Nyhed
Læsetid: 6 min.

Hvem må sidde i feminismens parnas?

Kampen om KVINFO's berettigelse ruller for tiden. Kritikere hævder, at centret lukker døren for borgerlige og anderledes tænkende. Men Kvinfo er skabt for at forandre verden, ikke for at fastholde gamle kønsroller, lyder svaret
Feminister i en nøgendemonstration, der skal symbolisere, at kvinder er 'afklædte i det patriarkalske samfund'. Det er kvinder fra kunstnergruppen Who's the Vampire, der i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts, ville de sætte fokus på lønulighed mellem kønnene, ved at vandre nøgne ind i Arbejdsmarkedsstyrelsen i København.

Feminister i en nøgendemonstration, der skal symbolisere, at kvinder er 'afklædte i det patriarkalske samfund'. Det er kvinder fra kunstnergruppen Who's the Vampire, der i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts, ville de sætte fokus på lønulighed mellem kønnene, ved at vandre nøgne ind i Arbejdsmarkedsstyrelsen i København.

Kristine Kiilerich

Indland
4. november 2011

De vedstår det tit og gerne, de borgerlige feminister. Landets eneste videnscenter for køn og ligestilling, KVINFO, er også den klogeste og mest kompetente aktør på området.

Men det freder den ikke, og fra tid til anden blusser stridighederne op mellem ligestillingscentret og en skare af 'blå' feminister, der også kræver anerkendelse.

Senest bar den anonyme satireblogger Bitterfissen Bethany ved til bålet, da hun kaldte den borgerlige feminist og Berlingske-blogger Anne Sophia Hermansen for »meningsfissen«.

Herefter tog konflikten fart, da KVINFOs direktør, Elisabeth Møller Jensen, kortvarigt linkede til teksten på sin Facebook-profil til stor forargelse for de borgerlige debattører.

Herefter har de blå feminister i harmdirrende tonefald kritiseret, at en forskningsinstitution med skattepenge i ryggen henter støtte fra en anonym blogger til at more sig på bekostning af andre.

Men denne harme trækker blot veksler på et andet og vigtigere spørgsmål: Om man som ligestillingsinstitution med 30 millioner af statens kroner i ryggen har førsteret til at definere, hvad der er bedst for kvinder?

Det har KVINFO indlysende ikke ret til, lyder det fra en række borgerlig feminister i miljøet omkring Berlingske, CEPOS og bloggen Damefrokosten.

De opfatter videnscentret som et feministisk parnas uden forståelse for en række holdninger som anerkendelsen af sexarbejde samt modstanden imod kønskvoter og øremærket barsel til mænd.

Staten ud af vores trusser

Historiker og blogger Nina Søndergaard mener, at KVINFO er for selektiv i udvælgelsen af, hvad der er god feminisme.

Selv kalder hun sig prosex-feminist, og med slogans som »Staten ud af vores trusser«, idet hun kritiserer kriminalisering af sexarbejdet. Hun oplever ikke, at hendes tanker vinder gehør i centret.

»Siden KVINFO får penge fra staten, kunne man godt tænke sig, at deres job var at udvælge en vifte af feminister under sig, men det vælger de tilsyneladende ikke at gøre. Prosex- eller borgerlig feminisme er svært at finde derinde,« siger hun og tilføjer:

»Jeg synes, KVINFO burde kalde sig for radikalfeminister. Det vil de nok ikke selv skrive under på, men de producerer en helt bestemt kvinde- og kønsforskning, der bygger på antagelsen om, at kvinder altid er undertrykte og i en underlegen magtposition i forhold til mænd. Det er rigtigt mange steder, men det er ikke helt sandt altid og for alle. Den lille gnist af nuance inden for radikalfeminismen findes ikke.«

Hun anser mange af KVINFOs analyser af sociale magtstrukturer for væsentlige.

