Læsetid: 2 min.

Hundeoverfald kaos-amok — politikere raser

Vi mishandler stadig politihunde, men hestene lader vi da være. Endnu …
Vi mishandler stadig politihunde, men hestene lader vi da være. Endnu …
Indland
22. november 2011

Grundet den resterende trykte presses larmende mangel på interesse for tjenestedyrs velfærd, har man fra den mindst dyrplagendes side valgt at udvide redaktionen på området. Der er tale om et såkaldt kampagneområde.

Timingen er perfekt: Efter snart fire uger i embedsværkets vridemaskine kom der således sidste uge svar på et spørgsmål, som Folketingets Retsudvalg havde stillet på anmodning af Dennis Flydtkjær .

Her skal det nævnes, at det normalt er kutyme at nævne partibogstav, når man omtaler de folkevalgte, men at redaktionen i dette tilfælde har vurderet, at sagen er så principielt vigtig, at tilfældige forudindtagede politiske præferencer ikke må overskygge sagen; vi nøjes derfor blot med at takke Flydtkjær for hans indsats, og husker at nævne hans forgænger, Marlene Harpsøe.

Det hårde arbejde for vore umælende venner har slidt hårdt, og hun er derfor trukket tilbage til mindre pressede hverv i rets- og uddannelsesudvalgene samt det politisk-økonomiske udvalg.

Svaret på førnævnte spørgsmål, som gik på, hvorvidt der var en stigende tendens til angreb på tjenestedyr i funktion, blev imidlertid ikke, som frygtet, tilfældigt henkastet på avisens forside. Nej, man valgte i stedet at give det en såkaldt ’fremskudt satsplacering’ på side fem.

Og det med god grund, for det rummer en nedslående konklusion: Allerede i løbet af de første tre kvartaler af 2011 har man således oplevet hele 39 overfald på politihunde i funktion, mod 38 overfald i hele 2010. Fortsætter tendensen, ser det sort ud for vufferen Mitzi, idet tallet så vil matche mishandlingsåret 2009, med ufattelige 60 (tres) overgreb på politiets hunde.

Happy slapping

Det eneste positive, der kan udledes af det meget kortfattede svar, set fra et hundesynspunkt, er, at de særlige grove metoder, der beskrives som »vredet i pels/øre/snude«, synes at være stoppet.

Således har man hidtil ikke oplevet tilfælde af denne særligt hensynsløse form for happy-slapping i 2011. Gudskelov.

Det enkelte tilfælde, der i 2010 blev beskrevet som »ramt af kastet cykel,« har heller ikke dannet skole, men det kan naturligvis skyldes, at hundene simpelthen har fået mere erfaring i såkaldt urban evasive maneuvering.

Det kan være svært at se det positive i al denne tristesse, men et af formålene med at udvide redaktionen var netop det styrkede researcharbejde. Og det viser sig da også, at der faktisk er gode oplysninger; tal, der ikke blot er faldet, men helt glimrer ved sit fravær. Der er nemlig ikke registreret et eneste tilfælde af overgreb mod politihundenes kollegaer i Københavns Rytteriafdeling.

Hvorvidt det skyldes mere respekt for hestene eller blot det faktum, at de meget sjældent kommanderes til at bide glubsk omkring sig, kan være svært at sige. Det ville kræve, at rigspolitiet løbende førte en statistik over overfald på tjenestedyr, så ikke Dennis Flydtkjær bliver nødt til at afkræve justitsministeren svar også i 2012.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her