Analyse
Læsetid: 3 min.

Taktikken: Thornings troværdighed skal have et lag tæsk

Selv om statsministeren afviser at forholde sig til Sass-sagen, vil oppositionen ikke give op. Taktikken er at fremstille Helle Thorning-Schmidt som utroværdig, og til det formål synes også personsagerne velegnede
Indland
13. oktober 2011
Både Ole Sohns fortid og Henrik Sass Larsens bekendtskaber i Køge fyldte en del i spørgetiden i går. Det er benhård taktik fra oppositionen, som vil udstille statsministeren som utroværdig og uden dømmekraft.

Både Ole Sohns fortid og Henrik Sass Larsens bekendtskaber i Køge fyldte en del i spørgetiden i går. Det er benhård taktik fra oppositionen, som vil udstille statsministeren som utroværdig og uden dømmekraft.

Keld Navntoft

Troværdighed og god dømmekraft er helt oplagt centrale kvaliteter hos en statsminister. Og det er netop disse egenskaber hos Helle Thorning-Schmidt (S), som oppositionen igen og igen vil søge at udstille som mangelfulde. Det gav gårsdagens debat i Folketinget en udmærket smagsprøve på.

Helle Thorning havde sin debut som statsminister i onsdagens spørgetid, hvor oppositionens kritik i sagerne om Henrik Sass Larsen og Ole Sohn gik hånd i hånd med anklagerne om løftebrud — senest i går med de bebudede sænkede priser på den offentlige transport.

Men især personsagerne hang som en sort sky over Helle Thorning-Schmidt, da spørgetiden gik i gang.

Først åbnede Peter Skaarup (DF) ballet med spørgsmål om den nye erhvervs- og vækstminister, Ole Sohns, fortid som formand for Danmarks Kommunistiske Parti.

Et stort tæskehold

For hvordan kunne Helle Thorning-Schmidt dog vælge en erhvervsminister, som flere af vores østeuropæiske handelspartnere måske kan have svært ved at samarbejde med på grund af historiske traumer om kommunismen? Og da tæskeholdet blev udvidet med Søren Espersen (DF), Claus Hjort Frederiksen (V) og Inger Støjberg (V), skulle der for alvor sås tvivl om statsministerens grundlæggende troværdighed.

»Vil statsministeren bekræfte, at det var hende og ikke hendes partifælle, hr. Henrik Sass Larsen, som først fik beskeden fra PET om, at hr. Henrik Sass Larsen ikke kunne sikkerhedsgodkendes, og at partiet først derefter orienterede hr. Henrik Sass Larsen?« spurgte Søren Espersen.

Indtil nu har Thorning blot forklaret, at hun gennem Sass Larsen blev orienteret om den manglende sikkerhedsgodkendelse — hvorvidt PET forinden havde orienteret den socialdemokratiske formand, har det ikke været muligt at få svar på.

Men i går var statsministeren under ministeransvar forpligtet til at fortælle sandheden, og nu skulle Thorning udstilles som én, der bøjer sandheden.

»Den sag, vi diskuterer, er en sag, som jeg har været rigtig, rigtig ked af. Jeg har igennem årene haft et rigtig godt forhold til Henrik Sass Larsen, og derfor gør det mig selvfølgelig ondt,« lagde statsministeren blødt ud med.

»Men nu ser vi fremad, og så håber jeg, at hr. Søren Espersen vil have forståelse for, at jeg ikke kan gå ind i de nærmere omstændigheder i denne sag. Jeg hverken kan eller vil gå ind i det,« sagde Helle Thorning-Schmidt, mens den blå opposition højlydt sukkede og rullede med øjnene fra deres pladser i salen.

Stilstand

Et ikkesvar, som statsministeren i går fik mulighed for at gentage mange gange. For selv om det var tydeligt for enhver, at Helle Thorning-Schmidt ikke havde tænkt sig at komme nærmere ind på detaljerne omkring Sass' sikkerhedsgodkendelse, havde oppositionen ikke i sinde at give efter.

»Jeg forstår godt, at statsministeren ikke ønsker at offentliggøre de samtaler, hun eventuelt har haft med PET. Jeg vil ikke høre nogle statshemmeligheder ... Eller det vil jeg faktisk gerne, da jeg er nysgerrig af natur, men det ser vi lige bort fra nu. Jeg vil kun høre om proceduren,« gentog Søren Espersen kækt.

Statsministeren kvitterede med endnu en: »Jeg hverken kan eller vil gå ind i de nærmere omstændigheder,« og sådan blev det ved.

Først med Søren Espersen, dernæst Claus Hjort Frederiksen og til sidst Inger Støjberg. Spørgsmål efter spørgsmål, der gang på gang blev besvaret med det samme afvisning. Gentagelserne til trods har oppositionen ikke i sinde at lade Helle Thorning-Schmidt slippe for Sass-sagen lige foreløbig. Både Inger Støjberg og Claus Hjort Frederiksen varsler §20-spørgsmål og samråd om sagen. For »det er jo vigtigt at vide, om vi har en statsminister, der taler sandt eller ej,« som det efter debatten lød fra Claus Hjort Frederiksen til Information.

Men når oppositionen gentagne gange stiller Helle Thorning-Schmidt det samme spørgsmål, er det ikke i en naiv forestilling om, at der pludselig kommer et nyt og fyldestgørende svar. Det er derimod en manøvre, som vi kommer til at se mere til fremover — en meget bevidst strategi om at udstille statsministeren og dermed regeringen som useriøse og utroværdige. Til det formål har det blå hold luret de ubehageligheder, det er for en minister at skulle forholde sig til kedelige personsager — ikke mindst når de kan nå pressen igen og igen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dan Johannesson

Helle kan jo blot gå ind på http://forbryderalbum.dk/ Her er der en næsten endeløs liste over blå politikeres ulovligheder både i privat sammenhæng og i embedsmedfør.

Blå blok har jo kolossale troværdighedsproblemer og et konsekvent anstrengt forhold til landets love og regler, såvel som internationale konventioner.

Det er som at se mafiabosserne forsøge at pege fingre af lommetyven. Fuldstændig absurd.

Og sætningen: For »det er jo vigtigt at vide, om vi har en statsminister, der taler sandt eller ej," fra Claus Hjort, der endeløst har vildledt, manipuleret og produceret talmagi, tydeliggør bare ovenstående pointe.

Helt helt grotesk at lovovertrædere og pre-facister i den grad føler de har ret til at opføre sig gennemgribende skandaløst.

Erkend at i tabte valget, og at DK forsøger at komme sig oven på en ti år lang demokratisk og politisk kvælningsproces.

De har igennem ti år gjort hvad de kunne for at nedbryde samfundet:.

De forsætter nu med andre midler.

Mon ikke der er vigtigere ting for det samlede Folketing at tage sig til ? Jo, det er der ... mange

jaja, de blå forsøger på alle måder at få Helle Thorning ned på Løkkes, Pinds, Peters og Troels Lund Poulsens niveau...

På mig virker det omvendt af, hvad blå ønsker:

De blå er utroværdige og forsøger bare at snakke udenom deres egne dårlige sager sidst med lækningen fra Skat. Hvor herre bevars en børnehave.

Nu vil de mørkeblå gå efter manden og ikke efter bolden, for den nuværende opposition ikke har nogen politik der er værd at samle på, og som VKO slet ikke tør tale om. Hvis blå blok stiller §20 spørgsmål ved blå blok at de stiller HTS i et urimelig situation hvor hun skal besvare helt fuldt og ærligt efter minister ansvarlighedsloven og på den anden side har hun også tavshedspligt.

Marianne Rasmussen

Jeg kan ikke mindes mere elendige tabere end dem, vi ser på lige nu.

Tror de at hele Danmarks befolkning er så dumme, at de ikke kan gennemskue dem såvel som deres presselakajer, der fremturer i en ualmindeligt modbydelig tone hver gang den nye regering skal omtales.

Slug den bitre pille og se at komme over det! Det er ikke en børnehave.

En stor modvægt mod oppositionens barnlige taktik er den beredvillighed, som ministrene udviser, til at stå frem og forklare sig. Seneste Bjarne Corydon, der næsten var for flink ved økonomer, der tydeligvis hænger fast i nogle vaneforestillinger, der mere stammer fra bøger end den erfarede virkelighed. Eller rent ud sagt: landet kan ikke være tjent med, at økonomerne mener, at det vil være ødelæggende for økonomien at bringe arbejdsløsheden ned. Og det var jo ikke det, der blev argumenteret for under 'opsvinget' i 00erne, hvor arbejdsløsheden blev manipuleret væk med lån uden reel sikkerhed.

hvad fanden skal de også gå efter, regeringen fører de blås politik, så den kan de jo ikke så godt angribe. De efteraber te-drikkerne i U-bluf. Mon Tv2-Fox kan svinge sig op på Murdoch niveau.

Undskyld, ikke op - ned selvfølgelig.

Den nuværende oppositions meritter eller motiver ændrer ikke ved, at vores nye statsminister i folketingssalen og for åben skærm konsekvent nægter at kommentere en procedure, som det er vanskeligt at se det hemmelige i. Det ville da være meget lettere blot at svare på et simpelt procedurespørgsmål - så konsekvent at nægte at svare efterlader det indtryk, at hun måtte have noget at skjule. Hvis det ikke er tilfældet, er det da en barnlig strategi.
Det er umuligt at forstå, at folketingsmedlemmer ikke skulle kunne få bekræftet en simpel procedure.
Taktikken med 'ingen kommentarer' falder for mig at se desværre alt for godt i tråd med den lukkethed, der omgærdede de PET-bevogtede forhandlinger på hotel Crown Plaza.
Det skal blive interessant at se, om taktikken opretholdes og måske udvides; grunden skulle være lagt med planen om endnu flere spindoktorer.

