Læsetid: 1 min.

Ivar Nørgaard er død

Idealistisk, pragmatisk S-minister blev 89 år
Idealistisk, pragmatisk  S-minister blev 89 år
5. november 2011

Der lå noget af en pointe i, at statsminister Jens Otto Krag fik udnævnt Ivar Nørgaard til minister for europæiske markedsanliggender. Derved blev Nørgaard manden, der sammen med Krag godt otte måneder før den ratificerende folkeafstemning i 1972 signerede Danmarks optagelsespapirer til Fællesmarkedet.

Eftersom Nørgaard var skeptikeren i den duo, tilgodeså Krag dermed modstanderne i partiet, samtidig med at han klart forpligtede sin markedsminister på sagen. Det har de sikkert begge moret sig over. Nørgaard, hvis slagfærdighed var lige så hurtig og præcis som hans præstationer ved bordtennisbordet i Christiansborgs kælder, hvor han tævede dusinvis af modstandere til at give omgange, døbte tidligt de dengang nidkære EF-tilhængere i Venstre: flommeeuropæere. Selv var Nør- gaard idealistisk pragmatiker og alt andet end fanatisk. Et sjældent intelligent menneske, hvis faglige dygtighed vakte respekt både blandt politiske modstandere og journalister.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mathine Lotus Rasmussen

En af de ægte Socialdemokrater. Der er meget få tilbage, og ingen af dem sidder i regeringen.
Synd og skam.

Æret være dit minde, Ivar.