Samtidig er institutionen tit forhippet efter at tale på vegne af en masse kvinder, der er forskellige, og hvor nogle eksempelvis er født med mandlige kønsorganer. Og så synes KVINFO nogle gange at have glemt, at de har opnået en del af den magt, kvindebevægelsen historisk har kæmpet for.

»Nogle gange er det lidt uklædeligt at blive ved at kalde sig offer, når vi snakker rige, hvide kvinder, der kan vælge og vrage,« siger hun.

Men er det irrelevant at pege på f.eks. lønforskelle mellem kønnene, og at mænd ikke tager barsel?

»Nej, vi kan sagtens tage diskussionen. Jeg opfatter det da også som problematisk at kommende arbejdsgivere ser en omvandrende barsel i mig. Men irritationen ville ophøre, hvis KVINFO bare inkluderede nogle flere slags feministiske røster, der ikke stryger institutionens linje med hårene. Så skal jeg nok holde op med at brokke mig.«

Hjemløse borgerlige

Forfatter og journalist Angela Brink, der førhen har markeret sig i ligestillingsdebatten på den borgerlige side, tvivler på, bredere repræsentation er vejen frem.

»I en liberal verdensanskuelse giver feminisme ingen mening. For i liberalismen er der principielt ikke forskel på nogen, og man anerkender ikke, at kvinder og mænd kan opleve ting forskelligt. På den måde giver det ikke mening at inkludere en masse liberalister i KVINFO, for de kan ikke snakke sammen og anerkender slet ikke hinandens problemstillinger,« siger hun og tilføjer:

»På den anden side skulle det nok kunne lade sig gøre — jeg har f.eks. aldrig hørt KVINFO have problemer med at favne muslimske kvinder, der frivilligt lever i patriarkalske familier.«

Angela Brink ser i dag et voksende antal yngre kvindelige debattører af borgerlig observans, som er politisk hjemløse. Selv forsøgte hun at give plads til dem, da hun gik ind i CEPOS, hvor hun i halvandet år var kommunikationschef.

Men det var svært, for i det borgerlige Danmark er kønsroller ikke noget, man snakker om. Det er »sådan noget queer-noget, de kører ude på den yderste venstrefløj«.

Derfor er de unge, borgerlige feminister fortsat hjemløse, og så snart de formulerer en holdning, falder den til jorden, siden der mangler en eksisterende feministisk scene at inkorporere synspunkterne på.

»En statslig institution som KVINFO burde magte at invitere dem ind,« siger Angela Brink og uddyber:

»Ligestillingsdebatten er så afgørende vigtig for vores fremtid, at man ikke må skabe en illusion om, at man kun ønsker lighed og et lykkeligt liv for dem, man er politisk enig med. Det er et ekstremt vigtigt emne, og det må ikke gå op i hat og briller.«

KVINFO har selv svært ved at forstå kritikken. Her er det mere borgerlige feministers afviste invitationer og krav om nedlæggelse af centret, der fylder noget, understreger direktør Elisabeth Møller Jensen fra KVINFO.

Vil lege med alle

»KVINFO er for en skare tæt på Liberal Alliance blevet, hvad Institut for Menneskerettigheder var for Dansk Folkeparti. Men vi vil lege med alle dem, der vil lege med os. Jeg vil også gerne diskutere med dem, der helst ønsker, at det traditionelle samfund fortsætter eller at prostitutionen skal ske uhindret,« siger hun og tilføjer:

»Men hvis de vil ind og præge institutionen, så er det en nok god idé, at de arbejder med på den forandringsdagsorden, vi er sat i verden for at udleve.«

Denne dagsorden er på centrets hjemmeside beskrevet som »at initiere og formidle forskning og at bidrage til udviklingen af et ligestillet samfund«.

Hun anser det for en misforståelse, at KVINFO er en feministisk kvindebevægelse, der skal være åben for alle kvinder. I stedet er det en selvejende institution, der arbejder med køn og ligestilling og er forpligtet på at bidrage til større ligestilling.