"Til det formål har det blå hold luret de ubehageligheder, det er for en minister at skulle forholde sig til kedelige personsager — ikke mindst når de kan nå pressen igen og igen."

ikke mindst når de kan nå pressen igen og igen.

Det er netop den blå presse der er problemet. Den har nu givet mere taletid til oppositionen end de har gjort de 10 år venstrefløjen var i opposition.

Der er mere fokus på sass end der har været på hjorts ulovligheder i beskæftigelsesministeriet.

Der er mere fokus på sohns fortid, end der har været på den alt ødelæggende strukturreform.

Der er mere fokus på alle de såkaldte løftebrud, hvilket nok snarere viser et samarbejdende og kompromissøgende folketing, end der har været på overbetaling af privathospitalerne.

Politiken holder sig heller ikke for god til den slags, på trods af, at deres parti er i regering. En presset Thorning vil for altid blive nødt til at føre borgerlig politik. Så de presser videre med:

Kritik af Thornings tavshedspligt: http://politiken.dk/politik/ECE1420013/sass-sagen-thorning-sagde-ingen-k...

Kritik af opgøret med kongehuset i grundloven og en udstilling af statsministeren som underdanig overfor dronningen: http://politiken.dk/politik/ECE1419950/thorning-siger-undskyld-til-dronn...

Blå finanslov bliver fremsat for at sikre sig mod lovsjusk, men her bruger politiken det som et kritikpunkt: http://politiken.dk/politik/ECE1419795/roed-regering-genfremsaetter-blaa...

Kommentatorer kommenterer på deres resultat i at fremstille den nye regering som løftebrydere en mass:
http://politiken.dk/politik/ECE1419648/kommentatorer-regeringen-er-ved-a...

Udstiller SF som løgnere:
http://politiken.dk/politik/ECE1419656/sfer-i-bakgear-underskud-paa-100-...

Går efter transportministeren:
http://politiken.dk/politik/ECE1419642/transportminister-i-u-vending-lov...

Liste over 19 løftebrud, der længere oppe i listen får kommentatorer til at konkluderer at denne regering kun vil blive husket for løftebrud:
http://politiken.dk/politik/ECE1419088/her-er-listen-s-og-sfs-19-stoerst...

Viser en slagkraftig opposition:
http://politiken.dk/politik/ECE1419492/oppositionen-bombarderer-ministre...

Et løftebrud bliver slået stort op:
http://politiken.dk/politik/ECE1419424/regeringen-aflyser-billigere-bus-...

9 ud af 14 hoved artikler på politikens netavis om politik, er mere eller mindre direkte angreb på den siddende regering!

Jeg siger ikke, at man ikke skal være kritisk, det er super fint. Det skal bare være mere lige. Så koordinerede og massiv kritik af regeringen sammen med lovprisning af oppositionen vil aldrig ske under en borgerlig regering og er heller ikke sket under VKO perioden.

Det er med til, at ødelægge vores demokrati. Der er 40% af de folkevalgte, der ikke har et massemedie i ryggen. 40%!!!!!!

Det kommer til, at gå galt på et tidspunkt, hvis ikke journalister og redaktørere vågner op!

Der sker det modsatte. Statsminister Helle Thorning bliver mere og mere troværdig, medens at oppositionen bliver mere og mere utroværdig. Ikke fordi at de mange(lad os nu se) såkaldte "løftebrud" er et kønt syn, men synet at oppositionens måde at opføre sig på er kvalmende og modbydeligt og massivt i forhold til statsministeren, der naturligivs søger at sejle på de 90 mandater for at undgå at disse uhyggelige individer kommer til magten. Dette formål helliger alt, selv løftebrud.

. Man forstår godt at det "noble" parti det Konservative folkeparti har været udsat for et så stort og smerteligt valgnederlag. Dette parti vil aldrig rejse sig fra denne dybe fornedrelse, hvis ikke de snart frigører sig fra disse vulgære liberalistiske gadedrenge og gadepiger.....

Man forstår godt at det er gået så galt for Danmark de sidste 10 år med den slags uhyggelige og usympatiske personager....

Robby Andersen

Den måde at bedrive sit valg til folkets ting er mig bedrøveligt uvederhæftigt. Det er simpelthen spild af tid og ressourcer!

Der burde være en klausul der hed noget lign.:

"Den, som folkevalgt, ikke bedriver sit valg og embede til samfundets gavn og bedste, skal kunne ekskluderes af tinge (og evt. en ny kunne vælges ved særskilt folkeafstemning)."

Mage til spild. De burde skamme sig (sammen med klimafornægterne som åbenlyst, sidst fortalt af FN's generalsekræter, taler op imod 3000 af verdens top klimaforskere).

