Læsetid: 1 min.

Kulturskaberne refererer også

På trods af visioner om det modsatte hev Radio24syv allerede i løbet af første uge Peter Øvig Knudsen i studiet. AK24syv skal fylde mange timer, og kulturen skaber jo ikke sig selv
Indland
8. november 2011

Det skortede ikke på visionerne og opfindsomheden, da kanalchef Mads Brügger foldede Radio24syvs kultursyn ud i et interview til Information, ugen inden kanalen gik i æteren. Danmarks nye taleradio skulle skabe kulturen, ikke blot referere den, lød det. Blot at referere aktuelle kulturelle begivenheder, ville den nye radio lade resten af Danmarks kulturjournalister tage sig af, kunne man forstå.

Med Brüggers egne ord er »kulturjournalistik tit sidste led i en fødekæde hvor en bog går hele vejen igennem et forlag og ender med, at en konsulent fra et forlag ringer til en journalist på et dagblad og spørger: 'Vil du ikke interviewe Peter Øvig om hans nye hippiebog?' Vi vil prøve noget andet.«

Det var derfor med stor undren, at en af denne avis' årvågne kulturjournalister tunede ind på taleradioens kulturjournalistiske flagskib, Altid Kultur 24syv, en aften i midten af sidste uge. Her var aftenens gæst nemlig ingen ringere end den aktuelle forfatter Peter Øvig Knudsen, der fik på den gode side af tre kvarter til at folde tankerne bag hans nye hippiebog ud for åben mikrofon.

Om det var en 'konsulent fra et forlag' der ringede, eller om AK24syvs årvågne kulturredaktion selv havde opfanget historien, har Information endnu ikke fundet svar på. Konstateres kan det dog, at interviewet var mere kuturreferende end skabende. Men det må også være svært at skulle sende to timers aktuel og nyskabende kulturradio hver aften uden nogle gange at sige ja, når forlagskonsulenten ringer og spørger: ''Vil du ikke interviewe Peter Øvig om hans nye hippiebog?'

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her