»Vi er ikke en feministisk bevægelse, der skal repræsentere samtlige kvinder i Danmark. Det er heller ikke pigerne mod drengene — vi inkluderer også de mænd, der er med på et moderne, ligestillet Danmark.«

Rene hænders forskning

Dog vil Elisabeth Møller Jensen medgive kritikere, at prosex-feminismen rigtig nok ikke bliver inviteret med til bords hos KVINFO.

»Selv står jeg på en tradition, der er kritisk over for prostitutionen. Der er nogle nye stemmer, der ser de prostituerede som bannerførende for en ny slags feminisme. Jeg kan sagtens se, det er et legitimt synspunkt, at man ikke skal kriminalisere prostitutionen, men jeg har svært ved at rumme, at prostitutionen er fremtidens iværksætter af ligestilling. Her kan jeg ikke gøre vold på mig selv,« siger hun. Hos den borgerligt feministiske blog Damefrokosten går de ikke efter at sidde på skødet af 1970'er-feminister og queer-teoretikere i KVINFO. De vil ikke inkluderes, men bare forsikres om, at KVINFO holder sig til den rene forskning uden at politisere, lyder det fra medstifter af bloggen Lea Stentoft.

»KVINFO bidrager med god forskning på kønsområdet, men politiserer alt for meget. Som da Elisabeth Møller Jensen gav ligestillingsstjerner til de politiske partier i valgkampen. Det gjorde hun ud fra, hvad hun syntes var gode ligestillingstiltag frem for at fremlægge det fra et neutralt forskningsmæssigt udgangspunkt,« siger hun.

Men institutionen ønsker jo et mere ligestillet samfund. Hvis nogle politiske forslag er bedre til det end andre, hvorfor skal KVINFO så holde sig tilbage?

»Fordi KVINFO jo er en statsfinansieret forskningsinstitution, skal deres forskning komme os til alle gode. De skal tilvejebringe viden, og så må det være op til politikerne at træffe beslutninger,« siger hun.

Elisabeth Møller Jensen ser det som udtryk for en falsk modstilling.

»Ligestillingen er politisk. Punktum. Du kan ikke bevæge dig i det her farvand, uden samtidig at berøre politiske dagsordener. De rene hænders forskning findes ikke. Vi gør os stor umage med at være balancerede, men jeg støtter, hvad man overhovedet kan skimte af ligestillingspolitik hos partierne.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Har man fulgt blot lidt med i de såkaldt "blå feministers" skrigerier.. undskyld... skriverier, så er de lige så blå, som blå skimmelost. Groft sagt er de mere interesseret i, at fremme deres eget behov for selvpromovering i karrierefremmelsens navn. Og når nogle af dem så blogger om reality-tv set fra navlehøjde i sofaen, bliver det først rigtigt svært, at bevare respekten for disse, og at tage dem seriøst er regulært op ad bakke.

Med tiden får nogle af dem nok en bestyrtelsespost eller to...

Der er vist så som så med "queer-teoretikere i KVINFO", som der står i artiklen. Dertil står KVINFO nok lidt for fast på forskelle imellem kønnene, jvf. deres endeløse tilsvining af mænd der køber sex, og deres dybe tavshed og ligegyldighed overfor kvinder der gør ditto.

Peter Andreas Jørgensen

Elisabeth Møller Jensen..? Nå jo, det var jo hende, der godtede sig over Jørgen Leths prostata-cancer. Hvad vil de blå feminister dog i hendes selskab?

Inger Sundsvald

Jeg forstår ikke rigtigt, hvad disse borgerlige kvinder vil have, at KVINFO gør for dem? Hvad er det de vil have hjælp til i forhold til CEPOS? Forestiller de sig, at der skal komme nogen fra KVINFO og fortælle liberalisterne om kønsroller og ligestilling?

Hvis de borgerlige feminister egentlig ikke mener, at der er ulige forhold, at det er nødvendigt at være søstersolidarisk med hjemmehjælperen og kassedamen, at prostitution skal være lovlig og har alle mulige andre holdninger, der ikke er på dagsordenen hos KVINFO, hvorfor i alverden skulle KVINFO så bringe sådan nogle havkatte ind i hyttefadet?

