Læsetid: 4 min.

Ledighed giver længere studietider

Politikerne har i årevis forsøgt at få de studerende til at blive hurtigere færdig, men den høje ledighed blandt nyuddannede betyder, at flere studerende udskyder den sidste eksamen. Det vurderer universiteter og professionshøjskoler
21. november 2011

Det er bedre at være studerende og have et studiejob end at være arbejdsløs. Sådan konkluderer et stigende antal studerende, som vælger at forlænge deres studietid i stedet for at gå i gang med at søge job. Ifølge en undersøgelse blandt 700 kandidatstuderende lavet af DJØF overvejede 40 procent af dem at forlænge deres studier på grund den høje ledighed blandt nyuddannede.

Per Christian Andersen, der er formand for SU-Rådet og studiechef på Syddansk Universitet forklarer, at ledigheden blandt nyuddannede endnu ikke kan aflæses direkte i tallene for SU-stipendier og lån, men at trenden er der.

»Det er evident, at nogle studerende overvejer at udskyde færdiggørelsen på grund af høj ledighed,« siger Per Christian Andersen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu