Læsetid: 3 min.

Kommuner skal ikke længere belønnes for at sende udlændinge hjem

Den ny regering vil fjerne både jobcentrenes vejledningspligt om repatriering og droppe det såkaldte resultattilskud til kommuner, der får udlændinge til at vælge at rejse ud af landet
10. november 2011

Endnu et af Dansk Folkepartis mindre — men ganske tydelige — aftryk på dansk politik vil inden længe blive visket ud. Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) har netop sendt et lovforslag i høring, der vil betyde, at kommunernes jobcentre fremover hverken vil have pligt til at vejlede om muligheden for repatriering eller modtage 'bonus' for hver udlænding, der rejser tilbage til sit fødeland.

»Vi fjerner den bonus til kommunerne på 25.000 kroner, fordi det er et uheldigt signal om, at de her mennesker slet ikke hører til. Det signal ønsker den nye regering slet ikke at sende,« siger Karen Hækkerup og tilføjer:

»Aktive medborgere, der har ret til at være her, skal også fornemme, at vi har plads til dem. Det er ikke det signal, man sender, når man giver kommunerne penge for at få folk til at rejse væk.«

Kollektiv ulydighed

Udover resultattilskuddet indførte VKO også en vejledningspligt, der betyder, at hver gang en udlænding søger job, skal vedkommende også præsenteres for det alternativ, der hedder repatriering.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Når talen falder på integration, er det så ikke muligt at finde en anden vej der adskiller sig fra den sorte og den hvide ?.

En anden vej en den "sorte" anti-muslimske og DF-inspirerede vej og en anden vej end den "hvide" ultra-humaniske kulturrelativistiske vej hvor alt er lige godt og alt kan tolereres. inc. uvilje til integration !.

En vej hvor der sættes krav til sprogtilegnelse og respekt for de individuelle demokratiske rettigheder og hvor der samtidigt gives muligheder for inklusion via et åbent samfund der klart viser at alle er velkomne hvis de er villige til at gøre en indsat for integration (ikke assimilation).

Eller er der kun de sort/hvide muligheder ?

Jan Aage Jeppesen

Jeg vil foreslå DF at starte en landsindsamling hvor midlerne går til bonus til de kommuner der hjemsender uintegrerbare udlændinge. ;-)