Der er ikke andre kvinder, der får så megen taletid i medierne som veluddannede borgerlige kvinder.
Altså - jeg ville da heller ikke forlange, at Netto skal have et vist antal reklamer for Brugsen i deres reklamemateriale, når det nu udsendes til alle forbrugere.

Skal det være lovligt at købe sex?
Annette Rix har sandelig gode argumenter for et nej. Men det gør ikke noget indtryk.
http://go.tv2.dk/morgentv/id-45129478.html

@Inger Sundsvald,
Jeg tror du har givet et forkert link. Hele dette indslage handler jo om Joakim B. Olsens kvalme over jule-hjælp til fattige.

Inger Sundsvald

Hvorfor ævler du så om “queer-teoretikere i KVINFO”.

Hele problemstillingen med kvinfo er at deres mål hovedsagligt er berammet indenfor kvindens ret og skyldighed at være som manden i mandens verden.
Og det kan da heller ikke undre når man ser hvem som betaler og dermed sætter betingelserne for kvinfos leveduelighed.

Det flotte består i, at få kvinder til at tro det er et mål i livet uden at falde ned af stolen i latterkramper.
Et andet mål er for os mænd at få kvinderne til at smide tøjet, så vi kan falde ned af stole i latterkramper over deres tankeløshed.

Jeg vil mene enhvers frihed og naturligvis også kvindens, udspringer sig fra den grad de kan føre selvstændig energi- & pengepolitik. Er du i lommen på en række politiske mandelige idealer, så er du i risikozonen for at blive et talerør får disse idealer, jvf. kvinfo.

Derudover er jeg vanligvis enig med Sundsvald.

Inger Sundsvald

Nu ved jeg ikke så meget om KVINFO’s organisation, andet end det der står om at de får noget statsstøtte. Jeg ved derfor heller ikke hvad det er for mandlige idealer der er tale om. Ydermere er jeg ikke altid enig med Elisabeth Møller Jensen. F.eks. synes jeg ikke at det er en god idé at give en økonomisk belønning, når et universitet ansætter en kvindelig professor. De burde bare sige at der skal være så og så stor en procentdel. Men selvfølgelig er jeg overvejende enig med hende.

John Maestro

"De har fået afmaskuliniseret alt, alt for mange mænd, som nu går rundt og ikke ved hvilken rolle de egentlig skal spille."

Den udbredte tese om, at mændene er afmaskuliniserede, er, i mine øjne, helt forkert. Til gengæld er de mænd, som i forvejen ikke har mange nosser, blot trukket mere frem i offentligheden, mens dem med nosser, nærmest er røget i kategorien "hulemænd" og bliver negligeret. Den snak er så sort/hvid, som den kan blive.

Inger Sundsvald

Det kan jo godt være lidt morsomt at forestille sig, at mænd lige siden Brandes tid har disponeret helt forkert. I iveren efter at få sex uden at skulle hænge på hele baduljen med røvballegardiner og pyntepuder gik de ind for kvindernes frigørelse, stemmeret, uddannelse, p-piller m.v., og resultatet er, at magten helt er gledet dem af hænde. Det har i den grad givet bagslag. He-he ;-)

Michael Kongstad Nielsen

Hvorfor vil kvinderne ikke vise deres ansigter?

Andreas Trägårdh

Det er en myte at verden er en mandeverden og at det altid har været sådan. - Hvorfor tror I egentlig på alt det geil? Hvad får I ud af det?

Andreas Trägårdh

Hvorfor fornægter I egentlig at se realiteterne i øjnene?
kVINFO, Blå pigespejedere og debatører - I er kun robotter der drømmer!

Inger Sundsvald

Jamen for fanden da, Andreas Trägårdh, det ved vi sgu da godt.