Jeg kan ikke se hvad denne sag "har af fugls føde på sig" - hvem bekymrer sig om hr. Jensen ikke kunne sikkerhedsgodkendes til sit job i forsvaret... for hans søn var i skidt bekendtskab og stjal knallerter...

Procedure, min bare!

Helt ærligt Thorning, gå nu til modangreb for fanden!
Claus Hjort er en udemokratisk satan - det er afsløret og dokumenteret og premieret med Cavling Prisen 2009.
Men vælgerhavet har åbenbart ikke fattet, at Venstres chefideolog er en skidt kal. Han er en voldsbølle og en svindlerkal... kom nu, fortæl!
Du har adgang til medierne, hvad venter du på?

Niels-Holger Nielsen

"Det er med til, at ødelægge vores demokrati. Der er 40% af de folkevalgte, der ikke har et massemedie i ryggen. 40%!!!!!!"

Det er bare ærgerligt for dem!

Peter Vedel

Har hun adgang til medierne? - i samme omfang som oppositionen?

Christian Sørensen

"Men når oppositionen gentagne gange stiller Anders Fogh Rasmussen det samme spørgsmål, er det ikke i en naiv forestilling om, at der pludselig kommer et nyt og fyldestgørende svar. Det er derimod en manøvre, som vi kommer til at se mere til fremover — en meget bevidst strategi om at udstille statsministeren og dermed regeringen som useriøse og utroværdige. Til det formål har det røde hold luret de ubehageligheder, det er for en minister at skulle forholde sig til kedelige personsager — ikke mindst når de kan nå pressen igen og igen."

Kunne der ikke ligeså godt havde stået ovenstående for 5 år siden? At Information så aldrig havde bragt det i spalterne gemmer vi til en anden dag, men altså.....

Det er jo en del af reglerne, eller - det er det blevet en del af reglerne ved mediernes hjælp, at 'personsager' er det mest interessante. DET ER DET IKKE(!)

Ja; HSL har åbenbart haft en blakket omgangskreds og manden tog (eller blev bedt om det?) konsekvensen. Whats next?

Det er beskæmmende at den nylige opposition ikke holder HTS & Co. op på alle de løfter de 'vandt' valget på, og nu "desværre" må meddele vælgerne at det er der ikke råd til at sænke billetpriserne (men blot betalingsringen), ikke gennemføre 30 min ventetids garanti, ikke undersøge CIA-landinger på Grønland, ikke [indsæt selv brudt valgløfte]

Torning, troværdig - aaargh.....jeg ved ikke rigtigt?

Jesper Frimann Ljungberg

Det her er bare en storm der skal overstås.
Problemet for sort^H^H^H^Hblå blok er, at regeringen er i gang med at sætte sig solidt i sædet.
Jeg var i weekenden til familie gilde i sviger familien, de er så alle fra vestjylland. Og sjovt nok var alle de her inkarnerede venstrefolk glade for at vi har fået en ny regering, og faktisk havde rigtig mange af dem ikke stemt venstre denne gang, for første gang i deres liv.

Måske...

// Jesper

Forkert i ovenstående artikel:
"... Indtil nu har Thorning blot forklaret, at hun gennem Sass Larsen blev orienteret om den manglende sikkerhedsgodkendelse ..."

HTS har fortalt at
»Jeg fik at vide af Hr. Henrik Sass Larsen 26. september om morgenen, at han ikke ville stille sig til rådighed som minister. Jeg svarede, som jeg også sagde til medierne den dag, at jeg var ked af det, men forstod hans beslutning«.

læs / se / hør citater / udtalelser i radio / TV fra den gang plus udskrift fra FT ( 12. okt ) når den kommer,
især Hjortens spørgsmål og svar fra HTS,
Hjorten og de andre "spørgere" lytter ikke ....

Skoen klemmer godt nok naar den er paa den anden fod :-p

Den nuvaerende opposition goer bare som den forhenvaerende opposition gjorde... Der er ingen forskel...

Desuden er det vel ikke den nuvaerende oppositions fejl at HTS fremstaar som utrovaerdig.

Det er som forventet

Den borgerlige regering har skamløst i ti år manipuleret med sandheden, sommetider endda overtrådt landets love, men reddet i land af DF (mod betaling). Nu viser den sig, som opposition, som et tæskehold, der uden for enhver saglighed forsøger at underminere landets nye regering. For enhver pris - også folkestyrets integritet.

Når oppositionen nu skinhelligt vil bore i personsager (der i dette tilfælde faktisk er både omfattet af love om beskyttelse af personfølsomme oplysninger, rigets sikkerhed mv.) og irrelevante, fordi Sass-Larsen netop ikke har fået en ministerpost, så er der tale om psykologisk krigsførelse.

