Læsetid: 3 min.

Udlændingeservice på tilbagetog i sag om statsløse

Først hævdede Udlændingeservice, at sagen om fejlregistrering af statsløse ikke havde noget på sig. Nu lægger styrelsen op til at rette fejlen over for de statsløse, hvis børn ellers ville være afskåret fra det danske statsborgerskab, de har krav på
Information har tidligere fortalt om Mustafa og hans seks-årige søn Alland, der er statsløse kurdere fra Syrien. Da Mustafa og hans kone i 2000 kom til Danmark, oplyste de over for de danske myndigheder, at de er statsløse. Det fremgår af dokumenterne i deres sag. Men alligevel blev de registreret som syriske statsborgere. Da parret så i 2005 fik sønnen Alland blev han derfor også registreret som syrer, og så længe han ikke er registreret som statsløs, kan han ikke få del i den særlige ret til dansk statsborgerskab, som gælder for statsløse født i Danmark.

Information har tidligere fortalt om Mustafa og hans seks-årige søn Alland, der er statsløse kurdere fra Syrien. Da Mustafa og hans kone i 2000 kom til Danmark, oplyste de over for de danske myndigheder, at de er statsløse. Det fremgår af dokumenterne i deres sag. Men alligevel blev de registreret som syriske statsborgere. Da parret så i 2005 fik sønnen Alland blev han derfor også registreret som syrer, og så længe han ikke er registreret som statsløs, kan han ikke få del i den særlige ret til dansk statsborgerskab, som gælder for statsløse født i Danmark.

Sofie Amalie Klougart

26. oktober 2011

Udlændingeservice lægger nu op til en større omregistrering af de mange statsløse asylansøgere, som igennem en årrække er blevet registreret som statsborgere i Syrien og andre lande. Det fremgår af tre pressemeddelelser, som styrelsen lagde ud på sin hjemmeside i går.

Initiativet sker som følge af, at Information i løbet af sommeren og efteråret har afdækket, hvordan udlændingemyndighederne systematisk har fejlregistreret statsløse kurdere fra Syrien som syriske statsborgere. Hvor forhenværende integrationsminister Birthe Rønn Hornbech tidligere på året blev afsat, fordi Integrationsministeriet mod bedre vidende havde givet ulovlige afslag på statsborgerskab til palæstinensere, der er født i Danmark og registreret som statsløse, viste det sig således, at en anden gruppe statsløse end ikke er blevet registreret som statsløse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helt klart tak til journalisterne. Og en opfordring til den nye regering om øjeblikkeligt at nedlægge hele dette cirkus, der kaldes 'Udlændingeservice'. Det er udelukkende et påfund fra det tidligere regime, der er sat i verden for at gøre livet så surt som muligt for udlændinge.
Ud med samtlige ansatte i foretagendet, de er tydeligvis stadig præget af, at det har været Dansk Folkeparti der har styret dansk udlændingepolitik i alt for lang tid.
Udliciter eventuelt opgaven til Dansk Flygtningehjælp eller Røde Kors.

Hvad der virkelig er skræmmende ved denne sag (altså ud over praksis i Udlændingeservice!) er, at ingen andre medier har gidet at interessere sig for den. Intet på TV, intet i andre aviser, intet. Kun her på Information og takket være et par journalister, som ikke giver op. Al respekt til dem.

Jette Abildgaard

Lad os haabe, at denne regering snart indser, at det under INGEN omstaendigheder er nok at faa ny regering...embedsmaendene - ALLESAMMEN skal ogsaa udskiftes....jo foer jo bedre! Foer dette sker, er jeg bange for dette syge cirkus fortsaetter......

Tak til Geist og Dahlin...igen, igen.....

Heldigvis købte jeg Information i går og så denne artikel som også har relevans i forhold til de syriske kurdere der sultestrejkede sidste år, men som desværre ikke fik så megen opmærksomhed i medierne på det tidspunkt.

Grunden til at jeg ikke fandt den her før var nok at jeg almindeligvis søger næsten dagligt på ordene asyl og flygtning ..

Tak for optrevlingen af denne modbydelige sag dr har kostet menneskeliv, ligesom tvangsudviste irakere fra Danmark sandsynligvis også har kostet men som det nok bliver svært at få ret meget mere at vide om.
I Sverige har man nu konstateret en myrdet tvangsudvist iraker, han var lige blevet far; trist at hele norden er blevet så betændt mht. flygtninge!