Grethe Preisler

Føj, hvor er du altså ond, Inger! : o )

Det er da synd for den stakkels "afmaskuliniserede" mand, at han ikke kan få lov til at sætte den hjemlige dagsordenen suverænt, nu hvor han omsider er sluppet for at være alene om at tjene alle pengene til familiens underhold.

Det var der, så vidt jeg erindrer, også en del mænd, der ikke kunne i de gode gamle dage, hvor mænd var forsørgere, og deres koner var hjemmegående. Men det snakkede de ikke så højt om, for så blev de da først til grin for deres kønsfæller. "Tøfffelhelte, øv bøv bøv!"

Som min far sagde om en af sine kolleger: Hjemme hos Hansens er det ham, der bestemmer, hvor skabet skal stå. Når konen har vist ham, hvor han vil have det stående, så flytter han det derhen."

Inger Sundsvald

Men nu har de fået et alibi til at være lidt slappe i det: - Det er feministernes skyld at de stadig ikke får sex.

@Inger Sundsvald,
jeg forstaar aerlig talt ikke hvad dit problem er. Jeg kommenterer foelgende citat fra artiklen "Hos den borgerligt feministiske blog Damefrokosten går de ikke efter at sidde på skødet af 1970’er-feminister og queer-teoretikere i KVINFO.".

Derefter putter du et link ind, som naar man aabner det, handler om Joakim B Olsen irrellevante synspunkter vedr. jule-hjaelp.

Da jeg saa skriver at jeg tror at du har postet et forkert link, saa skriver du "Hvorfor ævler du så om “queer-teoretikere i KVINFO”.".

I dette tilfaelde fatter jeg ganske enkelt ikke hvad du mener. Har du overhovedet laest artiklen, eller skaelder du bare pr automatik folk ud?

Inger Sundsvald

Niels G Madsen
Måske skal du selv finde linket: "Skal det være lovligt at købe sex".

Linket er stadig:
Http://go.tv2.dk/morgentv/id-45129478.html

Hvis tv2 bytter rundt på linkene, så er det nok en fejl. Men kig selv efter det rigtige, hvis det ikke er for svært.

Ok Inger, jeg vil proeve at finde det rigtige link, nu hvor du ikke selv var istand til det. Men jeg syntes aerlig talt ikke at der var nogen grund til at vaere uforskammet over for mig bare fordi du er uenig med mig.

@Inger Sundsval
Linket til det indslag du taler om er
http://go.tv2.dk/morgentv/id-45296342.html

Inger Sundsvald

Det må du undskylde, Niels, jeg misforstod dig vist, fordi jeg ikke forstod at der var sket en fejl med linket.

Det er ok. Jeg kan selv vaere lidt rethaverisk nu og da. Jeg kan ikke se hele indslaget lige nu da jeg er paa mobil tlf. og i byen, men jeg goer det i morgen, og vil proeve at forholde mig rationelt til det. :-)
Hilsen Niels

Anne Marie Pedersen

Noget siger mig, at der den her konflikt for ekstra opmærksomhed fordi ordet "fisse" hentes ind som virkemiddel.

Anne Marie Pedersen

for = får

@Inger Sundsvald

Jeg beundrer dit klarsyn (og din lidt onde humor) i denne sammenhæng! :-DDDD

Majbritt Nielsen

John Maestro
Jeg ved ski ikke lige hvor feministerne har sejret af helved til.
Der er ikke engang lige løn for lige arbejde.
Så hvor er den?

Og hvis min mand i ramme alvor talte ned til mig på den måde der.
Så kan jeg bare sige, Der er andre fisk i havet. Jeg er smuttet. Hai, hai... ;) ;) ;)

Niels-Holger Nielsen

Man kan heldigvis godt støtte kampen for lighed mellem kønnene, herunder især ligelønskampen, uden at være feminist.