Selv om jeg ikke er tilhænger af at hænge folk op på fortidens synder, hvis det ikke længere er relevant, så vil jeg i dette tilfælde tilslutte mig en tidligere debattør Dan Johannesson, der henviser til http://forbryderalbum.dk/, som vist nok oprindeligt er blevet til på mit initiativ.

Hvis oppositionen vil køre den form for politik - med pressen som principløse idioter, der bare vejrer 'skandaler' i stedet for at sætte sig ind i lødigheden af de politiske udtalelser - så synes jeg, at regeringspartier skal hvæsse kløerne. Og i stedet for at opgive diverse lovede kommissionsundersøgelser af den forrige regerings ulovligligheder, skal de sætte fuld damp under en udstilling af dens utroværdighed. Der er masser at tage fat på - se listen endnu engang. Pressen er nok med på den strategi også - kynisk sagt. Dens lødighed er mildest talt ikke til at råbe hurra for. Den fortjener ikke sin selvudråbte status af 'den fjerde statsmagt', for den har i det store og hele prostitueret sig af hensyn til de historier, der 'sælger'.

Det gælder også Politiken, der i dagens netavis forsøger at oversælge Sass-Larsen sagen som "Sass-Larsen skandalen", men reelt i artiklen ikke er i stand til at føre nogen form for bevis på, at statsministerens svar i sagen er 'skandaløse'. Det er rendestensjournalistik. Men det sælger. Og det underraver demokratiet.

Skal man drage nogle almene konsekvenser af den følgagtighed, dagbladene indtager i forhold til den nye oppositions useriøse pøbel-metoder, så er det, at pressen ikke er nogen garant for demokratiet, men en fare for det.

Jeg bliver måske upopulær

- men altså: at høre oppositionen himle op lige nu minder mig om en oplevelse, jeg i går havde i S-toget, hvor to yngre personer havde parkeret deres cykler foran indgangen til en stille-kupe. Jeg kunne ikke komme ind, og brokkede mig. Det samme gjorde en passager, der allerede var inde i kupeen. Det unge menneske, der var sat til at holde styr på cyklerne, bad passageren i stillekupeen om at holde kæft - for han var jo i en stille-kupe.

Det er den form for absurd logik, der nu driver oppositionen: Mimosestyret rethaveriskhed og politisk autisme. Den er ikke i stand til at tænke universalpragmatisk.

oppositionens storm er bare spil for galleriet

Utroværdigheden klarer Thorning og Co selv.
Sass forløbet hænger simpelthen ikke sammen, ligeledes andre forløb Thorning har været indblandet i.

Thorning har approprieret det arrogante refræn "der er ikke noget at komme efter", som hun selv har kritiseret stort.
Men Thorning er nødt til at skambruge "der er ikke noget at komme efter".
Hver gang hun siger noget ,uddyber, roder hun sig ud i selvmodsigelser og undergraver sin egen troværdighed.
Thornings metode er at fremsætte påstande og så gemme sig, ikke svare spørgsmål, kritik.
Thorning er sgu nok "blank", spindoktors handskedukke.

Hans Jørn Storgaard Andersen

Jeg forstår det simpelt hen ikke:

Hvis man ser det, så er man ikke i tvivl om, hvem den dumme er.

Hvis man derimod får det refereret i TV2 News i korte sekvenser, så ser man måske anderledes på det - så ja, det er bevidst mediemanipulation.

For hvem i alverden gider bruge tid på at se den slags tossestreger - det var faktisk kun, fordi det var den første spørgetid med de nye ministre, at jeg stillede ind på FolketingsTv.

Så er problemet ikke, at der manipuleres med Folketingets spørgetid, at det misbruges?

Har man ikke "ordensregler" for god opførsel og anstændige og relevante spørgsmål?

Tilsvarende blev jeg godt harm, da S. Pind m.fl. sad og kommenterede på Facebook under Statsministerens åbningstale. Ville man acceptere det i en normal skoleklasse?

Utroværdigheden klarer fra Kinnock vist selv udemærket at holde i kog med de oceaner af løfter man lige pludselig løber fra.

Når dette er sagt, så nytter det ikke man bliver sensitiv, når man har fået magten, så må man vise sig som et mandfolk og tage oppositionens kritik med oprejst pande, ellers må man finde noget andet at lave.....

Søren Kristensen

Troværdighed står og falder ikke med en hvid løgn.

Manøvren vil ikke lykkes for de blå:

Helle Thorning-Schmidt er seriøs, troværdig og har god dømmekraft !

Men hvad har de blå selv at byde på ?

