. (nogen siger 80%). Så kunne S-SF gøre det klart offentligt, at de har ladet R bestemme for at få dem med i regeringen. Gør de ikke det, så..... tæsk !

- I modsat fald dækker S-SF over meningsskift (løftebrud) med R som uartikuleret årsag. Uærligt spil ! Derfor mange....tæsk !
Også fra egne vælgere (når de opdager det).

Derfor til alle I forargede herover : Hvordan ville I reagere hvis rollerne var byttet om.

Jens Jørn Pedersen

Hvorledes kan man opfylde sine løfter, når forgængeren har tømt kassen, som løfterne skal opfyldes fra.

Meget tyder på, at Claus Hjort og Lars Løkke har overdrevet kasseindholdet. VKO har heller ikke sørget for virksomhedens drift, da der var opgangstider. På den tid skulle Danmark have været bygget op til at modstå vanskelige tider. VKO har haft kassetænkning og ikke driftstænkning!

Man kan med rette klandre VKO for, at SSFR ikke kan opfylde løfterne afgivet under valgkampen.

Desuden er valgløfter noget Fanden har skabt i en uendelig vrede mod politikere og borgere.

Vi kan dog glædes over, at Dansk Folkeparti er blevet henvist til det sted, hvor de hører hjemme - i omklædningsrummet klar til et bad - måske især i munden.

Jeg synes, at det er utrolig ubehageligt at se dumme kvinder løbe efter en ølbamse!

Ellen Trane Nørby får ord for at være intelligent og arbejdsom, men hun skjuler sin intelligens utrolig godt.

Karen Ellemann har ikke lært meget af Uffe Ellemann.

Jeg så et billede fra Folketinget, hvor Lars Løkke med kvinderne sad som de uvorne unger i første klasse. "Skal vikke mobbe læreren?" Det er direkte uværdig adfærd i det danske parlament!

Jeg må sige, at SSFR gør det utrolig godt taget i betragtning den "skraldespand", de fik overdraget.

Jeg vil gerne opfordre til arbejdsro, så vi kan få Danmark på fode igen!

Karsten Aaen: Nu er der enighed om den 6. statsreform i Belgien, og jeg kan uddybe, hvad "regionalisering af færdselsloven betyder" :-)

Den civile sikkerhed forbliver føderal. Også færdselsloven, dog med mulighed for regionerne til at kunne gribe ind på deres vejnet, især mht. at fastsætte hastighedsbegrænsning og opkræve bøder på de regionale veje. Flandern vil gerne have 70km/t f.eks.

kilde:

http://www.lalibre.be/
http://www.lalibre.be/actu/crise-politique/article/690469/la-reforme-de-...