Michelle Poulsen

Det er noget dybt modsatrettet i at være liberal og feminist, og jeg har en stærk skepsis overfor kvinder, som f.eks. mange af vore tidligere liberale, kvindelige ministre, som taler om ligestilling, men handler undertrykkende. Det er en meget farlig cocktail, da vi endnu ikke er vant til at kalde kvinder for kvindeundertrykkende, og derfor er det svært at kritisere dem. KVINFO skal være med til at udfordre denne nye trussel mod ligestillingen, ved at være invitere disse elementer ind i en debat, og knuse dem med de gode argumenter.

Michelle Poulsen

@ Gustav Jensen

Ja, det mener jeg faktisk. Og jeg tror egentligt også jeg ville trives meget bedre i Sovjet end i vores kapitalistiske verden, så måske jeg skulle købe mig en flybillet til Nordkorea. Så slipper jeg da i hvert fald for blå egotrippende skrigehalse og deres små indignerede hankøtere ;-)

"Feminister i en nøgendemonstration, der skal symbolisere, at kvinder er 'afklædte i det patriarkalske samfund'."

Hvad betyder det overhovedet?

Afklædt i bogstavelig forstand, f,eks, i reklamer og medier?

Eller noget helt andet?

/O

randi christiansen

Kvindekamp er Klassekamp

Anne Marie Pedersen

http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2011/03/10/182355_1.htm

Der er vist faktisk mere ligestilling blandt de tidligere østtyske kvinder end blandt de tidligere vesttyske.

Alt er ikke sort eller hvidt. Selv om man kunne kritisere Sovjet for helt vildt mange ting, så er man da idiot, hvis man ser alt fra Sovjet som dårlig og alt fra vesten som godt.

Elisabeth Møller Jensen skrev på sin facebook væg:

"Tro mig. Vi er så gode til at bruge skatteydernes penge, at du tror det er løgn.
Den private sektor skal være god til at tjene penge. Den offentlige god til at bruge penge.
Og KVINFO er helt usædvanlig god til at skabe value for money."

Andreas Trägårdh

Så længe I forestiller jer at den biologiske forplantning er en personlig identitet, vil ligestilling være det i forpurer, som den uopnåelige myte den er.

Andreas Trägårdh

For at opnå ligestilling må vi opgive alle vores forskellige identiteter og hele samfundet helt og aldeles, for det er samfundet der vokser ud af konfligt, som har skabt alle de mange forskellige identiteter der netop kan opfattes som ulige. Bekæmber vi tendenser, som f.eks. uligheder i et samfund støtter vi samtidig det selv samme samfundet, det giver ikke mening.

Andreas Trägårdh

Ligestilling er det du skal tillade dig selv, ved at opgive alle identiteter og traditioner, alle holdninger, stimulanser og behov, på bålet med alle krykkerne

Andreas Trägårdh

Det sværreste ved at opnå ligestilling, er dens ubegrundethed. Ligestilling kun kan opnåes årsagsløst og dvs. helt uden anledning.

Hvis du har en grund til dette, er der tale om et skifte, og du er, ligsom politikerne og feministerne ikke længere intresseret i ligestilling.

Lise Østerberg Bahr

Ad. Overskriften:

Det må kun pigerne fra FLINKESKOLEN.

Marianne Mandoe

Det er vist gået mange helt hen over hovedet at KVINFO er en forskningsinstitution.

Så vidt jeg erindrer så kræves der visse kvalifikationer, ud over at kalde sig selv "liberal feminist" for at blive medlem af en forskningsinstitution.

Formelle kvalifikationer er en af de vigtigste.

Så jeg forstår ikke rigtigt hvad det er de "liberale feminister" brokker sig over.
Hvis det var så vigtigt for dem at blive en del af KVINFO så kunne de jo erhverve sig de kvalifikationer der kræves.

Er det ikke det Liberalister kræver af alle andre i liberalismens hellige navn?

Lise Østerberg Bahr

ændring: ad overfor::

Det må kun kvinderne fra ELITENS FLINKESKOLE.

Lise Østerberg Bahr

altså, de der er "FØDT MED NØGLE/(sølv) I MUND" - = adgangsbilletten etc.