Hvornår holder de blå op med at være sure over at de tabte valget og begynder at arbejde som konstruktiv oppoosition - dét er hvad de nu bliver betalt for ! ;o)

Jeppe Bundgaard

Deja-vu
Minder det ikke meget om, hvad der skete i USA efter Obama blev valgt ind? Han var alt for kompromis søgende, og oppositionen lugtede blod... Konsekvensen er nu et totalt fastlåst politisk system, med Tea-party senatorer der er villige til ,at køre landet i sænk, istedet for et bredt samarbejde.
HTS må få de Radikale til at forstå, at dette også bliver konsekvensen herhjemme, hvis ikke de bruger deres flertal til, at få lukket munden på de sølle mennesker fra blå blok..... Og så kunne det være sundt for min demokratifølelse, hvis hun truede lidt med en undersøgelse af hvad Hjorten foretog sig som beskæftigelsesminister... HTS, tag nu boksehandskerne på før oppositionen og den blå presse smadrer det hele.

@Jeppe

Udsagn som "sølle mennesker fra blå blok" siger desværre mest om den, som kommer med dem ! Stram op eller ti !

Jens Jørn Pedersen

Jeg forstår ikke, hvorledes ellers fornuftige mennesker kan tillade sig selv at have den adfærd, som nu ses i Folketinget. Dansk parlamentarisme lider under Venstres mangel på respekt!

Venstre opfører sig som en flok børnehavebørn, der mobber.

Med ondt skal ondt fordrives! Hvis vi går efter det, så bliver Folketinget mere og mere uværdigt.

Den nye regering forsøger at få en ordentlig og sober tone i Folketinget, men Venstre vil ikke tillade, at deres retorik fjernes. Mogens Lykketoft får også "bank", hvis han forsøger at "opdrage".

Pia Kjærsgaard og hendes drenge har lykkedes med at reducere kvaliteten i det danske Folketing, men kun fordi Venstre med Anders Fogh i spidsen og nu Lars Løkke har ladet det ske.

Efter min opfattelse gør Lars Løkke, Søren Pind, Claus Hjort, Ellen Trane, Karen Ellemann m.fl. sig uværdige til at sidde i Folketinget.

KÆMP FOR ALT HVAD DU HAR KÆRT, DØ OM SÅ DET GÆLDER!!!!!

Jens Jørn Pedersen

Jeg tror, at man roligt kan sige, at Venstre ikke vil Danmarks bedste, men kun nogle personer.

Hvis man søger i Venstres bagland, så kan jeg ikke tro, at de støtter en sådan dårlig adfærd!

Tiden er kommet, hvor Venstres folketingsmedlemmer kan anklages for landsskadelig virksomhed!

Jesper Frimann Ljungberg

Lad mig nu se.. HTS tager en snak med Johanne fra EL.

HTS:"Det her debat klima er jo ikke rigtig gavnligt jeg har brug for at lukke munden på den sorte del af VKO, så vi kan komme igang med det rigtige arbejde, måske kunne i tvinge mig til at skrue bissen på ? På den måde vil I score nogle point hos jeres vælgere. "
JSN: "Hvor skal vi starte? CIA flyvningerne er jo åbenlys og en slam dunk sag. Så er der sagen med Penkova og Helge Sander, den er da juicy, magtmisbrug, sex.. den har det hele. Så er der 300 timers reglen og Hjorten. Det er jo rigsret.. den burde lukke munden på ham hurtigt. Sagen om overbetaling af privat hospitalerne.. ja.. der er der slettede mail og og .. igen nok til .. Hvem af os ringer til EB ?"

// Jesper

Peter Pedersen

Det er på samme tid særdeles underholdende, men også tankevækkende, at kineser-hæren af tro partisoldater i her Information for-Gud-ved-for-hvilken-gang, og vanen tro
er sendt ud som kanonføde i den kamp om troværdighed, som Stats-mosteren og Mr. "the-ice-is-melting-at-ze-påwles" forlængst har tabt,
- eller reelt aldrig har været del af.

Fx. kan se Jacob Mchengama i Berlingske på fornem vis redegøre for, at selv når det gælder den noget betænkelige rets- og menneskerettigheds-politik
var R-SSf løfterne og deres højtråbende indvendinger dengang, de var i opposition nu intet andet end
varm stinkende luft,
når du nu først har fået del i udsigten fra bagsædet af minister-Audien :

http://mchangama.blogs.berlingske.dk/2011/10/13/ny-regering-samme-retspo...

Jens Jørn Pedersen

Det er jo ret interessant, at Peter Pedersen herover fortsætter retorikken fra VKO.

Lars Løkke sagde jo også, at det var magtens sødme, der driver værket. Det kender han vist noget til?

Jeppe Bundgaard

@Bente

Skulle have stået sølle politikere fra blå blok... Ikke at det ændre noget i dine øjne.

"Stram op eller ti"

Nej gu vil jeg ej tie... Jeg mener der er en dobbeltmoral uden sidestykke i den politiske debat, og det skal frem...

Peter Pedersen

J.J. Pedersen

Tak fordi du understregede min pointe om partisoldaterne.

