Nyhed
Læsetid: 1 min.

Hæder til Informations undersøgende journalistik

Informations journalist Anton Geist løb i weekenden af med to priser, da Foreningen for Undersøgende Journalistik præmierede årets bedste graver-journalistik. Den ene modtog Geist sammen med kollega på Information Ulrik Dahlin
Indland
21. november 2011

Dagbladet Informations afdækning af sagen om de ulovlig afslag på statsborgerskab til statsløse palæstinensere, der tidligere på året kostede Birthe Rønn Hornbech ministerposten, blev i weekenden hædret med prisen for årets bedste undersøgende journalistik i aviskategorien af Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ).

I begrundelsen for nomineringen fremhæves, at de to journalister Ulrik Dahlin og Anton Geist har arbejdet idérigt og vedholdende, ikke mindst gennem systematisk og målrettet søgen efter centrale dokumenter gennem aktindsigt. »Det er klassisk undersøgende journalistik,« der ender med » afsløringen af en af de største politiske skandaler siden Tamilsagen,« hedder det i begrundelsen.

’De afviste’

Og Anton Geist kunne ikke bare glæde sig over anerkendelse for sit arbejde i avisens spalter i året der gik, men også prisen for årets bedste journalistik i bogform.

De afviste, som Anton Geist har skrevet i samarbejde med broderen Esben Geist, afdækker forløbet omkring de afviste irakiske asylansøgere.

Bogen er ifølge juryen, en »systematisk og overbevisende kortlægning af de afviste irakiske asylansøgere ved hjælp af undersøgende metoder som aktindsigt, war logs fra Wikilieaks, reportagerejse til Irak og omfattende interview med danske beslutningstagere.«

Den bør være »en øjenåbner for beslutningstagere og den danske offentlighed.«

De afviste er udkommet på Informations forlag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Heinrich R. Jørgensen

3 gange tillykke.

Bravo, det er velfortjent!
Og sikken en lettelse det har været hver gang der er kommet nyt og beviser om nogle sager jeg har "vidst" var helt gale, men som der skulle professionelt arbejde til for at afdække sagernes rette sammenhæng.

Tommy Karstensen

Ja, tillykke med det. Flot.
Næste sag venter Anton Geist: Ole Sohn. Der er vist nok at rive i. Muligvis en minister til der kan få tæppet revet væk under sig :-)! Opfordringen hermed videregivet.

Tom W. Petersen

Hjertelig til lykke med prisen!
Den er i høj grad velfortjent.

Tillykke!

Må være skønt, at blive klappet på skulderen på vej op ad den røde løber - af fabrikanten af den selv samme røde løber!

Oh, Heaven!

Mandatar Torben Wilken

Et velfortjent klap på skulderen.

Jette Abildgaard

Stort tillykke til begge...det er virkelig velfortjent!!!

Saet Jer et sted og nyd sejrens rus og, vaer ikke bange for at fortaelle andre, at I er gode til det I laver og, glem alt om Dansk ''beskeddenhed''!!

Det er en fornøjelse for læserne af Informeren, at der er to så dygtige og vedholdende journalister ansat - når først Anton Geist og Ulrik Dahlin har sat næsten i sporet, så ved man at der er en sag under opvikling - mon ikke man i stedet for "Gravergruppe" skulle kalde jer for "Støver-gruppen"?

Måske dette logo kunne være jeres?

http://www.silkyterrier.no/blodhund.htm

@ Niels Mosbak:

Du skriver:

"Det er en fornøjelse for læserne af Informeren...."

Er du en selvudråbt talsmand som mener du kan udtale dig på vegne af alle informations læsere?

Burde du ikke have skrevet: "Det er en udsøgt fornøjelse for MIG...."

Til info: Jeg læser også information og jeg ønsker ikke at du udtaler dig på mine vegne.