Lise Østerberg Bahr

OG de samme der tillades de videnskabelige studieinstitutionspladser, samt -do legater/fondsmidler m.v. -

Hænderne der "beredvilligt" deler ud af disse goder, sidder jo på de samme personer der sidder i betydningsfulde i bestyrelser og på andre poster i Elitens Magtparadis - hvor menigmand frk. Jensen og Fru Hansens datter eller søn ingen normal (til)gang har !

Jeg tror udelukkende modstanden mod KVINFO består i ,at de ikke er saglige og bygger deres viden på forskning, men kun på politiske holdninger.
Med andre ord - spild af penge.

Marianne Mandoe

@ Lise

Så vidt jeg ved er der endnu ikke blevet født nogen med en uddannelese i enten kønsforskning eller sociologi endnu.

Ikke at jeg siger at det aldrig kan ske. Hvem ved hvad gen-forskning kan føre til.
Men indtil da så synes jeg de "liberale feminister" skal lever præcist det de præker.
Nemlig at har man den rigtige uddannelse (hvilket jeg ikke har set nogen af dem have) så kan man hvad man vil.
Har man IKKE den rigtige uddannelse.... så må man bare finde sig i hvad verden byder en.

Lise Østerberg Bahr

@Marienne Mandoe.

Du misfortolker - orddrejer meningen:

AD genforskning; skal vi nok regne med at alt vil kunne komme til at ske engang, hvis vi ikke alle råber vagt i gevær - jo der har du nok (desværre) ret !

MEN retur til problematiseringen:
og ad. min TOLKNING af problemstillingen:

Jeg har udtrykt mig BILLEDLIGT - og disse SØLVskeer i en nyfødts mund, er jo ikke noget babyer reelt har i munden når de fødes, det ved enhver vel - der har set en nyfødt, og kæret sig om dem. Men ORDET har betydning - Det er vel velkendt, at ELITEN der føder deres børn; jo har meget lettere ved at komme IGENNEM til de gode uddannelser, (nogle - ja jeg kender selv nogle af disse) - skal sparkes af familien eller ´"hjælpes" til disse gode uddannelser, så de ender i de gode jobs, de gode bestyrelsesposter etc. - ELITEN ved jo - om nogen - hvem nu står for tur til disse "god post" - i hvert fald bedre end frk. Hansen - der kommer fra den 2-værelses med hjemmegående mor/ ledig mor - og eller deleværelse med bror ! (der er en årsag til deres daglige tilværelse) ! UDDANNELSE !

ENIG ??

Marianne Mandoe

@ Lise

Jeg tror ikke du forstår min pointe.

De "liberalistiske feminister" påstår de er meget selv-drevne og kan hvad de vil.
Men de vil samtidig lukkes ind i en forskningsinstitution uden at have de rette kvalifikationer. Netop fordi de er kvinder og "liberale feminister". Altså have særstilling fordi de er "liberalistiske feminister", ikke fordi de har kvalifikationerne.

Men samtidig taler de for at kvinder IKKE skal have særstilling og skal have kvalifikationerne til at gøre alt muligt andet.

Jeg kan lugte hykleriet helt til Brussels.

Lise Østerberg Bahr

@Marianne Mandoe:

Underforstået:

Det er nok også kun få få forundt, at komme med i /deltaeg i denne og andre "Elite-Foreninger" som KVIDFO jo er - og do. gør sig jo også gældende i andre lande) !

Lise Østerberg Bahr

rettelse: KVINFO naturligvis.

Lise Østerberg Bahr

Marianne Mandoe:

Du har sat mit navn på en kommentar hvor JEG ikke hører til:

Forhold dig til MINe kommentar(er) og lad være med at MIXE div. "kommentaristers" kommentarer med min - TAK

Kommentar-ORDET VAR U D D A N N E L S E ::::

Lise Østerberg Bahr

@Marianne Mandoe:

Indgangsvinklen i min kommentar var:

ELITE og UDDANNELSE:

Sider