Hvis du ikke kikkede i de indfedtede, vandløbne parti-briller ville du sikkert også kunne se,
at der i mit indlæg er indbygget klar kritik af begge stolerækker i FT-salen.

@Jeppe Bundgård

Tak for din kommentar:

"HTS, tag nu boksehandskerne på før oppositionen og den blå presse smadrer det hele."

Rart at høre andre lufte samme synspunkt.
Det her kan ikke klares med fløjshandsker...

Vibeke Binderup Dyrst

Syns det er fint hvis Statsministeren dæmmer op for personsagsfocuseringen, ved at nægte at deltage..

Det "kritiske" røster der efter valget, har været fremme fra oppositionen, har mere båret præg af mobberi og personforfølgelse end af saglig-faglig forholden sig til politik. Netop dén tone, var vi adskillige vælgere der var trætte af hos den gamle regering.

Lad os få en værdig, saglig og faglig tone i debatten. Især i den offentlige politiske debat, som burde være toneangivende.

Jens Jørn Pedersen

Kære Peter Pedersen, jeg har ikke nogle partibriller. Tidligere stemte jeg på Venstre, men det er ikke en mulighed længere!

Omkring at dansk presse og de elektroniske stormedier selvklart er så blå og ustandselig søger at nedgøre og udstille den nye regering.

Det er da klart, for de journalister, der er ansat p. t. er ikke ansat for deres dygtighed og upartiskhed, men alene fordi de har et godt netværk, som er tæt forbundet med 10 års isnende blå liberalistisk satanisme.

Dette viser sig tydelige nu end nogensinde ved deres skriverier. De raser jo imod regeringen, et udtryk, som de selv ynder at skrive om en Søvndal, der bare kommer med en rolig men kritisk bemærkning om et eller andet.

en for den blå presses behandling af den nye regering er ordet "raser" dog det helt rigtige.

Jeg er rystet over de elektroniske og trykte mediers fremfærd.

Skammeligt.

Bagved dette raseri kan man se at de ryster i bukserne over at toppen af deres lukrative netværk har mistet magten og at de frygter at deres fede år er forbi- og de vil derfor gøre alt for at skade og vælte regeringen for atter at bane vejen tilbage til magt for de gamle og grusomme tyranner.

Se bare f.eks hvor lidt solidariske at de giftigblå journalister er med deres arbejdsløse kollegaer, som ikke har solgt sig selv til djævelen...........

Ækelt at se at disse opportunister tværtimod propaganderer for en blå ild over de arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagere.....

Føj for pokker

hvad er lovene vedr. medie manipulation og journalister som klokkeklart tager parti med den ene eller anden?, eller skal der flere tusind klage emails ti at få disse manipulerende individer fyret eller sat uden for indflydelse(kageopskrifter og sportsnyheder)?, det kan simpelthen ikke passe at vi i et demokratisk land har sådanne tilstande, med journalister som helt bevidst manipulerer med de såkaldte nyheder, snakker om "løftebrud" EN UGE efter at den nye regering har sat sig?, altså, det her er fandens til pinligt for det Danske pressekorps: TAG JER SAMMEN

Philip C Stone

Det er naivt at tro eller håbe at oppositions strategi ikke virker. De gør det helt rigtige.
De konstruerer belastende narrativer og pakker dem ind i enkle, slagkraftige paroler
som bliver gentaget igen og igen. Løftebrud. Løftebrud. Løftebrud. Og de får endda hjælp af folk fra venstrefløjen som utålmodigt synger med.

At oppositionen opfører sig på denne måde skulle ikke være en overraskelse. Det var til at forvente. Problemet er ikke det oppositionen gør, men det regeringen ikke gør. Regeringen har ikke en effektiv kommunikationsstrategi som kan hamle op med disse angreb, men sidder fast i illusioner om et bredt samarbejde med folk som kun er interesseret i at generobre den magt som de, efter ti år, tror tilhører dem selv.

Regeringen må begynder at gør det som oppositionen gør, og der er rigeligt at øse af. Andre har nævnt de sager som den tidligere regering har været ansvarlig for. Der er ingen grund til at de skulle havne i glemmebogen. Hvor det er berettiget må oppositionen klæbes til med gloser som småkorrupt og anløben. Det skal pointeres at den førte en forureningsvenlig politik som har været til skade for vores drikkevand. Vi må igen og igen blive mindet om at oppositionen overtog et land med en stærk økonomi, og at det er deres skattepolitik og krigspolitik og forfejlet erhvervspolitik der er skyld i at vi nu står svagere end lande som dengang ikke var i så god fatning. Regeringen må begynde at tale om de ti spildte år, konkretisere det, og gentage det så ingen er i tvivl om hvad der menes derved. Der er brug for slående kontraster. Hvor oppositionen satte Danmarks klima- og miljøpolitik tilbage, arbejder regeringen på at bære den frem. Hvor oppositionen forøgede fattigdom og ulighed, forsøger regeringen nu at mindske dem. Hvor oppositionen var kendetegnet ved mistillid og udbredelsen af bureaukratisk kontrol, vil regeringen gøre op med den undertrykkende bureaukratisering.

Regeringen må lære af Venstres besættelse af ordførerposter. De folk som udtaler sig på regeringens vegne må være mere end kompetente. De må være i stand til at svare igen, så deres svar gør indtryk.

Mon ikke Helle Thornings største problem er, at det netop er så let at stille spørgsmål ved hendes troværdighed ...?

Lise Lotte Rahbek

Det kan godt være, jeg er vanvittig eller naiv eller begge dele -
men har vores folkevalgte politikere virkelig ikke andet at lave, end at diskutere proceduren i en sag om en mand, som IKKE blev minister??

Jens Jørn Pedersen

Der er et gammelt indisk ordsprog, der siger: Den der peger på en med sin pegefinger peger på sig selv med tre fingre!

I Afrika har man et ordsprog, der siger: Når man er på vej op ad den sociale rangstige, så skal man hele tiden tænke på, hvorledes det er at gå ned igen!

Jens Jørn Pedersen

Kære Lise Lotte Rahbek. Nej, det er netop problemet, at man diskuterer vindbøjer i stedet for at arbejde konstruktivt!

Niels Engelsted

@Philip - min første indskydelse var at være helt enig med dig.

"Regeringen har ikke en effektiv kommunikationsstrategi som kan hamle op med disse angreb, men sidder fast i illusioner om et bredt samarbejde med folk som kun er interesseret i at generobre den magt som de, efter ti år, tror tilhører dem selv."

Men så alligevel...

For det første er illusionen om et bredt samarbejde hellig for de radikale, og det sætter grænser for regeringens muligheder for modangreb.

For det andet, er kommunikationsstrategien i virkeligheden så dårlig? Efter års misbrug er jeg blevet allergisk over for TV2 News og må indrømme, at jeg kun har set to ministre i aktion, men både finansministeren og klimaministeren gjorde det fremragende, som voksne der taler venligt og imødekommende til børn. Jeg tror, at det virker på sigt. Oppositionen trives ved krig og blod, tag blodet fra dem og de vil skrumpe ind som nattens monstre.

Curt Sørensen

Mihail Larsen har sagt ( se oven) hvad det er at sige i den sag. Medierne har i 10 år i det store og hele fungeret som et servilt ideologi apparat for VKO blokken. Nu, efter regeringsskiftet affødt af et demokratisk valg går de i selvsving for oppositionens på een gang barnagtigt fornærmede og samtidig arrogante og uhæderlige hetz ( hold godt øje med Søren Pind. Denne moralsk korrupte politiker tegner godt billedet af den nye generation af 'blå politikere'). 'De blå' er tydeligvis ikke tilfredse med at være allieret med den dominerende økonomiske magt og mediemagten. De forventer også at de skal have monopol på den politiske magt. Er de overhovedet demokrater?

Kun EEN af alle Jer der vidt og bredt kommenterer på denne artikel, har tilsyneladende læst artiklen. Resten ja undskyld "kæfter bare op" mere eller mindre fornuftigt og seriøst, men uden bund i den artikel det handler om!
Derfor opdager I ikke, at artiklen er enten udtryk for elendigt journalistiks håndværk og/eller at Information ved Nola Grace Gaardmand politisk har tilsluttet sig VKO's tæskehold!

Ingrid Uma abonnent siger:
Forkert i ovenstående artikel:
“… Indtil nu har Thorning blot forklaret, at hun gennem Sass Larsen blev orienteret om den manglende sikkerhedsgodkendelse …”

HTS har fortalt at
»Jeg fik at vide af Hr. Henrik Sass Larsen 26. september om morgenen, at han ikke ville stille sig til rådighed som minister. Jeg svarede, som jeg også sagde til medierne den dag, at jeg var ked af det, men forstod hans beslutning«.

læs / se / hør citater / udtalelser i radio / TV fra den gang plus udskrift fra FT ( 12. okt ) når den kommer,
især Hjortens spørgsmål og svar fra HTS,
Hjorten og de andre “spørgere” lytter ikke ….

Henrik L Nielsen

Jeg tror ikke vi har hørt halvdelen af hvad der er i HLS sagen. Men selvom jeg er ved at revne af nysgerrighed, så synes jeg statsministere scorer mange flere point end oppositionen her har forsøgt at tage fra hende. Det er måske rigtigt nok at det delvist drejer sig om procedure, men det drejer sig endnu mere om en personsag. Derfor er oppositionens gentagne identiske spørgsmål rent spild af folketingets taletid, og HTS viser overblik, selvkontrol og god samvittighed, ved gang på gang stille og roligt at besvare et skørt spørgsmål oppositionen allerede kender svaret på.
Rent selvmål fra VKO.

Sider